HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2013.03.27. 21:32 Zöldkör

Áprilisról (2013)

Április hónap a mostani, márciusi egyenes folytatása lesz. Azok a témák, amik az elmúlt hetekben magként, bezártan fejlődtek, most napvilágra kerülnek. Két fő hatóerő lesz jelentőségteljes: az egyik a Mars-Vénusz-Nap bolygók együtt haladása, illetve a Pluto elindulása hátrafelé. A korábbi pár hónapra jellemző toporgás most megszűnik, és kétirányú energiák fognak mozgatni bennünket; lesz aki úgy érzi, tágul, bővül az élete, és lesz, aki úgy éli majd meg, mintha a korábbinál is jobban szétszakítanák, kiragadnák csendes, békés szendergéséből.

Április 2, keddtől kezdődően úgy érezhetjük, hogy a bennünk lévő gyermeki minőségek összeszedték magukat, kommunikációnkban, gondolkodásunkban újfajta rendet tapasztalhatunk innentől. A februári, márciusi állóvíz után elkezdődhetnek újabb, más szintű tevékenységeink is. (Merkúr trigonja Szaturnusszal kioldódik)

Közben nem biztos, hogy kezdetben harmonikusan éljük majd ezt meg, főleg április 2 és 3-án; előfordulhat, hogy költözés miatt kell újrakezdenünk, elindulnunk, vagy a hirtelen jött szabadság miatt nem tudunk figyelni mások igényeire, vagy a miénket söprik félre. (Hold együttáll Pluto-val Bak-ban, közben kvadrát Vénusz-Mars-Nap-Uránusszal)

Két másik bolygóállás szintén segít az elindulásban április 4-től, csütörtöktől, hogy úgy érezzük, visszakaptuk a kreativitásunkat, mozgásterünket. (Jupiter kvadrátja Merkúrral kioldódik, Mars-Vénusz-Nap együttállása Uránusszal kioldódik)

Ez a friss szabadság elveszettség, tanácstalanság érzetét adhatja nekünk egy ideig, április 6 és 16 között. A hosszú begubózás, befelé figyelés után kellhet kis idő, mire újra felvesszük a ritmust a külvilág dolgaiban, a matéria világában. (Merkúr fényszögkapcsolat nélkül a Halak-ban)

Április 7-től, vasárnaptól egy másik szinten nőhet a gyereket vállalni akarók sikeressége, akik eddig próbálkoztak, most nyitva az út előttük. (Nap-Mars-Vénusz szextil kioldódik a Jupiter-rel Ikrek-ben)

Április 10, szerdai kezdettel indul egy bolygóállás, ami szeptember 16-ig tart. Gyógyító, simogató, fájdalomcsillapító energiákat kapunk a Neptunusz bolygótól. (Neptunusz trigonja Halak-ból Szaturnusz-nak Skorpió-ba) Erre hatalmas szükségünk is lesz, ugyanis elérkeztünk a hónap fő durranásához, mely a Szaturnusz február 18-ai hátrafelé indulásához hasonlatos. 

Április 13-án, szombaton a Pluto elindul hátrafelé a Bak csillagjegyben. Nehéz írásban visszaadni, hogy mekkora dolog ez. Amióta februárban a Szaturnusz elindult hátrafelé a Skorpió-ban, sorra kapom az emaileket, hogy omlanak össze az életek, annak minden területén. Most még jobban ránk szorítanak majd.

A Bak a lemondás, az aszkézis, az egyedüllét, a fegyelem, az összpontosítás csillagjegye, a Pluto a rejtegetett, elakadt energiák bolygója, melyek félelem és fájdalom formájában jönnek a felszínre. Jól hangzik, nem...? Nem történik itt más, mint a természet visszakontrollálja a csapongó, felelőtlen, nyugati életvitelt és gondolkodásmódot a mindennapjainkban. Négy autód van feleslegesen? Elvesszük. Húszezer forint a mobilszámlád feleslegesen? Elvesszük. Trendi olasz kenyeret veszel 300 forintért? Elvesszük? Nincs már semmid? Elvesszük.

Ideje megérteni, hogy felelősséggel tartozunk magunkért, a környezetünkért, az egész külső és belső világunkért. Nem folytathatjuk a carpe diem jellegű tobzódást, hanem vissza kell találni valódi önmagunkhoz. Lehet, hogy Te éppen nem költesz ezer forintot minden reggel kávéra. Akkor is, mindenkinek van valami elszámolni valója, ahol hiányzik a teljesség, mindenkinek vannak rejtegetett, nem bevallott részei. Április 13 és szeptember 20 között most ezek is kijönnek majd. (Pluto hátrafelé Bak-ban)

Az egyetlen kivezető út a február közepe óta tapasztalt összeomlás és szenvedéshullámból egy újfajta őszinteség önmagunkkal és másokkal kapcsolatban, és egy elköteleződés önmagunk valódi megismerése és meggyógyítása irányában
Láthatjuk, hogy mennyire jóságos, gondoskodó és hiperintelligens az univerzum: április 13 és szeptember 20 között nagyműtétet hajt végre rajtunk, és közben április 10 és szeptember 16 között megadja hozzá a nagyérzéstelenítést, a gyógyítást is. Az ilyen egyidejű bolygóhatások azok többek között, amik miatt szeretem az asztrológiát, és értelmét látom a vele való foglalkozásnak.

Április 14-én, vasárnaptól felfrissültnek, kitisztultnak, energikusnak érezhetjük magunkat, de tapasztalhatunk hirtelen indulatosságot, zavarodottságot, kapkodást is magunkon - ki ki a szintjének megfelelően. (Merkúr Halak-ból átlép a Kos-ba)
Ugyanettől a naptól erős vágy éledhet bennünk a fentebbi sorok ellenére (vagy éppen azért), hogy megmártózzunk az anyag, a test élvezeteiben. Vigyáznunk kell majd a lustasággal, nassolással, értelmetlen túlköltekezéssel, a gyűjtögető hajlammal. (Vénusz átlép Kos-ból Bika-ba)

Április 18, csütörtöktől a se veled, se nélküled érzés a párkapcsolatokban feloldódhat, akár pozitív, akár negatív előjellel, és újra érzékelhetjük saját individuumunkat. (Vénusz együttállása kioldódik Nap-Mars-sal)

Április 18 és május 7 között konfliktust érezhetünk az anyagi és a szellemi világ között, azt mondhatjuk, hogy: "A f%@*-om fog terápiázni most már, elegem van!!!" (Valljuk be magunknak, hányszor mondjuk már most is február óta pont ezekkel a szavakkal). Egy erő fog minket hajtani a materiális, társadalmi dolgok felé, de mélyen belül tudni fogjuk, hogy ez csak valami elől menekülés, vágy a stabilitás illúziójára. (Vénusz-Mars-Nap szembenállása Bika-ból Szaturnusz-szal Skorpió-ban)

Április 18 és 24 között erősen borzolhatja az idegeinket ez a fajta új toporgás. Feszültnek, tanácstalannak, lobbanékonynak érezhetjük magunkat, elindulunk valami felé, és egy lépés után nem tudjuk, hogy valóban akarjuk-e. Aki békében van magával felfrissültnek, inspiráltnak, lendületesnek érezheti magát. (Merkúr együttállása Uránusz-szal Kos-ban, kvadrát Pluto-tól Bak-ból)

Április 21, vasárnaptól hirtelen felgyülemlett energiáinkat valószínűleg a matéria élvezetében fogjuk levezetni. Identitástudatunk, céljaink áthelyeződhetnek a vásárlásba, evésbe, gyűjtögetésbe. Érezni fogjuk közben, hogy nem elégít ki, de még mindig vonzóbb perspektívának tűnhet, mint befelé figyelve látni, mik is zajlanak ott rég elfeledetten. (Nap-Mars a Bika-ban)
Április 21 mindemellett hihetetlenül intenzív nap lehet. Egyesek úgy érezhetik, ezerfelé szakadnak, másokkal pedig több minden történhet, mint máskor hónapok alatt sem. Nem számoltam pontosan, de legalább 20 (!!) különböző fényszög lesz aktív ezen a napon a bolygók között.

Április 25, csütörtök és május 3 között még fokozottabban beszippant minket a materiális világ. Ezeket a sorokat írva jut eszembe, hogy pont ekkor látjuk vendégül a sógornőméket Magyarországról; hatalmas evések, bevásárlókörutak, városnézések, utazgatások lesznek a program.
Érezni fogjuk, hogy ez már túl sok, de a jelszó a 'Még!' lesz, már tele vagyunk minden értelemben, de úgyis lenyomjuk majd az utolsó falatot is. Május 4-én visszanézve valószínűleg nem fogjuk érteni, mi is lelt minket az elmúlt egy hétben. (Vénusz együtt Bika-ban a Leszálló Holdcsomópont-tal)

A hónap közepéig valószínűleg ébredezni fogunk, beleszimatolunk a régen nem látott külvilág dolgaiba. Amint kidugjuk a fejünket rögtön el is kap majd a hátrafelé induló Pluto, rákoppintva a fejünkre, hogy mi is az, amit otthagytunk a mélyben feldolgozatlanul, mielőtt dolgunkra indulnánk. Mivel tavaly szeptember, és főleg idén február óta mást sem csinálunk, mint azokat nézzük, megsértődünk rá, feldühödünk, hogy 'Most már elég!', és nagy lendülettel belevetjük magunkat a nagybetűs Életbe. Élvezni azonban nem tudjuk, mert érezzük, hogy igaza van Pluto-nak, tényleg lenne még mit pucolni valahol, lehet, hogy még el sem kezdtük; ettől még jobban megijedünk, és még mélyebbre ássuk magunkat a kis almunkba. Minden falat mögött ott lesz, hogy mást kéne csinálni, minden terápiás munka mögött ott lesz a felüdülés, a lazítás vágya.

Fontos, hogy egyensúlyt találjunk a belső és a külső élet között. A bolygók azt mutatják, hogy nem fog sikerülni, de minél inkább képesek vagyunk rá, annál kevésbé fogjuk üresnek, céltalannak és időhúzásnak érezni külső és belső erőfeszítéseinket.

 

Underworld_06.jpg

komment

süti beállítások módosítása