HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.06.18. 22:27 Zöldkör

Egészségügyi összefoglaló

Az alábbiakban szeretném összefoglalni testünk fő részeit és egészségügyi problémáit a józan ész és az asztrológia szemszögéből - okok, jelmondatok, melyek segíthetnek fizikai problémáink belső gyökereinek megtalálásában. Bárkinek bármikor zúzódása, égése, sérülése, betegsége van, érdemes belepillantani, és elgondolkodni az adott témán.

Aranyér
Új szituáció, melyben meg kell felelnem, de nem vagyok biztos benne, hogy rendelkezem az ehhez szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel, szándékkal; illetve lehet, hogy az elvárások túl magasak számomra. (Szaturnusz)

Asztma, allergia, hörghurut, felső légúti megbetegedések
Gyerekként túl hamar kerül ránk túl nagy felelősség; előfordulhat, hogy a szülők nem tudtak, vagy nem akartak megfelelni a szülőséggel kapcsolatos felelősségnek; túl hamar vették el szabadságunkat, könnyedségünket, játékosságunkat. Három ponton lehet leggyakoribb a megjelenése: saját kisgyerekkorunk, saját gyerek születése, saját szülő halála után felnőtt korunkban. (Merkúr)

Autoimmun betegség
Nem tudunk, vagy nem akarunk szembesülni lényünk mélyebb részeivel. Mivel nem ismerjük, rejtegetjük és félünk tőle, ezért szervezetünk törekszik az elpusztítására. Jelent(het) még örökségként kapott feldolgozatlan családi rejtegetnivalót, karmát, adósságot, melytől tudat alatt igyekszünk elhatárolódni. (Pluto)

Belsőfül problémák
Egyensúlyszerv, mely az Anya által életünkben biztosított harmóniát, egyensúlyt jeleníti meg. Gyerek esetében az anya nem ad elég figyelmet, törődést, mert nem áll módjában, vagy valamiért nem akar; felnőtt nő, anya esetében belső bizonytalanság az anyai szereppel kapcsolatos alkalmassággal. Férfinél és nőnél egyaránt felléphet felnőtt korban a szülő halálakor, ilyen esetben ajánlatos minél hamarabb megkezdeni az egészséges leválást, és ezzel visszanyerni felnőtt életünk egyensúlyát. (Szaturnusz/Hold)

Boka
Jelzi, hogy mennyire vagyunk képesek átültetni céljainkat, elképzeléseinket a nagyvilágba; ficama esetén valószínűleg nem jól mértük fel a terepet. Vizesedése, bedagadása idealizált belső világra utal, mellyel az esetek nagy részében a reális külvilág nem tud mit kezdeni. (Uránusz/Neptunusz)

Bőrproblémák
Gondok, alkalmatlanság érzése a társadalomba történő beilleszkedéssel kapcsolatban. Gyerekek esetén korainak, kitaszításnak érzik a szűk család elhagyását, és az integrálódást a nagyvilágba. Felnőttek esetében igény a visszatérésre a belső világba, ahol életbe lép a gyerekekről szóló rész. (Vénusz-Mérleg)
Anyajegyproblémák, bőrrák esetén nőknél nehézségek a nőiség passzív, finom felvállalásában, férfiaknál problémák a férfiség külvilágbeli megélésével kapcsolatban. (Vénusz/Pluto)

Ciszta
A szervezet alulműködőnek, alulteljesítőnek érzi az adott szervet, ezért extra részeket csatol hozzá, melyek az eredeti szervből táplálkoznak, elszívva annak energiáját, beindítva ezzel egy spirálfolyamatot. (Jupiter/Pluto)

Comb
A comb bármilyen zúzódása, görcse, elhízása az Apai, Jupiteri jellegű energia hiányára utal még a gyerekkorból. Olyan Férfienergia, mely túl van a férfi szaporodó-táplálékszerző ösztönein, tisztában van az érzelmeivel és a gondolataival, kapcsolata van a Szellemivel, az Istenivel. Mint Mózes, aki jövőt mutat, kivezeti népét/családját az Ígéret Földjére, a Bőségbe. 
A legnagyobb hiánycikk korunkban; minél iparosodottabb egy társadalom, annál kevesebb kapcsolata van a valódi Szellemiséggel, annál több elhízott ember él benne, és szaporodnak a csípő, fenék és combproblémák. (Jupiter)

Csípő
Lásd Comb.

Cukorbetegség
A hasnyálmirigy megbetegedése, mely már egy hosszú kört bejárt folyamat eredménye. Az anyával való feltétel nélküli ősszeretet hiánya, melyet sem kedvességgel, sem erőszakkal, sem szerepek eljátszásával nem sikerült visszanyerni a külvilágból. Általában felnőtt férfiaknál szívroham előtt/után is megjelenik. Bővebben itt. (Neptunusz)

Ekcéma
Lásd Bőrproblémák

Epe, epekő
Nem érezzük az irányítást a kezünkben, úgy érezzük, képtelenek vagyunk elérni céljainkat és a szeretetet. Hosszú folyamat eredményeképpen kialakul az epekő, még hosszabb esetén eltávolítják az epehólyagot. Bővebben itt. (Mars)

Epilepszia
Célok, energiák, ambíciók, agresszió hosszú időn át tartó elnyomása, melyek elkezdenek a mélyben elnyomott részeken önálló életet élni. Legtöbbször a háttérben a női nemmel kapcsolatos elhatárolódás és belső küzdelem is zajlik. (Uránusz/Pluto)

Fenék
Lásd Comb.

Gombásodás
Úgy érezzük kötelességből kell másokért, vagy magunkért cselekedni, 'kolonc' van a nyakunkon személy vagy más dolog formájában, mely akadályoz abban, hogy valódi szándékainkat, terveinket elérjük, saját elképzelésünk szerint. (Pluto)

Gyomorproblémák
Az anyával való kapcsolat szerve, egy éves kor utántól. Betegségei utalhatnak arra, hogy nem sajátítottuk el egészében édesanyánktól az odafigyelést, az érzelmek befogadását és kiáramoltatását, a türelmet, a rugalmasságot. 

Hasnyálmirigy
Az anyával való ősegység és ősbizalom szerve egy éves korig, utána hozzáértendő a világban való komfortérzet, harmónia, szabadság is. Bővebben itt
.
Herpesz
A szájon arra utal, hogy nemrég történt egy beszélgetés, melynek során úgy éreztük, támadnak minket, érzelmileg felkavartak, és nem tudtuk, vagy akartuk kimondani a másikkal kapcsolatos indulatainkat. A nemi szerven túlzott egyesülni vágyás, ahol a mennyiség vagy az intenzitás a minőség rovására megy. (Mars-Pluto/Hold)

Könyök
Az előrejutás, akaratunk érvényesítésének szerve, a külső, társadalmi, világi szinten. (Szaturnusz)
 
Köröm, körömgomba
Nagyban hasonlít a Könyökre, ám itt kisebb, helyibb, azonnalibb aktivitásról van szó. Gomba esetén úgy érezzük, mások céljaiért kell harcolnunk és lelkesednünk, körömrágásnál túl sok mindent szeretnénk egyszerre. (Mars/Pluto)

Lábfej
A külvilággal való Egység testrésze; a benne való harmóniánk, a benne történő harmonikus előrejutásunk jelzője. (Neptunusz) 

Lábszár
Szabadságunk, lelkesedésünk, ötleteink szerve. Visszér, fájdalma, görcse azt jelzi, úgy érezzük, beszippant a mindennapok rutinja, kötelezettségei, terhei, korlátozottnak, földhöz láncoltnak érezzük belül magunkat. (Uránusz)

Lép
Hasonlít a Gyomorhoz, Anyai szerv. Azt jelzi, édesanyánk mennyire képes funkcionálisan ellátni feladatait a társadalmi életben, mennyire képes gördülékeny életet biztosítani számunkra, védelmezni bennünket, hogy szabadok, könnyedek, gyermekiek lehessünk. (Szaturnusz)

Máj
Jelzi, hogy az Apa mennyire volt képes valódi értelemben nagynak, sikeresnek és megbecsültnek lenni a társadalom számára, mennyire volt képes a materiális és szellemi javakat továbbítani az Anya felé, valódi örökséget hagyott ránk, vagy nekünk kell hirtelen a semmiből felnőtté, megbecsültté és sikeressé tennünk magunkat. (Jupiter)

Pajzsmirigy
Problémái összefüggésben vannak azzal, hogy mennyire tudták a szülők felnőtt feladataikat ellátni, lehetővé téve a gyerek számára a könnyedséget, fejlődést, lazaságot. Túl hamar felvállalt felelősség, túl sok felelősség, felnőttködés.

Pattanás
Széles kontraszt a belső folyamatok és a külvilág felé mutatott arc között. Belül dúló indulatok, kontrollálatlan, ismeretlen energiák, kifelé tisztességes, 'jó' szerep felvállalása. 
A homlokon gondolati, az arcokon érzelmi, az állon, szájvonal alatt szexuális jellegű energiák nem megélése, a háton az érzelmek áramoltatásának blokkolása. (Mars)
 
Reflux, Savtúltengés
Indulatok az anyával kapcsolatban. Előfordulhat, hogy gyerekkorban az apa elnyomta, akár megalázta az anyát, a gyerek egyik oldalról magába szívja az apai attitűdöt, másik oldalról ösztönösen szerepet vállal az anya érzéseivel, ami tehetetlen indulatokat eredményez. (Hold/Mars)

Sclerosis multiplex
Szexuális energiák elfojtása, befelé nyomása, konfliktus a társadalmi 'jó' szerep és az ösztönoldal között. (Uránusz/Pluto)

Száj
Érzelmek, társas kapcsolatok megélése, alkalmazása a gyakorlatban. (Hold)

Szem
Külső irányból jövő sérülése (bökés, belekapás) az anyai mintákról leválásra hívja fel a figyelmet. Eresedés, égő érzet arra utal, hogy nem tudjuk kifejezni érzéseinket; vagy mert túl intenzív a mód, ahogy próbáljuk, vagy nincs hajlandóság a fogadására a másik oldalon. (Hold)

Szív, szívroham
Arra utal, mennyire érezzük alkalmasnak magunkat feladataink ellátására, mennyire kell árral szemben úsznunk, vannak-e egészséges értelemben vett szövetségeseink, partnereink. Mennyire lépik át egészségtelen mértékben eszmerendszerünket, önállóságunkat, mennyire kell erővel megvédenünk a határunkat, illetve mennyire jön magától a szeretet és a megbecsülés felénk, vagy külön erőfeszítéssel meg kell küzdenünk érte. (Nap)

Térd
Milyen alapokat biztosítottak a szülők gyerekkorunkban. Mennyire voltak kijelölve egészséges értelemben a keretek, határok, szabályok. Mennyire számíthatunk rájuk egész életünk során. Felnőttként mennyire vagyunk alkalmasak ugyanerre saját gyerekeinkkel kapcsolatban. A bal térd Anya, a jobb Apa; de általánosságban véve az Anya fennhatósága. (Szaturnusz)

Vese, vesekő
A párkapcsolati energiaáramlás szerve. Mennyire áramolnak az érzelmek a párkapcsolatban. Őszinte-e a kommunikáció. Rugalmasak-e a felek. Egyedülállóknál a párkapcsolat hiányára hívja fel a figyelmet. A vesekő hosszú ideje tartó érzelmi bezárkózottságra utal. Tágabb értelemben a vese jelenti még ugyanezeket a témákat a társadalmi létünkben is, de csak akkor, ha a párkapcsolati témában nagyon rendben vannak a dolgok. (Vénusz-Mérleg)

Visszér
Lásd Lábszár.

Ujjak
Minden ujj rendelkezik egy bizonyos energiaminőséggel utalva egy témakörre:

kisujj - Merkúr
gyűrűsujj - Nap
középső ujj - Szaturnusz
mutató ujj - Jupiter
hüvelyk ujj - Mars

Általánosságban elmondható, hogy a test bal oldala:

- passzív
- befogadó
- női minőségű
- anyai eredetű
- általában a múltról szól, ahhoz kötődik

A test jobb oldala:

- aktív
- adó, kiáramló
- férfi minőségű
- apai eredetű
- általában a jelenen keresztül a jövőről szól, ahhoz kötődik

 

A probléma felderítésében gyakorlatilag benne rejlik a kivezető út is; bármilyen más területtel, testrésszel kapcsolatban a babity.richard@gmail.com címen tudok válaszolni. 

"Az Egészség a legnagyobb ajándék, a Megelégedettség a legnagyobb gazdagság, a Hűség a legjobb kapcsolat."  Buddha

417549_10151298127625595_702165594_23074009_1214258997_n.jpg

komment

süti beállítások módosítása