HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2021.06.01. 18:15 Zöldkör

Június hónap Asztrológiai előrejelzése, 2021

Június hónapjában folytatódnak azok a kellemes hatások és tendenciák, amiket májusban tapasztalhattunk. Az aktivitás és felfedezés, ami májusra annyira jellemző volt, június során elkezd egy kicsit átalakulni. Mindenképpen egy kicsit beljebb húzódnak az energiák, amit jegyváltások, bolygó-hátrálások jeleznek. A kiáradás és a spóraszerű szétszóródás helyett kör-szerű behúzódások is megjelennek. Ez magasabb aspektusában úgy tud megvalósulni, hogy újra-épülnek az intim és bizalmi körök családunkkal, barátainkkal. Alacsony szintjein énünk enervált lezárásához, vagy énünk túl kemény lezárásához is vezethet ez a módosuló tendencia. Nagyon fontos az arany középút a hónap során; hogy kicsit lassuljunk be május után, de ne túlzottan. Keressük azokat a személyeket és helyzeteket, amik miatt újra élő és érző emberi lénynek érezzük magunkat; a szó finom, intim és bizalmi értelmében.

Május 30-31, vasárnap-hétfőtől Június 8, keddig a Kis Jótevő Vénusz a hit, remény, jövő, bőség fényszögében lesz a Nagy Jótevő Jupiterrel. Ez a lehető legjobb fényszögnek tekinthető az összes közül. Közben nagyon kellemes területeken lesz a két bolygó. A Rák az Ottohon, Fészek, Család, Kapcsolódás területe. A Halak a Béke, Odatartozás, Énhatár-nélküliség jegye. Június első hetét tehát átszövi ez a kellemes hatás. A Májusi aktivizálódás és stabilizálódás után az Emberi dolgokra helyezi a hangsúlyt a szervezés és projekt-építés után, egy kicsit helyett. Fontos, hogy az énünk stabilizálódása után merítkezzünk meg érzőbb részeinkből, és a nekünk fontosabb emberekkel kapcsolódjunk egy kicsit hosszabban és többet június első hetében. Május során lehetőségünk volt a világi-társadalmi értelemben visszakapni önértékelésünket és funkcióinkat. Itt június elején pedig élő és érző emberi részeinket kapjuk vissza. (Vénusz Ikrekben-Rákban trigonban Halak Jupiterrel)

Június 1, kedden a fő jelölő Nap fokra pontos együttállásban van az Irányt, Megoldást mutató Holdcsomóponttal. Teszi mindezt a gondolkodást, kommunikációt, mindennapi rutinunkat jelentő Ikrek jegyében. Az Ikrekhez tartozik még a játékosság és kreativitás témája is, így ez is mutatja, hogy május stabilizálódásai után júniusra lényegesen felszabadultabbak és könnyedebbek lehetünk egészen a lényünk magjáig. (Nap fokra pontosan Felszálló Holdcsomóponttal Ikrekben)

Június 1, kedden kioldódik egy hatás, ami ugyanezt jelzi. A társadalmiságért, nagy felületen elérhetőségért felelős Vénusz kilép frusztrált, őrlődő fényszögéből a NépTömegeket és KözEgészségügyet jelentő Neptunusszal ezen a napon. A kapcsolódás másokkal, a társadalmi lét innentől már nem annyira fenyegető és veszélyes, mint korábban tapasztalható volt. (Vénusz Ikrekben kilép kvadrátjából Halak Neptunusszal)

Június 2, szerdán a hátráló Merkúr kilép együttállásából Vénusszal. Mind a Merkúr, mind a Vénusz nagyon könnyed, gyors és játékos bolygók, így ez a váltás azt jelenti, hogy a stabilizálódás és a további enyhülések nem járnak együtt fesztivál-hangulattal. Nem is érezzük teljesen úgy magunkat, és nem is kell úgy tenni, mintha két évvel ezelőtt lennénk. A helyzet relatíve derűs, de rohanni nem kell előrefelé és kifelé. (Retrográd Merkúr kilép együttállásából Vénusszal)

Június 2, szerdán egy másik hatás is megerősíti ezt. A társadalmiságért, nagy felületen érintkezésért felelős Vénusz kilép a játékos, könnyed, akár felelőtlen Ikrek jegyéből. A Rák jegyébe lép, ami sokkal lassabb, intimebb energiatér. Május aktívabb és jövő-menőbb minőségei után júniusban a mennyiségi felszabadulást át kell alakítanunk minőségivé. Ahogy a legelső hatásban szerepelt, ez is mutatja, hogy a nagy tömegek helyett kevesebb és értékesebb emberi kapcsolatainkat építsük ismét vissza. Találkozzunk megadva az időt és energiát családtagjainkkal, legközelebbi barátainkkal. A városias jövés-menés helyett pihenjünk parkban, természetben, vízparton. A májusi felfedezések és bejáratások után a ráhangolódás és az érzés lesznek az új címszavak júniusban. (Vénusz belép Rákba)

Június 3, csütörtökön a fő jelölő Nap fokra pontos hit, remény, jövő, bőség fényszögében lesz a Nagy Lezáró és Szabályozó Szaturnusszal. A tevékenységeink és a kapcsolódásaink után, innentől az Én-ünk is nagyobb biztonságban és aktívabban érezheti magát. Ha figyelünk a szabályokra és jelenlegi aktuális keretekre, akkor szabadok vagyunk. (Nap fokra pontos trigonban Vízöntő Szaturnusszal)

Június 7, hétfő és Június 14, hétfő között a fő jelölő Nap együttállásban lesz a hátráló Merkúrral. Mindez szintén azt jelenti, hogy aktivitásainknak már nem kiáradó és kísérletező jellegűeknek kellene lennie; a fókusz, belassulás, és a minőség adása a fontos itt, más júniusi hatásokhoz hasonlóan. Nézzük meg, hogy milyen olyan tennivalónk van, ami a májusi építgetésből és szervezkedésből maradt, azt finomítsuk. Most igazán vadiúj dologba ne annyira kezdjünk június első felében. (Nap Ikrekben együtt retrográd Merkúrral)

Június 8, kedd és Június 19, szombat között a nagy befelé fordulásban és fókuszban egy kicsit át is billenhetünk. Ebben a másfél hétben itt június közepén tapasztalhatunk magunkon valamilyen melankoliát, álmosságot. A május során tisztább és hatékonyabb gondolataink és cselekedeteink egy kicsit dekoncentráltabbak lehetnek ennek a fényszögnek a hatására. A megoldás ebben egy kicsivel nagyobb odafigyelés és fókusz a dolgainkra. A másik, hogy kapcsoljunk át a bal agyféltekénkből a jobbra, és az aktivitás és hatékonyság helyett kicsit pihenjünk meg, valamint töltsünk több időt a hozzánk közelállókkal beszélgetve és érezve. (Nap Ikrekben kvadrátban Halak Neptunusszal)

Június 9, szerda és Június 17, csütörtök között ebben nagy segítségünk is lesz. Az élő-érző, intim, bizalmi és emberi jelölő egy lágy és selymes fényszögben lesz a Jövő, Cél, Perspektíva Uránusszal a Földelt és Stabil Bika jegyében. Ez a kertben családi intim összejövetelek fényszöge. Vagy valamilyen online eszközön keresztüli mély nagybeszélgetéseké. Akár fizikailag, akár online, keressük a kapcsolatot a hozzánk közeliekkel. Június közepe itt most nem a nagy menedzselgetések ideje, hanem azé, hogy ismét élő és érző embernek érezzük magunkat, aki mélységében is kapcsolódhat másokkal. Májusban a rozsdát ráztuk le, júniusban puhulunk és lágyulunk vissza. (Vénusz Rákban szextilben Bika Uránusszal)

Június 12, szombaton indul egy olyan hatás, ami mutatja, hogy lehet, hogy ezzel még lesznek kihívásaink. A nagyon zárt és maszkulin Mars belép a zárt és maszkulin Oroszlán jegyébe. A jelenlegi korszellem a Vízöntő kor individualizmusával és túlzott kognitivitásával, valamint az elmúlt másfél év nem annyira támogatja a jobb agyféltekés, én-nélküli és lágy energiákat. A korábbi években amikor a Mars az Oroszlánba lépett, számos alkalommal hőség-rekordok dőltek meg. Itt most ezzel nem kell számolni, mert a Halak jegyében van ekkor a Jupiter. De az én-ünk visszazárása, túlzott képviseletére kényszeresség nagyon is reális dolgok. Figyeljünk erre oda, mert mégiscsak az tesz bennünket emberré, hogy társadalmi lények vagyunk, és másokkal érzelemben és kommunikációban kapcsolódunk. E hatás miatt viszont lezárhatunk, mint egy dió. (Mars belép Oroszlánba)

Június 15, kedd és Június 29, kedd között egy másik hatás is elvonhat bennünket az élő-érző részektől, és a kognitivitás, online területére vihet vissza bennünket. Ha ezt arra használjuk, hogy finomítjuk és csinosítjuk a május során épített projektjeinket, az jó. Ha arra, hogy akár online, de sokat kommunikáljunk számunkra fontos emberekkel, az is jó. A l’art pour l’art jellegét próbáljuk kerülni ennek a hatásnak, és ha azt látjuk, hogy tetriszezünk vagy Candy Crush Saga-zunk napi öt órában, akkor csípjük fülön magunkat, és hagyjuk azt abba. (Retrográd Merkúr trigonban retrográd Vízöntő Szaturnusszal)

Június 17, csütörtök és Június 25, péntek között segít egy hatás, hogy erre képesek is legyünk. A Kis Jótevő a hit, remény, jövő, bőség fényszögébe lép a Nagy Gyógyítóval. Ez is nagyon élő, intim, puha és emberi energia-hatás. Nagyon sok vizes jellege is van, így ezekben a napokban ha tehetjük, menjünk el tó, folyó vagy tenger mellé. Bármilyen ültetés, kertészkedés, természettel foglalatoskodás is támogatott tud lenni itt. Ugyanakkor párok számára gyermek foganására is kedvező hét lehet, mivel érintett benne az erotika, család, várandósság témája is. (Vénusz Rákban trigonban Halak Neptunusszal)

Június 18, péntek és Június 28, hétfő között a fő jelölő Nap a hit, remény, jövő, bőség fényszögébe lép a Nagy Jótevővel. Mindkét bolygó nagyon férfias és expanzív, igazi óriások. Mégis, olyan területekről kapcsolódnak, amik pedig lágyak, finomak és femininek. Ez is egy olyan hatás, ami azt hangsúlyozza, hogy nem a teljesítmény és rohanás, hanem a mélyebb és kapcsolódóbb, érzőbb témák a támogatottak június során. Bármi, ami költözés, gyógykezelés, regeneráció szintén támogatott tud lenni itt június második felében is. (Nap Ikrekben-Rákban trigonban Halak Jupiterrel)

A Mars Oroszlánba lépése mellett van egy másik hatás, ami ebben kicsit visszafoghat bennünket. Június 19, szombat és Június 28, hétfő között a matériában elérhetőségünkért, társa kapcsolatainkért és egyensúlyunkért felelős bolygó szembenállásba kerül a lezárt és frusztrált energiákat képviselő jelölővel. Olyan, mintha itt június második felében és végén megijednénk attól, hogy lehet békében és kapcsolódva is lenni. Ez valahol természetes reakció. Ha ennyire tiltva volt bármilyen mélyebb kapcsolódás az elmúlt időkben, akkor minek is élnénk bele magunkat?! De láthattuk, júniusban mindez már mehet, így ezzel az attitűddel önbeteljesítő jóslatként billenthetjük meg a békénket. Lélegezzünk bele, legyünk erre tudatosak, és akkor ezek az ön-gátló irracionális félelmek és fóbiák ki tudnak rezegni belőlünk. (Vénusz Rákban szemben retrográd Bak Plutoval)

Június 21, hétfőn a fő jelölő Nap belép a finom, lágy és társas Rák jegyébe. Innentől a fő fókusz hivatalosan is az élő és érző részekre helyeződik. A Nap megérkezése ide segíthet a súlyt az Otthon, Fészek, Család, Kapcsolódás témáira helyezni, a fenti két billentő hatás ellenében is. (Nap belép Rákba)

Június 21, hétfőn az óriás Jupiter hátráló mozgásába kezd a Halak jegyében. Öt hete lépett be ide május közepén, és a 30 fokos jegy második fokáig jutott. Július 28-áig, öt hétig hátrál úgy, hogy a Halak jegyében van, utána visszalép a Vízöntőbe. Ebben az időszakban szintén megjelenhet bennünk egyfajta melankolia. Hajlamunk lehet egy fáradtságra, álmosságra. A befelé figyelés is megnőhet, amitől a kinti világ elmosódottnak, fókuszálatlannak tűnhet. Arra hajlamosaknak ebben az időszakban oda kell figyelniük a vizesedésre is, vagy akár puffadásokra. Magasabb aspektusában ez a hatás nagy önismereti intuíciókkal tud együttjárni. (Jupiter Halakban hátrál)

Június 23, szerdán a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügymenetünkért felelős Merkúr előreindul hátrálása után. A saját jegyében, az Ikrekben teszi ezt. Mielőtt nagyon melankolikussá váltunk volna, vagy túl érzelgőssé, ez a váltás visszacsempészhet valamennyi játékosságot, kreativitást és könnyedséget is a kollektív térbe, és a saját világunkba is. Közben a hit, remény, jövő, bőség fényszögében is van a szervezett és hatékony Szaturnusszal is, így itt a hónap végéhez közeledve egy kicsit ismét fokozhatjuk az ötleteléseket és aktivitásokat. (Merkúr előreindul Ikrekben)

Június 24, csütörtök és Július 8, csütörtök között egy másik hatás mutatja, hogy ez az aktivitás ne legyen belátás nélküli és kirobbanó, vagy önös. az én-ünket, ambícióinkat, hirtelenségünket jelentő Mars kerül szembenállásba a Nagy Lezáró és Szabályozó bolygóval. Június hónap első három hetében az Érzés lesz a fő szó, a hónap háromnegyedétől újra aktivizálódni is kezdhetünk. De ez fontos, hogy ne legyen a teljes begubózás, illetve jelen esetben a falon áttörés energiáival. (Mars Oroszlánban szemben retrográd Vízöntő Szaturnusszal)

Június 25, péntek és Július 12, hétfő között egy másik hatás is erre hívja fel a figyelmet. Az önös aktivitások, túlzott énképviselet és kontroll jelölője kerül csiki-csukis kvadrát fényszögbe a Földelt és Stabil Jövő, Cél, Perspektíva jelölőjével. Ezeket az utóbbiakat nem kaphatjuk meg, vagy csak felesleges izzadás árán, ha faltörő kosként, másokat és a külvilágot ignorálva akarunk robogni előre. (Mars Oroszlánban kvadrátban Bika Uránusszal)

Június 25, péntek és Július 8, csütörtök között mindez még fokozódik is, amennyiben az előző két fényszög össze is kapcsolódik. Ebben a két hétben itt június és július fordulóján nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy az önös énünk, a hideg gondolkodásunk és frusztrált kontrollunk ne pörögjön túl. Ennek a hatásnak minden eleme így összekapcsolódva egyszerre hideg és kemény tud lenni, az együttérzés és béke nélkül. Szóljunk rá saját magunkra, ha azt tapasztaljuk, hogy megszűnt számunkra a külvilág, és élő szövet a fém vázon módjára nyomulunk előre. (Derékszögű Háromszög/T-kvadrát VízöntőSzaturnusz-BikaUránusz-OroszlánMars között)

Június 26, szombaton a Nagy Gyógyító Neptunusz hátrálni kezd a saját jegyében. Alacsony szintjein melankoliát, fókuszálatlanságot adhat a számunkra mindez. Korábban ugyanez előjött már a hátrálni kezdő Halak Jupiternél. A Neptunusz esetében ez hangsúlyosabb lehet. Egy kicsit elbizonytalanodhatunk itt az én-ünkben, céljainkban, és úgy általában a világban is. Törekedjünk az arany középútra, és legyenek olyan aktivitásaink, amik lendületet adnak, de nem túl sok lendületet. (Neptunusz Halakban hátrálni kezd)

Június 26, szombat és Október 6, szerda között ötből négy külső bolygó hátrálni fog, a Zodiákusnak a Téli jegyeiben. Az elmúlt másfél év lezárásai után, és az azt megelőző harminc évből táplálkozva van egy kép a fejünkben, hogy az idei nyár milyen lesz. Mennyire szabad, színes, keretek és korlátok nélküli. Ezt a képet felezzük meg. Vagy a körülmények, vagy a hangulatunk, személyi állományunk nem lesz annyira színes és sokrétű, mint amennyire azt elméből gondolnánk. De talán tisztességes is így, mert temetések után nem biztos, hogy a diszkóba kellene rohanni egyből. Van mit átértékelni kollektíven és egyéni szinteken is, sok hatással és tanulsággal járt együtt az elmúlt másfél év. A májusi stabilizálódás és a júniusi érzések után, ezekben a hónapokban zajlik majd az integrációjuk. (Pluto-Szaturnusz-Jupiter-Neptunusz egyszerre hátrálnak Bakban-Vízöntőben-Halakban, a Zodiákus Téli részén)

Június 27, vasárnap a társadalmiságért, erotikáért, párkapcsolatokért felelős Vénusz belép a Rákból az Oroszlán jegyébe. A Rák az Érzések, Otthon, Fészek, Intimitás területe; nagyon analóg tehát a Vénusszal. Az Oroszlán a Zárt Énhatár, a Kontroll területe; ellentétesnek mondható tehát a Vénusz jellegeivel. Júniusnak azt a tendenciáját erősíti mindez, ami a zárt én-be billenésre késztethet bennünket. Hatására begubózhatunk kicsit, emberi kapcsolatainkban az udvariasságot felválthatja egy távolibb, utasítóbb jelleg is. Párkapcsolatokban a felek egy kicsit idegenebbként tekinthetnek társukra, illetve markánsan megjelenhet egy versengés is. Figyeljünk oda ezekre június végétől. (Vénusz belép Oroszlánba)

Június 29-30, kedd-szerdán ugyanez a Vénusz fényszögkapcsolat nélkül is halad az Oroszlánban. Emiatt a hónap utolsó két napjában lehetnek bennünk egzisztenciális kérdőjelek. Kik vagyunk mi? Mi végre vagyunk e világon? Kit vagy mit képviselünk emberi kapcsolatainkban? Amennyiben párkapcsolatban vagyunk, itt hirtelen valahogy egyedül érezhetjük magunkat, mintha nem lenne társunk, vagy idegennek is tűnhet. (Vénusz Oroszlánban fényszögkapcsolat nélkül)

Június 30, szerda és Július 11, vasárnap között mindebben jön a segítség is! A fő jelölő Nap az Érzelmek, Bizalom, Intimitás területéről egy lágy és selymes fényszögbe lép a Stabil és Átlátható Jövő, Cél, Perspektíva jelölőjével. Ez a hatás összefoglalja mindazt, amiről egész június szól, különösen a második fele és a vége: ha megmaradunk egy arany középúton, nem billenünk ki a melankolia és túlzott énhatár-nélküliség, valamint a túlpörgés és túlzott énképviselet irányába, akkor élő és érző, kellemes megéléseink tudnak lenni. (Nap Rákban szextilben Bika Uránusszal)

A havi előrejelzés angol nyelven itt olvasható: https://horoscode.com/en/forecast-june-2021/

2021_june.jpg

Aktuális híreink:

Születési képletelemzés és Havi előrejelzés ANGOL nyelven!https://horoscode.com/en/

- Csatlakozni tudtok a Facebookon a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

Eddigi tanfolyamosok visszajelzései: https://zoldkor.com/tanfolyam-visszajelzes.html

komment

süti beállítások módosítása