HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.11.30. 18:35 Zöldkör

December hónap Asztrológiai előrejelzése, 2020

Ebben a hónapban kikattannak matematikailag az idei évet alakító hatások. A Bakból a Vízöntő jegyébe lép a két markáns bolygó-óriás, és bennünk is új erők, ötletek és a megvalósításukhoz szükséges energia is meg tud jelenni. Idén először lehet ilyet írni: ebben a hónapban már előre is lehet nézni!

November 29, vasárnap a Neptunusz bolygó hónapok hátrálása után előreindul a saját jegyében, a Halakban. Ennek máskor nagy füstje, méginkább lángja nincsen, és egy mondattal át lehet siklani felette. Alapvetően egy álmosság, melankolia az, ami fátyolként a Neptunusz néhány hónapig tartó hátrálása során jellemző, és az jön le ilyenkor. Igen ám! De a Neptunusz a tömegek, az közegészségügy és a gyógyulás-gyógyítás bolygója is. A jelenlegi helyzetben azért ezek meglehetősen fontos címszavak. Hónapok óta tartó hátrálása után előreindulása ezáltal egyike azoknak a mini-pendüléseknek, amik lépésről-lépésre feloldják az idei év mintáit. Rejtőzködő és lassú természetéből adódóan szintén illik a sormintába, hogy lassan, apránként járul hozzá a változásokhoz. (Neptunusz előreindul Halakban)

December 1, kedden egy másik gátló és összezavaró hatás kioldódik. A földeltség, társadalmiság és nagy felületen elérhetőség és kapcsolódás bolygója eleve egy gyulladt, besült területen, egy blokkoló-bezáró-lezáró fényszögben volt a Stabilitás, Kézzelfoghatóság, Átláthatóság, Perspektíva jelölőjével. Ezen fényszög kioldódása november elveszettsége után győzelmet még nem jelent, de része a gátló hatások kioldódási sorának, az apró változásoknak. (Kioldódik Skorpió Vénusz és hátráló Bika Uránusz szembenállása)

December 2, szerda és December 10, csütörtök között éppen említett, földeltségért, társadalmiságért, nagy felületen elérhetőségért felelős bolygónak elkezdődik rehabilitációja; a hit, remény, jövő, bőség fényszögébe lép a frissen előreindult Nagy Gyógyítóval. Noha a Vénusz még így is a Skorpióban van, de ezen hatás gyulladásait, frusztrációit elkezdi lágy energiákkal kisimogatni. (Vénusz Skorpióban trigonban Neptunusszal Halakban)

December 6, vasárnap és December 20, vasárnap között egyfajta mini-kiegyezés zajlik. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, ügyintézésünkért és könnyedségünkért felelős bolygó egy lágy és selymes fényszögbe lép az idei évet Lezáró és Izoláló jelölőkkel. A fényszög utolsó napján az Izoláló jelölők pedig a lezárt Bak jegyéből a Tisztább és mozgékonyabb Vízöntőbe lépnek, ami szintén szimbolikusan jelzi, hogy ez a december eleji-közepi fényszög is már a rendeződési minta egy eleme, lépcsőfoka. (Merkúr Skorpióban-Nyilasban szextilben Bak Plutoval-Jupiterrel-Szaturnusszal)

Innen, a hagyományos előrejelzésekhez képest kicsit rendhagyóan nem naptári időrendben megyünk tovább, hanem az egyes világi, a jelenlegi helyzetben fontos bolygók sorsát kísérjük végig.

Vénusz:

December 12, szombaton a társadalmiságért, harmóniáért, földeltségért, nagy felületen elérhetőségért felelős Vénusz eléri a gyulladt, savas, összezavarodott Skorpió 25-ik fokát; ezáltal a Hit, Remény, Jövő, Bőség Nyilas jegyének vonzáskörzetét.

December 16, szerdán a Vénusz be is lép a Nyilasba: megváltódik. Innentől a fizikai síkon nagy felületen érintkezés, társadalmiság, kapcsolódás bolygója már számára sokkal kedvezőbb helyzetbe kerül.

December 20, vasárnap és December 26, szombat között a Vénusz fényszögkapcsolat nélkül halad a Nyilasban. Egy bolygót a fényszög kapcsol be a rendszerbe. Mindez azt jelenti, hogy a fertőzés árnyékában lévő kijárási tilalmat nem fogja felváltani a főtéren tartott félmeztelen fieszta. A gyulladás, a frusztráció megy ki.

December 26, szombat és Január 4, hétfő között a Vénusz együttállásban lesz a Leszálló Holdcsomóponttal, szembenállásban lesz a Felszálló Holdcsomóponttal, mely az Ikrek jegyében van. A Leszálló Holdcsomópont azt mutatja meg, hogy hol folynak el az energiák. A Nyilas nagy tömeget, állandó és korlátlan kiáradást jelent. Itt folyik/folyna el az energia. A túloldalon a Felszálló Holdcsomópont, az Irány, Megoldás jelölője az Ikrek jegyében van, a gondtalanság, de gondatlanság területén is. Az Ikrek is még a jövés-menés, egy-kicsit-ez-egy-kicsit-az területe, sok ember súlytalan aktivitása.
Mindeközben a Vénusz csiki-csukis kvadrátban van a Nagy Gyógyítóval is.

Összefoglalva ezt a Vénuszi utat, a matériában gyökerezve nagy felületen elérhetőség és társadalmiság bolygója kiér a Skorpióból. Így az oda tartozó címszavak, mint „halál előszele”, „vírus”, „fertőzés”, „gyulladás”, „frusztráció”, lekerülnek róla. A Nyilasba lép, de az egyéb hatások jelzik, hogy még nincs nagy tömegben (Nyilas) felelőtlenkedés (Ikrek). Félsiker, félgyőzelem tehát ahhoz képest, amit az elmúlt 30 évben megszoktunk, mint Ikrek-Nyilas-tengely.

Merkúr + Nap + Mars:

A Nap az Én-ünket, Középpontunkat, lényünk Mag-ját jelenti, a Merkúr ennek kifejezését gondolkodással, kommunikációval, közlekedéssel, ügyintézéssel, szem-kéz koordinációval.

December 2, szerdán a Skorpióból a Nyilasba lép. Lényegesen hamarabb, mint a fentebb olvasott Vénusz. Már a hónap legelején a gyulladt, frusztrált, csiki-csukis energiák helyett a hit, remény, jövő, bőség energiái kezdhetik átjárni a gondolkodásunkat.

December 4, péntek és December 15, kedd között a fő jelölő Nap a hit, remény, jövő, bőség területén a hit, remény, jövő, bőség fényszögében van Kos Marssal: ami az erőinket, ambícióinkat, lendületünket jelenti. Egyéniben, kicsiben tér vissza az erőnk, és lehet célokat is definiálni. (Nap Nyilasban trigonban Marssal Kosban)

December 4, péntek és December 15, kedd között ezzel napra párhuzamosan viszont ugyanígy a fő jelölő Nap csiki-csukis fényszögben van a Nagy Gyógyítóval. Az Énünket lokálisan és kicsiben definiálni és működtetni, célokat kitűzni itt már lehet, láttuk fentebb. De ezt nagy plénumon, énhatár nélkül kiáradva, biztonságban és egészségben, még nem lehet, mutatja ez a fényszög. (Nap Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

December 6, vasárnap és Február 10, szerda között az erőinkért, én-ünkért, céljainkért felelős Mars csiki-csuki kvadrátban van az idei évet lezáró, izoláló Bak jelölőkkel. Ez is mutatja, hogy nagy tömegben, korlátok nélkül itt nem lehet; a kettővel fentebbi fényszög mutatja, hogy egyénileg már lehet. (Mars Kosban-Bikában kvadrátban Bak-Vízöntő (Plutoval)-Szaturnusszal-Jupiterrel)

December 7, hétfő és December 16, szerda között A fő jelölő Nap együttállásban lesz a Leszálló Holdcsomóponttal, szembenállásban a Felszálló Holdcsomóponttal. Erről fentebb, a Vénusznál olvashattunk. „A Nyilas nagy tömeget, állandó és korlátlan kiáradást jelent. Itt folyik/folyna el az energia. A túloldalon a Felszálló Holdcsomópont, az Irány, Megoldás jelölője az Ikrek jegyében van, a gondtalanság, de gondatlanság területén is. Az Ikrek is még a jövés-menés, egy-kicsit-ez-egy-kicsit-az területe, sok ember súlytalan aktivitása.” Azaz az Én-ünk az elmúlt 30 évre jellemző Ikrek-Nyilas tengelyen továbbra sem mozoghat; sem társasan (Vénusz fentebb), sem egyénileg (Nap itt). (Nap Nyilasban együtt Lesz.HCs.-tal, szemben Felsz.HCs.-tal Ikrekben)

