HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.01.15. 20:21 Zöldkör

A Kapu Őre

Everyone fears Shani; "Mindenki fél a Szaturnusz-tól", fordult oda hozzám szája szélén egy apró félmosollyal Palani, a legtisztább ember, akit valaha láttam, mielőtt bementünk Thiruchendur-ban a Szaturnusz-templomba. És tényleg. Mindenhol a Küszöb Őre-ként, a Kapu Őre-ként, a Csontos Aggastyánként, az Alvilág Ura-ként hivatkoznak rá. Bizonyos értelemben minden bolygó felett áll, ő a Főnök a Naprendszerünkben, kicsit olyan, mint az APEH-ellenőrök belső ellenőre. Nincs megvesztegetés. Nincs mellébeszélés. Ha van, te húzod a rövidebbet.
Miért is kezdtem így ezt a bejegyzést? Nem titok, néha azért böngészem kicsit a bolygóállásokat, és valami nagyon érdekesen akadt meg a szemem.

Amikor egy bolygó retrográd mozgást végez, vagyis a Földétől eltérő sebessége miatt úgy tűnik, hátrafelé halad a csillagjegyekben, az én értelmezésem szerint mindig kicsit visszavisz egy olyan dologba, amire mindenkinek rá kell nézni alaposabban. Ebben az esetben ez a bolygó épp a Szaturnusz, a Nagy Tanítómester, a Kozmikus Vizsgabiztos, kiemelten fontosnak tartom hát a vele való foglalkozást.

Arról nem is beszélve, hogy ez az epizód február 3 és június 21 között zajlik, vagyis lefedi a 2012-es dimenzióváltó-megvilágosító-felemelő-felébresztő és még sorolhatnánk-a-jelzőket év első felét!

Ahol a Szaturnusz éppen áthalad, az a jegy totális megélést, megismerést, az alapokig hatoló átélést kíván; jelenleg a Mérleg jegyében tartózkodik, néhány napnyira a Skorpiótól. Mielőtt a hozzáértők csettintenének a nyelvükkel, és elsietnének hideg élelmet, százas csomag zsebkendőket és Sanax-ot felhalmozni, mindenkit le kell hűtenem, hogy február 3-án mozgása megáll, és néhány nap után elindul visszafelé, a Mérleg közepe felé.
Hogy miért? Hogy a gyökerekig megéljük a Mérleg minden minőségét, egészen június végéig.

Lássuk február 3-át!

Ezen a napon Szaturnusz azt mondja: "Várjunk csak kicsit, nem megyek tovább a Skorpióba, van még itt dolgom a Mérlegben!". Mindemellett a Mars és a Vénusz szembenállásával kvadrátba kerül a Hold az Ikrek jegyében. Azt mondja mindez: "Nézzük meg az otthonodat, az eredetedet, a szüleidet, gyerekkori tapasztalataidat, mi az, ami megakadályoz, hogy megéld nemiségedet hús-vér emberként."
Mindenki lázban ég. Mindenki dimenzióváltásra, megvilágosodásra, felébredésre, egyesülésre, a keretek eltűnésére készül, mindezzel azonban meg kell várnunk Szaturnuszt, hogy beérjen a Skorpióba. Addig maradnak az 'emberi' dolgok feladatként. Vizsgáljuk meg hát a Mérleget!

A Mérleg a nemek, párkapcsolatok, a szociális élet jegye. Egyesíti a Bika eszünk-iszunk-alszunk-szexelünk nemiségét, a Szűz szocializáltságát az Ikrek nyitottságával. Alacsonyabb szinten már 'átlóg' belé a Skorpió, olyan, mint a Veszedelmes viszonyok című film és annak feldolgozása, a Kegyetlen játékok.
Magasabb szinten azonban elegáns koktélparti; az emberek figyelnek egymásra, nyitottak, a férfiak sikeresek és intelligensek, a nők szépek és nagyokat nevetnek. Kialakultak a nemi szerepek, az anyagban megjelent a siker, így mindenki 'jóllakottan' léphet lelkibb témák felé. Innentől ez már nem hiánypótlás, téves önigazolása a sikertelenségnek, elfojtott Vízöntői álmodozás egy elképzelt szeretetvilág felé.

A valódi Lélek csak az anyagon keresztül lehetséges; ezt jelképezi a Szaturnusz, aki maga az Anyag, de maga a Spiritualitás is.

Mivel Szaturnusz maga a karma is, kimondom, amit ki kell: visszanyomnak minket karmikus párkapcsolatokba is. Újra és újra. És újra. És újra. Szép lassan, alaposan, átbogarászva mindent. Lehet, hogy most hölgyolvasóim egyszerre szisszennek fel és dörzsölik a markukat, az a két-három férfi, aki ezt olvassa pedig megvonja a vállát, mégis le kell hűtenem ismét a kedélyeket - az elengedés nem a partner elengedését jelenti ebben az esetben. Múltbeli téves mintáinkét, melyek szabályosan ellöknek a földi valóságtól, gyerekkorból eredő félelmeinket, melyek megakadályoznak, hogy felnőtt értékű társasági életet éljünk.
A feladat ebben a pár hónapban az élet materiális (Szaturnusz) élvezete (MérlegVénusz), de egy egész másfajta érettséggel (Szaturnusz). Mintha kolostorba vonulás előtt egy jót vacsoráznánk, hogy utána már csak befelé tudjunk figyelni.

Ennek is megvan az értelme. Június 21-én a Szaturnusz megáll hátráló mozgásában; ezen a napon a Hold együttáll a Merkúrral a Rák-ban (mintha egy Anya ölelné Gyerekét), azt mutatva, ha jól használtuk ki ezt a pár hónapot, gyerekkori sérüléseink begyógyultak, készen állunk felnőtt, érett emberként szembenézni legmélyebb részeinkkel és totálisan átalakulni.
Erre van pár hónap haladékunk, október 5-ére éri el a Szaturnusz a Skorpió jegyét. Ez igazi ínyencség, ugyanis a Skorpió bolygója, a Pluto a Szaturnusz jegyében, a Bak-ban van; és viszont. Beindul a darálás. Ez a kölcsönös együttműködés három évig áll fenn, ennyi idő alatt ér végig a Szaturnusz a Skorpió-n.

Azt gondolom, októbertől az eddig tapasztalt külső-belső folyamatok jelentősen felerősödnek, és egyre látványosabban jelentést nyernek a bibliai mondatok, mint: "Akinek sok van, még több adatik, akinek kevés, még az is elvétetik tőle", illetve a "Megmérettettek és könnyűnek találtattak".

Van pár hónapunk, hogy a régi világból kicsit magunkhoz vegyünk - nagyon fontos, hogy ezt megtegyük!

Ha nem használjuk ki, le fogunk ragadni a múltban; nem lehet nemeken túli forradalmi ősegységbe olvadni (Vízöntő-Neptunusz) anélkül, hogy nem vennénk sikerrel alacsonyabb oktávjait (Mérleg-Skorpió). Októbertől félelmeink felerősödnek, ha még maradtak bennünk, de felerősödik szeretetünk és tudatosságunk is, amennyiben kipucoltunk mindent magunkból - a Skorpió-nál és a Pluto-nál nincs középút.
Ne lőjük el a 'spirituális' puskaport még egy kicsit. Buddha is azt mondta, akkor jó a húr, ha nem túl feszes, ha nem túl laza. Legyünk feszesek, tudatosak, de legyünk lazák, és éljük meg azt, ami az anyaghoz kötődik; ne túljussunk rajta, hanem keresztül - hatalmas a különbség...

Mindezt összefoglalja egy mondatban a zseniális mondás, köszönet érte:

"Aki angyalt keres, de csak a szárnyakra figyel, könnyen lehet, hogy libát visz haza!"


 

komment

süti beállítások módosítása