HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2023.11.30. 19:53 Zöldkör

December hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

December hónapjában előtérbe kerülnek azok a lelki és emelkedettebb témák és energiák amik az idei évben gyakorlatilag nem voltak jelen. Ez így év végére jót fog tenni, és segít majd, hogy egy emelkedő tendenciában zárhassuk az évet. Párhuzamos vonulatként jelen lesz még a Vénusz vesszőfutása is, ami adhat odafigyelnivalókat párkapcsolati és emberi témákban. Ez szerencsére nem kell, hogy annyira elsöprő legyen, mint október során, és akár még normális izgalmakat is behozhat az életünkbe.
Az év végéhez érve hamarosan lesz éves előrejelzés is december elején, melynek során átnézzük 2024 ívét; ennek időpontjáról és a jelentkezésről a bejegyzés alatt lehet bővebben olvasni.

November 28, kedd és Január 23, kedd között egy olyan hatás lesz, ami elsősorban a dolgaink átgondolására, rendberakására, és akár hosszútávú megalapozására alkalmas. Ebben a majdnem két hónapnyi időszakban lassú és méltóságteljes energiák áramlanak, és ily módon kellene működtetnünk gondolkodásunkat, kommunikációnkat és cselekedeteinket. Ha mindez nyáron lenne, valószínűleg melankóliával járna; itt az év végén és az újév kezdetén viszont kiváló átmenetet tud képezni. Az idei évben valószínűleg kevésbé hangsúlyos terápiás és lelki tevékenységeket is felvehetjük itt. Meditáljunk, menjünk el valamilyen tanfolyamra, vegyünk részt azon a csoportos foglalkozáson, családállításon, amin már egy ideje tudjuk, hogy jót tenne. (Merkúr Nyilasban-Bakban szextilben Szaturnusszal Halakban)

December 1, pénteken a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó belép a neki alapvetően idegen Bak jegyébe. Ez az apró, gyors és volatilis bolygó a spektrumnak teljesen más jellegeit képviseli, mint a Bak jegy energiái. Az eggyel korábbi hatásból viszont láttuk, hogy a Bak uralkodó bolygója, a Szaturnusz kellemes energiákat ad pont az itt említett Merkúrnak, és ez nem egy negatív hibernáció és leállás kell legyen; megfontolt, tiszta, és méltóságteljes módokon és irányokban továbbra is aktívak tudunk lenni. (Merkúr belép Bakba)

December 1, péntek és December 10, vasárnap között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója a legpozitívabb fényszögben lesz, ugyancsak az előbb említett Szaturnusszal. Ez a hatás elsősorban régimódibb ismerkedéseket támogat; meglévő kapcsolatokban is klasszikusabb együttműködések irányába terel. Remek másfél hét bármilyen emberi kapcsolódásunk értékelésére, akár rendezésére is. Testi aspektusokban is ideviszi a figyelmet szervezetünk működésére, így csináljunk itt bátran valamilyen tisztítókúrát, mozogjunk egy kicsit többet; és minden értelemben növeljük a jelenlétünket a sejtjeinkben. (Vénusz Mérlegben-Skorpióban trigonban Szaturnusszal Halakban)

December 3, vasárnap és December 23, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működünkért felelős bolygó a másik lelki óriással, a Jupiterrel is nagyon intenzív és pozitív fényszögkapcsolatba lép. Ennek hatására az ünnepi készülődés mögött az általában erőltetettség helyett valódi meghittség és szándék is léphet. Ez is olyan hatás, ami földeltebb és testibb irányokba is odaviszi a fókuszt. Mind a fizikai környezetünkben, mind a saját szervezetünkben a javítást, rendrakást, megalapozást támogatja. Lelkigyakorlatokból tai chi, jóga, passzív meditáció, bármi, ami lassabb és statikusabb szintén jobban mehet ebben a három hétben. (Merkúr Bakban trigonban Jupiterrel Bikában)

A hónap első hatásaiból láthattuk, hogy a két legbelső-leggyorsabb-legvilágibb bolygó nagyon méltóságteljes és jótékony hatásokat kap, így decemberben igazi lelkiség és jó értelemben vett elmélyülés veheti kezdetét, és tarthat több héten át.

December 4, hétfőn a Társadalmiság és Párkapcsolatok bolygója belép a Skorpió jegyébe. Na ez olyan, mintha sztriptíztáncosok bemasíroznának a vezetett meditáció közepébe, és erősen árnyalhatja a fent leírtakat. Hatására a jó értelemben vett éppen emelkedni és mélyülni készülő részeink mellett egy sokkal ficánkolósabb és őrlődőbb énrész is meg fog jelenni. Szexuális gondolatok, túlfűtött álmok, és szinte semmi által nem indokolt időről-időre feltörő hisztéria és végletes érzelmek és hangulatok várhatóak emiatt.
Akiket megtekert a szeptember közepétől-végétől induló Skorpiós túrdominancia két hónapon keresztül, és megnyugodtak november elejére-közepére, azoknál egy következő turnus becsúszhat; ahogy arról korábban is lehetett olvasni a novemberi előrejelzés végén. Ha aktív agresszorok voltunk, és nem bírtunk korábban magunkkal, tanuljunk belőle, és most ne ismételjük meg a dolgokat. Ha passzív elszenvedői voltunk, akkor ne akarjunk most revansot venni; és úgy általában is figyeljünk oda arra, hogy nem feldolgozott sérüléseink felerősödhetnek három héten keresztül, december során. A fent olvasott hatások viszont megadják majd a tartás és lelki béke lehetőségét is, és lehetővé teszik, hogy ne boruljunk be ebben. (Vénusz belép Skorpióba)

December 6, szerda és December 14, csütörtök között az előbb látott Vénuszt egy másik ág is húzza, amennyiben is szembenállásba ér a Nagy Jótevővel. Ahol eső van, ott a szél is fúj, és ez a hatás tovább billent az érzelmi és nemi jellegű stabilitáson. Már a legelső hatások is a múltról és a jelenről szóltak; ez a hatás pedig szinte letiltja, hogy most akarjunk valami igazán új dologba belevágni. Próbáljunk meg okosan és óvatosan lenni; de ahogy eggyel korábban, itt is elmondható, hogy a többi hatás segít majd megőrizni a méltóságunkat és az általános egyensúlyunkat. (Vénusz Skorpióban szemben retrográd Bika Jupiterrel)

December 7, csütörtökön előreindul az egyik külső óriás, a Nagy Gyógyító Neptunusz. Mind a hátrálása, mind az előreindulása nem túl látványos, így a többi külső bolygóhoz képest nem szokott akkora dolgokat eredményezni. Talán annyi mondható el erről az eseményről, hogy szintén elkezdi felerősíteni a lelkibb jellegű hajlandóságainkat, és szépen lassan egy átmenet felé visz bennünket a jövő és új dolgok irányába. (Neptunusz előreindul Halakban)

December 12, kedd és December 22, péntek között a Neptunusz egy csiki-csukis fényszögbe lép a fő jelölő Nappal, ami szintén egy kicsit megzavarhat bennünket, és az általános egyensúlyunkat, érzékelésünket. A nappal és az éjszaka, a valóság és a képzelet kicsit összemosódhat, így a hónap első hatásainál taglalt lelki élet felerősítésénél figyeljünk arra, hogy ne csússzunk át fantazmagóriákba, és ne gondoljuk túl azokat, amiket a gyakorlásunkkal megélünk és megtapasztalunk. (Nap Nyilasban kvadrátban Halak Neptunusszal)

December 13, szerda és Január 1, hétfő között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó hátrálni fog. Ezt erőteljesen lelki területeken a Bakban és a Nyilasban teszi majd, így az ilyen jellegű belevonódásaink ezáltal is erősödni fognak. Ugyanakkor ez további praktikumot von el a nagy egészből, és szintén jelzi, hogy óriási galoppokat, nagyon új dolgokat nem tudunk már az év végén csinálni; és nem is kell. (Merkúr hátrál Bakban-Nyilasban)

December 17, vasárnap és December 25, hétfő között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója a Nagy Jótevővel való szembenállása után a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával is szembekerül. Ez szegény Vénuszt így egész decemberre elkapálja, amennyiben is már november végén együttállásba lépett a Leszálló Holdcsomóponttal, kvadrátba a Plutoval, aztán be a Skorpióba, majd szembe a két jövőt és dinamikát jelentő külső bolygóval. Itt is elmondható, hogy a többi hatás segít majd jóságosnak maradni, de legyünk körültekintőek magunk és mások érzelmi egészségével kapcsolatban. (Vénusz Skorpióban szemben retrográd Uránusszal Bikában)

December 19, kedd és December 30, szombat között a fő jelölő Nap egy lágy és kellemes hatásba lép a Szaturnusszal. Ez még további hangsúlyt visz a rendrakás, elmélyülés témáinak. A szexti fényszög kettejük között biztosítja, hogy ez ne trancsírozós-terápiás befelé figyelés legyen, hanem könnyedebb és eredményesebb belső (és külső) munka. (Nap Bakban szextilben Szaturnusszal Halakban)

December 20, szerda és December 25, hétfő között a két legbelső bolygó, az Én-ünket jelentő Nap, és annak kifejezését és működtetését jelentő Merkúr együttállásban haladnak nagyon ünnepélyes és a szó minden értelmében komoly területeken. Mivel a Merkúr éppen hátrál is eközben, ebben a pár napban szintén remek szintetizálást lehet végrehajtani. Itt már zárjuk le az évet, összegezzünk, és pár napig legyünk ebben az idősíkból kiemelte állapotban. (Nap Nyilasban-Bakban együtt retrográd Merkúrral)

December 21, csütörtök és Január 5, péntek között a hónapban először valamivel dinamikusabb energiák is bejönnek; de azért ezek sem túlságosan dinamikusak. Elsősorban az Ünnepek témájának adhat ez is lendületet; de akár valami világmegváltó, világmeggyógyító lelkületünk is előjöhet a hatására. (Mars Nyilasban szextilben Halak Neptunusszal)

December 22, pénteken a Nap belép a Bak jegyébe, és ezzel elérkezik a Téli Napfordulóhoz. Ilyenkor a legrövidebbek a nappalok, és három nap stagnálás után elkezdenek hosszabbodni. Számunkra is a legjobb ilyenkor a behúzódás, befelé figyelés; és a Vénuszon kívüli hatásokon láthattuk, hogy ez valamivel optimistább és meghittebb is lehet a korábbi évekhez képest. (Nap belép Bakba)

December 22, péntek és Január 1, hétfő között a két magasabb értelemben férfias, lelkiséget is képviselő bolygó a legpozitívabb hatásba lépnek egymással, stabil területekről. Ez is hozzátesz a hónapban felerősödő szellemi energiákhoz, és a jövővel kapcsolatban akár egyfajta pozitív várakozáshoz. (Nap Bakban trigonban Bika Jupiterrel)

December 23, szombaton a gondolkodásunkért, kommunikációért, mindennapi működésért felelős bolygó visszalép a Bakból a Nyilas jegyébe. Ez is hozzátesz a lelki, szellemi síkon dinamikusabb témákhoz. Hamarosan a Marssal is együttállásba lép, ami még jobban felpörgeti működését. (Merkúr visszalép Nyilasba)

December 24, vasárnap és Január 2, kedd között a hónap során mindenhonnan végigvert Vénusz megkapja első pozitív fényszögét. Ez a Plutotól lesz, tehát nem fogja azonnal eltakarítani az ismét előjött (bár nem olyan nagy mértékű) gyulladtabb energiákat. Finom (vagy intenzív) felismeréseket, átalakulásokat hozhat bennünk a Párkapcsolat és a társas kapcsolatok témáiban. Ugyanakkor megkezdi a kivezetését a Vénusz vesszőfutásának, mely megkönnyebbülés néhány nap múlva a hónap végéhez érve intézményesül is. (Vénusz Skorpióban-Nyilasban szextilben Plutoval Bakban)

December 25, hétfő és Január 1, hétfő között a hátráló Merkúr együttállásba lép a Marssal. Ennek hatására nagyon aktív energiák járhatnak át bennünket, amiknek érdemes valami levezetést is találni. Ebben az egy hétben keressünk dinamikusabb mozgási formákat, és legyünk úgy tevékenyek, hogy túlzottan új dolgokba ne kezdjünk bele. Arra hajlamosaknál a máj, epe, belek területét is megmozgathatja, így a karácsony során kerüljük a túlevést. (retrográd Merkúr Nyilasban együtt Marssal)

December 28, csütörtök és Január 6, szombat között a Vénuszon még ver egyet a Nagy Tanító csiki-csukis fényszögével. Utórezgésképpen begyűrűzhet valami a (közel)múltból, vagy csak az érzelmileg elfáradt rendszerünk dobhatja be a törölközőt. Ez az előző hatással kombinálódva eléggé skizofrén helyzeteket teremthet, ahol is az érzelmi világunk forrhat, a testi-lelki világunk pedig pöröghet. (Vénusz Skorpióban-Nyilasban kvadrátban Szaturnusszal Halakban)

December 30, szombaton a hónap során megcincált Vénusz, a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója, átlép a Skorpióból a Nyilas jegyébe. Ez a gyulladtabb, múltból és mélyből tekergő energiák után elkezdi emelni, és a hit, remény, jövő, bőség irányát fordítani. Szép ajándék ez így az év végére, és az év utolsó harmadában felizzott dolgok lezárásának tekinthető. Meg egy hétig fut majd az eggyel ezelőtt leírt kvadrát, de a trend itt már átfordul, és utána ki is fut a Vénusz egrecíroztatása. (Vénusz belép Nyilasba)

Összefoglalva a hónapot, nagyon nemes, tiszta és emelkedett energiák várhatóak a tér nagy részében. Kiváló lelki gyakorlatokra, belső és külső dolgok rendszerezésére, összegzésére. Egy másik vonulaton az érzelmi, társas, nemi oldalon bekúsznak ennél dinamikusabb témák is, melyek megélésüket és kimenetelüket tekintve eléggé kérdőjelesek lehetek. Ezek futnak egymás mellett végig december során, hogy aztán a hónap végére minden összeérjen, és a lelkibb, emelkedettebb témák kerüljenek előtérbe és dominanciába.

2023_december.jpg

Éves előadás 2024-ről :)

Élő, online előadást tartok még idén a 2024-es évről! Ennek során számtalan fontos és érdekes témát érintünk, melyekről a technikai adatok után lehet olvasni.

IDŐPONT: 2023.december 10, vasárnap, 15-18 óra között.

Helyszín: Online, bárhonnan, ahol szeretnéd

Belépő: 3 ezer forint

Jelentkezés módja: A babity.richard@gmail.com címre emailt írva, leírva benne a jelentkező(k) nevét és emailcímét. Ha valaki több ember nevében is jelentkezik, kérem írja le a sajátja mellett az illető/illetők neveit és emailcímeit is. A belépő díját a jelentkezős email után egy egyszerű kártyás linken, vagy igény szerint utalással van lehetőség kiegyenlíteni előzetesen.

"Kovács Piroska - kovacspiri514@freemail.hu

Nagy Jolán - jolinagy43@citromail.hu”

Az előadás során vizuálisan is megnézzük majd a dolgokat, a bolygóállások mellett számos egyéb színesítő elem is lesz, ilyenkor mindig nagyon ki szoktam bontakozni! :)

A TÉMÁK:

- Első rész: 2024 fő bolygóhatásai részletesen, ezáltal teljes képet kapunk a következő évről, hogy mire számíthatunk és főleg hogy mit tudunk tenni a gyakorlatban, hogy a legjobban menjen a 2024-es év.

- Második rész: Megnézzük az emberi oldalát a most zajló változásoknak, avagy

  • mint érző társas lényekre hogyan hat az átmenet virtuális magányos lényekké
  • milyen hormonok és milyen helyzetekben termelődnek; és az új világban nem termelődnek
  • hogyan vál(t)unk függővé fizikailag is ezekre a hormonokra, ami meghatározza kapcsolatainkat és helyzeteinket, ismétlődéseket
  • mi történik most, hogy ezek az eddigi évtízezredes működések jelenleg változnak, és alakulnak át
  • hogyan hatnak ezek a fizikai folyamatok a pszichére és érzelmekre, és hogyan hatnak azok vissza a testünkre és külső működéseinkre

- És még sokminden más!

Jelentkezni a babity.richard@gmail.com címre emailt írva lehet, leírva benne a jelentkező(k) nevét és emailcímét.

Az előadásról felvétel készül, amit mindenki megkap, így azok is nyugodtan jelentkezzenek, akik nem tudják élőben követni az eseményt, később meg fogják tudni nézni.

Szeretettel látok mindenkit! :)

komment

süti beállítások módosítása