December 10, csütörtök és December 29, kedd között az Én-ünket jelölő Nap, és annak kifejezését-működtetését jelentő Merkúr együttállásban haladnak a Nyilas és Bak jegyekben. Ezek uralkodó bolygói Izolálták az idei évet. Itt tétre-befutóra van lehetőségünk megmutatni az univerzumnak, hogy az elmúlt 30 évvel ellentétben nem 5 évesek vagyunk (Ikrek), akik állandóan felfújják magukat fizikailag és a külföld és a vetített spiritualitás (Nyilas) irányába, hanem tudunk összeszedettek, korunknak megfelelőek, reálisak, és lokálisan is kiteljesedettek lenni. (Nap és Merkúr Nyilasból Bakba együttállásban)

December 10, csütörtök és December 16, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó csiki-csukis fényszögben lesz a Nagy Gyógyítóval. Azaz a morózitás a háttérben és egyénileg húzódik ki, de jönni-menni, felelőtlenkedni továbbra is egészségügyi és egyéb kockázatokkal jár. (Merkúr Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

December 11, péntek és December 17, csütörtök között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó is átér a fentebb két helyen is említett Holdcsomópontokon. A Nyilas alsóbb szintjei az, ahol folyik el az energia (Leszálló Holdcsomópont), mit vetítés, külföld, vetített spiritualitás, és az Irány, Megoldás (Felszálló Holdcsomópont) az, ha eltávolodunk (szembenállás) az Ikrek alsóbb szintjein reprezentált jövés-menéstől, felelőtlenkedéstől, súlytalan hisztériától. (Merkúr Nyilasban együtt Lesz.HCs.-tal, szemben Felsz.HCs.-tal Ikrekben)

December 11, péntek és December 19, szombat között a gondolkodásunkért, ügyintézésünkért felelős bolygó a hit, remény, jövő, bőség fényszögében van az én-ünket, erőinket, ambícióinkat jelentő Kos Marssal. Ez is mutatja, hogy egyénileg, kicsiben itt már lehet célokat megfogalmazni, akár tenni is a megvalósításukért! (Merkúr Nyilasban trigonban Marssal Kosban)

Összefoglalva a fenti kitekintőt: december elejétől az a dermedtség és zavarodottság, ami idén, különösen novemberben volt jellemző, egyéni-kis és helyi szinteken elkezd lejönni. Ami óva intett, továbbra is, a nagy felületű fizikai közösségi, illetve ha vissza szeretnénk térni az elmúlt 3 év működési mintájához, mintha mi se történt volna, vagy mi se történne éppen. A kis világunkban ugyanakkor kezdjük el építeni ismét magunkat, céljainkat és terveinket; akár már itt, decemberben is.

Innen visszatérünk a hagyományos időrendi mederbe.

December 12, szombaton a Skorpió jegyében együttállásban van a két fő női bolygó, a Vénusz és a Hold. Emiatt karmikus, lelki, érzelmi és fizikai értelemben ügyeljünk arra, hogy előkerülhet a Temetetlen Múlt egy darabja. Ilyenkor be tud csúszni valami ’nagy találkozás’, és olyan másik bukkanhat fel ismeretlen ismerősként, hogy azt érezzük, itt van valami. Fuss! Ilyenkor szépen bele lehet tenyerelni valami olyanba, ami rövid ideig tart, de hónapokig érzi az ember viszkető utó-hatását; pont mint egy nemi betegség, ami egyébként is a Skorpió alá tartozik. Meglévő párkapcsolatban vagy más emberi kapcsolatban is egyik vagy mindkét fél megzavarodhat. Ezért ezen a napon a legnyerőbb ha társas viszonyainkat a minimumra redukáljuk. A hagyományos női területeken, mint bőr, emésztés, húgyúti-ágyéki részek szintén lehet egy kis persenés, csípés kívül-belül. Csináljuk ügyesen ezt a napot, és szikárítsuk, hűtsük a dolgokat kívül és belül.

December 17, csütörtökön a Szaturnusz a Bakból a Vízöntőbe lép.
December 20, vasárnap a Jupiter a Bakból a Vízöntőbe lép.

Az idei évet Izoláló két óriás a kötött, lezárt, megállító Bak jegyéből a Jövő, Cél, Perspektíva jegyébe lép át!

December 22, kedden pedig a legfontosabb fókuszpont Jupiter virtuálisan leelőzi a Szaturnuszt. Azaz a Hit, Remény, Jövő, Bőség bolygója szimbolikusan elkezdi maga mögött hagyni a Halál, Izoláció, Leállás témáit a Bak és a Szaturnusz formájában.

December 20, vasárnap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr a hit, remény, jövő, bőség Nyilas területéről a hűvösebb és lassabb Bak területére lép.

December 21, hétfőn az Én-ünket jelentő és fő jelölő Nap is belép a Nyilasból a Bakba.

Ez is mutatja, hogy a félmeztelen fieszta még kicsit várat magára. December elején az egyéni morál egy kicsit helyre lett állítva, itt december kétharmadánál a Kollektívában a matematikai átalakulás már megindult, de azért kell még ennek idő, és szükség van hozzá a fegyelmezettségünkre. Megvan ehhez a legjobb kép: mint amikor még megy a vonat, már bemondják az állomás nevét, és megkérik az utasokat, hogy legyenek kedvesek a helyükön maradni. Már bemondták itt, hogy leszáll az idei év, de legyünk kedvesek a helyünkön maradni.

December 23, szerda és Január 2, szombat között a fő jelölő, éppen frissen lenyugtatott Nap a hit, remény, jövő, bőség fényszögébe lép a hátráló Bika Uránusszal. Ez hasonló a hónap elején ugyanilyen fényszögéhez a Kos Marssal. Ott az Én-ünket kellett kicsit helyrehozni, felcsiholni, helyreállítani a morált; saját magunkban. Ez a fényszög azt jelenti, hogy még hátrálva, még idea-szinteken, de a Földeltség, Építkezés témái is kezdenek indokolttá válni. A Bak Nap érintettség miatt a kulcsszavak itt is/továbbra is a Türelem, Kitartás, Lassúság, Állhatatosság; és a kifelé magamutogatás helyett egy reális és normális építkezés. (Nap Bakban trigonban hátráló Bika Uránusszal)

December 23, szerda és December 28, hétfő között ezzel teljesen párhuzamosan a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, ügyintézésért, Én-ünk kifejezéséért felelős bolygó is beleér pont ebbe a fényszögbe. Legyünk ügyes, okos, nagyfiúk/nagylányok, és ne szórjuk, pörögjük szét magunkat, ha már mindez a Bak jegyéből, egy jupiteri fényszögben történik. Bak és Jupiter….Ismerős lehet idénről; vagyis lehet kitalálni dolgokat (Uránusz) és lehet Építkezni (Bika), ha ezt az idei év szabályai szerint tesszük. (Merkúr Bakban trigonban hátráló Bika Uránusszal)

Még egy plusz jó hír: December 26, szombaton a Mars eléri a saját jegye Kos 25-ik fokát, ezzel pedig a Bika vonzáskörzetét. A Mars hátrálása miatt extrém hosszan, gyakorlatilag fél évre, a 2020-as év második felére beszorult a Kosba. Zárt én, harcok, Kezdet szintjén megrekedés voltak a jellemzőek a korona és a mini-polgárharcok miatt. A Bikában a Mars ereje már nem frusztrált nem beszorult, nem l’art pour l’art küzdünk valami homályos frusztráció miatt. A Bikában energiái földelődnek, és a csapkodás helyett építkezés tud belőlük válni. Láthatjuk, a tendencia és az időzítés teljesen illik a november legvégén-december elején indult folyamatba. :)

Összefoglalva: a megtépázott sorainkat egyéni szinteken és főleg belül, a hónap elején segítő és feltöltő energiák támogatják. Hogy ne billenjünk vissza az elmúlt 30 év extremitásai után létrejött idei másik végletből a korábbi végletekbe, a hónap közepe után kicsit kivonják a naftát. Épp annyit kapunk, hogy ismét működni tudjunk. És ez bőven elég! :) Ebben a hónapban az idei évet alakító fő hatások kikattannak, és lassan elkezd majd lehúzódni a törmelék is. Közben újult erőinkkel és gondolatainkkal türelmesen, szerényen és kulturáltan lehet már a Jövőt is építgetni. Az idei év a túlfújtságot levette; a jövő évben ezzel a szó jó értelmében vett szikárabb énünkkel a szó jó értelmében vett szikárabb világban lehet majd boldogulni. Értékek átértékelődtek, és az egyensúly irányába jobban tudunk haladni. Erről bővebben néhány nap múlva a 2021-ről szóló előrejelzésben is lesz szó.

valley.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása