HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2015.03.29. 17:40 Zöldkör

Április hónap Asztrológiai előrejelzése, 2015

Március során elkezdtek kapukat kinyitni, amin ki tudtak szökkenni az eddigi hónapok bezárt, beszorult energiái, és be-bejutni Újabb dolgok ideái. Teljesen jó volt nekünk már itt is: ha szenvedtünk, vagy a külvilágban problémáink akadtak, annak mindig a szemellenzős, majd-én-megmutatom, agresszív és szűklátókörű, hirtelen, meggondolatlan attitűd volt az oka. Csendben, nyugodtan működtetve minden rendben tudott lenni. Indulni, átlátni, haladni viszont még nem tudtunk.
Ez fog következni Áprilisban. :) Nagy sebességgel és zsinóron húzva fognak először leépülni, és ezzel párhuzamosan felépülni dolgok az életünkben. Ami megy, engedjük, és tegyünk róla, hogy a Régi menjen, ami jön, azt fogadjuk, és tegyünk róla, hogy az Új jöjjön. Új; ez a hónap kulcsszava, nyíljunk ki hát rá, bármi, vagy bárki is legyen, és a változások, átalakulások nagyon erőteljesek lesznek ebben a hónapban. Erényeink és eddigi attitűdünk szerint mérettetnek nekünk, és végig a hónap során lesz cukorka-osztás. :)

Március 31, kedd és Április 10, péntek között a már megszokott ellenőrzések következő stádiuma jön. Mint egy titkosszolgálati átvilágítás: erkölcsi bizonyítvány, családfa-térkép, bankszámlakivonatok, iskolai bizonyítványok. Itt még egyszer be(lénk)kotornak mélyen, hogy mik vannak még szunnyadóan a tudatalattinkban; gyerekkorból, előző életekből, sőt, akár a családi generációs szálakon feldolgozatlanul. Itt ne/se izmozzunk, ami jön kifelé, engedjük, lehet sírás, hányinger, fejfájás, felfázás, bármi. Friss levegő, sétálás, nem-konfrontálódás a kulcsai ennek a másfél hétnek, mert túl sok lesz a feláramló infó, így lazasággal-nyugalommal tudjuk feldolgozni; nem itt és most vannak, ami további éberségre int bennünket. (Nap Kosban kvadrátban Plutoval Bakban)

Április 1, szerdán a Mars bolygó belép a Bikába. Itt eléggé kötötten van, de most jó nekünk ez a földelés. Ambícióink, céljaink, terveink a fizikai sík irányába tudnak megvalósulni. Sőt, kezdjünk Új dolgokat a fizikai síkon, rendezzük át a lakásunkat, kezdjünk el sportolni, bármi, ami hasonló jellegű fizikai és új.
Ugyanezen a napon megszűnik a Vénusz és a Jupiter kvadrátja, nagyban segítve komfort-érzetünk visszanyerését, és juhéééé, Párkapcsolat kialakulását is. A fenti Mars-Bika történet pedig megadja a lépéseket az irányába fizikai síkon, lehet menni vacsorázni, sétálgatni, szerelmeskedni, kirándulni.

Április 1, szerda és Április 11, szombat között értelmet nyer a legelső hatás, a nagytakarító-átvilágító-kipucoló. Leszednek egy csomó mindent rólunk, ami már elakadt, hogy ettől a hatástól rakétaként tudjunk kilőni. Ebben a másfél hétben számos dolog alakulhat ki, ami Új, és hosszútávon is meghatározza az életünket. Figyeljünk arra, hogy mindez a Kosban van és a Leszálló Holdcsomóponttal, tehát passzívan, lágyan, finoman, amit már hónapok óta egyébként is kell gyakorolnunk. (Nap együtt Uránusszal Kosban)

Április 3, péntek és Április 7, kedd között fontos szóban, tettben, gondolatban lezárni dolgokat, hogy az Új elkezdődhessen életünkben. Mindez járhat konfrontációval, összefeszüléssel, kontrollálhatatlan helyzetekkel, de mindezek végül is egy jobb, szebb dolog irányába fognak vezetni, tehát fókuszáljunk az utána jövő dolgokra, azokra, amik miatt tesszük ezeket a megszakításokat, lezárásokat, átalakításokat. (Merkúr Kosban együtt Leszálló Holdcsomóponttal, szemben Felszállóval)

Április 4, szombat és Április 11, szombat között a Vénusz fényszögkapcsolat nélkül halad a Bikában. Itt le lehet zárni régi, már nem funkcionáló együttműködéseket, párkapcsolatokat. Üresnek is érezhetjük magunkat, a fizikai sík dolgait l’art pour l’art-nak, ezért meditáljunk sokat, sétáljunk, gondoljuk át a dolgaink, beszélgessünk mélyen, értelmesen másokkal.

Április 4, szombat és Április 8, szerda között szóban, tettben, gondolatban begyújtják a rakétákat. Rájöhetünk, hogy mi az, ami kell nekünk, ami ’mi’ vagyunk, és meg tudunk indulni az irányában. (Merkúr Kosban trigonban Jupiterrel Oroszlánban)

Április 5, vasárnap és Április 10, péntek között ugyanakkor arra figyeljünk oda, hogy mindez ne legyen ormótlan, ízléstelen, fals motivációkból eredő odavágás másoknak, és ha meghoztunk változásokat, amiket most kell, ne álljunk le tépelődni és őrlődni, ide-oda szaladgálni kívül, különösen pedig belül. Mindenkinek nem lehet jó, van, hogy fáj, ezzel együtt élünk, és előrefókuszálunk. (Merkúr Kosban kvadrátban Plutoval Bakban)

Április 5, vasárnap és Április 14, kedd között ezzel párhuzamosan, összhangba kerül, hogy kik vagyunk, és mit, miért és hogyan teszünk. Ez amolyan újjászülető, megszülető, Nagy Kezdet hatás. Benne lesz a kezdet botladozása, tanácstalansága, akár konfliktusai, meg-megakadásai is, de minél hamarabb megindulunk, annál jobban megindulunk; mint a biciklizésnél. (Merkúr Kosban együtt Nappal)

Április 5, vasárnap és Április 19, vasárnap között két hétig nagyon fontos ezen kifelé áradó hatások mellett önmagunk táplálása, gyógyítása, regenerációja. Ügyeljünk arra, hogy ne égjünk ki, ne pörögjünk túl. Egy konfrontáció, egy kis sírás, egy szaladgálós nap után korán lefekvés aludni; így nagyon szépen tud működni a folyamat, az ív. (Mars Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Április 6, hétfő és Április 10, péntek között egy másik hatás maximálisan csúcsra járatja az energiákat. Újat akartunk, változást akartunk, most jön. Ezért az egy-két hétért pucolódtunk, várakoztunk január, február és március során. Magunk és szándékaink tisztasága szerint jönnek majd be dolgok, csak győzzük. Ha nem jönnek, akkor bizony pucolódjunk tovább tudatos belső és külső munkával. (Merkúr Kosban együtt Uránusszal)

Április 8, szerda személyes kedvencem, naptári ünnep. Előreindul a Jupiter bolygó! December 8 óta haladt hátrafelé, és mivel a Nagy Jótevő, a Hit, Remény, Bőség, Segítés energiáit képviseli, bizony, hogy jó nekünk, hogy előreindul. Az elmúlt pontosan négy hónapban tanácstalannak, szüttyögőnek éreztük magunkat, innentől pedig felemel bennünket, visszaadja a Klasszikus dolgokat, értékeket. :)

Április 9, csütörtökön, stílszerűen másnap lesz egy Nagy Háromszög az égen. Szintén remek költözésre, új Párkapcsolat kialakítására, szerződés aláírására. Végezzünk ezen a napon valami ünneplést, hangsúlyozzuk a Bőség és Jóság energiáit. (Jupiter Oroszlánban - Hold Nyilasban – Nap-Merkúr-Uránusz Kosban)

Április 11, szombat és Április 19, vasárnap között tudatosan fékezzük magunkat. Könnyen áteshetünk a ló túloldalára, hogy Hawaii-dizsi van, de fontos, hogy tudjuk a helyünk, lassítsunk, hagyjuk a dolgoknak kifutását, beérését is a fizikai síkon. Hozzuk egyensúlyba az életünkben a világit és a szellemit, a lazát és a komolyat, méltóságtelit. (Vénusz Bikában-Ikrekben szemben Szaturnusszal Nyilasban)

Április 11, szombat és Április 25, szombat között két hétig egy másik hatás is ugyanezt mondja, adja. Ne hagyjuk, hogy elkapjon a gépszíj, a habzsi-dőzsi, „Huh, vége az ellenőrzéseknek, azt csinálok, amit akarok!”, mert akkor könnyen földbe állhatunk. Ha jönnek pozitív változások, épülések, ne toljuk mások orra alá, hogy milyen ügyesek voltunk/vagyunk, hogy van ez; örüljünk neki csendben, méltósággal, intimen. (Mars Bikában kvadrátban Jupiterrel Oroszlánban)

Április 12, vasárnap a Vénusz bolygó belép az Ikrek jegyébe. Akinek február-március során alakult párkapcsolata, innentől mozgékonyabb, összeszokottabb tud lenni, aki március vagy április eleje során véget vetett egynek, az gondolatban, vagy akár fizikailag is fel-felbukkanhat. Ne dőljünk be ennek! Azt figyeljük, ami itt van, nem ami a múltban volt, és ezzel a csendes méltósággal örüljünk a Most-nak, élvezzük a dolgokat, jöjjünk-menjünk, kiránduljunk, mozogjunk.

Április 15, szerdán a Merkúr bolygó belép a Bikába. Ekkorra jó eséllyel kialakulnak már a közeli és távoli jövő ívei, perspektívái, megkezdhetjük hát az építését a fizikai síkon is. Élvezzük a tavaszt, együnk, igyunk, szerelmeskedjünk, kiránduljunk; mindezek nagyon fontosak az elmúlt két év, és az év első három hónapja után; amolyan rehabilitációs időszak ez itt Április során. A kulcsszó pedig a tisztelet, nyugalom, szerénység, a tudjuk a helyünk, és akkor stabilak tudnak lenni a valószínűleg pozitív változások.

Április 15, szerda és Április 28, kedd között minden egyes ilyen kulturáltan megélt öröm, élvezet, hájjal kenegetés lesz sajgó lelkünknek. Hasonlóképpen minden belülről felhozott és integrált terápiás blokk, energia fontos, hogy leföldelődjön, átalakuljon valami örömteli hozzátevéssé az életünk dolgaiban. (Mars Bikában trigonban Plutoval Bakban)

Április 15, szerda és Április 19, vasárnap között lesz egy derékszögű háromszög, ami mindig nagy feszültségeket hoz. Általában egy napig tart, de most néhány napig is. Túl éles lehet a váltás a korábbi hónapok kötöttsége után, így olyanok lehetünk, mint amikor a gyári melós megnyeri a lottót, és hirtelen nem tudja, mit kezdjen vele, és elkezd zavarodott dolgokat csinálni. Közlekedjünk ebben a fél hétben ’radar alatt’. Itt már ne hozzunk nagy döntéseket, változásokat; pihentessük, integráljuk az eddigieket. (Vénusz Ikrekben-Neptunusz Halakban-Szaturnusz Nyilasban Derékszög háromszög)

Április 19, vasárnap és Április 28, kedd között másik hatás is azt mondja, hogy építsük azt, ami akkor ott van, szinte minden ambíciónk az életünk világi aspektusának rendezésére menjen. Természetesen úgy, hogy megtartunk egy kulturált és magasabb nézőpontú perspektívát. (Merkúr Bikában együtt Marssal)

Április 19, vasárnap és Április 23, csütörtök között ez túl is billenhet, és betemethet a fizikai sík. Bizonyos fokig ez rendben is van, eleget merengtünk már az elmúlt hónapokban. Egy szusszanásnyi öntudatunk maradjon azért, mellette viszont földeljünk inkább, regenerálódjunk, pihenjünk. (Merkúr Bikában kvadrátban Jupiterrel Oroszlánban)

Április 20, hétfőn a Nap belép a Bika jegybe. Ez meghozza a ’Tavasz’ tavaszt, már nem csak elviségében, energetikailag, hanem fizikai értelemben is. Mivel a Nap az Én-ünket is jelenti, ez is hangsúlyozza a spirizés visszább húzását: áramoljunk ki, kiránduljunk, találkozzunk barátainkkal, párunkkal csináljunk a fizikai testen keresztüli élvezetes dolgokat.

Április 22, szerda és Május 1, péntek között újabb megtoló, megemelő hatás aktiválódik. Április első két hetében rakéták, a harmadikban megpihenés, körbenézés, itt pedig egy újabb szintlépés. Ez már sokkal inkább ’biztonsági zóna’, itt már nem (csak) építünk, hanem bővítünk, körbejárunk, gondozunk. Mivel a Vénusz a párkapcsolat, barátságok bolygója is, ebben a másfél hétben is köttethetnek újabbak, vagy meglévők léphetnek szintet felfelé. (Vénusz Ikrekben szextilben Uránusszal Kosban)

Április 25, szombat és Május 5, kedd között elringató, gyógyító, földelő hatások következő epizódja aktiválódik be. Eddigre már hozzunk meg nagy változásokat, döntéseket, engedjük el a régit, hozzuk be az Újat, mert itt ha kapuk nem is záródnak vissza, de délutáni szieszta van. A boltok zárva, mindenki pihen, emésztünk, szundítunk, élvezzük a dolgokat. Ügyeljünk emiatt a fázisokra, hogy ne itt kapjunk észbe, hogy „még ezt kellene, meg azt kellene”; itt már amit lehetett, jó, ha megtettük, maguktól épülnek a dolgok. (Nap Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Április 29, szerda és Május 9, szombat között ideje az áprilisi pihenés után vissza-visszacsempészni lelki és belső dolgokat is az életünkbe. Ez a dialektika: év elején csak a bent, áprilisban csak a kint, itt pedig visszarendeződik. Találjuk meg az egyensúlyt benne, és akkor megkapjuk az Életünket, hosszú hónapok után. :) (Nap Bikában kvadrátban Jupiterrel Oroszlánban)

Április 30, csütörtök és Május 7, csütörtök között mindezzel teljes összhangban másik hatás is jelzi, hogy a kormányos nélküli hajó nem buli. Rodeóztunk, húzattuk a gépet, és most álljunk vissza tempomattal, hogy oda is érjünk a célunkhoz, ami maga az Út ugyebár. Arany Középút, életünk minden területének finom gondozása, egyensúlyban tartása, ezek a jellegek kell, hogy hangsúlyt kapjanak innentől. (Merkúr Bikában-Ikrekben szemben Szaturnusszal Nyilasban)

10014594_843504845677113_826429325_n.jpg

Aktuális híreink:

Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv! 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.com/
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban érdekes témákkal kapcsolatban tudtok előadásokat meghallgatni: http://zoldkor.com/forrasok/interjuk.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása