HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.03.01. 18:17 Zöldkör

Március hónap Asztrológiai előrejelzése, 2020

Március hónapja hihetetlenül érdekes Kettősségről szól. A Naprendszer első három bolygója, a Nap, a Merkúr és a Vénusz helyi, lokális, világi témákért felelősek elsősorban. Őket most gyakorlatilag minden gyógyítja és támogatja. A magvasabb, én-ünktől kintebbi bolygók, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz és a Pluto a Bak jegyében szoronganak. A Nagyvilág, a Kollektíva területén tovább növekszik majd az „izoláció”, „lezárások”, „lassulás” Bak-jellege; de az egyéni, helyi vonatkozásban kisimultabb, megindultabb és kézzelfoghatóbb energiák áramlanak be; napról-napra egyre növekvő mértékben és spektrumon. „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” – Ennél a mondásnál helyénvalóbbat nem találhatnánk márciusra, ahol továbbra is jönnek majd a gondolatainkat foglalkoztató hírek a nagyvilágból és a tömeges szintekről, de cselekvéseinknek tárgyai, platformjai, személyei lokálisak, tapinthatóak, valóságosak tudnak lenni végre.

Március 3, kedd és Március 13, péntek között nagyon erőteljes gyógyító energiák lesznek hangsúlyosak. Ebben a másfél hétben bármilyen wellness tevékenység, masszázs, illóolajak, természetben tartózkodás, kerttel kapcsolatos dolgok erősen támogatottak. Mindebben az egy ideje ott lévő bágyadtság, az idő összefolyása tovább növekedhet, és folyamatosan álmosnak, elvarázsolódottnak is érezhetjük magunkat, elfelejthetjük, hogy mit akartunk csinálni, vagy mondani, ezért fontos, hogy legyünk rugalmasak, és ne akarjunk mindent betű szerint. (Nap Halakban együtt Neptunusszal)

Március 3, kedd és Március 13, péntek között ezzel napra párhuzamosan egy másik segítő, földelő hatás is lesz. A Párkapcsolatok, társadalmiság, egyensúly, harmónia bolygója az elmúlt két-három hétben erősen felizzott önmagával nagyon ellentétes területen járva, és ebben a másfél hétben itt megtörténik a rehabilitációja, átjárják a Földeltség, Stabilitás, Átláthatóság, Jövő, Cél, Perspektíva címszavai. Itt meglévő kapcsolatok konszolidálódni tudnak, és új párkapcsolat indulására is kedvező, barátságos energiák vannak. Március elején ezért fontos, hogy nyitottak legyünk, és lassan, türelmesen, de bizakodón lehet találkozni, ismerkedni. (Vénusz Kosban-Bikában együtt Uránusszal)

Március 5, csütörtök és Március 25, szerda között a fő jelölő Nap egy nagyon selymes és lágy fényszögben lesz a fő Karmajelölőkkel. Bármilyen Múlt-beli sérülés, fájdalom, beakadás, sikertelenség itt nagyot tud rehabilitálódni, gyógyulni, elengedődni; legyen az jelen életbeli, vagy akár előző életes. A tudatalattink legmélyéből tudnak megváltódni dolgok. Körülbelül december óta fontos elv egy bizonyos passzivitás, hogy a dolgok maguktól rendeződjenek saját ütemükben, és ez a fényszög, amiben előrehaladva mi is egyre inkább aktivizálhatjuk magunkat ismét, hosszú idő után. (Nap Halakban-Kosban szextilben Jupiterrel-Plutoval-Szaturnusszal Bakban)

Március 5, csütörtökön a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó két és fél hete tartó hátrálása után visszalép a Vízöntő jegyébe. A Halak és a Vízöntő határa egy nagyon-nagyon elvarázsolt terület, úgy is lehet hivatkozni rá, mint „Narnia Krónikája”, így elvarázsolódottságunk még egy fokozattal nőhet, ugyanakkor erőteljes intuitív bepillantásink, ötleteink is lehetnek. Arra figyelni kell, hogy ezek egy része erősen fantázia, vagy idealisztikus lehet, bármilyen relevancia, valóságalap, vagy megvalósíthatóság nélkül. Figyelgessünk azért, és objektivitással szanáljuk, ami nem, használjuk fel, ami igen az itt érkező sugallatok, ötletek tárából. (Merkúr visszalép Halakból Vízöntőbe)

Március 5, csütörtökön a Párkapcsolatok, egyensúly, társadalmiság bolygója, mely hetekig önmagával ellentétes területen cincálódott és izzott, belép egyik saját jegyébe, a Bikába. Ez valami fantasztikus, sokat tud majd segíteni ezen címszavakban, hogy konszolidálódjanak, megnyugodjanak és kézzelfoghatóvá váljanak. Ahogy fentebb láthattuk, ez tovább erősíti azt, hogy párkapcsolati vagy egyéb emberi ügyekben zavaros dolgok kisimulhatnak, új dolgok elindulhatnak és normálisan mehetnek. (Vénusz belép Bikába)

Március 6, péntek és Március 21, szombat között további konszolidálások várhatóak a gyors-világi bolygók tekintetében. Az erőinkért, ambícióinkért, kis én-ünkért felelős Mars egy kellemes és selymes fényszögbe kerül a Nagy Gyógyítóval. Ez is nagy adag frusztrációt, dühöt és feszültséget ki tud vinni, ami az elmúlt három hétben a Kos Vénusszal felhalmozódott; ugyanakkor tovább növelheti az álmosságot, bágyadtságot, az idő és a dolgok összefolyását. Úgy is lehet értelmezni ezt a fényszöget, hogy aktivitást, elszántságot és összpontosítást kapunk azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes tenni magunkért, hogy gyógyultabbak-egészségesebbek legyünk, a szó fizikai és lelki értelmében is. (Mars Bakban szextilben Halak Neptunusszal)

Március 10, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó előreindul. Tekintve, hogy a fentebb említett legéteribb, „Narnia Krónikája” területen fordul, ez nem lesz valami kirobbanó vagy lendületes, inkább a szálak gubancainak finom kisimulásáról van szó. Félreértések, csúszások, késések, elbeszélések szinte észrevétlenül rendeződhetnek. (Merkúr előreindul Vízöntő-Halak határán)

Március 11, szerda és Április 8, szerda között egy nagyon érdekes együttállás-csomag lesz egy hónapon keresztül. Az amerikai sportokban amikor egy bizonyos játékosra nagyon figyelnek, megkülönböztetetten, azt úgy mondják, hogy „on spy”, azaz „kémlelve” van. Ez egy ilyen hatás. A Bak jegyében van egy torlódás, ahol is a Karma két bolygója, a Szaturnusz és a Pluto vannak, és mellettük már három hónapja a Jupiter is, december 3-tól. Ezek együtt nagyon erősen generálják az „izoláció”, „lassulás”, „korlátozás”, „hiány” címszavait, melynek nem oka, hanem okozója, megnyilvánítója a koronavírus.
A Mars hirtelen kirobbanó vagy berobbanó energiát jelent. Ebbe a csoportosulásba megérkezése vagy meglódíthatja a dolgokat, és ismét beröffentheti a leállt motorokat, hogy az élet ismét visszatérjen az elmúlt időszakban megszokott ütemébe. De ha azt nézzük, hogy a Bak Szaturnusz-Pluto-Jupiter egy nagyon izolált és zárt energiatér, ha ebbe szikrát dobnak, az robbanáshoz is vezethet. Az is előfordulhat ettől, hogy az elmúlt napokban tapasztalt lezárások és izolálások olyan frusztrációval járnak, hogy emberek befeszülnek tőle, és puffogások, konfrontációk is lehetnek.
Erről pontosabbat mondani valószínűleg itt még nem lehet, utólag fogjuk látni, hogy melyik forgatókönyv valósult meg. A Bak és a Vízöntő, ahol a Mars itt jár a Zodiákus LegHidegebb, LegHűvösebb területe, a fegyelmezettségé és a rációé, emiatt olyan igazán nagy klasszikus konfliktus kevésbé valószínű, diszkomfort valamilyen formában a Kollektívát tekintve viszont igen. (Mars Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval-Jupiterrel-Szaturnusszal)

Március 11, szerdán indul ugyanakkor egy nagyon grandiózus fényszög bolygó-óriások között, és Május 1, péntekig tart, másfél hónapig. A Kollektívát tekintve ez tovább fogja növelni a bezártságot, izolációt, lezárást, és ezzel együtt a tanácstalanságot, a megoldási tervek próbálgatását. Ez egy csiki-csukis fényszög, és olyan jegyekben van, amik a fizikai testben létezés, földi-kézzelfogható témákról szólnak; emiatt a február végén eszkalálódott lelassulások, korlátozások így vagy úgy áprilisban is tartani fognak, ne számítsunk varázsütésszerű, hirtelen fellélegzésre. Ha le is cseng, az csökkenő w-formátumban valószínű. (Szaturnusz Bakban-Vízöntőben kvadrátban Bika Uránusszal)

Március 15, vasárnap és Március 27, péntek között e két morózusabb Kollektív hatás után ismét békésebb és egyszerűbb vizekre érünk, ahol is a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó immár előrefelé haladva egy lágy és selymes fényszögbe lép a Földeltség, Stabilitás, Átláthatóság, Jövő, Cél, Perspektíva energiáival. Már volt ilyen fényszögkapcsolatuk korábban, csak a Merkúr kihátrált egyszer belőle; itt ismét visszatér bele, egyéni-lokális életünkben gyógyultabb-földeltebb energiákat alkotva. (Merkúr Halakban szextilben Bika Uránusszal újra)

Március 16, hétfőn szintén e gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó visszalép a Halak jegyébe, ahol folytatódik gyógyulása, pihenése, de elvarázsolódottsága és bágyadtsága is. Innentől a Halak jegyében találkozik majd annak bolygójával, a Neptunusszal is, így két-három hétig még a földelődő-gyógyulódó energiákban lesz egy kis pejoratív álmosság és szétszórtság is akár. (Merkúr visszalép Halakba)

Március 18, szerda és Március 28, szombat között a Párkapcsolatokért, társadalmiságért, egyensúlyért felelős Vénusz egy kellemes, selymes, lágy fényszöget kap a Nagy Gyógyítótól. Ráadásul a saját jegyében járva, a saját fényszögéről van szó, így ezen emberi-lokális címszavak gyógyulása, kisimulása szintén támogatott tud lenni. A Vénusz a Párkapcsolat, erotika, a Bika a fizikai test, fizikai sík, a Halak és a Neptunusz a várandósság is, így ebben a másfél hétben nagyobb az esély a várandósságra, így ha valaki szeretne, hajrá, ha valaki nem szeretne, akkor érdemes odafigyelni. (Vénusz Bikában szextilben Halak Neptunusszal)

Március 20, pénteken a fő jelölő Nap belép a Kos jegyébe. Ez csillagászati és energetikai értelemben a valódi Újév, a Tavaszpont. Erre megfáradt, unott, besült, fásult élethelyzetben vagy megélésekben hajlamunk lehet rávetődni, hogy „Namost! Megnyeremalottót/RámtalálAntonio/AFradimegnyeriabajnokságot!/Engemvesznekfelaz állásramireévekótanem”, attól függően, hogy a hiányunk min vagy miben van; és ez lehet, hogy így lesz, lehet, hogy nem, ezt nem kell túlgondolni, vagy túlpörögni. Objektív értelemben mégis fontos, hogy az energiák aktívabbak, a nappalok hosszabbak, az időjárás szárazabb és szikárabb irányba megy. Magunk mögött hagyjuk az őszt és a telet. (Nap belép Kosba)

Március 22, vasárnap egészen monstre nap lesz, mivel a Karma fő bolygója, a Szaturnusz eléri a LegSzaturnikusabb pontot, és belép a Bakból a Vízöntőbe. Ilyen nagyjából harminc évente rendszeresen, ciklikusan van, de ami új, hogy most a Pluto is ott van, illetve a Jupiter is; valamint a Szaturnikus Kövek Kora energiája már érződik. Ez is az „on spy” hatás, de míg a Mars rövidebb és helyibb, ez valami grandiózusabb és időn átnyúlóbb. Nem marad véglegesen a Vízöntőben a Szaturnusz, visszatér majd a Bak jegyébe, és majd csak ’20-’21 fordulóján lép át teljesen. Biztos, hogy ez sem az a hatás, ami feloldaná a Szaturnikus „izoláció”, „lassulás”, „lezárások”, „korlátozások” megnyilvánulásait. (Szaturnusz belép Vízöntőbe)

Március 22, vasárnap és Április 11, szombat között a március elején megváltódott Vénusz, a Párkapcsolat, egyensúly, harmónia, földeltség bolygója a legintenzívebb, legpozitívabb fényszögbe lép a Bak Karmajelölőkkel, Sors-bolygókkal. Ez is nagy adag energiát pumpál az emberi, férfi-női, kapcsolati területekre, és mélyebb rétegekből teszi ezt; de a trigon fényszög miatt ez nem morózus, hanem egy érdekes rétegzettséget ad. Ez is meglévő kapcsolatokba egészen új ízeket és színeket hozhat, és indíthat új kapcsolatokat is, amiben ott lehet az elementaritás, és a régi ismerősség érzete. (Vénusz Bikában-Ikrekben trigonban Bak Plutoval-Jupiterrel-Szaturnusszal)

Március 24, kedd és Május 7, csütörtök között szintén a Vénusz és szintén szuperintenzív fényszögbe lép a Mars bolygóval. Ez is férfi-női, járhat szintén elementáris találkozással, az intenzitás növekedésével, a szexuális étvágy fokozódásával. Tekintve, hogy a statikus Bika és Bak jegyek között zajlik mindez, ez egy kicsit racionalizálja és keretek közé teszi ezt, de ez inkább a fokozatára vonatkozik, és témáiból nem von le semennyit. Egy kicsit jobban a helyére kattanhatnak a dolgok a lokális életünk tekintetében. (Vénusz Bikában-Ikrekben trigonban Marssal Bakban-Vízöntőben)

Március 29, vasárnap szintén egy nagyon jelentőségteljes nap, ugyanis a Jövő, Cél, Perspektíva Uránusz eléri a Stabil, Földelt, Átlátható Bika 5-ik fokát, ezzel teljesen kikerül a Kezdet, Konfliktus, Küzdelem Kos jegyének vonzáskörzetéből. 2011 márciusában lépett a Kosba az Uránusz, és egy éve már elérte ezt a bizonyos Bika 5-ik fokot, de visszahátrált, és innentől már csak a Bikában lesz. Ez is nagyban segít lokális, földelődő, gyökéreresztő témákban, és egyúttal abban, hogy céljaink, látásmódunk reálisabbak, talpraesettebbek, a szó jó értelmében vidékiesen egyszerűbbek legyenek. (Uránusz eléri Bika 5-ik fokát)

Március 31, kedd és Április 7, kedd között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó együttállásban lesz a Nagy Gyógyítóval. További tápláló energiák érik lokális életünket, de ettől is igaz az, hogy mellékhatásként álmosak, elvarázsolódottak, akár szétszórtak is lehetünk. A Merkúr a Gyermek bolygója, a Neptunusz és a Halak a várandósság jelölői, így ebben az egy hétben még hangsúlyozottabban ott tud lenni a foganás a levegőben. (Merkúr Halakban együtt Neptunusszal)

Március 31, kedd és Április 15, szerda között az ambícióinkért, erőinkért, zárt- én-ünkért felelős bolygó csiki-csukis fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva, Földeltség, Stabilitás jelölőjével. Ez továbbra is azt mutatja, hogy izmozni, akaratból, erőből megoldani, elindítani vagy átvinni dolgokat nem tudunk. Ha mégis nagyon efelé mennénk, akkor elsősorban torokgyulladás, mandulagyulladás, vagy valami orr és homloküreg jellegű gyulladás tud megjelenni. Február végétől-március elejétől már szépen tudunk kapni kézzelfogható ajándékokat is, de mindebben erőlködni vagy belevinni a kis én-ünket még mindig nem tudunk; szerencsére. (Mars Bakban-Vízöntőben kvadrátban Bika Uránusszal)

desktop_1.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása