HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.12.30. 10:09 Zöldkör

Január hónap Asztrológiai előrejelzése, 2021

Január hónapja az első, ahol a 2020-as évet alkotó hatások matematikailag már átkattantak. A világban minden szinuszos: kimegy a régi, bejön az új, de ezek egy darabig egyidejűleg vannak jelen. Ez lesz január hónapja. Főleg az első felében számos hatás mutatja, hogy kirohanni nem lehet; de lassan, alaposan, biztonságosan lépegetni lehet. A hónap közepén átfordul ismét valami, és egyre inkább távolságból, múltként lehet tekinteni 2020-ra, amitől elkezdődik integrációja is bennünk. A hónap végén jön egy csavar: lehet, hogy nem is volt annyira rossz 2020? Lehet, hogy voltak benne részek, amik tetszettek nekünk? Olyanok, amiket használni tudnánk? Ez már főleg február témája lesz, de ettől január második felében egy lebegő állapotba kerülünk. Gyógyulások, lassú rendeződések, rendszer-újraindulások várhatóak, és különösen a hónap második felében sokkal tisztább energiák.

December 30, szerda és Február 8, hétfő között, azaz egész januáron átívelve lesz egy olyan hatás, ami nagyon illik ebbe az Átmenet időszakába. Az erőinket, ambícióinkat, és igen, ’kis én’-ünket, ego-nkat jelentő bolygó a zárt és izzó területről a Földelt, Stabil, Tiszta, Átlátható területre ér. Igen ám, de mindeközben van egy frusztráltabb, irracionális feszültséggel teli fényszöge a 2020-as évet leginkább formáló két nagy bolygóval. Azok is átléptek már a zárt és izolált Bak jegyéből az Új-at jelentő Vízöntőbe, de még a 2020-at jelképező Bak vonzáskörzetében vannak. A zárt, feszült, beszorult állapotból mennénk az Új, Stabilabb, Földeltebb, Átláthatóbb állapotba, de még túl élénk bennünk 2020 lenyomata, és nem merünk; egyet előre, egyet hátra. Egész januáron áthalad ez a hatás, így ez a kettősség noha természetes, de érdemes odafigyelni rá, és türelemmel lenni. A Régi izzó és zárt már nincs itt, az Új földelt és stabil még nincs itt. (Mars Kosban-Bikában kvadrátban Bak-Vízöntő határán Szaturnusszal-Jupiterrel)

Január 2, szombat és Január 15, péntek között a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, mindennapi rutinunkat, és nagyon fontos, játékosságunkat és spontaneitásunkat jelentő bolygó a legzártabb területen együttállásban áthalad a három fő Sorsbolygóval, melyek 2020-at a Bak jegyében lezárták. Itt esik le nekünk úgy igazán, hogy mennyire leállított és zárt volt 2020, és akár meg is szeppenhetünk egy kicsit. Mint egy szájhős, aki bekerül a nagyok közé az arénába vagy a pályára, és hirtelen egy kicsit lefagy. A Merkúrnak ez az útja gyakorlatilag alászállás, hogy aztán emelkedni kezdjen; de itt ebben a két hétben egy kicsit elszontyolodhatunk. Egyben ez persze azt is jelenti, hogy távolodik 2020, hiszen csak akkor tudunk ránézni és rálátni valamire, ha már nem abban vagyunk. (Merkúr Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval-Szaturnusszal-Jupiterrel)

Január 2, szombat és Január 16, szombat között ugyanakkor egy lassan és megfontoltan rendeződő pozitív fényszög is jelen lesz. Egyik oldalról ott van a megszeppentség január első felében; a másikon társas funkcióink, emberi működéseink lassan, de biztosan állnak helyre. Ami óvatos, lépésről-lépésre haladó, azt lehet már itt január első felében is; és majd egyre inkább.
Érdekes aspektusa ennek a fényszögnek, hogy akár Párkapcsolati indulások, rendeződések is tudnak lenni. Ezek elsősorban nem az elmúlt 30 év haveri, csillivilli, nemtelen utó-gyerekkorára rímelnek, hanem érettebb, meglettebb, a szó jó értelmében ódivatúbb energiákkal teli. Ha itt találkozunk valakivel, és erős vonzalmat érzünk iránta, ugyanakkor azt is, hogy magázva szólítanánk meg, na az ez a fényszög. (Vénusz Nyilasban-Bakban trigonban Marssal Bikában)

Január 3, vasárnap és Február 10, szerda között a legelső fényszög egyik eleme lesz aktív. Az erőinket, ambícióinkat, ego-nkat jelentő bolygó lesz csiki-csukis, irracionális feszültséges fényszögben az energiák korlátlan kiáradását, feltétlen optimizmust jelentő bolygóval. Mutatja szintén, hogy januárban nem tudunk kitörni. Itt még nem megy a ’megszokott’, hogy „ÉÉÉÉNNNN csinálom!!!, ÉNNNN MEGYEK, aztán majd lesz valami”. Egy picit meg vagyunk ijedve, és ez jó. Volt honnan letörni a szárnyakat. Január már nem annyira a direkt és feltétel nélküli lezárás ideje, de annyiban még a lezárásé, hogy az én-ünk nem mer annyira nekiesni a dolgoknak, mint korábban. (Jupiter Vízöntőben kvadrátban Marssal Bikában)

Január 3, vasárnap és Január 13, szerda között egy rendkívül lassú és finom, gyógyító hatás lesz aktív. Bármilyen gyógykezelésre, alapos és átgondolt rendeződésre, rendrakásra, szanálásra, letisztulásra nagyon alkalmas másfél hét. (Nap Bakban szextilben Halak Neptunusszal)

Az eddigiekből láthatjuk, hogy mennyire sorminta szerint indul a 2021-es év: minden, ami idétlen, csapongó, túlzó (elmúlt 30 év), az nem megy; ami lassú, megfontolt, odafigyelt és keretek közötti (a 2020-as év), az megy.

Január 4, hétfőn egy nagyon fontos váltás történik: kioldódik egy hatás. A néptömegek és a közegészségügy bolygójának irracionális, fülledt, gyulladt fényszöge kioldódik a matériában gyökerezettség, társas együttlétek bolygójával. Az a nagy fóbia és stressz, ami az emberi fizikai kapcsolódásokon volt, az itt egy fokkal, (és nagy fokkal), alábbhagy. Ez még nem a félmeztelen főtéri fieszta fényszöge; ez annak az árnyéknak a lejövetele, ami jó ideje minden emberi érintkezést érintett. (Vénusz Nyilasban kilép Halak Neptunusz kvadrátjából)

Január 5, kedd és Január 14, csütörtök között a sormintának megfelelően jön egy újabb hatás: a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, mindennapi rutinunkat jelentő bolygó egy csiki-csukis, frusztrált fényszögbe lép a ’kis én’-ünket, ego-nkat, erőinket, ambícióinkat jelentő bolygóval. Január első felében továbbra sem lehet állatkodni (Mars) és csalinkázni (Merkúr). (Merkúr Vízöntőben kvadrátban Marssal Bikában)

Január 7, csütörtökön egy nagyon kardinális, mérföldkő jellegű dolog történik. A 2020-as év teljes második felére az izzó, küzdő, zárt én-t jelentő Mars beszorult a saját jegyébe, a Kosba. Ez nyugaton egy pszeudo-polgárháborús állapotot hozott létre, Magyarországon az szfe-jelenség tartozik hozzá. Mindenkinek kellett egy platform, hogy a covid miatti leállások által keletkezett feszültségnek találjon egy felületet, ahol kiadhatja, és küzdhet, harcolhat. Az eleve Bak dominálta 2020-as évet fokozta a Kos Mars miatti beszorulás is. A jó hír: fél év után a Mars jegyet vált, és a Földelt, Stabil, Tiszta, Átlátható Bika jegyébe lép! Mintha a lángoló tűzre homokot szórnának, mintha izzó talpainkat belefúrhatnánk a hűvösebb földbe. (Mars Bikába lép)

Január 9, szombaton egy másik jegyváltás is történik. A matériában gyökerezettségért, társas kapcsolatokért, nagy felületen elérhetőségért felelős Vénusz belép a Bak jegyébe. Hoppá! A Bak a lezártságot, izoláltságot jelenti. Az elmúlt 30 év hollywoodi filmélményei után nem erre számítottunk volna. Arra számítottunk volna, hogy a Vénusz egyenesen az Ikrekbe vagy a Mérlegbe lép, átugorva több jegyet is, és megkönnyebbült kacajjal mindenki koccint pezsgővel, és napokig tartó dínomdánom következik. Ez a hatás viszont társas, nagy felületű érintkezéseinkben továbbra is Bak-jellegű alaposságot, lassúságot, megfontoltságot igényel. Meddig lesz a Bakban? Nagyon stílszerű: Február 1-ig. Január hónapban tehát már átkattantak matematikailag a 2020-at alkotó hatások, de az odafigyelés továbbra is aktuális marad, hiszen az Átmenet időszakában vagyunk. (Vénusz Bakba lép)

Január 9, szombat és Február 4, csütörtök között a Merkúr után a Nap is áthalad a legszaturnikusabb szakaszon, együtt a három, 2020-as évet lezáró bolygóval. A gondolkodásunk, kommunikációnk, működésünk után az Én-ünk, Lényünk Magja is levonja konzekvenciáit, és belülről, mélyen átjárja 2020 integrálása. Láthatjuk, ő is február 4-ig van ebben a hatásban, hogy onnantól már teljesen és önállóan merítkezzen meg a Vízöntő Új, Tiszta, Átlátható energiáiból. (Nap Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval-Szaturnusszal-Jupiterrel)

Január 9, szombat és Január 15, péntek között a gondolkodásunkat, kreativitásunkat, mindennapi működésünket jelentő bolygó csiki-csukis, irracionális fényszögben lesz a Stabil, Tiszta, Átlátható, Földelt jelölővel. Teljesen illik a fenti vonulatba, ahogy itt január során, közepén, már sokkal jobban lehetne menni, de (helyesen) még egy kicsit riadtak vagyunk, és nem akaródzik nekiesni a dolgoknak. Itt ez egy kicsit fürdővízzel a gyereket is, és sok olyan dolgot sem fogunk csinálni, ami hasznos lenne, de itt még egy olyan zónában vagyunk, ahol Bak-osan első a biztonság és a megfontoltság. (Merkúr Vízöntőben kvadrátban Uránusszal Bikában)

Január 10, vasárnap és Január 18, hétfő között viszont ennek egy lendületes és segítő testvér-fényszöge lesz. A matériában gyökerezve nagy felületen elérhetőségért, társas összejövetelekért felelős bolygó a hit, remény, jövő, bőség fényszögében lesz a Földelt, Tiszta, Átlátható és Stabil jelölővel. Könnyen előfordulhat, hogy itt január közepén pozitív fordulatok, bizalmi könnyítések történnek a társas érintkezések, bevásárlások, ilyesmik területén. Mivel a két bolygó a Bak és a Bika jegyekben vannak, ezek nem túl látványos vagy nagy volumenű dolgok tudnak lenni még, de erre éhes részeink nagy hálával tudják majd fogadni ezt is. (Vénusz Bakban trigonban Uránusszal Bikában)

Január 10, vasárnap és Január 30, szombat között a nagy egyet-előre-egyet-hátra, lehet-nem-lehet közepette jön a Beindító hatás is! Olyan ez, mint amikor beindítják a szántóföldön a traktort, elkezd pöfékelni, sebességbe rakják, megrándul, és lassan, de biztosan elindul, és elkezdődik a munka. Ebben a három hétben a kézzelfogható, józan paraszti világban és tevékenységekben már ki tudjuk fejteni terveinket és ambícióinkat. A Mars és az Uránusz érintettsége miatt ezt elsősorban egyénként, magányos farkasként tudjuk megtenni. Így főleg olyan terveket és projekteket működtessünk itt, amik nem kívánnak túl nagy együttműködést másokkal, és nem kell valamilyen alkotóelemre várni velük kapcsolatban. (Mars Bikában együtt Uránusszal)

Január 14, csütörtök a másik olyan nap, amire nagyon régóta és nagyon vártunk! A Mars 7-ei Bikába lépése után ez a hónap másik főszereplője: hátráló mozgása után előreindul a Földeltség, Stabilitás, Átláthatóság területén a Jövő, Cél, Perspektíva bolygója, és az Új-é. Innentől az Építkezés, a matériában működés egyre hatékonyabbá tud válni, ahogy az Uránusz egyre inkább előrehalad a Bika jegyében. Itt a hónap közepétől sokkal stabilabb és relevánsabb ötleteink és terveink tudnak lenni. (Uránusz előreindul Bikában)

Január 16, szombat és Február 6, szombat között mindeközben egy kicsit lógunk is a levegőben. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr fényszögkapcsolat nélkül halad a légies, lebegő, kognitív Vízöntő jegyében. Ez amolyan rendszer-újraindítás, re-bootolás itt: a gondolatainké, a terveinké, a funkcióinké. Megnyilvánulhat úgy ez a hatás, hogy azon kapjuk magunkat, hogy csak nézünk ki a fejünkből; és elbambulva ülünk, nem jut eszünkbe semmi. Ilyenkor valószínűleg mennek ki a 2020-as év benyomásai. Az is lehet viszont, hogy másodpercenként újabbnál újabb ötletek cikáznak a fejünkben és a szemünk előtt, és mire megszoknánk az egyiket, már el is tűnt, és jön a másik, hogy aztán eltűnjön, és jöjjön a másik. (Merkúr fényszögkapcsolat nélkül Vízöntőben)

Január 19, kedd és Január 27, szerda között egy nagyon gyógyító és bájos fényszög lesz aktív. A néptömegek és a közegészségügy Nagy Gyógyító bolygója egy selymes, lágy  fényszögben lesz a matériában gyökerezve nagy felületen elérhetőségért és társas kapcsolatokért felelős bolygóval. Ez a hatás kiterjeszti majd nagyszámú ember védettségét (oltottságát), és szintén nagyon lassan, de egyre biztonságosabbá teszi emberek nagyobb számú kapcsolódását, keveredését. (Vénusz Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

Január 20, szerdán a fő jelölő Nap a Vízöntő jegyébe lép. Ez nagyon kellett nekünk. A zárt, izolált, sötét Bak jegyéből átlép a Jövő, Cél, Perspektíva Vízöntő területére, így az Én-ünk is egyre inkább el tudja hinni, át tudja érezni, hogy lehetséges 2020 után az Új. (Nap Vízöntőbe lép)

Január 21, csütörtök és Január 31, vasárnap között viszont az éppen Vízöntőbe lépett Nap egy már-már hagyományosnak mondható csiki-csukis fényszögbe lép a Földelt, Tiszta, Átlátható jelölővel. Úgy tűnik, itt január legvégén is a rendszerünk elsősorban idea-szinten, gondolatban tudja elképzelni az Új-at, a nem-2020-at, és még nem annyira a kézzelfogható tapasztalati valóságban. Kell idő a rendszerek átállására, de ez a fényszög is stílszerűen január 31-ig tart, hogy Február eleje már, ahogy fentebb láttuk, hajlandóságunkban is megengedje az Új-at. (Nap Vízöntőben kvadrátban Uránusszal Bikában)

Január 21, csütörtök és Február 12, péntek között ezzel párhuzamosan egy másik fényszög is jelzi, hogy annyira azért még nem akaródzik kitörni. Az Én-ünket jelölő Nap lép csiki-csukis fényszögbe a Matériában kifejtett aktivitás és ambíciók, erők jelölőjével. Itt még bőven elvagyunk azzal, hogy netezgetünk, gépezgetünk, tervezgetünk, gondolkodunk, lebegünk; jól esik itt még a rendszerünknek az, hogy már tényleg nem annyira 2020 van, és szusszanhat egyet két part között, mielőtt belevágna ismét a napi rutinba. (Nap Vízöntőben kvadrátban Marssal Bikában)

Január 24, vasárnap és Február 16, kedd között a Merkúr és a Nap után harmadik gyors-világi bolygóként a Vénusz is áthalad a legszaturnikusabb szakaszon, és a 2020-as évet lezáró három bolygó együttállásán. A gondolataink és Én-ünk után a matériában gyökerezett, társas együttlétekért és kapcsolódásért felelős részeink is levonják utolsóként a konzekvenciákat, és reset-elnek egyet. (Vénusz Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval-Szaturnusszal-Jupiterrel)

Január 29, péntek szintén egy fontos fordulópont lesz a folyamatban. A fő jelölő Nap a Jövő, Cél, Perspektíva, Új területén, a Vízöntőben virtuálisan leelőzi a 2020-as évet lezáró három Sors-bolygót. Ezt a napot tekinthetjük annak, amikor egyfajta Stabilitás, Középpontiság megjelenik, és innentől már nem csak az események után futunk, hanem egyénileg és kollektíven is fogást találunk magunkon és a dolgokon. (Nap Bakból-Vízöntőben ’leelőzi’ Plutot-Szaturnuszt-Jupitert)

Január 31, vasárnap és Február 20, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr hátráló mozgást végez a Jövő, Cél, Perspektíva, Új Vízöntő területen. Hoppá! Láthatjuk, hogy ez már erősen Február témája, de az indulása itt január utolsó napja. Mi a hoppá? Az, hogy itt már mehetnénk az Újba, gondolatban, kommunikációban, cselekedetben, napi rutinban; de mégis hátrálás van. Hoppá!

Mintha a szervezetünk, rendszerünk nem akaródzna annyira nekivágni a nagybetűs életnek 2020 után. Ennek lehet oka az is, hogy jól esik neki a pihenés itt. Lehet az is, hogy eszünkbe jut, hogy nem biztos, hogy annyira rossz volt, hogy nem kelünk hajnali kettőkor az ablakunk alatt hőzöngő részegekre, hogy nem kell minden este jópofizni menni drágán helyekre, amihez igazából nincs kedvünk. Az is lehet, hogy megtanultuk 2020 után, hogy az ’ÉÉÉNNNN’ nem annyira működik, és most várjuk, hogy a nem-én, a nagyvilág mit mutat, hogy mit lehet. Mindenesetre nagyon pikáns, hogy egész 2020-ban menni akarunk megszokásból, és itt január végén, február során annak az előszelét látjuk, hogy azért mégis egy kicsit maradnánk is. :)

freedom-4025802_1920-1024x683.jpg

 Aktuális híreink:

- A 2021-ES ÉV ELŐREJELZÉSE UTÓLAG JÓTÉKONYKODÁSSAL :)

Idén is van lehetőség jótékonykodással hozzájutni a 2021-es év előadásán készült videoanyaghoz, mely tartalmazza a hanganyagot és az ott megmutatott képeket. Ismét adományozással tud megvalósulni mindez.

Az Autistic Art Alapítvány működését támogatjuk idén, mely téma egyre több gyereket, családot és felnőttet érint, és valamilyen szinten folyamatosan egyre több embert is.

Az adományozás menete:

1. Ezen a felületen lehet megtenni az adományozást online bankkártyás formában: https://autisticart.hu/segitesz/adomanyozas/

Az adomány összege 3 ezer forint, természetesen ha valaki akár többet tenne, az is nagy köszönettel lehetséges.

2. Az erről készült képernyőfotót vagy igazoló emailt elküldeni nekem, a babity.richard@gmail.com emailcímre.

3. Küldöm az anyagokat.

Adományoddal egy nagyon fontos ügyhöz járulsz hozzá, és sok hírrel és tanáccsal is gazdagodsz! :)

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása