HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2021.11.27. 18:43 Zöldkör

December hónap Asztrológiai előrejelzése, 2021

December hónapja során egy arany középúton, normálisan tudjuk majd csinálni a dolgainkat, kigyógyulva november hónapjának hatásai alól. :) Itt ez szó szerint értendő, a se több, se kevesebb elve alapján. Folyamatosan hol olyan hatás érkezik majd, ami támogatja azt, hogy csináljuk az alapvető tevékenységünket, majd egy olyan, ami kicsit elbágyít, majd egy olyan, ami támogatja. A hónap első kétharmada ebben a letisztultan egyszerű, fél-aktív energiatérben telik; majd mindez a hónap és az év végéhez közelítve elkezd átalakulni. Játékosabb és organikusabb energiák jelennek majd meg egyszerre, és a feszességet felváltja majd egy újszerű érzet. A hónap legvégén lesz két olyan hatás is, ami nagyban kijelöli az utat 2022-höz, így érdemes azokat is megszívlelni, és akár már most lépéseket tenni az irányukba.

December 4, szombat és December 11, szombat között a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, mindennapi működésünket jelentő Merkúr egy csiki-csukis kvadrát fényszögben lesz a Nagy Gyógyító Neptunusszal. November hónapja után a frissen helyreállt motoros aktivitásaink és reflexeink egy kicsit bágyadtabbak lehetnek. Napközben ábrándosnak és álmoskásnak érezhetjük magunkat, és extra igényünk lehet a pihenésre, alvásra is. A Merkúr alapvetően nagyon energikus jegyben van, így csináljuk az aktivitásainkat, és amikor megvagyunk, relaxáljunk egy nagyot. (Merkúr Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

01_dec_06-dec_21.jpgDecember 6, hétfő és December 21, kedd között egy másik hatás is kiveszi kicsit az aktivitásaink és céljaink erejét. Az energiák elszivárgását jelképező Leszálló Holdcsomópont lesz együttállásban az erőinket, ambícióinkat jelentő Marssal. Szeptember és Október nagy aktivitásai és haladásai idén már nem térnek vissza, ahogy ebből az első két hatásból láthatjuk. Annyi erőnk és lehetőségünk mindemellett mindenképpen lesz, hogy tisztességgel ellássuk a napi dolgainkat. (Mars Skorpióban-Nyilasban együtt Leszálló Holdcsomóponttal)

December 7, kedd és December 17, péntek között a fő jelölő Nap is belelép az első fényszögbe, és csiki-csukis kvadrátban lesz a Nagy Gyógyító Neptunusszal. A megnövekedett pihenési igény, álmosság jellemző lehet itt a hónap közepén. A Nap is nagyon energikus és felemelő jegyben van, így ez is mutatja, hogy el tudjuk majd látni a feladatainkat. Csak amikor megvagyunk vele, akkor a szokásosnál nagyobbat kell regenerálódni, jobban vágyunk majd a csendre és a nyugalomra. (Nap Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

02_dec_08-dec_15.jpgDecember 8, szerda és December 15, szerda között jön ebben az energiákat kivevő közegben egy aktiváló fuvallat is. A gondolkodásunkért, mindennapi cselekvéseinkét felelős Merkúr lép egy lágy és selymes hatásba a Nagy Jótevővel. Ettől akár még Új ötleteink is születhetnek, így ezen a héten érdemes odafigyelni hirtelen jött ideáinkra. Ez a hatás ugyanakkor segíthet, hogy az ünnepekre készülődés jó hangulatban és aránylag gördülékenyen történjen; amire mindenkinek nagy szüksége van. (Merkúr Nyilasban-Bakban szextilben Jupiterrel Vízöntőben)

December 12, vasárnap a Párkapcsolatokért, társadalmiságért felelős Vénusz virtuálisan ’leelőzi’ a Mélységeket és Karmát jelentő Plutot. Itt egyúttal meg is kezdi hamarosan a hátráló mozgását, és ez eredményezi, hogy hosszú napokig fokra pontos együttállásban lesz a két bolygó. Ez a szeptember közepétől október közepéig tartó időszakhoz hasonlóan előhozhat kérdéseket bennünk a Párkapcsolatunkkal, a többi emberrel való vonatkozásainkban. Itt december közepén a közeli és intim kapcsolatainkat kezeljük egy lépés távolságból. Ha érzünk magunkon valamilyen furcsa érzéseket és gondolatokat, vegyünk egy mély levegőt, és tudatosítsuk a stabil középpontunkat. (Vénusz leelőzi Plutot a Bak jegyében, fokra pontos együttállásuk)

03_dec_13-dec_26.jpgDecember 13, hétfő és December 26, vasárnap között a fő jelölő Nap is megkapja a Merkúr után a Nagy Jótevő lágy és selymesen segítő fényszögét. Ez a hatás is segít abban, hogy az időszakos álmoskásság és megnövekedett pihenési igény mellett a hónap közepe jó hangulatban teljen. November besavasodásai és egzisztenciális kérdőjelei után ennek a hatásnak köszönhetően újult optimizmus és megtisztultság érzete lehet ott rajtunk. (Nap Nyilasban-Bakban szextilben Jupiterrel Vízöntőben)

December 13, hétfőn az erőinkért, ambícióinkért felelős Mars a Skorpió jegyéből a Nyilas jegyébe lép. Ez szintén egy kedvező, és emelkedő energiákkal járó változás. Hatására az elmúlt másfél hónapban a Skorpió Mars őrlődései, akár belső erőszakos érzetei enyhülnek, és itt is a rehabilitálódás jelenhet meg bennünk. Céljaink tisztábbak és jobban működőek lehetnek innentől, és az elérésükre kifejtett erők is könnyebben célba érnek. A hatás elején, azaz december közepén érdemes az arra érzékenyeknek odafigyelniük a májukra, epéjükre, savjukra. Ahogy haladunk előre a hónap során, ezek a testi tünetek is enyhülni tudnak majd, maguktól is. (Mars Nyilasba lép)

December 14, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr belép a Nyilasból a Bak jegyébe. Ez kicsit elgondolkodtathat bennünket terveinkkel, irányainkkal kapcsolatosan. Az aktivitásainkat teljesen lekapcsolni nem fogja, de mindenképpen a nagyon új dolgok kitalálása és megvalósítása helyett régiek befejezésére és egyfajta biztonsági játékra vezet majd bennünket. (Merkúr belép Bakba)

December 17, péntek és December 24, péntek között az előbb a Bak jegyében megfogott Merkúr kap egy nagyon energikus fényszöget is. Hatására, cáfolva az előző fényszöget, Új Ideák jelenhetnek meg bennünk. Olyanok, amiknek a megvalósítása és leföldelése még nem azonnal tud megtörténni; de középtávon akár kézzelfogható valóság is tud lenni belőlük. Hasznos lehet itt ennek a hétnek a során leírni az itt érkezett ötleteinket, és amikor aktívabb energiák vannak, a valóságba ültetni őket. (Merkúr Bakban trigonban retrográd Uránusszal Bikában)

04_dec_20-jan_29.jpgDecember 20, hétfő és Január 29, szombat között a Párkapcsolatokért, Társadalmiságért felelős Vénusz aránylag ritka hátráló mozgását végzi majd. Mindezt a Bak jegyében teszi. Ennek hatására alapjaiban kell átnéznünk közeli egyéni kapcsolatainkat, és úgy általánosságban a jelenlegi társadalmi szerepünket, interakciókat is. Az év fordulóján sok emberben megjelenhet egyfajta tanácstalanság is az emberi létezésével és viszonyokkal kapcsolatban; ami az elmúlt két év lezárásai után eléggé magától értetődő, és folyamatosan jelen is van. A Vénusz hátrálása miatt egy kicsit mindez fokozódhat, így figyeljünk arra, hogy ezt ne gondoljunk túl; közben foglalkozzunk egyszerűbb és szórakoztató dolgokkal is a filozofálás és egzisztenciális dilemmák helyett. (Vénusz hátrál Bak jegyében)

December 21, kedd és Január 7, péntek között az erőinkért és ambícióinkért felelős Mars egy lágy és selymes fényszögbe lép a Nagy Rendező Szaturnusszal. Ez is segít bennünket összeszedettnek maradni, és lehetővé teszi, hogy elvégezzük azokat a tevékenységeket, amik fontosak. Remek időszak szanálásra, elmaradt dolgaink pótlására; önmagunk utolérésére. (Mars Nyilasban szextilben Szaturnusszal Vízöntőben)

December 22, szerdán a fő jelölő Nap jegyet vált, és belép a Nyilasból a Bak jegyébe. Az Északi féltekén ez a Téli Napforduló, ahol a legrövidebbek a világos órák. Itt a Nap három napig útja legmélyén jár, hogy aztán emelkedni kezdjen: ezt ünnepeljük december 24-én a Fény Születéseként. Ugyanakkor a Bak energiák hideg és lezárt jellegűek, emiatt ez az előttünk álló Tél kezdete is energetikailag. (Nap belép Bakba)

05_dec_23-dec_30.jpgDecember 23, csütörtök és December 30, csütörtök között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi tevékenységeinkért felelős Merkúr egy lágy és selymes fényszöget kap a Nagy Gyógyító Neptunusztól. Itt az év utolsó hetében mérsékeljük tevékenységeinket; valamint bármilyen regenerálódással kapcsolatos időtöltés hatványozottabban segítő tud lenni. Pihenjünk sokat, csináljunk minket feltöltő dolgokat, és ebben a hétben legyünk nagyon holisztikus szemlélettel. (Merkúr Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

06_dec_23-bikafelszhcs.jpgDecember 23, csütörtökön másfél év után a Holdcsomópontok jegyet váltanak. Ez egy nagyon jelentőségteljes dolog, tekintve, hogy a Leszálló Holdcsomópont azt mutatja meg, hogy merre van a zsákutca, hol folynak el az energiák, a Felszálló Holdcsomópont pedig, hogy merre van az irány, a megoldás. A Leszálló Holdcsomópont a Skorpió jegyébe lép. A hosszú ideje tartó bezártság, és az aktuálpolitikailag jellemző túlzott én-értékelés és én-képviselet miatt elkezdett mindenkiben megjelenni egy erőteljes frusztráció, akár egyfajta elátkozottság érzete is. A Leszálló Holdcsomópont mutatja, hogy ezeket a dolgokat érdemes minimalizálni magunkban. A Felszálló Holdcsomópont a Bika jegyében mutatja, hogy merre van az Irány, a Megoldás mindebből. A Bika józan, egyszerű dolgokat jelent. Vagyis a túlfogyasztásból haladjunk az elégséges és stabil ellátottságunk felé. A túlzott városiasságból haladjunk a vidékies egyszerűség felé. Töltsünk minél több időt a természetben, a túlvezérelt modern életből kilépve. Már az elmúlt két év lezárásai alatt is tendenciává kezdett válni, hogy a nagyváros illuzórikusan hívogató dolgai helyett sokan vidékre, vagy vidékibb kisvárosba költöztek. Innentől ez tovább erősödik majd, és érdemes is ebbe az irányba haladni; mutatja a Felszálló Holdcsomópont. (Leszálló Holdcsomópont Skorpióba, Felszálló Holdcsomópont Bikába lép)

07_dec_26-jan_02.jpgDecember 26, vasárnap és Január 2, vasárnap között van lehetőségünk könnyed és szórakoztatóbb dolgokkal is foglalkozni bizonyos keretek között. A két apró, világi bolygó, a Merkúr és a Vénusz haladnak majd együttállásban. Mindez a Bak jegyében történik, tehát itt is lassabb, korlátozottabb módokon; de ha tehetjük, szocializálódjunk egy kicsit, és foglalkozzunk játékosabb dolgokkal is. Mivel ez párhuzamos a Merkúr és a Neptunusz kettővel ezelőtti regenerálódó fényszögével, az a legjobb, ha az év utolsó hetét pihentető-szórakoztató dolgokkal töltjük, és nem visszük túlzásba a munkát és a kötelességeket. (Merkúr Bakban együtt retrográd Vénusszal-Plutoval)

December 27, hétfő és Január 6, csütörtök között az Én-ünket jelképező nap a hit, remény, jövő, bőség fényszögébe lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ez is derültebb és előremutató energiákat visz a rendszerbe az év utolsó és a jövő év első hetére. Itt is az alapvető tevékenységeink nagyon támogatva vannak, és minden, amit józan egyszerűséggel találunk ki és csinálunk, hosszútávon is működő és előrevivő tud lenni. (Nap Bakban trigonban retrográd Uránusszal Bikában)

December 27, hétfő és Január 25, kedd között a Nagy Jótevő Jupiter egy hónapig fényszögkapcsolat nélkül halad. Mivel ennek szinte teljes egésze a Halakba lépése után történik, a következő év első hónapjába egyfajta lebegéssel, sodródással fogunk megérkezni. Az elvarázsolódottság, passzív történése a dolgoknak decemberhez képest is felerősödhet. A legjobb felfeküdni erre a hullámra, és ernyedten, de bizalommal átérkezni az újévbe. (Jupiter Halakba lépés után fényszögkapcsolat nélkül halad)

Stílszerűen a hónap utolsó hatásaként maradt a legfontosabb: a Jupiter a Vízöntőből a Halak jegyébe lép. A Kollektívában és egy egyéni előrejelzésben is mindig a Jupiter mutatja meg, hogy fő általánosságban miről szólnak a dolgok aktuálisan. A 2021-es évben a Vízöntő jegyében volt. Ettől felerősödött az, hogy életünket az online térben éljük. Felerősödött az, hogy a dolgok fizikai megvalósítása helyett elsősorban tervezni és gondolkodni tudunk; melyek nagy része a valóságban nem jelenik meg később. Felerősödött az, hogy az emberek elsősorban fejben élő, nemi jellegek nélküli androgün létezőkké váltak. December 29, szerdán a Jupiter belép a Halak jegyébe. Ez a teljes 2022-es év energetikáját áthatja majd, ezáltal témáit is meghatározza.

08_dec_29-jupiterhalakba.jpgFelerősödik majd bennünk a túlzott gondolkodás és online tér helyett vagy mellett az igény ősibb, ösztönösebb kapcsolódásokra másokkal. Hogy csak legyünk, csendben, szavak nélkül, hallva a másik szuszogását, érezve a testmelegét. Felerősödik majd a Természet kérdése is, és egyénileg még tovább nő az igényünk organikus környezetben létezésre, valamint nagy általánosságban is a Környezetvédelem extra lendületet kap, mint téma. Természetesen itt is lesznek, akik túlreagálják ezt a hatást, és megjelennek majd amolyan buckalakó közösségek is, akik túlzóan el akarják dobni a civilizációt, és vissza akarnak térni egy Ősi állapotba. Mivel a Halak az Egészségügy témája is, ez a 2022-es évben is valamilyen formában megmarad. Akár további covid-esetekben; de valószínű, hogy a korábban már vizionált biotechnológiai újítások, modern egészségügyi fejlesztések itt ugrásszerűan megnőnek. A Halak a várandósság témája is, így a foganások száma, gyerekvállalási kedv is ösztönszerűen, belülről érkezve megnövekszik majd. (Jupiter Halakba lép)

Az Irányt, Megoldást jelentő Felszálló Holdcsomópontnak a földelt Bikába lépése, valamint a Jupiternek a Halakba lépése rendkívüli módon megnöveli majd a Természet, az Organikus Környezet témáit a 2022-es évben. Emiatt nagy általánosságban az lesz a leginkább működő stratégia, hogyha ezekbe az irányokba mozdulunk el mi is, és elkezdünk visszatérni lényünknek ősibb, organikusabb részei felé.

09_last_main.jpg

Aktuális híreink:

Előrejelzés a teljes 2022-es évről! - December 5-e vasárnap 15-től 18 óráig online előrejelzést tartok a 2022-es évről. Az esemény részletei és jelentkezés a Zöldkör Facebook csoportban a rögzített bejegyzésben, vagy a babity.richard@gmail.com emailcímre írva.

- Születési képlet-elemzés és egyéni Éves előrejelzés:

https://zoldkor.com/asztrologia.html

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva - https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása