HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.10.29. 15:16 Zöldkör

November hónap Asztrológiai előrejelzése, 2020

November hónapja az utolsó ebben az évben, amikor még minden arról szól, hogy tartsuk a pozícióinkat. Ha eddig ment, ezután is fog. Ténylegesen ennyi dolgunk van november során, hogy átmenjünk rajta, és itt a legvégén maradjunk még állhatatosak. Már a hónapban lesznek láthatatlan, de jelenlevő módosulások, és aztán november legvégén és december során sorra oldódnak fel az idei évet alkotó hatások!

Október 30, péntek és November 5, csütörtök között a Társadalmiságért, emberi kapcsolatokért és a matériában gyökerezett nagy felületen elérhetőségért felelős Vénusz fényszögkapcsolat nélkül halad egy héten keresztül. Egy bolygót a fényszög köt be a Rendszerbe, olyan, mint egy eszköznek a dugvilla és a konnektor. Tovább folytatódik tehát, hogy a lényünk már nagyon szeretne ismét szocializálódni, kiszellőzni, de lehetősége itt még nem lesz. Itt még izoláltak vagyunk. Apró szívfájdalom, hogy a Vénusz mindezt a saját jegyében, a kecses és könnyed Mérlegben tartózkodása alatt éli meg, amikor pedig alapból a legkedvezőbb helyzetben van. De nem tudja kamatoztatni jó pozícióját. Ez egyáltalán nem morózus, hanem ahogy az angol csendesen-dünnyögve mondja: „It’s a shame”. (Vénusz Mérlegben fényszögkapcsolat nélkül)

November 4, szerdán egy apró csokit dobnak nekünk, amennyiben is a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr három hetes hátráló mozgása után előreindul. A hátrálása alatt a kommunikáció, ügyintézés, közlekedés láthatóan akadozni szokott, és most ráadásul a csiki-csukis Skorpió jegyében hátrált és ezáltal szorult-szorul is be oda. Itt sem lesz minden játék és mese a merkúri címszavakban, a Skorpió továbbra is kavargatja, de egy mini-javulás a témájában történik itt. (Hátráló Merkúr előrefelé indul)

November 5, csütörtökön a fő jelölő Nap szembenállása kioldódik a Stabilitás, Tisztaság, Átláthatóság jelölőjével. Ez is egy mini-győzelem, egy apró csoki-dobás a számunkra. Az a nagy elveszettség, ami október során volt, itt novemberben még nem szűnik meg teljesen, de ilyen apró húr-pendülésekkel elkezd a háttérben javulni. (Kioldódik Skorpió Nap és hátráló Bika Uránusz szembenállása)

November 5, csütörtök és November 15, vasárnap között a fő bolygó Nap a hit, remény, jövő, bőség fényszögét kapja a Nagy Gyógyítótól. Ebben az időszakban testi és/vagy lelki gyógyulások elvileg nagyobb arányban tudnak sikeresek lenni, így bármilyen erre rímelő tevékenység hasznos lehet. A nagy kirobbanó és perspektivikus energiák még váratnak magukra, ez a fényszög inkább ilyen megnyugtató, a háttérben békével feltöltő jellegű. Segít még türelemmel lennünk, és a legbelső nyugalmunkat megtalálni, megőrizni. (Nap Skorpióban trigonban hátráló Halak Neptunusszal)

November 5, csütörtök és November 13, péntek között egy másik hatás jelzi, hogy a szociális, társas, erőből-izomból működtetett dolgoknak még váratniuk kell magukra. Fentebb említett Vénusz itt már kap fényszögkapcsolatot, de ez egy görcsös-erőlködő hatás; emiatt továbbra is arra kell figyelnünk, hogy dühvel és erővel nem tud harmónia lenni, idén zárt individuumokként nem tud közösség lenni. Hamarosan mindez változni fog, de itt még novemberben, különösen az elején még ez van, amit eddig idén megszoktunk. (Vénusz Mérlegben szemben hátráló Kos Marssal)

November 8, vasárnap és November 24, kedd között jön egy újabb nem-látványos, de enyhítő hatás: a fő jelölő egy selymes, lágy, kedves fényszögben halad az idei évet lezáró és izoláló Bak jelölőkkel. A Karma egyik jegyéből a Karma másik jegyébe lesz ez a fényszög, a Karma két, és a Sors három bolygójára. Emiatt kevésbé látványos, a háttérben zajló és ott moduláló energiákról van szó. De a fényszög típusa jelzi, hogy ez nekünk jó. (Nap Skorpióban szextilben Bak Plutoval-Jupiterrel-Szaturnusszal)

November 11, szerdán a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó, miután éppen abbahagyta három hetes hátrálását és előrefelé indult, visszarongyol a rövid kitérője után a Mérlegből a Skorpió jegyébe. Ez itt már tényleg last-last minute-ben jelzi, hogy még egy legutolsó tekergünk, de mindjárt látni fogjuk, hogy mindeközben enyhülések és gyógyulások is érik majd a hónap vége felé haladva. Itt még novemberben a gondolkodásunk, kommunikációnk, ügyintézésünk és működésünk továbbra is savas, beszorult és valamennyire frusztrált lesz.

