HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2022.09.30. 12:33 Zöldkör

Október hónap Asztrológiai előrejelzése, 2022

Október hónap elején folytatódik a szeptember utolsó hetében indult trend, ahol is az álmos melankolia és nihil után dinamikus energiák áramlottak be, és Emberi és Társas kapcsolataink helyeződtek előtérbe. Ez a hónap során állandó jelleggel fokozódik majd, egy olyan pontig, ahol megfordul mindez, és elkezdünk előle befelé fordulni. Ez nem az eddigi ismert külső nihil hatására lesz, és emiatt aktívabb és eredményesebb én-kereséssel tud majd együttjárni. A szeptember végén kirajzolódó kettősség, hogy egyik részünk rendkívül fáradt és nyomott, a másik pedig a társas kapcsolataira fókuszált, még markánsabb lesz október során. A hónap végén ugyanakkor leesik majd az is a számunkra, hogy nem tudjuk erővel vagy furfanggal módosítani a Kollektívában uralkodó trendeket, és emiatt igazán ott kezdünk el berendezkedni rájuk. Mindez lassabb, téli álom szerű működéssel fog együttjárni, amiből igazán megújult állapotban lesz lehetőségünk kijönni néhány hónap múlva, a jövő év elején.

Október 3, hétfőn a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr előreindul hátrálása után. Az elmúlt hetekben retrográd mozgása nagyon kellemes területeken, a Mérlegben és a Szűzben volt, így túlzott káros hatásokkal nem járt. Előreindulása sem lesz most kimondottan látványos. Közlekedésben, ügyintézésben, egymás megértésében jöhetnek könnyebbségek innentől. (Merkúr előreindul Szűzben)

Október 3, hétfő és November 10, csütörtök között az Én-ünket jelentő Nap és a Párkapcsolatokat, Társadalmiságot jelentő Vénusz együttállásban haladnak heteken keresztül. Mivel ezt a nagyon erotikus Mérleg és Skorpió jegyek területén teszik, tovább folytatódik a szeptember végén indult trend; vagyis hogy nemi és emberi kapcsolatainkba sokkal nagyobb amplitúdójú energiák áramolnak. Ez pozitív irányba növelheti bennünk a szenvedélyességet, de lefelé kilengésében furcsa drámákat is tud eredményezni. (Nap együtt Vénusszal Mérlegben-Skorpióban)

Október 7, péntek és Október 17, hétfő között ebbe konszolidáló energiák is érkeznek. A túl nagy (érzelmi) billegésbe hűvösebb és racionális jellegek is keverednek. Ez segít majd valamennyire egyben tartani belső világunkat és társas kapcsolatainkat. (Nap Mérlegben trigonban Szaturnusszal Vízöntőben)

Október 9, vasárnap a Karma egyik bolygója Pluto előreindul a Karma egyik jegyében, a Bakban. Ez megtöri azt a mintát, hogy eddig az összes külső-lassú bolygó hátrált. Innentől ismét nagyobb figyelmet érdemes fordítani a lelki életünk és a belső világunk felé. Ezt önként is jó megtenni, ugyanakkor megmozdulhatnak bennünk és kívül is karmikus minták, melyekre deja vu-szerű ismétlődés érzése jellemző. (Pluto előreindul Bakban)

Október 10, hétfő és Október 18, kedd között a Nap után a Vénusz is bekapcsolódik abba a fényszögbe, ami érzelmi életünkbe és társas kapcsolatainkba a szó jó értelmében hűvösebb, összeszedettebb energiákat pumpál. Ez segít majd, hogy mielőtt a hormonok és az amplitúdók teljesen átvennék felettünk az irányítást, maradjon kontrollunk magunk és a dolgok felett. (Vénusz Mérlegben trigonban Szaturnusszal Vízöntőben)

Október 11, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr belép a Párkapcsolatok és Társadalmiság jegyébe, a Mérlegbe. Ez fókuszunkat méginkább ezek felé a témák felé fordítja, és további hormon-lökettel lát el bennünket. Az innen következő két hétben, itt október közepén a három legbelső bolygó a Mérlegben jár majd. Emiatt próbáljuk a figyelmünket a fentebb említett lelkigyakorlatok mellett kifelé is vinni, és társas és/vagy párkapcsolati életünket fokozni. (Merkúr belép Mérlegbe)

Október 11, kedd és Október 24, hétfő között, szintén itt az október közepi két hétben újabb nagyon intenzív, aktív és társas energiák jelennek meg. Itt már-már karneváli jellegek vannak; ami nagyon érdekes tapasztalás, tekintve, hogy a Halakba visszahátráló Jupiter miatt a másik oldalon álmos, melankolikus és nyögvenyelős minőségek az uralkodóak. (Nap Mérlegben trigonban Marssal Ikrekben)

Október 14, péntek és Október 25, kedd között ugyanebben az időszakban még összetettebb és egyúttal zavaros energiák is előjönnek. Ez kimondottan olyan hatás, ami negatívan tudja felkavarni a belső és külső világunkat mint társas és/vagy párkapcsolati lény. (Vénusz Mérlegben-Skorpióban kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 14, péntek és Október 23, vasárnap között a Nőket jelentő Vénusz és a Férfiakat jelentő Mars kerül a legintenzívebb fényszögbe. Ez folytatja a szeptember utolsó hetében indult trendet, és lényegesen dinamikus, ugyanakkor meglehetősen erotikus jellegeket is ad a közös térbe. (Vénusz Mérlegben trigonban Marssal Ikrekben)

Október 16, vasárnap és Október 24, hétfő között ezzel párhuzamosan újabb megkavaró és összezavaró hatás is érkezik, ahogy a Nap után a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója Vénusz is belelép egy erősen csiki-csukis fényszögbe. Ez már az előszele az ezután következő hatásoknak és mini-időszaknak, ahogy minden megy át sorban majd a Mérlegből a Skorpióba. (Vénusz Mérlegben-Skorpióban kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 20, csütörtök és Október 26, szerda között ugyanakkor ismét jön egy kiegyensúlyozó hatás, ami segít majd hűvösebbnek és összeszedettebbnek maradni; legalábbis október utolsó hetéig. (Merkúr Mérlegben trigonban Szaturnusszal Vízöntőben)

Október 23, vasárnap a Karma fő bolygója Szaturnusz előrefelé indul. Ez azt jelenti, hogy az öt külső-lassú bolygóból immáron a második is megszűnik hátrálni. Ez további hangsúlyt visz arra, hogy elkezdjünk jobban befelé, a lelki életünkre figyelni. (Szaturnusz előreindul Vízöntőben)

Október 23, vasárnap a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója belép a Mérlegből a Skorpió jegyébe.

Október 23, vasárnap a fő jelölő Nap is belép a Mérlegből a Skorpióba. Ez a józanabb irányból a nagyobb anomáliák és erősebb ösztönösség felé visz majd bennünket. A szeptemberi fáradt melankolia után nagyon furcsa, és jóval impulzívabb helyzetekben fogjuk találni magunkat egy pár héten keresztül.

Október 24, hétfő és Október 30, vasárnap között egy újabb impulzív hatás jön létre, ami nagyon mozgékony és aktív energiákkal jár. Ez a globális melankolia közepette nagyon jó lenne; így, hogy éppen a Skorpiós témák kapnak hangsúlyt, nagyon oda kell figyelni, hogy milyen véglet kapja éppen ezt az újabb energia-löketet. (Merkúr Mérlegben trigonban Marssal Ikrekben)

Október 24, hétfő és November 14, hétfő között erősen el is bizonytalanodhatunk, hogy merre van az az irány, ami tiszta, tisztességes, és érdemes felé nagy sebességgel haladni. Itt érdemes gyakran megállnunk, és felmérni, hogy merre felé is vagyunk; akár elkezdett dolgokat abba is hagyni, ha időközben bebizonyosodik, hogy nem jó úton vagyunk. (Mars Ikrekben kvadrátban Jupiterrel Kosban-Halakban)

Október 25, kedd és Október 30, vasárnap között egy másik megkavaró és összezavaró hatás is előkerül. Ezen a héten minden jellegű emberi kapcsolatunkban érdemes tudatosnak lenni, mert nagyon mélyről felbugyoghatnak irracionális energiák beléjük. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 28, pénteken a középtávú Kollektívát leginkább meghatározó Jupiter visszalép a Kosból a Halak jegyébe. Ez a 2023-as év februárjáig kitolja azt a tanácstalanságot, fáradtságot és melankoliát, amit már megtapasztaltunk a 2021-es év második felében, valamint 2022 januárjában és februárjában, amikor a Jupiter egyszer már a Halak jegyében járt. Emiatt a visszahátrálás miatt érdemes a következő februárig beásni magunkat az avarba, és takaréklángon téli álomban működni. Óriási ambíciókat ne tápláljunk, itt egy passzív és lassú átlebegésre van lehetőség az addig tartó hónapok során. Ez természetesen az előreinduló Pluto és Szaturnusz mellett a lelki életre helyezi a hangsúlyt; főleg, hogy eddigre valószínűleg eléggé össze leszünk zavarodva a külső világ emberi és társas kapcsolatai által. (Jupiter visszalép Halakba)

Október 30, vasárnap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, és mindennapi rutinunkért felelős Merkúr belép a Skorpió jegyébe. Ez tovább borzolja a világi funkcióinkat, tekintve, hogy a Nap és a Vénusz már ott vannak egy hete a Skorpióban. Ezen a ponton, már erőteljesen jeleznénk az Univerzumnak, hogy „time out!”, és a belső és külső kavarok nagyon befelé és nagyon egy felsőbb és biztosabb erő felé fognak fordítani bennünket. (Merkúr belép Skorpióba)

Október 31, hétfő és November 16, szerda között a két legbelső bolygó, az Én-ünket jelentő Nap és a gondolkodásunkat, világi működésünket jelentő Merkúr együttállásban haladnak majd a Skorpióban. Nagyon intenzív időszak lesz ez, ahol Főnix-madárként lemegyünk a dolgok aljára, hogy onnan megerősödve elinduljunk visszafelé. (Merkúr Skorpióban együtt Nappal)

Október 31, hétfőn a Mars bolygó megkezdi hátrálását az Ikrek jegyében. Ez része a ’téli álom’ projektnek, amennyiben is mind az Ikrek, mind a Mars egy nagyon aktív és világi jelleg. Az itteni hátrálás belassítja a motoros reflexeket, és a túlzott kiáradást visszafogja. Ez a hátrálás annyiban is nagyon jó, hogy pont a Marsnak a Rákba lépése előtt történik; és mivel a Skorpió jellegek uralkodása miatt Emberi dolgaink eleve megtépázottak lesznek, nem volt szükség, hogy a Mars is üssön egyet rajtuk a Rákba lépésével.

Itt a hónap végén nagyon covid előtti, olyan 2018-2019-es ízű energiák vannak. Az emberi kapcsolatok dinamikus összezavarodása, ezáltal befelé fordulás, és egyúttal valamilyen mértékű megszeppentség várható. Ezzel együtt ugyanakkor az is, hogy olyan területekre térünk vissza magunkba, amik ismerősebbek régről, és segítségükkel egy újabb nagyobb ciklust tudunk majd nyitni 2023 elején, február környékén.

2022_october.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása