HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2021.01.31. 17:48 Zöldkör

Február hónap Asztrológiai előrejelzése, 2021

Február hónapja egy már emelkedő, de stagnáló folyamat második lépcsője. A hónap elejének főszereplője a Vénusz, mely a kézzelfogható és emberi társas kapcsolatok bolygója. Nagyon szeretnénk már ezt, ezeket a témákat, de februárban még ezek nem tudnak indulni rendesen; a hónap végétől viszont már bőven és kézzelfoghatóan elindul gyógyulásuk. Február hónapja során a fejünk egy kicsit jobban kitisztulhat januárhoz képest, és céljaink, terveink továbbra is akkor működnek, ha egyszerűek, lépésről-lépésre haladóak és józanak.

Január 31, vasárnap és Február 21, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésért, és a Gyerekekért felelős Merkúr hátráló mozgást végez. Ilyen esetekben, évente négy ilyen időszak van, ezek a címszavak belassulnak, kicsit megkeverednek. Gyakori, hogy nem jutnak dolgok vagy szavak az eszünkbe ilyenkor; mondunk valami, és a másik félreérti; elindulunk, és eltévedünk; elterelnek minket autóval vagy tömegközlekedéssel; lassabb az ügyintézés; rendelünk valamit, és a futár mást hoz ki, vagy nem talál oda. Emiatt ilyenkor mindig kell hagyni egy lauf-ot, és türelmesnek lenni. A Vízöntőben van mindez, ami a Merkúr NagyTestvéri jegye, így nagy horrorok ebből nem várhatóak. Ha bizonyos ötleteink összekeverednek, korábban fejben kitalált projektek elbizonytalanodnak, az is itt normálisnak tekinthetőek három hétig.
A gyerekek tőle elvarázsolódottabbak lehetnek, illetve furcsa, kortalan-nemtelen-filozofikus kérdéseik vagy kijelentéseik, monológjaik is lehetnek. (Merkúr hátrál Vízöntőben)

Február 2, kedden a Vénusz belép a Vízöntő jegyébe. Oh, yesss! A matériában gyökerezve nagy felületen elérhetőségért, egyensúlyért, társas kapcsolatokért, szocializációért felelős bolygó finoman szólva nem volt otthonos helyen a Bak-ban, a magány, aszkézis, lemondás, hideg, bezáródás területén. A Vízöntőben a Vénuszi témák új perspektívákat és távlatokat kapnak; de ez is azért szaturnikus jegy, mégis, innentől a vénuszi témák innentől lassan emelkednek. Egyre erősebben terv és gondolati szinten meg-megjelenik ismét a fizikai síkon kapcsolódás és érintkezés. (Vénusz belép Vízöntőbe)

Február 2, kedden a Vénusz egy másik fantasztikus dologból részesül; pontosabban ki-részesül valamiből. Kilép a zárt, savas, fulladt-fülledt Bak Plutoval való együttállásából. Frusztrációk, csikorgások emberi, párkapcsolati, társadalmi létezésünkkel, ha voltak az elmúlt két hétben, innentől elkezdenek eltűnni, és tisztább-szárazabb érzések jönnek ezeken a területeken. (Vénusz kilép Bak Plutoval együttállásából)

Február 2, kedden kétszer is említett Vénusz viszont a nagy felszabadulásában beleszalad úgymond az együttálásba a Szaturnusszal; a karma, lezárás, bezárás, hidegség, magány bolygójával. Ez egy kicsit cseberből-vederbe, de ha félig teli a pohár nézzük, akkor még mindig jobb neki a Vízöntőben BakPluto nélkül, akár a Szaturnusszal is. Ez mutatja, hogy a nagy fieszták még mindig váratnak magukra. Frusztráció és elkeseredés lejjebb megy, de a várakozás és lassúság, türelem szaturnikus címszavai természetesen még validak. (Vénusz Vízöntőben együtt Szaturnusszal)

Február 3, szerda és Február 11, csütörtök között megint a Vénuszról van szó; csiki-csukis fényszögbe lép a Földeltség, Stabilitás, Matéria Jövő, Cél, Perspektíva jelölőjével. Nem bonyolult ennek a megfejtése sem a jelenlegi Kollektíva figyelembevételével: az agyunkkal tudjuk, hogy kellene már emberként és társadalmilag kapcsolódni és létezni (Vízöntő Vénusz), de ennek a matériában, a kézzelfogható valóságban a hosszútávú és működő jellegét, korlátok nélküliségét (Bika Uránusz) még nem tudjuk, és ez meglehetősen frusztráló (kvadrát) természetszerűleg. (Vénusz Vízöntőben kvadrátban Bika Uránusszal)

Láthatjuk, hogy február hónap első napjaiban a Vénusz, a matériában gyökerezettség és társas kapcsolatok bolygója a főszereplő: egy január végi frusztráció után szusszan egyet, hogy a lezárás folytatódjon még, türelemre késztessen bennünket, és ismét kicsit frusztrálódjunk, de ez már nem lesz olyan mértékű és l’art pour l’art, mint a január végi.

Február 4, csütörtökön a fő bolygó Nap kilép a Nagy Jótevőből való együttállásából, és eléri a Vízöntő jegy közepét. Ez hivatalosan az Én-ünknek egy rehabilitálódását (Jupiter), és jövő, cél, perspektívával telítődését (Vízöntő) jelenti. De ez még mindig az Egyéni Én, és nem a társas, matériában gyökerezett nagy felületű, ahogy fentebb is láttuk. (Nap kilép Vízöntőben Jupiter együttállásából)

Február 4, csütörtök egyúttal a hónap fő ’radar’ alatt napja is. Létrejön egy Derékszögű Háromszög, ún.T-kvadrát, mely egy szembenállásból és két kvadrátból áll. Ilyenkor mindig ügyesen-rutinból át kell menni az ilyen napokon. Ráadásul a háromszög egyik csúcs a Skorpió Hold, ami meg mindig a ’kanapén alvás’ egy-két napja is, mert ilyenkor előjönnek emberi-érzelmi világunkban a karma, elfojtott dolgok, fájdalmak és frusztrációk, amitől összezavarodunk, és gyakran másokkal is összekeveredik ez. Szóval február 4 csütörtökön legyünk ügyesek-okosak, és óvatosak. (Derékszögű Háromszög – BikaUránuszMars-VízöntőVénuszSzaturnuszJupiterNap-SkorpióHold)

Február 4, csütörtök és Február 23, kedd között lesz azért a Matériát segítő hatás is. A Nagy Gyógyító egy lágy, selymes, földelt fényszöggel stimulálja a Matériában való céljainkat, erőinket, ambícióinkat. Ahogy látjuk, szinte a teljes hónapot átíveli. A nagy hawaii-dizsi-fieszta túltolás, amit megszoktunk az elmúlt harminc évben, nem tud még februárban helyreállni, de nagyon lokális, kis volumenű és vidékiesen egyszerű szándékú ambícióink lassan, tisztán és jószándékkal viszont tudnak működni. (Mars Bikában szextilben Halak Neptunusszal)

Február 6, szombat és Február 10, szerda között a fő jelölő Nap együttállásban lesz a hátráló Merkúrral. Ez egy kicsit retrospektíven felhozhat emlékeket, ízeket a gyerekkorunkból, illetve a funkcióinkban egy praktikus megállj és újraértékelés érzetet is adhat. Morozitás egyáltalán nincs benne, inkább ilyen légies-elrévedős-elgondolkodós jellegű. (Nap Vízöntőben együtt hátráló Merkúrral)

Február 10, szerda és Március 10, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, ügyintézésünkért felelős, éppen hátráló Merkúr a másik nagyon férfias bolygóval, a Nagy Jótevő Jupiterrel is együttállásban lesz. Ez is egyfajta méltóságot, tartást tud adni nekünk a szó jó értelmében. Fel tud tölteni bennünket a jövő, cél, perspektíva (Vízöntő), és a hit, remény, jövő, bőség (Jupiter) energiáival. Ez már abszolút emelkedő tendencia, és előkészíti ebben a szaturnikus korona-ügyben a következő enyhülési állomásokat: márciust és májust. (Merkúr Vízöntőben együtt Jupiterrel)

Február 11, csütörtök és Február 16, kedd között az előbb két helyen is említett Merkúrral a másik gyors és apró-belső bolygó, a Vénusz is együttállásban lesz. Ez a matériában gyökerezve, nagy felületen társas érintkezés témáinak nagyon intenzíven fókuszt ad gondolatainkban és szándékainkban. De, ez még a Vízöntőben van, így ezek egyelőre ideák, és nem kézzelfoghatóak. Mégis, ők ketten itt egyfajta friss fuvallatot, könnyedséget vihetnek a rendszerbe. (Vénusz Vízöntőben együtt hátráló Merkúrral)

Február 12, péntek egy nagyon fontos nap, amikor egy feszült hatás kioldódik. Az Én-ünket, Középpontunkat jelentő Nap csiki-csukis fényszöge megszűnik egy olyan jelölővel, ami a Matériában való erőinket és ambícióinkat jelenti. Ez is a Vízöntőből történik, így nagyon kézzelfogható változás nem várható a Kollektív helyzet láthatóságában vagy praktikumában, de fejek kitisztulhatnak, célok születhetnek, és egy pozitív értelemben vett készültség jobban megjelenhet. (Vízöntő Nap kilép Bika Marssal kvadrátjából)

Február 12, péntek és Február 27, szombat között viszont ugyanebbe a fényszögbe belelép a földeltségért, társadalmiságért, matériában elérhetőségért és kapcsolódásért felelős Vénusz. Az Én-ünk, Középpontunk érti ezt a türelem, lezárás, fejben és online létezés dolgot; de a hormonjaink és biokémiánk, receptoraink belázadnak. Itt már nagyon fog kelleni a márciusi és májusi kattanás, mert ez a sok kvadrát a Bika felé a Vízöntőből, jelzi, hogy már tényleg-tényleg, nagyon-nagyon unja mindenki a virtuális, levegőben lógó létezést (Vízöntő), a matéria megszokott (Bika) dolgai helyett. (Vénusz Vízöntőben-Halakban kvadrátban Bika Marssal)

Február 15, hétfő és Március 6, szombat között egy nagyon kétarcú, akár kétélű fényszög lesz. Magasabb szinten azt jelenti, hogy valami nagyon elzárt és rejtett erőtartalékokból össze tudjuk szedni magunkat, és csinálni a kezdet szintjén a matériában a dolgokat tovább, ahogy az elmúlt egy évben már ismerjük. Alacsony szintjén viszont a feszültség ki-kirobbanhat, és új mozgalmak, pártok, szerveződések lehetnek káoszt generálva; bárhova, csak ki ebből a lezárásból és fülledt frusztráltságból jeligére. Törekedjünk arra, hogy az előbbi, magasabb szinthez tartozzunk, és tartsuk a pozícióinkat. (Mars Bikában trigonban Bak Plutoval)

Február 16, kedd és Február 27, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért, játékosságunkért és kreativitásunkért felelős Merkúr együttállásba lép a lezárást, izolációt, türelmet jelentő Szaturnusszal. Hát, ez sem úgy tűnik, hogy februárban elhozná a nagy jövést-menést ismét. Mutatja, hogy a cselekvési és tervezési szcéna (Merkúr) továbbra is lezártan, lassan és türelmesen (Szaturnusz), fejben és az online térben (Vízöntő) van. (Merkúr Vízöntőben együtt Szaturnusszal)

Február 19, pénteken a fő jelölő Nap belép a Halak jegyébe. Ez alacsony szinten melankoliát, tehetetlenséget válthat ki sok emberből, és bágyadtsággal, sodródással ’reagálhatnak’ a jelenre. A Halak ugyanakkor jelenti az Emberiséget, az Egészségügyet is kollektíven, így innentől a közegészségügyi dolgok is folyamatában elkezdenek hangsúlyosak lenni, és a már behirdetett, de nem annyira pörgő mesterséges gyógyítási aktusok erőre kapnak. (Nap belép Halakba)

Február 21, vasárnap és Március 3, szerda között, na végre, tétre-befutóra jön az átvezető, a felmentősereg. Az éppen Halakba lépett Nap egy kedves, selymes, lágy fényszögbe lép a Földeltség, Stabilitás, Jövő, Cél, Perspektíva jelölőjével. Ez már elkezdi kihúzni, áthúzni a dolgokat, és energetikai értelemben Tavaszodást indít meg a háttérben. (Nap Halakban szextilben Bika Uránusszal)

Február 22, hétfőn a Nagy Jótevő eléri a Vízöntő 15-ik fokát. Itt már teljesen, minden értelemben elköszön a Bak jegyétől. 2020-ban volt ott, és az izoláció, lezárás, leállás, halál témáira helyeződött a hangsúly, mivel a Szaturnusz és a Pluto, a Karma két bolygója, a másik két Sorsbolygó is ott voltak. Innentől már a Halak felé halad a Jupiter teljesen, ami a béke, egység, nyugalom, énhatár-nélküliség magasabb szintjein. (Jupiter Vízöntő 15-ik fokán)

Február 26-a pénteken a hónap elején így-úgy érintett Vénusz belép a Vízöntőből a Halak jegyébe. A matériában gyökerezve, nagy felületen elérhetőségért, társas kapcsolatokért, szocializáltságért felelős Vénusz sokkal jobban fogja érezni magát NagyNővéri jegyében. A Vízöntőben tartózkodása, (február 2-február 25, azaz gyakorlatilag teljes Február), kevésbé volt kedvező neki, és mutatta, hogy a polgári-hormonális lét helyett fejben és online mehetnek ezek a dolgok. A Halak már az énhatár-nélküliség, az intimitás területe, csendes, lágy, hömpölygő tömegeké; és igen, a közegészségügyé. Ez biztosan pozitívan hozzátesz a folyamathoz, és emel egyet a január-februárban emelkedő, de még kicsit stagnáló folyamaton. (Vénusz Halakba lép)

aircraft-mechanic-repairs-engine-airport-hangar-old-155791967.jpg

Aktuális híreink:

- A 2021-ES ÉV ELŐREJELZÉSE UTÓLAG JÓTÉKONYKODÁSSAL :)

Idén is van lehetőség jótékonykodással hozzájutni a 2021-es év előadásán készült videoanyaghoz, mely tartalmazza a hanganyagot és az ott megmutatott képeket. Ismét adományozással tud megvalósulni mindez.

Az Autistic Art Alapítvány működését támogatjuk idén, mely téma egyre több gyereket, családot és felnőttet érint, és valamilyen szinten folyamatosan egyre több embert is.

Az adományozás menete:

1. Ezen a felületen lehet megtenni az adományozást online bankkártyás formában: https://autisticart.hu/segitesz/adomanyozas/

Az adomány összege 3 ezer forint, természetesen ha valaki akár többet tenne, az is nagy köszönettel lehetséges.

2. Az erről készült képernyőfotót vagy igazoló emailt elküldeni nekem, a babity.richard@gmail.com emailcímre.

3. Küldöm az anyagokat.

Adományoddal egy nagyon fontos ügyhöz járulsz hozzá, és sok hírrel és tanáccsal is gazdagodsz! :)

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

 

komment

süti beállítások módosítása