November 11, szerda és November 23, hétfő között a másik apró-gyors világi bolygó, a Vénusz is skorpiós-fülledt energiákba kerül: egy csiki-csukis fényszögbe a Bak izolálókkal. Ez is rúg november során a kapcsolódás, társadalmiság, egyensúly, harmónia témáján. Ezt is fogadjuk viszont a szó jó értelmében vett rezignáltsággal, mert hiszen tudjuk, hogy „október-november során lesz a második hullám, a tünetek felerősödnek, hogy aztán decemberen átívelve januárra kikattanjanak”. Hogy ezt biztosan ne felejtsük el, az előrejelzés végén összeszedésre kerülnek ismét a kikattanási dátumok. (Vénusz Mérlegben-Skorpióban kvadrátban Bak Plutoval-Jupiterrel-Szaturnusszal)

November 13, pénteken egy újabb láthatatlan, de a háttérben felettébb fontos dolog történik. Az idei év izolációját a Bak jegyében egyidejűleg tartózkodó Sors-bolygók okozták-okozzák, amiknek fő fókuszt ad a Jupiter. E bolygó ezen a napon virtuálisan ’leelőzi’ a Plutot, így a három bolygó leghátsójából előrelép egyet, és ez is jelzi, hogy egy lépéssel közelebb ér a Vízöntő jegyéhez; ami természetesen a Bak lezárás, izoláció, leállás témáiból kinyíltabb, perspektivikusabb jellegeket fog majd ölteni. Tehát egy újabb „nem látjuk, nem érezzük, de a háttérben fontos lépés és nekünk jó” hatás történik itt. (Jupiter ’leelőzi’ Plutot Bak jegyében)

November 13, pénteken egy másik ugyanilyen szellemiségű hatás lesz. A gondolkodásunkért, kommunikációinkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygónak volt egy csiki-csukis fényszöge a Bak izoláló-lezáró bolygókkal. Ez a hatás ezen a napon kioldódik. A Merkúr továbbra is a gyulladt-fülledt-zavarodottabb Skorpiós területen van, tehát ettől ez is olyan, hogy nem annyira látható és érezhető a javulás, de attól még valamennyire van. (Kioldódik Merkúr és Bak jelölők kvadrátja)

November 13, péntek és November 20, péntek között ugyanezen gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó beér egy szembenállásba a stabilitás, átláthatóság jelölőjével. Egy fokkal lejjebb megy tehát 13-a pénteken a zavarodottságunk, de hogy merre lehetne vagy kellene haladni és hogyan, azt még mindig nem fogjuk látni. Láthatjuk, ez is még november közepén itt van, így a türelem továbbra is szükséges erény lesz. (Merkúr Skorpióban szembenállásban hátráló Bika Uránusszal)

November 14, szombaton egy újabb olyan hatás lesz, ami a háttérben nagyon fontos, de semmit nem érzünk azonnal még belőle. Az erőkért, ambíciókért, harcért és dühért felelős Mars idén a saját jegyében, a Kosban végezte hátráló mozgását. Emiatt gyakorlatilag az év teljes második felére, júniustól januárig beszorul ide. Május végén a júniusi előrejelzésben ezt olvashattuk:

„Sok oldal a Mars Kosba lépésével háborút vizionál, merthogy Kos/Mars=Háború, mondja az asztrológiai ’matek’. Sőt, az őszi hónapokban hátrálni is fog a Mars a Kosban, ami még „háborúbb” akkor, mondja, az asztrológiai ’matek’. De a Mars nem csak most lép a Kosba a történelemben először, hanem ez egy ciklikus esemény. 2019.január 1-jén tört ki háború? Nem tört. 2017.január 28-án tört ki? Nem tört. Mehetnénk így vissza jó sokat.

Egy hatást soha nem magában kell vizsgálni, és hogy a ’matek’ szerint mit jelent, hanem a többi hatással relációjában, és vizsgálva az adott kor kontextusát. A Mars Kosba lépésekor van két feszültséges fényszöge, ezeket fentebb láttuk: szembenállása a Mérleg Holddal és kvadrátja a Rák Nappal-Merkúrral. De ezek Emberi, Élő, Társas témákra utalnak, nem kollektív és morózus dolgokra. Sőt, a Mars Kosba lépésekor van egy selymes és lágy szextil fényszöge az izoláló Bak Rosszfiúkkal és van egy selymes és lágy szextil fényszöge a játékos és könnyed Ikrek Vénusszal.

Ezekből következően a leginkább életszerű ebben, hogy itt június végére sokan azt mondják majd Kos Marsosan, hogy „Tele van a tököm, hogy nem csinálhatom azt, akkor és úgy, ahogy ÉN akarom!”, és kilőnek. Elmennek külföldre, nagy felületeken gyülekeznek; minden, amit a Bak jelölők, és a frissen Nyilasba lépett Leszálló Holdcsomópont jelezne, hogy ne. Ez így vagy úgy szeptembertől november-decemberig megint behúzza az év elejéhez valamennyire hasonlóan a dolgokat, és a Kos Mars éppen ide eső hátrálása idejére megint lesznek szarv-letörések és ilyen vagy olyan korlátozások; hogy aztán decembertől az eddigi év jellegei elkezdjenek kilazulni.”

Azóta teljesen láthatjuk, hogy Amerikában nagyon látványos mindez, és még jobban láthatjuk, hogy Magyarországon az Szfe ügyben nyilvánult meg mechanikusan.

A Mars előreindulása itt egyben azt is jelzi, hogy a Stabil, Tiszta, Átlátható Bika jegye felé halad, és az indulatok melyeket a beszorult Kos Mars okozott, januártól mechanikusan elkezdenek lecsengeni. (Mars Kosban előreindul (Szeptember 9 óta hátrált))

November 21, szombat és November 27, péntek között a háttérben nagyon gyógyító hatás lesz érvényben. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó a vizes Skorpió jegyében a hit, remény, jövő, bőség fényszögében lesz a Nagy Gyógyítóval. Ezen a fényszögön és tényezőin érződik már, hogy az idei leckét megtanultuk, megjelenik a türelem, a pejoratív gyermek bennünk belátta, hogy nyüzsgéssel, erővel és izommal nem nagyon lehet elérni dolgokat. Itt a szó jó értelmében dunsztolódunk. Ha bármilyen érzékszervet, ízületet, mozgásszerveket érintő gyógyítást, vagy orvosi beavatkozást végzünk, az akár támogatottabb is lehet ebben az egy hétben. (Merkúr Skorpióban trigonban hátráló Halak Neptunusszal)

November 22, vasárnap a fő jelölő Nap belép a Skorpió jegyéből a Nyilasba. Az Őrlődés, Tépelődés, Csiki-csuki, Bűn és Bűnhődés, Főnix-madári újradefiniálás területe után belép a Hit, Remény, Jövő, Bőség területére. Minden évben itt már ráfordulunk a fesztív, ünnepi szezonra, és az év ünnepélyes lezárására. Itt ennek még nagyobb jelentősége lesz! Ez nyitja azt a kioldódó sort, ami december során még határozottabb lesz, és számszerűsíthetőbb. (Nap belép Nyilasba)

November 22, vasárnap a társadalmiság, harmónia, könnyedség és párkapcsolatok bolygója belép a Skorpió jegyébe. A selyemsálak, macaronok, csilingelő kertipartik, bársonyos bőr bolygója lényegesen jobban érezte magát a saját Mérleg jegyében, mint a fülledt, gyulladt, savasabb Skorpió területén. Az idei év pont a nagy felületen elérhetőséget, közösségiséget, társadalmiságot tépázta meg, így itt ez még rúg egyet tétre-befutóra. Hiába tudjuk az eszünkkel és a lelkünkkel, hogy december-januárban kattanások és emelkedő változások, itt még direktben nem tapasztalhatóak, és emiatt a rendszerünk lázad egy újabb kört. Ez rávetülhet a párkapcsolatunk területére, amennyiben van ilyenünk, illetve szomatizálódhat is, elsősorban bőr-gyulladásokban, és/vagy húgyúti, genitális területeken. Próbáljuk itt megbeszélni magunkkal, hogy ezt még bírja ki a rendszerünk, illetve lehet fogyasztani akár már kicsivel korábban elkezdve mindkét nemnek zsurló teát, nőknek cickafarkot, férfiaknak kisvirágú füzikét. (Vénusz belép Skorpióba)

November 23, hétfő és December 1, kedd között éppen említett Vénusz szembenállásban is lesz a Földeltség, Stabilitás, Tisztaság, Átláthatóság jelölőivel. Ez fokozza az eggyel fentebb leírtakat, és egy (meglehetősen felesleges) last minute pánik és szorongás lehet itt rajtunk. Mintha érezné a rendszerünk, hogy hamarosan oldódás jön, és elsüti itt még a puskaporát egy utolsó hisztériával. Az idei év Bak dominanciája miatt a Felnőttségről, állhatatosságról, türelemről szól, és nem csak tanít, de arra kényszerít bennünket. Használjuk is itt, amit az idei évben begyakoroltunk, és tartsuk a vonalainkat. (Vénusz Skorpióban szemben hátráló Bika Uránusszal)

November 24, kedd és December 4, péntek között a másik gyors-világi bolygó, a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr egy lágy és selymes fényszögbe lép a Bak Izolálókkal. Ha a ’csajos’, vénuszi részeink nem is, a semleges, gondolkodó részeink rendezik magukat. Ez is mutatja, hogy egy másik részünk érti és érzi, hogy miről szólt az idei év, elfogadja, és a szó jó értelmében megadja magát neki. Elfogadja a Valóságot, és jobban elkezd együtt élni vele. (Merkúr Skorpióban-Nyilasban szextilben Bak Plutoval-Jupiterrel-Szaturnusszal)

November 25, szerda és December 4, péntek között a Skorpióból frissen a Nyilasba megváltódott fő jelölő Nap fényszögkapcsolat nélkül halad majd. Egy bolygót a fényszög köt be a rendszerbe, olyan, mint amikor csatlakoztatva van a hálózatba. Az, hogyha egy bolygónak nincs fényszögkapcsolata, izolálja őt, kikapcsolja, kiveszi a Rendszerből. A Napnak itt nincsen. De micsoda különbség ez most! „Izolálja”, igen, de a Skorpióból a Nyilasba lépése után. Ez itt már emelkedő tendencia, és az Újratervezés, Újraindulás jellegeit adja. Még nem tudjuk pontosan, hogy mi az Új, még nem használható, akár nem is tapasztalható. olyan ez, mint hajnali 4-5 óra, még sötét van, de ez már más sötét, mint éjközép. Más a levegő, néhány madár már hallatszik, egy-két autó már megy az utcákon. De sötét van. És azt is jelenti, hogy hamarosan kivilágosodik. (Nap fényszögkapcsolat nélkül Nyilas jegy elején)

November 29, vasárnap folytatódik az enyhülő hatások sorozata! A Nagy Gyógyító előreindul. Június 23-a óta, öt hónapja hátrált. Egy bolygó hátrálása során kevésbé tudja kifejteni pozitív hatásait. Előreindulása a Nagy Gyógyítónak azt is jelenti, hogy megnyugtató, feltöltő, hátulról biztonságot adó energiái teljesebben tudnak áramolni innentől. (Neptunusz előreindul Halakban)

Az asztrológiában három ún. belső bolygó van, a Nap, a Merkúr és a Vénusz. A Nap az Én-ünket jelenti. A Merkúr a gondolkodást, kommunikációt, ügyintézést, azaz Én-ünk kifejezését. A Vénusz a matériában gyökerezve nagy felületen elérhetőséget, azaz az Én-ünk kézzelfogható, társas, másokkal is viszonyított létét. Október és november első része során a Nap és a Merkúr tele volt támadásos fényszögekkel, és a Skorpió jegyében. Az Én-ünk és kifejezése elveszett. A Vénusz tartotta a frontot a saját, Mérleg jegyéből. Novemberben a Nap és a Merkúr elkezdenek rendeződni. Az Én-ünk először. A Merkúr még időbe telik, hogy jól legyen, azaz az Én-ünk LegMagja november végétől stabilizálódik, a gondolkodásunk, működésünk kicsit még háborog, és a Vénuszon keresztül még egy körben fellázadunk a társas, nagy felületű szocializáltság hiánya miatt. Ez itt még teljesen természetes. De sorban második bolygóként a Merkúr rendezi magát, aztán majd a Vénusz is.

A fenti ígérethez híven az enyhülési pontok listája így az utolsó hardcore hónap (november) kezdete előtt:

November 4 – Merkúr előreindul hátrálása, és Skorpió jegybe szorulása után
November 14 – Kos Mars előreindul hátrálása után
November 29 – A Nagy Gyógyító Halak Neptunusz előreindul öt hónap hátrálás után
December 2 – Merkúr a Skorpióba szorulása után a Nyilasba lép
December 16 – Vénusz a Skorpióból a Nyilasba lép
December 17 – Az Izoláló Szaturnusz a Bakból a Vízöntőbe lép
December 20 – Az Izoláló Jupiter a Bakból a Vízöntőbe lép
Január 7 – A Mars a Kosból a Bikába lép
Január 15 – A Stabil, Tiszta, Átlátható, Jövő, Cél, Perspektíva jelölője Bika Uránusz előreindul

A további dátumok és emelkedő tendenciák részletesen kifejtésre kerülnek a 2021-es évről szóló előadáson:

ariadnes_thread_xvi_by_ariadneofniksas.jpg

 Aktuális híreink:

 

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása