HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.08.28. 20:15 Zöldkör

Szeptember hónap Asztrológiai előrejelzése, 2020

Szeptember első fele alapvetően tiszta és kellemes időszak tud lenni. Elkezd már érződni itt, hogy más ívre váltunk, mint az elmúlt három hónap, de a dolgainkat kis odafigyeléssel tisztán és működően tudjuk tenni. A hónap közepén történik két nagyon grandiózus fordulat, amik az év teljes hátralevő részét meghatározzák már. Az egyik kinyújtja januárig a már megszokott dolgokat, a másik kezdetben felerősíti, hogy aztán elhozza a gyógyulást és a Megváltást. Sőt, több ilyen decemberi Megváltás hatás is lesz, ha jobban megnézzük majd. Átaludni nem lehet majd októbert és novembert, noha szeptember és december lényegesen fontosabb hónapok lesznek. És itt, szeptemberben tudjuk megalapozni azokat is. Tegyük is meg bölcsen és összeszedetten.

Szeptember 4, péntek és Szeptember 26, szombat között a fő jelölő a hit, remény, jövő, bőség, kiáradó energiák fényszögében lesz az idei évet izoláló, lezáró és lelassító jelölőkkel. Teszi mindezt az Arany Középút, a mindennapi élet működő rutinja területéről. Láthatjuk, szinte egész szeptembert átszövi és meghatározza a fényszög, és nagy ereje is van. Fontos ebben a hónapban a takarékosság, türelem, alázat címszavai. Hogy ne legyünk se túl passzívak, se túl aktívak, de azért szorgosak és cselekvők legyünk. Azt is jelezheti, hogy újabb, a tavaszhoz képest kevésbé drasztikus lezárások során már rutinosabbak, ezáltal jobban működőbbek tudunk lenni a technikai második hullámban. (Nap Szűzben trigonban Jupiterrel-Plutoval-Szaturnusszal Bakban)

Szeptember 6, vasárnap és Szeptember 17, csütörtök között szintén a fő jelölő szintén ugyanarról a területről egy bágyító, lassító hatásból is részesül. Azaz csináljuk mi a dolgunkat, de a teljes beleélés és lendület hiányozni fog; erre mondják, hogy ímmel-ámmal. Ha az aktivitás közben álmosságot, elvarázsolódottságot is érzünk, akkor az ennek a hatásnak tudható be. Akinek hajlama van puffadásra, vagy bármilyen bél-dologra, akkor ebben a két hétben preventíven tegyen oda és figyeljen erre a testi területre. (Nap Szűzben szemben Neptunusszal Halakban)

Szeptember 6, vasárnap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős könnyed és játékos bolygó a társadalmiság, harmónia, báj területére lép. Ez civilizált lényekként nagyon kis kellemes dolog. Vissza-visszatérhet a művészet, a zene, a kikapcsolódás, az egyensúly valamilyen mértékben az életünkbe. Ez is mutatja, hogy noha egy kicsi szűkösebb és fakóbb mozgásterek vannak szeptember során a nyárhoz képest, a morál egyre jobban meg tud erősödni, ettől is. (Merkúr Mérlegbe lép)

Szeptember 6, vasárnap a másik kis és könnyed bolygó is jegyet vált; Nagynővéri jegyéből az Én területére lép. Az elmúlt másfél hónap lágyabb és óvottabb energiái után innentől az a feladat, hogy egy kicsit visszazárva, definiáljuk önmagunkat, életünk egyensúlyát, emberi-társadalmi kapcsolatainkat, a párkapcsolat témáját. Akik párkapcsolatban vannak, figyeljenek oda arra, hogy innentől egy hónapon keresztül egy kicsit megjelenhet a hübrisz, egy erőből eredő gőg, és az identitás túlzott definiálása el is távolíthat a párunktól. „Mi mind egyéniségek vagyunk”, ez az elmúlt 70, méginkább 30 év szlogenje; láthatjuk is, hogy ezzel teljesen párhuzamosan az emberek többsége alkalmatlanná is vált párkapcsolatra. ne csússzunk ebbe bele, illetve ha már benne vagyunk, vegyünk egy levegőt, és nyissuk ki egy kicsit a zárt éntudat-gömböt, amit magunkra húztunk. (Vénusz Oroszlánba lép)

Szeptember 6, vasárnap ugyanakkor kioldódik egy olyan Derékszögű Háromszög, amelynek mozgó csúcsa a párkapcsolatok, társadalmiság, egyensúly, harmónia bolygója Vénusz volt. Ha augusztus utolsó, szeptember első hetében tapasztaltunk berregést, akkor az ettől enyhülni tud, 9-e szerdán pedig maradék berzelő fényszögétől is megszabadul e könnyed kis bolygó. (Vénusz Rákban-Oroszlánban kilép Bak Jupiter-Szaturnusz-Pluto szembenállásából, és Kos Mars kvadrátjából)

Láthatjuk, bőven jut esemény Szeptember 6-a vasárnapra, ez egy energetikai csúcspont vagy csomópont lesz a hónapban.

Szeptember 10, csütörtökön egy egészen más szellemiségben és témában indul egy bombasztikus dolog: hátrálni kezd a Mars a saját jegye Kosban, és teszi ezt két hónapig, november 13-ig. Mindez azt is jelenti, hogy gyakorlatilag az év teljes (!) második felére beszorult a Mars a Kosba.

Amikor a Halak Neptunusszal volt együttállásban, akkor indult a nyugaton zajló tömeges őrjöngés, mini-polgárháború. A Neptunuszt körülbelül 1840-ben fedezték fel, erre a korszakra tehető a tömegek hömpölygése, és ehhez a bolygóhoz rendelhető a tudatalatti, a mély-pszichés dolgok is. A Mars Kosba lépése fokozta az indulatokat. A Mars Kosba szorulása 2021.január 6-ig biztosítja, hogy a tömegek őrjöngése folytatódik majd. A Mars hátrálása mélyít ezen, de elkezdi önmaga karikatúrájává is változtatni a mozgalmat; ami minden ilyen mechanikus esemény belekódolt forgatókönyve.

Nagyobb, szó szerinti háborúra nem érdemes számítani; már hónapok óta van ez a Halak Neptunusz-ból induló Kos Mars, látjuk, hogy mivel jár, ez fog modulálódni.

Szeptember 11, péntek és Szeptember 20, vasárnap között az e fényszög előtti Vénusz bolygó kap fókuszt ismét/továbbra is. Ott hagytuk abba a gondolatmenetét, hogy az Oroszlánba lép, így a zárt én és a túlzott énhatár, gőg témáira kell figyelni, ha van párkapcsolatunk, valamint újradefiniálni kell emberi-társas létezésünk úgy általában is. Ez a másfél hétnyi fényszög kavar egy kicsit az ügyön, azaz egy kicsit összezavar, hogy mi is az, ami földelt, kézzelfogható, stabil, átlátható és hosszútávú ezekben az emberi és/vagy párkapcsolati dolgokban. Nagy kézzelfogható kavarra nem kell számítani ettől, inkább egy gondolati újrarendeződés, ami a valószínűbb itt. (Vénusz Oroszlánban kvadrátban hátráló Bika Uránusszal)

Szeptember 13, vasárnap lesz az idei év az egyik, ha nem a legfontosabb hatása! Előreindul a Jupiter a Bak jegyében. Amikor tavaly december elején a 2020-as évről szóló előadásban a Bak Jupitert néztük, olyanok hangzottak el, hogy a fókuszt az izoláció, lezárás témájára viszi; hogy a külföld és a nagy tömegek témáját leállítja; hogy a nagy szabadságban megfognak bennünket; hogy gazdaságilag lelassulás várható; hogy legyünk türelmesek, és így tovább. A Bak Jupiter pedig láthatjuk, menetrendszerűen hozta is mindezeket. Május 15-én hátrálni kezdett, elfelé a Bak és a Vízöntő jegyek határáról, emiatt is jeleztük előre azt, hogy a nagy idei izolációban május közepe és augusztus vége-szeptember eleje közötti időszakban enyhülés várható, és hogy itt ebben az időszakban nyújtóztassuk ki megmacskásodott tagjainkat. Előreindulása itt kezdetben fokozza, visszahozza a lezárás, izoláció témáját. Igen ám, de azt is jelenti, hogy innen már gyakorlatilag végigszalad a Bak jegyén, és december 20-án ki is lép onnan! Tehát olyan ez, mint amikor belelépünk egy szögbe, és itt megfogják, elkezdik kihúzni. Ettől az elején jobban fáj, vérzik is rendesen, de aztán kijön, és indulhat a gyógyulási folyamat. Ahogy a holisztikus gyógyítás mondja: „Ahogy megmozdul a blokk, kezdetben a tünetek felerősödnek; hogy aztán lecsendesedjenek, és eljöjjön a gyógyult állapot”. A cvid témája napra pontosan a Jupiter Bakba lépéséhez köthető; nehéz elképzelni, hogy idén december után igazán hosszútávon fennmaradjon ez a jelenség, ahogy a Jupiter (és a Szaturnusz) december végén kilép a Bakból a Vízöntőbe.

A Mars hátrálása a Kosban és a Jupiter előreindulása a Bakban szeptembert nagyon kardinális hónappá teszik az idei év során.

Szeptember 14, hétfő és Szeptember 27, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó a társadalmiság, harmónia, egyensúly jegyében szintén kap egy kis összezavaró fényszöget az izoláló, lezáró jelölőktől. Ez a csiki-csuki, különben-is-meg-egyébként-is fényszög, húzd-meg-ereszd-meg. Valószínűleg az van itt, hogy legbelül érezzük a trendváltást, de kívül a világon semmit nem látunk majd ebből; sőt, ahogy láttuk, kezdeti rosszabbodás várható nyárhoz képest, újabb lezárások, negatív prognózisok gazdaságban, esetszámban, morálban. Emiatt egy kicsit összekeveredünk, hogy „De hát érzem mélyen a javulást, kívül meg a romlás van?!”. Láttuk fentebb, hogy ennek az oka a Dialektika, minden szinuszos itt a megnyilvánult világban, és hullámokban nyilvánul meg. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Jupiterrel-Plutoval-Szaturnusszal Bakban)

Szeptember 21, hétfő és Szeptember 28, hétfő között ugyanez a bolygó még rászalad egy szembenállásra is az izzó és feszülő Kos Marssal. Szegény kis könnyed Mérleg Mars… Ezzel kialakul egy hétre egy Derékszögű Háromszög is, melynek az egyik csúcsa ő. olyan ez, mintha egy 4-5 éves lányzsúrra beállítana az adóhivatal és egy motoros banda egyszerre. (MérlegMerkúr-BakJelölők-KosMars).

27-én kioldódik a kvadrát, 28-án a szembenállás, így szinte ugyanazon napon kilép ebből a konstellációból. (Szegény rögtön a Skorpióba is lép, de erről az alábbiakban).

Szeptember 23, szerdán jön a felmentősereg, és a fő jelölő Nap belép a harmónia, társadalmiság, egyensúly, kecsesség jegyébe. Itt szeptember utolsó hetében mind az Én-ünket jelentő Nap, mind annak kifejezését jelentő Merkúr a Mérleg jegyében lesz; ez is jelzi, hogy ott tud majd lenni az egyensúly a helyzet átmeneti fokozódása mellett is.

Szeptember 23, szerda és Október 5, hétfő között a fő jelölő Nap fényszögkapcsolat nélkül halad. Ez minden esetben szintén az önvizsgálat, az alapokhoz, a belső Magunkhoz való visszatérés időszaka. A helyzet pikantériája, hogy mindez a nagy felületen elérhető, társas, kapcsolódott Mérleg jegyében történik. Ez is mutatja, hogy nem érti majd a rendszerünk, hogy „akkor most lehet kapcsolódni, vagy nem, most egyedül vagyok, vagy együtt, lezárás és behúzódás van, vagy lehet menni a többi emberrel?!”.

Szeptember 25, péntek és Október 2, péntek között lesz egy kellemes és impulzív fényszög. A Férfi-oldalt és a Női-oldalt jelentő két bolygó lesz egy nagyon intenzív fényszögben. Ha valakinek ebben a dialektikus kettős időszakban van kedve-energiája ismerkedni, ez a hét itt akár nagyon alkalmas is lehet rá. Ugyanakkor szintén nagy felismerések és rendeződések lehetnek bennünk azzal kapcsolatban, hogy férfi-női, párkapcsolati témákban hogyan működünk, ki és milyen az én-ünk. (Vénusz Oroszlánban trigonban hátráló Kos Marssal)

Szeptember 27, vasárnap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr a Skorpió jegyébe lép. Ajj. Sőt, idén itt is fog hátrálni. Ajj. December 1-éig, azaz október és november során lesz beragadva a Skorpió jegyébe. Az őrlődés, tépelődés, csiki-csuki területe nem a legjobb hely neki, hogy túl hosszú időt töltsön el. De várjunk csak! A Skorpió az őrlődés mellett/után a megváltás területe is, az elveszés után a Főnix-madári újjászületés motívuma is! Ahogy látjuk, teljesen beleillik tehát abba a koncepcióba, hogy ősszel egy kicsit megint elvesznek a dolgok, hogy december-január során kitisztulni kezdjenek.

Szeptember első egy-két hete az, amikor nagyon érdemes és támogatott céljainkat-terveinket meghatározni, elkezdeni építgetni. Utána szeptember közepétől egzisztenciálisabb, zártabb én-újradefiniáló ősz jön. Abban is tudunk aktívak lenni, persze. De ha nem tudom, hogy ki az az „én”, akkor hogy határozom meg a céljaimat? Hogyan teszek érte?

Ezért a hónap legfontosabb feladata, hogy leginkább az első, maximum még a második hetében tiszta énnel határozzunk meg mindent, és az ősz során ne tágítsunk mellőle, ne kezdjük el állandóan újraírni, ahogy változik az aktuális ’én’. Mint Odüsszeusz, kössük ki magunkat az árbóchoz, és menjünk arra. Október-novemberben még hullámzunk ismét, és december eleje-közepe körül elkezdünk újra tisztán látni. Türelem, alázat és fókusz kell majd ehhez: de hát erről szól az egész 2020-as Bak Jupiter éve! 

 inventory-control-warehouse.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása