HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2022.11.30. 20:28 Zöldkör

December hónap Asztrológiai előrejelzése, 2022

A decemberi hónap nagyon világos időszakokkal fog érkezni. Az első napokban, a hónap első hetében tettvággyal teli, tétre-befutóra eredményt elérni kívánó érzeteink az indokoltak. Egy hét után azt érezhetjük majd, hogy ennek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, és a belső erő-tartalékaink és/vagy a külső körülmények visszahoznak majd a realitás talajára. A hónap közepe környékén egy, a múltat és a mélyben lévő dolgokat rendezni kívánó tendencia jön fel; de ezúttal ez nem öncélú vagy zsigerelő, hanem jövőbemutató is. A hónap első harmadában-közepén egyelőre még fejben, de reális és hasznos tervek, elképzelések tudnak megjelenni. A hónap végéhez közeledve pedig az aktív energiák fokozódnak, és egy csendes, de határozott erő belépésére számíthatunk. December végén már kezdjünk el szedelődzködni az Újabb témájára, január során fokozzuk ezt, és februárban lőjük is majd ki az Újat.

December 2, péntek és December 9, péntek között egyidejűleg nagyon aktív és tevékeny energiák lesznek jelen bágyatag, és kevésbé egyenes irányokkal. Itt a hónap elején lesz egy erős igényünk, hogy még tétre-befutóra egy nagyot alkossunk; ám ahogy halad előre ez az egy hétnyi időszak, úgy lassul majd aktivitásunk, és fordul a megállás és fékezés felé. (Merkúr Nyilasban-Bakban kvadrátban Halak Jupiterrel)

December 4, vasárnap és December 11, vasárnap között egy, az előbbi hatással teljesen analóg fényszög lesz aktív. Ennek mindkét szereplője rendkívül tevékeny, előre és kifelé áradó energiákkal teli; de egy szembenállásról beszélünk, ami pedig lassú jellegekkel bír. Buzog majd bennünk itt a tettvágy a hónap elején, de ennek összehozása fókuszáltra magunkban, vagy a külső körülmények segítségével kevésbé lesz majd sikeres. (Nap Nyilasban szemben retrográd Marssal Ikrekben)

December 5, hétfő és December 13, kedd között a Párkapcsolatok és a Társadalmiság bolygója is rálép a legelső fényszögre, ami azt eredményezi, hogy szociális életünkben is egyik oldalról nagyon mennénk, a másikról pedig ez kevésbé tud kiteljesedni. (Vénusz Nyilasban-Bakban kvadrátban Jupiterrel Halakban)

December 6, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi cselekvéseinkért felelős bolygó belép az energiák korlátlan kiáradását jelentő területről a zártabb, kötöttebb minőségeket jelentő Bakba. December első négy-öt napjának dinamikusabb igényei után ez is hozzájárul ahhoz, hogy ismét belassulunk azelőtt, hogy igazán nagyot villantottunk volna. (Merkúr belép Bakba)

Láthatjuk, hogy a hónap első hetében a gyors, világi aktív bolygók nagyon szeretnének kiteljesedni, de a célszámokat nem tudják majd elérni. Fontos, hogy ez egyáltalán nem egy negatív, vagy hiány történet. Ez olyan, hogy benne van a fejünkben a mesterséges vonal, hogy vége lesz az évnek, és azelőtt szeretnénk azt érezni, hogy elértünk valamit, hogy nagy számokat tudunk felmutatni. Erre itt nincs szükség, és helyette józanul és így is elégedetten menjünk azzal és úgy, ami van.

December 7, szerda és December 18, vasárnap között mindezek mellett a tervezésnek, az Új-nak is megvan a létjogosultsága. Ebben a másfél hétnyi időszakban ne a régi betetőzésére vagy kozmetikázására törekedjünk, hanem kicsit már nézzünk előrefelé. Nyugodtan hangolódjunk rá a jövőre, és engedjük, hogy ideák és ötletek, képek beáramoljanak; itt finoman támogatva leszünk ebben. Ami álmok, elképzelések bejönnek, azokat írjuk is fel akár, később jó vonalvezető, vagy megerősítés lehet majd. (Nap Nyilasban szextilben Szaturnusszal Vízöntőben)

December 9, péntek és December 27, kedd között a három gyors-világi bolygó közül harmadikként a fő Nap is rálép arra fényszögre, amiről fentebb már két helyen is olvashattunk. Az elején ez egy kicsit megnöveli az elvárásainkat és bizakodásunkat, hogy aztán belassuljunk, és passzivitásba húzódjon vissza. Fontos itt is, hogy ez nem egy negatív, akár átó hatás. A jelen realitását akarjuk majd kezdetben felülírni agyból, hogy aztán a valóság visszakorrigáljon itt. (Nap Nyilasban-Bakban kvadrátban Neptunusszal-Jupiterrel Halakban)

December 10, szombaton a párkapcsolatok és társadalmiság bolygója Vénusz belép a zárt és kötött Bak jegyébe. Itt meglehetősen távol van természetes közegétől, és a társas, kapcsolódó, érző energiák helyett egyénibb, racionálisabb jellegekből részesül. Ezt is fontos, hogy ne negatívként tekintsük; egyfajta összegző, régibb minőségeket kifuttató élményeket fog adni. (Vénusz belép Bakba)

December 14, szerda és December 22, csütörtök között a lelassult energiák mellett ismét bepillant az Új, a Jövő témája is. Elsősorban fejben és ideákban tudunk nagyon aktívak lenni, és hihetetlenül támogatottak rendrakásban, új tervek felvázolásában. (Merkúr Bakban trigonban retrográd Uránusszal Bikában)

December 18, vasárnap és December 26, hétfő között az előző fényszög édestestvére lesz aktív, ami szintén azt adja majd, hogy a kézzelfogható és jelenbeli új helyett régi dolgok letisztázása, és még nem jelenlévő jövőbeli dolgok kitalálása lesz nagyon támogatott. Párkapcsolati, érzelmi témák is felsejlhetnek bennünk; paradox módon a racionalitás és az ideák területén. Nagyon elsöprő erotikus thriller megélések helyett egyfajta szilárd tudás, elhivatottság formájában jöhet a vonzódás valaki felé; és úgy általában az emberi kapcsolataink vonatkozásában is a rendszerezés témája támogatottan előjöhet. (Vénusz Bakban trigonban retrográd Uránusszal Bikában)

December 19, hétfő és Január 7, szombat között a tevékenységeink lassan és komótosan ismét elkezdhetnek elindulni. Ez tényleg lassú, az óceán hömpölygéséhez hasonló áramlás itt. A dolgok rendszerezésében és megtervezésében pedig újabb támogatást kapunk, jóságosabb, magasabb nézőpontok könnyen meg tudnak jelenni bennünk. Az ötletek, megjelenő intuíciók leírása itt is hasznos tud lenni nagyon. (Merkúr Bakban szextilben Neptunusszal-Jupiterrel Halakban-Kosban)

December 21, szerdán a fő jelölő Nap belép a Bak jegyébe. Ez hagyományosan a Téli Napforduló ideje, ahol a legrövidebbek a világos órák; hogy aztán három nap statikusság után 24-én elkezdjen a Nap emelkedni, a világosságot visszahozva az életünkbe a következő fél éven keresztül. a Nyári Napfordulóig. (Nap belép Bakba)

December 21, szerda idén egy sokkal fontosabb hatás napja is. Az energiák korlátlan kiáramlását, a Kollektívát leginkább meghatározó Jupiter belép a Kos jegyébe a Halakból; ismét. Tavasszal már belépett, ahol egyik oldalról alacsony szintjén a Háború témáját erősítette; magasabb szintjén pedig lehetőséget adott számunkra nagyobb aktivitásra is körülbelül májustól. Azután októberben visszaért a Halakba, általánosságban az éve elejéhez hasonlóan visszahozva az ernyedt és fáradt közhangulatot és megéléseket.

A Kos jegyén ezúttal relatíve gyorsan, öt hónap alatt át fog érni. Ez életünkben az aktivitás energiáit erősíti, és fontos, hogy az év végén, jövő év elején felszívjuk magunkat, megrázzuk magunkat, és elkezdjünk építkezni. A Jupiter a Koson átszaladva a Bikába ér majd, ami arra utal, hogy az év első hónapjaiban tett erőfeszítések tartósabbak és barátságosabbak tudnak lenni. (Jupiter belép Kosba)

December 23, péntek és Január 1, vasárnap között a két apró, gyors, világi bolygó, a Merkúr és a Vénusz együttállásban haladnak majd. Mielőtt a fiesztát képzelnénk el, a Bak jegyében teszik mindezt, ami lassú és kötött területet jelent nekik. Mégis, így az év végére könnyedebb jellegeket sugároznak be, és hozzájárulnak, hogy szusszanjunk, szórakozhassunk is egy kicsit. (Merkúr Bakban együtt Vénusszal)

December 24, szombat és Január 2, hétfő között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért és cselekvéseinkért felelős bolygó együttállásban áthalad a Karma, Mélyben lévő dolgok jelölőjével. Ez is erőteljesen adja, hogy értelmezzük, felülvizsgáljuk mozgatórugóinkat, működésünket. A Merkúr a belső gyermeki dolgok jelölője is, így ebben a másfél hétben feljöhetnek elfeledettnek hitt megélések, élmények is a gyerekkorunkból. (Merkúr Bakban együtt Plutoval)

December 24, szombat és Január 1, vasárnap a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója egy kellemes és selymes hatásba lép a Nagy Gyógyítóval. Szintén az óceán lassúságával, lágyan és lassan ringatva és átformálva hat ez majd, és rendezések, regenerálódások történnek majd bennünk és emberi kapcsolatainkban. Bármilyen tisztítókúra, testi-lelki rehabilitációs tevékenység nagyon jó tud itt lenni. (Vénusz Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

December 27, kedd és Január 5, csütörtök között egy erősen irányba állító, fordító hatás is lesz. Egyik része a Múlt rendezése és letétele; az erősebb és aktívabb része pedig a Jövő eredményes és stabil meghatározása. Az újévi fogadalmaknak itt kivételesen még értelme is lehet, a betartásuk is ezúttal meg is tudhat történni. A szó jó értelmében mély, alapos és egzisztenciális átalakulása zajlik itt az Én-ünknek és úgy általában mindennek. (Nap Bakban szextilben Leszálló Holdcsomóponttal Skorpióban, trigonban Felszálló Holdcsomóponttal Bikában)

December 28, szerda és Január 5, csütörtök között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója is áthalad a Karma és a Mélyben lévő dolgok jelölőjével. Régi dolgok letétele, érzelmi és társas életünk átalakulása a rendeződés irányába erősen valószínű itt. Hogy ez a kedvező irányba tud történni, arról a következő, egyben a hónap utolsó fényszöge tud gondoskodni. (Vénusz Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval)

December 30, péntek és Január 9, hétfő között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója egy kellemes és selymes fényszöget kap a Nagy Jótevőtől. Érzelmi életünk és társas kapcsolataink a passzivitás, a múltbeli kötött energiák rendezése után itt erőteljesen az aktivitás irányába tudnak fordulni. Elhatározások, lágy, de határozott elképzelések időszaka ez mindenben, ami egy másik embert, mint pár, barát, ismeretség, vagy úgy általánosan a saját társadalmi lényünket illeti. (Vénusz Bakban-Vízöntőben szextilben Jupiterrel Kosban)

2022_december.jpg

Aktuális híreink:

Előrejelzés a 2023-as évről! 

December 4-e vasárnap 15-től 18 óráig online előrejelzést tartok a 2023-as évről.

Helyszín: Online, bárhonnan, ahol szeretnéd

Belépő: 3 ezer forint

Jelentkezés módja: A babity.richard@gmail.com címre emailt írva, leírva benne a jelentkező(k) nevét és emailcímét. Ha valaki több ember nevében is jelentkezik, kérem írja le a sajátja mellett az illető/illetők neveit és emailcímeit is. Köszönöm!

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása