HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2019.11.28. 12:27 Zöldkör

December hónap Asztrológiai előrejelzése, 2019

December hónapján már érződik az előttünk lévő évet átszövő energia előszele; ami egyben az előttünk lévő majd jó sok generáción át tartó időszaké is. A hónap első felében, kétharmadában kimenősök vagyunk, ahol is a mögöttünk lévő Skorpiós izzás már nincs ott; az előttünk lévő Bak-os lassulás-záródás még nincs ott. Emiatt decemberben menjünk is, amerre szeretnénk, tegyük is, amit szeretnénk, mozogjunk, szocializálódjunk, rázzuk le a rozsdát. Szerencsére az Ünnepek alatt is normális hatások lesznek, és ha az azt megelőző napon sikerül ügyesnek lenni, akkor szépen rendben tud minden történni. :) Az Ünnepek után jön a szanálás és takarítás: na nem csak a lakásban, de bennünk magunkban is, és az Építkezés kérdései is egyre fontosabbá válnak.

December 3, kedden, stílszerűen a hónap első hatásaként a Bak jegyébe lép a Jupiter. Azért stílszerűen, mert a Bak Jupiter lesz a következő, a 2020-as évet leginkább formáló hatás. A Jupiter korlátlanul kifelé-felfelé áradó energiát jelent. A Bak korlátok nélkül befelé-lefelé áradó energia. A Jupiter alacsony szintjén a ’túl sok’, a képmutatás, a gőg, a felfuvalkodottság bolygója, a Bak a (túlzott) önismereté, aszkézisé, szeparációé. Egymásnak teljes ellentétei, de éppen emiatt komplementer-párjai is.

Az 1989 és 2016 közötti időszak a Gyerekek Kora, ami Merkúr-Ikrek uralom alatt volt, és a Zodiákus túloldalán van a Jupiter és a Nyilas. Ez alkotja az ún. Ikrek-Nyilas-tengelyt. Az elmúlt 30 év nem-felnőtt, túlpörgő, kaotikus és nem nélküli energiákkal volt teli, és minden korlát vagy keret eltűnt. A Jupiter ennek a túl-Túl-TÚL soknak a jelölője, és egyben a ráké, a daganaté is. Mindenből túl sok lett, minden igény túl sok és túl nagy lett, mindenki gyermeki szinten ragadt, onnan felfúvódott, és önmagát túl-Túl-TÚL-értékeli. Maga az emberi faj is túl sok lett: számban, kiterjedésben, fogyasztásban, és rákként éli fel a gazdatestét mára.
A Bak mindezek ellentéte. A Jupiter 12 évente ér körbe, itt utoljára 2008-ban volt. Emlékezhetünk, akkor volt a Gazdasági Válság, és ennek egyik oka a Bak Jupiter volt. Hullottak a fejek, hiszen a Szaturnusz az Oroszlánban volt, aztán az addigi működési formák átértékelést kívántak és takarékoskodást, hiszen a Szaturnusz a Szűzben volt. Most a Szaturnusz a Bakban lesz, van. Emiatt én nem a 12 évvel ezelőtti válságra számítok, hanem összeolvadásokra, apróbb cégek, vagy nagyobb cégek még nagyobbá fuzionálására; de természetesen számos bónusz, juttatás, felesleges vízfej leválására, méginkább levágására is.

A Jupiter és a Bak magasabb szintjeiken minden, ami a Jog, Erkölcs, Rend, Törvény, Tisztesség. A következő év ketté fogja nyitni a társadalmat. Lesznek, akik kapuzárás előtt még kibuliznák magukat; azaz mielőtt a Föld végképp kimeríti tartalékait, még ide repkednek, azt megveszik, ezt megveszik, ezt fogyasztják, azt fogyasztják. És lesznek, akik racionalizálnak, és hozzáállásukat módosítják: Felnőnek. A Bak számai 30-35-50, a Jupiteré 40, így az eddigi 3-7 év közötti létezési és működési módokból, a Gyerekek Kora után, sokaknak lesz lehetősége a koruk, hormonjuk, tudatuk, nemük szerinti életre; ez még így is valószínűleg kevesebb lesz, mint a másik csoport, de a jövőre induló időszak egy passzívabb-megfontoltabb energetikába váltást fog elhozni mindenképpen.

December 3, kedd és December 13, péntek között a fő jelölő Nap a Hit, Remény, Jövő, Bőség területének kellős közepén lesz, mégis lehet majd bennünk egy tanácstalanság, álmosság, melankolia. Ahogy láthatjuk, itt már az „október-novemberi ’varratszedés’ időszaka” után vagyunk, azaz végképp kicsengenek a 2017-18, esetleg 19 során a Skorpió Jupiter miatt beszedett sebek, akár tragédiák. Mégis, merre menjünk?! Mit ünnepelnénk?! Azt, hogy már nem a Pokol van, mint volt két-három évig? Hát, ha ezt ünnepelni kell, az elég perverz, és ezt fogjuk itt érezni. És úgy általában is, merre menjünk? Mit lehet, és mit nem? És ezek a történelemben először már nem erkölcsi-morális kérdések, hanem egzisztenciálisak, mint Föld és emberiség. Az az artikulálatlan ’ünneplés’, individuális önkielégítés, ami a középkor vége óta zajlik, még erősebben a második világháború végétől, még erősebben 1989-től, innentől már nem pusztán kellemetlen és disszonáns, hanem létünket fenyegető valami. Most fogy el az emberiség, mint ’győztes’ faj lendülete, és a ’győzelem’ árai, kifutásai foglalkoztathatnak bennünket itt, a jövő évre és a jövőre fordulva; hol megoldás-szerűségek bukkanhatnak fel bennünk, hol melankolia. (Nap Nyilasban kvadrátban Halak Neptunusszal)

December 5, csütörtök és December 13, péntek között viszont ezzel párhuzamosan még ha az ilyen nagy, filozofikus, egzisztenciális, akár globális kérdésekkel meg is akadunk, az egyéni közérzetünk és a lokális témáink szépen gyógyulgatnak. A Társadalmiság, Egyensúly, Harmónia, akár Párkapcsolati témákban lassú, magvas, alapos, de egyszerre könnyed és segítő energiákkal részesülünk. Ha itt indul párkapcsolatunk, az valami klasszikus, becsületen alapuló, és csendesebb-mélyebb valami tud lenni. Nagy vidámparkozásra, hatalmas csacsorászásokra nem kell számítani egy ilyenben, de mint Lélek, nagy spektrumon tudnak zajlani a dolgok. Olyan érzetünk is lehet, hogy ha elindul, mintha már életek óta gyakorlatot szereztünk volna a másikkal ebben, és mint egy olajozott, magától is működő gépezetet láthatunk. (Vénusz Bakban szextilben Halak Neptunusszal)

December 5, csütörtök és December 21, szombat között egy nagyon érdekes hatás lesz. A legerősebb, legpozitívabb energiaáramlásról lesz szó, ahol négyből három tényező nagyon Gyógyító, a negyedik tényező viszont egy szike, egy sebészkés. Úgy tűnik, folytatódik tovább a nagy átalakulás bennünk, de ez október-november helyett, után már nem a (közel)múlt dolgainak a kiürülése, hanem a fentebb olvasott hatásokkal párhuzamban általánosabb volumenű. Ez is az én-ünk egyik oldalról gyógyulása, a másikról viszont átértékelése ami itt történik december jó részében. És az is fontos, hogy itt már nem csak passzívan figyeljük, mint október-novemberben, hogy mi jön fel, hanem olyan, mintha lenne egy akciótervünk a saját belső megoldanivalóinkkal, gyógyítanivalóinkkal kapcsolatban, és azokat tudjuk abszolválni itt. (Mars Skorpióban trigonban Halak Neptunusszal)

December 6, pénteken a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi működő rutinunkért felelős Merkúr eléri a Skorpió 25-ik fokát, ezáltal a Nyilas jegy vonzáskörzetét. A Merkúr október 4-én lépett a Skorpióba, és úgy jött ki a lépés, hogy hátráló mozgását ott végezte, így a hagyományos pár hét helyett több, mint két hónapra a Skorpióba szorult. Ez természetesen felkavarta a működési dolgainkat, legyen az kívül, vagy belül, és ettől a naptól a fő üzemi bolygó már a Nyilas Hit, Remény, Jövő, Bőség energiáiból is részesülni kezd! Ennyi hét, két hónap után ez azért nagyon pozitívnak tekinthető.

December 7, szombaton, szintén a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős Merkúr kilép a Karma fő jelölőivel való fényszögéből. Noha ez egy kellemes fényszöghatás volt, mégis, jót fog tenni szintén, hogyha ez a könnyed, gyors, fürge bolygó egy kicsit szusszanhat a vörösesfekete, mély, magvas energiák után. (Merkúr kilép Bak Szaturnusz és Pluto szextiljéből)

December 7, szombat és December 18, szerda között a Párkapcsolatokért, Társadalmiságért, Egyensúlyért, Harmóniáért felelős Vénusz együttállásban áthalad a fő Karmajelölőkön. Fentebb láthattuk, hogy lesz ezzel párhuzamosan egy nagyon pozitív és gyógyító fényszöge is a Vénusznak. Ez az időszak hozhat fel bennünk párkapcsolati, emberi, társadalmi megoldanivalókat, de a Skorpió Vénusz, főleg a Skorpió Jupiter időszaka után ez már nem annyira tekergő, l’art pour l’art kínzó és purgáló, hanem sokkal átláthatóbb, megoldhatóbb, kezelhetőbb valami. Célja is nem az immunrendszerünket edző láz, hanem a Rendrakás. Nagy felismeréseink és helyére kattanásaink lehetnek magunkkal, mint emberi-társadalmi lény, és másokkal, mint párkapcsolat, vagy akár a társadalmat alkotó többi lénnyel kapcsolatban. (Vénusz Bakban együtt Szaturnusszal-Plutoval)

December 10, kedd és December 31, kedd között egy másik fényszög, hatás is lesz, ami szintén nagyon mélyről metsz ki dolgokat, de gyógyító-segítő szándékkal. Ez is támogat majd, hogy lenyessünk magunkról vadhajtásokat, és az énünk megújulva, hatékonyabban tudjon továbbhaladni. Abban is segít, hogy ha vannak halogatott ügyeink, nekilássuk megoldani vagy felszámolni őket, illetve az is érdekes aspektus, hogy valami belső késztetésből bele is vághatunk dolgokba, hobbi, tanfolyam, bármi, és amikor elkezdjük, azt érezzük, hogy pipa, és abbahagyjuk. Ez teljesen rendben van, ez itt nem feladás, hanem valami mélyben, akár előző életből, elfelejtett vagy nem megélt motiváció tud itt most a felszínre jönni, és mint buborék, kiürülni. (Mars Skorpióban szextilben Bak Szaturnusszal-Plutoval)

December 10, kedden a Merkúr két hónapnyi Skorpió jegyében tartózkodás után belép a Nyilas jegyébe! A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért és a gyerekekért felelős bolygó valószínűleg jobban érzi magát az Őrlődés, Csiki-csuki, Temetetlen Múlt, Karma területe után a Hit, Remény, Jövő, Bőség területén. :) Az elmúlt két-három év, és az október-novemberi „varratszedés” időszaka után belsőnket, és akár cselekedeteinket, gondolkodásunkat, külső szituációinkat is átjárhatják egy kicsit magasztosabb, reménytelibb, hittel telibb energiák, és szusszanhatunk jobban. Ez nagyon korrekt az Élettől, hogy így jön ki, és pont az Ünnepek időszakában van ez, a Skorpióba szorulás után. December 29, vasárnapig, három hétig lesz itt a Merkúr, tényleg pont a legjobb időszakban.

December 18, szerda és December 26, csütörtök között a fentebb már két fényszögben is látott Vénusz, a Párkapcsolatokért, Társadalmiságért, Egyensúlyért, Harmóniáért felelős bolygó egy csiki-csukis fényszögbe kerül a Földelt Jövő, Cél, Perspektíva címszavaival. Hát, ezen azért nem lepődünk meg, hiszen már a hónapot nyitó és a jövő évet leginkább meghatározó hatás, a Bak Jupiter is erről szólt. A Vénusz ráadásul a Zodiákus leghidegebb, leginkább télies, legszaturnikusabb területén lesz mindeközben. Szóval eljutottunk oda, hogy decemberre már a varratok is kiszedve, és most kicsit üresebben, kopogósabban, leszikárodva nézünk: „Most mi lesz?”. És ez most nem a pszichotikus-drámai, amiről a Skorpió Jupiter időszaka szólt 2017 és 19 között; ez technikai, praktikus kérdés. Értve egyéni életünkre, ahol is elidegenedett, nemtelenné vált ’fogyasztókkal’, már-már kvázi gépekkel kellene valami társadalmiságot, urambocsá’ párkapcsolatot létrehozni vagy működtetni, kollektíve pedig már egyre több helyen hallani olyan hangokat, hogy a globális folyamatoknak nem a ténye, hanem az időbeli lassítása a reális cél. „Hogy lesz ebből Földelt és Perspektivikus Jövő?!”. Láthatjuk, mindent a bolygóhatások határoznak meg, ezt is. (Vénusz Bakban-Vízöntőben kvadrátban retrográd Bika Uránusszal)

December 19, csütörtök és December 30, hétfő között noha a társadalmi, kapcsolódott témákban kérdőjelek lesznek, az én-ünk Magjával, ott mélyen belül a Középpontban azonban egy másfajta, pozitív előjelű erő lehet ott. Merthát túléltük az elmúlt éveket, itt vagyunk, és maga az emberiség is nagy újrakezdő, két világháborúval, korábban forradalmakkal, korábban pestissel, korábban az elemekkel a hátunk mögött; és még itt vagyunk. Szóval a „hogyan” az továbbra is kérdéses marad, de a „ki”, az "én" az érdekes módon erősödhet bennünk, és a lendülete meglehet. (Nap Nyilasban-Bakban trigonban retrográd Bika Uránusszal)

Sőt, December 21, szombat és 2020.január 3, péntek között egy megerősödött, megüdvözült érzet is ott lehet, ha csak ezt a hatást nézzük. Ez egy kicsit olyan, mint amikor kiálltuk a próbát, és alázattal, de büszkén várjuk a jogosan megérdemelt jutalmat. És ebben itt most nincs pejoratív, tényleg nagyot mentünk, és már az, hogy itt vagyunk, már eredmény. Minden tapasztalat tapasztalat, minden hozzátesz ahhoz, akik vagyunk, és itt olyan érzésünk lehet, mint amikor elindul egy kétszáz fős évfolyam, lemorzsolódnak száznegyvenen, és a maradék ott van a képzés végén; fáradtan, nem csinálnák újra, de ha már itt vagyunk, akkor kérjük a plecsnit. És ismét fontos hangsúlyozni, ez itt nem pejoratív, hanem eredmény.
Ugyanakkor általánosságban nézve, nem a múlt folyományaként, és kicsit a jövő felé nézve, ez a hatás amolyan Úriemberek, Bölcs Asszonyok Klubja, ahol is szintén a nagy, magvas kérdések és témák jöhetnek elő, a korábbi harminc év hipihupija, vagy vetítései után. (Nap Nyilasban-Bakban együtt Jupiterrel)

December 21-22, szombat-vasárnap a Nap a Bak jegyébe lép. Ez a Téli Napforduló, ahol a legrövidebbek a nappalok, ilyen értelemben itt a legrövidebb a Fény ideje az adott napon. Innen három napig a Nap a szinuszhullám legalján jár, és 24-én megkezdi virtuális emelkedését, jön a Fény Születése, azaz a Karácsony. Ez ugyanakkor egy szaturnikus időszak kezdete, innen jön a Tél, de azzal hogy a legmélyén vagyunk az azt is jelenti, hogy már kifelé is jövünk belőle; úgy, hogy befelé megyünk bele. Ez az életnek a szép dialektikája.

December 23, hétfő a fő odafigyelnivaló nap a hónapban. Az Érzelmeinkért, Családi, Emberi dolgokért felelős Hold minden hónapban amikor a Skorpió jegyében jár, hozhat fizikai, érzelmi, közösségi terheléseket. Itt ezen a napon együtt áll a Marssal is, ami a ’zárt én’, küzdelem bolygója is. Ezért figyeljünk arra, hogy a több napos összezártság, kapcsolódás, azaz a Karácsony időszaka előtt ne hergelődjünk fel feleslegesen előtte nap hétfőn, és mi se hergeljünk fel senkit. A nagybeszélgetések ideje nem itt van, és ha valamit akarunk ilyet, tegyük meg jóóóval előtte, vagy utána. (Hold Skorpióban együtt Marssal)

December 25, szerda és 2020.január 4, szombat között a kettővel fentebb olvasott elmélyülés még egy fokozatot kap. A Nap eleve a Bak jegyében, a behúzódás, aszkézis, rendrakás, sötét területén van, és itt együttállásban áthalad a Múlt-at, az ismétlődő múltat jelképező Leszálló Holdcsomóponttal. Ebben a másfél hétben a rendrakás rendrakása zajlik, így ha szeretnénk szanálni, belül és kívül egyaránt lehetőségünk van rá. Itt egészen az alapok alapjáig rendet lehet tenni, le lehet fejtegetni mindent, ami átnézendő, szét lehet szerelni mindent, megvizsgálni, kitisztítani, összerakni újra. Ha nem tesszük, mondjuk ki, dögunalmas napok is várhatnak ránk, kicsit mint Bill Murray Idétlen időkig című filmjében, így érdemes tényleg további ön és környezet-analízist tartani. Ez is már nem a vöröses-fekete, őrlődő, tehetetlenül fellökődő és megforgató valami, hanem hűvösebb, akár hidegebb, alaposabb, lassabb önvizsgálat. (Nap Bakban együtt Lesz.HCs.-tal)

December 28, szombat és 2020.január 3, péntek között a dialektika jegyében, hogy a befelé-analízis iránya mellett más is legyen, az Én-ünk után a gondolkodásunk, kommunikációnk, a motoros reflexeink is meg tudnak telni a Hit, Remény, Jövő, Bőség energiáival. Ahogy Jung mondta, „Aki kifelé néz, álmodik, aki befelé néz, ébred”; itt valami ilyesmi van, hogy ahogy egyre mélyebb és alaposabb belátásokat kapunk az én-ünkkel kapcsolatban, úgy látjuk, hogy „itt és most” rendben vannak a dolgok. Tehát ami kimegy, akár szubjektív-pszichológiai értelemben, akár objektív-rendrakós értelemben, abból tér és energia keletkezik, és ezt jelképezik ezek az egymással párhuzamos, elsőre ellentétesnek tűnő, de valójában komplementer hatások. (Merkúr Nyilasban-Bakban trigonban retrográd Bika Uránusszal)

December 29, vasárnap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi rutinunkért felelős Merkúr a Bak jegyébe lép. December során a Nyilas jegyében töltődött, pont a legkompatibilisabb időszakban, az Ünnepek alatt, és itt most ez az apró, mozgékony, akár kaotikus bolygó betér önmaga teljes ellentétébe, a kötött, komoly, érett Bak területre. Ez fokozza majd az önvizsgálatos és rendrakós hangulatot és belső-külső eseményeket. Fontos, hogy december során, különösen december közepén pörögjük-mozogjuk ki magunkat, jöjjünk-menjünk, ha van rá kedv vagy lehetőség, mert itt egy kicsit becsukják a kapukat az Ünnepek végével, és tényleg egy lassabb, csendesebb, kicsit unalmasabb napok jöhetnek; annyi izgalommal, amennyi egy elvonuláson vagy egy fogyókúra során van. Magyarul nem túl sokkal, és inkább a hatékonyság, eredményesség lesz itt a fókusz, mintsem a játszóházas szórakoztatásunk. De ahogy fentebb többször olvashattuk, ez itt most nem dörgedelmes vagy megtekerő, hanem racionális, ésszerű.

December 30, hétfő és 2020.január 6, hétfő között a Merkúr együttállásban is lesz a Nagy Jótevő Jupiterrel. Noha ez más esetben a „Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se!” örökös játszóházas belépőt jelentene, itt a Bak Jupiter más: ez olyan, mint amikor a csatakosra izzadt visítva rohangáló gyerek meglát valami érdekeset, amivel a nagypapa foglalkozik, és csendben-tisztelettel leül mellé figyelni. Valami ilyesmi energiák ezek, így érdemes az attitűdünket is efelé fordítani, mert az egyre lassuló, egyre szűkülő és egyre csendesedő kollektív energiák között az Ikrek-Nyilas tengely egyre harsányabbnak, otrombábbnak fog tűnni. (Merkúr Bakban együtt Jupiterrel)

December 31, kedd és 2020.január 6, hétfő között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, ügyintézésünkért felelős Merkúr ugyanakkor a Leszálló Holdcsomóponttal is együttállásban lesz. Ez a jelölő az energiák „leszállítását” jelenti, hogy kihúznak egy dugót, és elfolyik az energetika. Ez is azt mutatja tehát, hogy az agyalásunk, a rengeteg felesleges mondanivalónk, a rengeteg eltúlzott és felesleges én-kifejezésünk lufijából engedjük ki a levegőt, eresszünk le, és ez is fokozza az elcsendesülés, önvizsgálat, belassulás energiáit. (Merkúr Bakban együtt Lesz.HCs.-tal)

A Bak Jupiter nyitja a hónapot, ez a hatás zárja a hónapot, és nagyon markánsan keretbe foglalva jelzik egyúttal a következő évet is: a házibulinak vége, jönnek az ősök, visszaáll az élet a kevésbé lármás, kevésbé muris, lassabban, de építkezőbben haladó menetbe.

d8647035c721c9f7f9c2afba56ba424c.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása