HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2011.12.17. 18:17 Zöldkör

Karácsonyról, Újévről, engedésről

Egy kicsit módosítva a korábban leírtakon, ebben a bejegyzésben a decemberi és januári eseményekről, hatásokról, bolygóállásokról fogok írni, külön részletezve karácsony és szilveszter napját.  

Ha kinézünk a világba, olvasgatva a kül és belpolitikai híreket, gyakran támadhat olyan érzésünk: Ennél nagyobb hülyeséget nehéz lenne elkövetni. És amikor nem lehet fokozni, jön az újabb hír. Akkor ismét ezt gondoljuk... És jön az újabb hír...
Mintha automata üzemmódba váltott volna a világ, álomban úszna, és szépen csendben, kitartóan robog előre a szétesés és butaság irányába.

Nagyjából ez a helyzet a bolygókat olvasva is. Széthullik a fizikai világ, beleértve az anyagiakat, a párkapcsolatokat, karriereket, minden, ami a fizikai testhez köthető. 
Az októberi-november eleji szappanopera volt az előjáték ehhez a folyamathoz, most jön az 'aratás'.

November 27-e óta a Neptunusz elkezdett 'összedolgozni' a már eleve szemben álló Jupiterrel és Szaturnusszal; innentől érezhetjük azt, hogy csak úszunk életünk filmjében, és emellett minden egyre gyorsabban esik szét a fizikai világban. Vicces lehet, hogy a Neptunusz érzéstelenítő hatása miatt ezt valahogy nem is tudjuk tragédiaként megélni; mintha épp LSD hatása alatt vágnák a lábunkat, és elragadtatva nézzük ezt a gyönyörű, nonfiguratív, rubinvörös szökőkutat, ami a saját lábunkból fakadt. 

Egy kicsit most minden az egyet-előre-kettőt-hátra elvet követi. Történik valami, és egyből valami másba kerülsz. 

December 11-én a Mars és a Vénusz elengedték egymás kezét, ezzel az addigi hatás, mely harmóniára segít a másik nemmel, megszűnt - hátra.
A Nap és a Mars kvadrátja, melynek hatása gyakori fejfájás, elveszettség érzés, önmagunk kifejezésének gátja, megszűnt - előre.

Innentől (december 13) szerencsétlen Vénusz, az anyagi jólétért, a komfortérzetért, harmóniáért, boldog párkapcsolatért felelős energia, elkezd egy olyan utat, ami leginkább a 'Bécsi szűzlány a tatár sereggel este tíz után' címet viselhetné.
A Szaturnusszal való kvadrátja ugyanis elkezdi szétzilálni a novemberben még megmentett fizikai kötődésű dolgokat (munkahely, párkapcsolat); december 16-án kvadrátba lép a Jupiterrel is, ami olyan, mintha a bizonyos szűzlány mellé az édesapja még egy üveg bort is küldött volna a tatároknak. 

A mai nap, december 17, ennek a jegyében indul, további hatásokkal fűszerezve. A Nap az Uránusszal kvadrátba lépve riadtságot, pár napig tartó fejfájást is adhat, olyan érzést, hogy újra kell értelmeznünk mindazt, amit eddig saját magunkról gondoltunk; ezt az Uránusz trigonja a Merkúrral tovább erősíti. A mai napra a Hold összeállt a Mars-sal, ami az elmúlt napok dolgai után felkavarodott belső világot jelez, magunk, érzéseink erőszakos kifejezését a másik felé. Ha úgy érezzük magunkat, mint egy rakás valami, ne lepődjünk meg.
A Nap trigonja a Jupiterrel és a korábban említett neptunuszi kábulat azonban elviselhetővé enyhíti ezeket a folyamatokat.

December 23-án a Vénusz kilép a Szaturnusz szorításából; ez ad egy nap pihenőt karácsonyra, igyekezzük hasznosan, relaxálva tölteni, ne a karácsonyi ajándékok utáni utolsó rohangálással töltve. 
A Nap azonban egy nappal korábban belép a Bak-ba, a lemondás, mélység, önfegyelem, magány, tanulás terébe. Újabb érv amellett, hogy a Szenteste előtt már figyeljünk befelé, és készüljünk rá méltón.

Karácsony

Ismét a Skorpiót felkonferáló mondat jut eszembe: "Itt válik el a szar a májtól, a búza az ocsútól."
A Nap, a Hold és a Plutó hármas együttállásban uralják e napot. Minden, minden megváltozásáról szól. A Nap és a Hold együtt az egész világegyetemet jelképezik, ahogy a jin-jang jel a tao-ban.
Apa és Anya, Férfi és Nő, Nappal és Éjszaka, Világos és Sötét, Múlt és Jövő, Bent és Kint; minden ami létezik felfordul bennünk a Plutó hatására. Az, hogy az Uránusztól egy feszítő kvadrátot is kap mindez, a páros lábbal hátsónrúgás erejét adja hozzá. Az Uránusz pozíciója alapján (a Kos, a kezdetek kezdete jegyének 0-ik fokán állva) tovább erősíti ezt a mindent elvesznek év végére, mindent felforgatnak, lenulláznak érzést. 
Igyekezzünk kerülni az esti összejövetelt 18 és 21 óra között. Az Aszcendens ekkor az Oroszlánban jár; néhány hónap megfigyelése támasztja alá, hogy ekkor születnek a ki-ha-én-nem veszekedések. Válasszunk inkább 15:30 és 18 óra közötti időpontot az együttlétre; a Rák Hold-ja sokkal alkalmasabb a harmóniára.

Karácsony másnapján a Hold továbbhaladva otthagyja a Nap-ot a Plutóval és az Uránusz kvadrátjával. Ekkor nagyon magányosnak is érezhetjük magunkat, ilyeneken gondolkodva: "Merre tovább az életem?", "Mit csinálok rosszul?", "Merre kéne változnom, hogy végre elinduljanak a dolgaim?".

December 28-án a Nap és az Uránusz kvadrátja feloldódik, ha eddig voltak fejfájásaink, megszűnnek. Az egy-hátra-egy-előre 'játékban' most az előre rész jön.
Hogy ott legyen a hátra is, december 27-étől a Merkúr kap egy kvadrátot a Mars-tól, agresszívvá, elhamarkodottá téve gondolkodásunkat, kommunikációnkat, cselekedeteinket. Mivel a Merkúr a Nyilasban áll, együtt a leszálló holdcsomóponttal, azt gondolom, ezekben a napokban számos 'próféta' fog születni, a bizonytalanságból és az elmúlt hónapok érzelmi fájdalmainak megelégeléséből. Fellobban majd az 'erőszakmentes kommunikáció' az erőszakból és a félelemből, a 'szeresd magad' önszuggeszció abból a fájdalomból, hogy unjuk, hogy nem kapunk szeretetet, a 'szeretetteli térítés' abból, hogy félünk, hogy egyedül vagyunk, és mélyen belül bizonytalanok vagyunk az útban, amin járunk.

December 29-étől ismét kapunk egy-két nap pihenőt a szilveszterre felkészülve.

Szilveszter

Erre a napra a két fő bolygó, a Nap és a Hold a két fő felforgató, romboló mellé áll; a Nap a Plutó, a Hold az Uránusz mellé, a nullpontra.
Megismétlődik a karácsonyi forgatókönyv - minden, de minden gyökeresen felfordul, fokozva a helyzetet azzal, hogy a Nap és a Hold nem egymás mellett állnak, hanem délután 3 órától kvadrátban, a legfeszítőbb fényszögben. A nap 'fénypontja' 17:40-kor lesz, amikor a ki-ha-én-nem hatást kiváltó Oroszlán jegyébe lép az aszcendens, épp ebben a pillanatban kapva egy-egy kvadrátot a Jupitertől és a Szaturnusztól, melyek a fő isteni és spirituális irányítók.
Pontban éjfélkor az aszcendens a Naptól kap egy kvadrátot, a Nap a Zodiákus legmélyén lesz, ráadásul a Bak-ban; egy kicsit enyhít csak ezen, hogy a bizonyos aszcendens a Mérlegben áll majd. Úgy fordítanám ezt, hogy éjfélkor kívül mindenki mosolyog majd, gratulál, belül pedig úgy érzi magát, mintha az elmúlt hetek felélték volna minden tartalékát, elfáradt és hagyja mindenki békén, csak egy jót aludni akar, egyedül.

Január 4-én a Nap kilép együttállásából a Plutó-val, a szokásos egy nap pihenő, január 5-én a Merkúr kvadrátba lép a Mars-sal és az Uránusz-szal. Egy hétig a Merkúr kvadrátja az Uránusz-szal kiüríti fejünket, valószínűleg rezignáltak, fáradtak és álmosak leszünk ebben az időszakban. 

Január 12-étől már hagynak minket pihenni. A Vénusz magasabb képviselője, a Neptunusz mellé ér, miközben a Jupiter és a Szaturnusz is támogatják. A bécsi lány hazatér, szűznek már nem neveznénk, minden baja van még, de örül, hogy otthon van. A Plutó a Merkúrral együttálva a Bak-ban még lefejti a gondolkodásunkról és kommunikációnkról, ami nem oda való és ott maradt.
De nagyon fontos: pihenni, pihenni, pihenni. Termálfürdő, gőzkabin, vacsora, alvás. Ebben a sorrendben. :) 
A Nap és a Szaturnusz kvadrátja ezekben a napokban visszafog minket, ne most váltsuk meg a világot, kemény volt ez a pár hét, hónap.

Január 16-án a Nap kvadrátba lép a Jupiterrel és a Szaturnusszal együttálló Hold-dal. A bécsi lánynak előjönnek az elmúlt időszak fájdalmai, most kivételesen azt javaslom a Mars-Nap trigon miatt, mozduljunk ki, és vezessük le az energiánkat valami otthonunkon kívüli tevékenységben.

Január 26-án a Nap kvadrátja a Szaturnusszal, 28-án a Jupiterrel oldódik ki, addig szegény bécsi lány az elmúlt időszak nehézségeivel lesz elfoglalva, sokáig sajognak még a beszedett sebek. Ahogy lehullanak rólunk ezek a láncok, rögtön vár minket egy Mars-Vénusz szembenállás; kell egy kis idő, amíg ismét emberformánk lesz, párkapcsolatról nem is beszélve.
Február 7-éig ott is lesz ez a szembenállás, és amikor megszűnik, a Vénusz, a szerelem, a harmónia, jó érzések bolygója odaér a Tavaszpontra az Uránusz mellé, a nagy kezdetekhez.
Ekkor kap még egy feszítő kvadrátot a gyökeresen átváltoztató Plutó-tól, ami kipucolja két hét alatt mindazt, ami a fizikai síkhoz köthető, és még ott maradt bennünk.

Én február 20-án csatolom ki a biztonsági övet...

Felmerül a kérdés, így lesz-e, és ha igen, mit lehet ezzel kezdeni.

Nos, ha azt mondjuk, ahogy bent, úgy kint, ahogy kicsiben, úgy nagyban, azt látjuk, hogy az ország és a világ politikai és gazdasági helyzete ugyanarról szól, mint a fentebb leírtak. Amikor azt hisszük, nincs honnan több bőrt lehúzni, jön az ebadó. A nyugdíjak besöprése. Luxusadó. Füstadó. Levegőadó. 
Ilyen ez az időszak is. Szinte minden negatív változást a saját életemben, legyen az veszekedés, szakítás, fejfájás, megnéztem az elmúlt pár hónapban, és minden esetben kiolvasható volt a bolygók állásából. Még a Szaturnusz-Jupiter kvadrátba lépése is tegnap a Vénusszal.

Ne hősködjünk! Egy beöntésnél sem az a nagy ember, aki egyenes háttal ül mosolyogva. Egy beöntés mindenkinek megalázó. Ott is csak annyit tudsz tenni, hogy engeded, nem szorítod, és vársz. Ha visszafogod, neked fáj, ha vicceket mesélsz közben, hülyének néznek. Ha ami kijött, elkezded elemezgetni, megcsömörlesz, mert most annyi van. A szar szar. Nem kell elemezgetni. Elengedni és lehúzni kell.
Ezért is történnek ilyen gyorsan ezek a változások, hogy ne legyen idő elakadni a részleteken. Ha sírsz, hogy elvitték az autódat a frankhitel miatt, már viszik is a házadat is. A pároddal szakítotok. Aztán kirúgnak. Ha nem sírsz, akkor is. Ez az időszak pont arról szól, hogy mindent visznek; februártól újra lehet kezdeni mindent.

 

 

komment

süti beállítások módosítása