HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2022.08.01. 14:26 Zöldkör

Augusztus hónap Asztrológiai előrejelzése, 2022

Augusztus hónapjának a kulcsa, hogy névtelen, arctalan, csendes alkatrészként tegyük a dolgunk. Hasonlít ez márciushoz, amikor január és február nihilje után az volt a kulcs, hogy készítsük elő valaminek a felépülését. Az Arany Középút és az Ügyintézés lesznek a hónap kulcsszavai; melyek során mindig a vállunkon ül majd az ÉN, az ego kisördöge, és lázadni fog, drámaivá tenni a helyzeteket és megpróbálni az énünket belepumpálni. Foglaljuk el magunkat a száraz és szikár aktivitásainkkal, és amikor a hónap legvégén ismét lesz lehetőségünk élvezetekhez és könnyedebb energiákhoz is jutni, akkor is őrizzük meg kicsit a tartásunkat majd.

Augusztus 3, szerda és Augusztus 13, szombat között a gondolkodásunkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős bolygó fényszögkapcsolat nélkül halad az egyik saját jegyében, a mindennapi ügyintézéseket jelentő Szűzben. Emiatt itt ebben a másfél hétben az a legjobb stratégia, ha olyanok vagyunk, mint egy szorgos hangya. Ne forduljunk túlságosan befelé, ne forduljunk túlságosan kifelé; intézzük el, amit kell, ha van bármiben lemaradásunk, pótoljuk, ha csiszolgatni kell valamit a fizikai környezetünkben vagy átvitt értelemben, tegyük meg itt. (Merkúr Szűzben fényszögkapcsolat nélkül)

Augusztus 3, szerda és Augusztus 11, csütörtök között egy nagyon Érzelmes és Feminin hatás lesz aktív. A Párkapcsolati, Családi életünkbe pozitív és erőteljes energiák pumpálódnak. Ha megvagyunk a napi intéznivalónkkal, nyugodtan lehet ismerkedni, a hozzánk közelállókkal időt tölteni. (Merkúr Rákban trigonban Neptunusszal Halakban)

Augusztus 4, csütörtökön a gondolkodásunkért és mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr belép a mindennapi élet rutinját jelentő Szűzbe. Éljünk meg egy arany középutat, és csendesen-szorgalmasan végezzük az aktuális feladatainkat. (Merkúr belép Szűzbe)

Augusztus 5, péntek és Augusztus 13, szombat között a Párkapcsolatok bolygója a kettővel ezelőtti nagyon pozitív hatás mellé kap egy elég negatívat is. Ettől olyan energiák is belekeverednek a társas viszonyainkba, amik a mélyben izzóak és meglehetősen karmával terheltek. Emiatt augusztus 5 és 11 között, amikor e két hatás egyszerre van jelen, eléggé felemás érzéseink és megéléseink lehetnek az emberi és érzelmi ügyeinkben, valószínűleg a spektrum két végletén. (Vénusz Rákban-Oroszlánban szemben Plutoval Bakban)

Augusztus 6, szombat és Augusztus 16, kedd között erőteljesen a hatalom és a kontroll elvesztését érezhetjük. Bőven lesz lehetőségünk tenni a dolgainkat; de az ÉN érzete, és mindaz, hogy teljesen uraljuk a helyzetet hiányozni fog majd. Ettől megjelenhetnek bennünk irracionális feszültségek, ijedezések, akár önmarcangolás is. Ebbe érdemes belelélegezni, és x-edik hangyaként folytatni az ügyintézéseinket. (Nap Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Bikában)

Augusztus 6, szombat és Augusztus 23, kedd között ezzel párhuzamosan lesz ott erő is. Mint valami népi szegénylegény, a mélyből és szinte ismeretlen forrásokból mindig lesz energiánk, hogy a nem-látványos tartományokban tudjunk előre haladni és építkezni. (Mars Bikában-Ikrekben trigonban Plutoval Bakban)

Augusztus 9, kedd és Augusztus 19, péntek között egy másik hatás is mutatja hogy az ÉN-ünk és a Kontroll témája nem tud jelen lenni augusztus közepén. A fejünkben, a gondolatainkban ott lehet az integritásunk és a hatalom illúziója; de a valóságban és az események szintjén alkalmazkodunk, és megyünk a sodrás-iránnyal. (Nap Oroszlánban szemben Szaturnusszal Vízöntőben)

Augusztus 12, pénteken a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója Vénusz belép az Oroszlán jegyébe. Ez tovább növeli a jelenlétét az ÉN és a Hatalom, Kontroll témáinak. Mivel az előbb két helyen is láthattuk, hogy ezek meglehetősen hiánycikkek pont itt, ugyanazt a feszültséget érezhetjük, mint július közepén; és eléggé beletekeredhetünk önmagunkba, és én-ünk definiálásába. Ha azt érezzük magunkon vagy a párunkon, ismerőseinkön, hogy mintha egy üvegbúra ereszkedett volna le, az ennek a hatásnak tudható be. (Vénusz belép Oroszlánba)

Augusztus 13, szombat és Szeptember 7, szerda között ez a Hatalom-Kisember kontraszt erős indulatokat gerjeszthet bennünk és a külső események szintjén is. Ettől a hatástól is úgy érezhetjük magunkat, mint a repülőgép, ami gurul-gurul a talajon, próbál a levegőbe emelkedni, de mindig vissza-visszahuppan, és gurul tovább. (Nap Oroszlánban-Szűzben kvadrátban Marssal Bikában-Ikrekben)

Augusztus 13, szombat és Augusztus 20, szombat között ezzel párhuzamosan egy másik hatás viszont mutatja, hogy ha elengedjük az ÉN, a Kontroll, a Hatalom témáit, csendes, vételen és arctalan hangyaságunkban nagyon szépen tudunk előre haladni. (Merkúr Szűzben trigonban Uránusszal Bikában)

Augusztus 14, vasárnap és Augusztus 22, hétfő között egy újfajta lendület és büszkeség, tartás tud belepumpálódni a külső és belső világunkba. Valami olyasmihez hasonlítható ez, mint amikor a kedvenc csapatunk megnyeri a meccset vagy a bajnokságot; mi személy szerint nem tettünk semmit érte, de mégis valahogy azt érezzük vagy hisszük, hogy részese vagyunk valamilyen sikernek; vagy valami ilyesmi. (Vénusz Oroszlánban trigonban Jupiterrel Kosban)

Augusztus 17, szerda és Augusztus 26, péntek között már egy kicsit elunhatjuk a szorgalmas és csendes hangya identitását, és ettől megjelenhet bennünk egy fáradtság és melankolia. Úgy általánosságban is, megkérdőjelezhetjük, hogy ez az egész hova vezet, mi értelme van bárminek is, és hasonló filozofikus kérdések. (Merkúr Szűzben szemben Neptunusszal Halakban)

Augusztus 18, csütörtök és Augusztus 27, szombat között ezzel teljesen párhuzamosan ugyanakkor szintén valami újfajta belső erő önthet el bennünket. Emiatt fontos, hogy ne szontyolodjunk el, hanem haladjunk tovább az ügyeink intézésében és szervezésében. (Merkúr Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

Augusztus 20, szombaton egy másik hatás is ugyanezt jelzi. Az erőinkért, ambícióinkért felelős Mars belép a nagyon aktív és mozgékony energiákat képviselő Ikrek jegyébe. Ha augusztus első három hetében jól csináltuk a csendes mesterember szerepét, akkor itt egészen új pályák, akár távlatok is megnyílhatnak előttünk. (Mars belép Ikrekbe)

Augusztus 22, hétfő és Szeptember 14, szerda között ez a két előbbi hatás összefonódik. Két nagyon apró és világi bolygó lép a legintenzívebb és legpozitívabb hatásba. Ez is mutatja, hogy augusztus kétharmadánál ne engedjünk a melankoliának, ellenkezőleg; fokozzuk az aktivitásainkat az egyéni és lokális életünkben. (Merkúr Szűzben-Mérlegben trigonban Marssal Ikrekben)

Augusztus 23, kedd és Augusztus 31, szerda között az Önmaga definiálását és a Hatalom és kontroll kérdését elvesztó énünk egy újabb körben fellázad és összezavarodik. „Ha nem tudják, hogy vagy, akkor nem is vagy!”, mondja majd; miközben augusztus és szeptember mondanivalója éppen az ellenkezője ennek: „Ne (nagyon) tudják, hogy vagy, és tedd a dolgod”. (Vénusz Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Bikában)

Augusztus 23, kedd és Augusztus 31, szerda között ugyanakkor nem csak ez az (ön)feszültséges fényszög lesz aktív, hanem ez berendeződik egy Derékszögű Háromszögbe is. Emiatt augusztus utolsó hetében a büszkeségünk és a kontrollt vágyó énünk nagyon tud majd szenvedni. Fél szemünket tartsuk rajta, és csendben folytassuk a dolgainkat és intéznivalóinkat. (T-kvadrát – OroszlánVénusz-BikaUránusz-VízöntőSzaturnusz)

Augusztus 23, kedden a fő jelölő Nap belép az Oroszlánból a Szűz jegyébe. Ez az ÉN és a Hatalom, Kontroll témáit még nem tünteti el teljesen, de elkezdi csillapítani. A csendes mesterember részünk mellé újabb szövetséges lép, így a belső feszülés mellett mindig lesz lehetőségünk megőrizni az egyensúlyunkat is. (Nap belép Szűzbe)

Augusztus 25, csütörtök és Szeptember 1, csütörtök között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója szembenállásba lép a Nagy Lezáró Szaturnusszal. Ez is a kontroll és a zárt én témáit erősíti, így továbbra is ébernek kell maradni ebben a tekintetben. (Vénusz Oroszlánban szemben Szaturnusszal Vízöntőben)

Augusztus 25, csütörtök és Szeptember 9, péntek között egy nagyon intenzív, de jószándékú hatás lesz aktív. Eredményeképpen az aktivitásaink mellett egy lágyan segítő energia jelenik meg, amibe kisebb mértékben a jó értelemben vett büszkeség és irányítás címszavai is be tudnak kapcsolódni. Ha ügyesek voltunk augusztus első nagyobb részében, itt még nagyobb jutalmak érkezhetnek. (Mars Ikrekben szextilben Jupiterrel Kosban)

Augusztus 26, pénteken a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr belép a Párkapcsolatok és Társadalmiság jegyébe. Ez a július közepétől augusztus végéig tartó másfél hónap után végre már felszabadultabb, játékosabb és könnyedebb energiákat visz a rendszerbe. Itt már a napi rutin és a belső-külső hatalmi harcok után nevetni és a szó hagyományos értelmében jól érezni is van lehetőségünk magunkat. Csipegessünk is le ebből időnként, és szusszanjunk néha. (Merkúr belép Mérlegbe)

Augusztus 28, vasárnap és Szeptember 24, szombat között azonban mindebbe továbbra is bele-belevegyülhet a Hatalom, Igazságtalanság, Szabadságharc témája. Igazi májas-epés felfúvódások, besavasodások is megjelenhetnek, amikor éppen jól éreznénk magunkat. Nagyon hasonló ez az augusztus közepe környéke energiákhoz, de egy kicsit céltalanabb, személytelenebb és absztraktabb puffogások jelenhetnek meg bennünk itt. (Merkúr Mérlegben szemben Jupiterrel Kosban)

Ez mutatja, hogy az augusztuson átívelő belső és külső kettősség (kisember kontra Hatalom/Kontroll) itt augusztus végére elindul a két véglet felé, és magunkban és a kinti világban a Tanú című film, vagy valamilyen Monty Python végleteit veheti fel.

Fontos augusztus során, hogy őrizzük meg az Arany Középutat, és a személyünket ne értékeljük túl; de alul se. Tegyük a dolgunk, és a hónap legvége felé amikor megjelennek a nagyobb amplitúdók, akkor is maradjunk egyensúlyban. Mint ez a vicc:

„A székely nyugodtan pipázik a kapu előtt mikor látja, hogy a felesége sírva rohan felé: - A szomszéd Sára terhes! - Az az ő dóga. - dörmögi a székely - De tőled van a gyerek! - Az az én dógom. - Viszem a kutyát és a Tiszába vetem magam! - A kutya marad, a többi a te dógod.”

2022_august.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása