HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2013.10.06. 21:53 Zöldkör

Haladni az Úton

Most, hogy közeledik a tél, itt az ősz, az emberek már visszatértek a last-last-minute utazásokról, mindenki elkezd ismét keresni valamit. Ahogy egyre hidegebbek a napok, ösztönösen behúzódunk, ám nemcsak fizikailag az otthonunkba, hanem a lelki világunkba is. Mindezt bolygók is fokozzák, mivel jelenleg a legtöbb téli, lelki csillagjegyben áll, terelve bennünket ilyen témák felé. 
Ennek a cikknek a 'munkacíme' Téveszmék a spiritualitásban II. volt, amíg fogalmazódott bennem. Korábban már megírtam az első részt, ami (számomra) meglepően olvasott és like-olt lett. A mostaniban szeretném bemutatni a másik oldalt, hogy úgy mondjam a mi oldalunkat, hogy mi is történik a kulisszák mögött a spiritualitásban, és hogyan tudunk a leginkább haladni a saját fejlődésünkben, azáltal, hogy tudjuk és értjük azt a személyt, személyeket, aki azért dolgozik, hogy rajtunk, nekünk segítsen.

Szoktak a Facebook-on terjedni olyan képek, amelyek több kis képből állnak, és különböző foglalkozásokat írnak le, különböző szemszögekből. "Így látnak a barátaim", "Így látnak a főnökeim", "Így látom magamat", "Valójában ezt csinálom"; biztosan többeteknek ismerős, hogy miről beszélek. Nagyon vicces lenne megcsinálni egy ilyen képet azokról, akik hivatásszerűen a spirituális dolgokkal foglalkoznak. Annyira más és más megélése van ugyanis minden résztvevőnek erről a folyamatról, hogy ideje itt is őszintén beszélni.
Az alábbiakban végignézzük azokat a pontokat, melyekhez a legtöbb félreértés kötődik, és higgyétek el, amennyiben megértitek, és megfogadjátok őket, mindenki élete könnyebb lesz, és legfőképpen a Ti fejlődésetek és gyógyulásotok lesz annál gyorsabb és hatékonyabb. Leírva nagyon alapvetőnek tűnnek. Tudom, te, aki olvasod, rád nem vonatkozik, de higgyétek el, ismertek olyat, aki látott olyat, aki hallott olyanról, akinek a szomszédjában élt olyan....

Idő

Kevesen gondolják, de a gyógyítóval/segítővel való kapcsolatfelvétel már akkor elkezdődik, amikor még oda sem értünk. Ha kapsz egy időpontot a segítőtől, érj oda pontosan. A délután 2 az délután 2. 
Ha korábban érsz oda:
Előfordulhat, hogy nem Te vagy az egyetlen páciens aznap. Lehet, hogy valakivel később fejezem be, mert késett, így nálam is nem egyszer van, hogy még óra 40kor az ebédemet főzöm, 50re elkészülök, öt perc alatt elfogyasztom, és 58kor mosolyogva, elkészülve teljesen készen állok. Ha valaki beállít 40kor nekem, amikor egészre volt megbeszélve, könnyen lehet, hogy éppen egy serpenyővel a kezemben talál, ami senkinek sem szerencsés. Ha kevésbé profán példát akarunk venni, lehet, hogy éppen valaki csontozatát rakom rendbe (vagy értelemszerűen a Te gyógyítód), és amikor nagy lelkesen becsöngetsz 40kor, hogy te bizony megjöttél, akkor könnyen lehet, hogy egy 'fellazított' lábszárcsontot tartok a kezemben, hogy megfelelő formájúra alakítsam. Vagy valaki éppen azt zokogja ki, hogyan erőszakolta meg gyerekkorában a család régi barátja. 
Itt is igaz az, amit az a szakállas ember mondott: Ne tégy olyat másokkal, amit te sem szeretnél, hogy veled tegyenek. Te sem örülnél, ha egy ilyen folyamatod közben valaki betoppanna, mert ő éppen sok zöld lámpát fogott ki az úton. Én amikor rendszeresebben jártam segítőkhöz, mindig negyed órával hamarabb értem oda, és körbesétáltam az épületet. Ha tél volt, akkor bementem körbenézni egy boltba.
Ha késve érsz oda:
Személy szerint én még mindig jobban szeretem a későket, ha már lehet választani, mert ők csak saját magukkal izélnek ki. Hosszútávon persze az is fenntarthatatlan. Ha van egy óra rád szánva a segítőddel, az valószínűleg azért annyi, mert annyi kell a gyógyulásodhoz/elemzésedhez, bármihez. Ha rendszeresen késel, és emiatt csak 30-40 perc van, amit rád lehet fordítani, győzni fog az egód. Mivel nem tudod a maximális hatásfokot megkapni, ezért ki fogod jelenteni: "Ez a Pránanadi/reiki/shiatsu/stb. sz*r!" Amihez szíved joga, hogy ezt gondold, csak közben nem mindig veszi észre az ember, hogy saját magát csapta be, és ami még rosszabb, később másokat foszt meg attól, ha elmeséli (torz) 'tapasztalatait', hogy eljussanak egy működő módszerhez.
Ha pontosan érsz oda:
A segítőd mosolyogva fogad, teljes figyelmét neked tudja adni, lesz ideje a módszerét teljes hatékonysággal kifejteni rajtad, és még az is lehet, Urambocsá', hogy meggyógyulsz rövid idő alatt - fizikai és lelki értelemben.

"Az a segítő, aki pénzt kér a segítésért, az nem is igazi segítő"

Ez a mondat körülbelül olyan, mintha azt mondaná valaki, hogy a pék, aki pénzt kér a kenyérért, kapzsi és mohó, vagy hogy a buszvezető, aki látni akarja a bérleted egy szemét.
Valóban, az energia, a szavak nem kerülnek pénzbe. És a lakás, rendelő, ahol fogadnak téged? Az, hogy meleg van? Hogy van villany? A pohár víz, amivel kínálnak? A tudás, amit a tanfolyamokon szerzett a segítőd? A könyvek, amiket olvasott? Ezek szerinted ingyen voltak/vannak...? 
Az időt fizeted meg. Amikor valaki engem ismeretlenül megkér, hogy ugyan nézzek már rá ingyen a képletére, valóban nem kerül semmibe. Ha beállítanék egy ügyvédi irodába, hogy írják már meg az adásvételi szerződést, mert el akarom adni a lakásom, szerintetek mennyit kellene fizetnem? Felháborodhatnék, hogy mire fel? Beírnak három szót és kész! Az időt, tanulást fizetem meg, és azt, hogy az illető egyen, éljen valahol és valahogy.
Az az ember, aki így áll neki a segítővel való közös munkának, vagy szolgáltatásnak, önmagáról mutat tükröt. Én is emlékszem, amikor még pénz, ellenszolgáltatás nélkül megkaptam mindent. Tizennégy éves koromban ért véget az az időszak, a Gyerek-státuszból kilépéssel.

Másik oldalról, próbáljatok meg kreatívabbak lenni. Sokszor nincs pénz ilyen dolgokra, és?! Lehet, hogy van olyan dolog a birtokodban, ami éppen kell a segítőnek. Lehet, hogyha őszinte vagy, azt mondja, figyelj, kezdjük el, és meglátjuk mi lesz. Én is elemeztem hölgyet, aki egyedül nevelte három örökbefogadott fiát, az élettársa elhagyta, és a végén, amikor kérdezte, hova utalja az elemzés díját, mondtam, hogy köszönöm, hogy segíthettem és hozzájárulhattam ennyivel a boldogságukhoz. Vagy például most is kezelek valakit, aki segít az angol szövegeim átnézésében, és várja, hogy helyreálljon anyagilag. Addig ő is az idejével és a tudásával fizet cserébe.

A gyógyító is ember

Hajlamosak az emberek a segítőjüket természetfeletti tulajdonságokkal felruházni. Ez különösen a csoportba járókkal van így, de ott van az egyéni terápiában is. Valóban, azért mész a segítődhöz, mert (jó esetben) valamiben többet tud nálad egy adott területről. De mégis, nekünk is van magánéletünk, rossz napjaink. Attól, hogy éppen reggel összevesztem a szomszéddal, a feleségemmel, vagy a kutyámmal, még nem leszek kevésbé hatékony gyógyító aznap. Természetesen, ha olyan emberről beszélünk, akinek romokban az élete, olyan a kisugárzása, mintha egy csepeli kocsmázót és egy stresszelt menedzsert gyúrtak volna össze, akkor persze gyanús, hogy valami nem stimmel. Mégis, ha az első ilyen apró dologra elkönyveled, hogy ez a segítő nem való neked, tudhatod, hogy az egód tréfált meg ismét. Hadd menjek még tovább. "Amint a tanítvány készen áll, megjelenik a mester", tartja a mondás. Olyan gyógyítót, mestert, segítőt tudsz kapni, amilyen szinten te magad is állsz. Ha rendszeresen olyanokra bukkansz, akik nem felelnek meg a mércédnek, gyanús, hogy nem tiszta a motivációd.

Talicska-effektus

Az egyik leghasznosabb dolog, amit valaha hallottam-tanultam spirituális utam során, az a Talicska-effektus. Arról szól, hogy amint közeledik a tanfolyam napja, vagy a nap, amikor a segítődhöz mész, az egó fellázad. A legtöbb esetben megbetegíti a testet. Belázasodsz, megfázol, sőt akár ki is ficamítod valamidet, csak hogy ne kelljen elmenni. Erre mondják, hogy na, ilyenkor kérd meg a szomszédot előre, hogy rakjon bele a talicskájába, toljon el oda, ahol a tanfolyam van, és borítson ki ott az udvaron. Onnan már összekaparnak, és bevisznek. :) 
Nem csak fizikai módon cselez ki az ego, hanem az elméden keresztül is. Ismerek olyat, aki például hátfájással jött hozzám, alkalomról alkalomra egyre jobban is lett. Ilyenkor jön az elme. Elkezdett olyan 'jeleket' látni, amik mutatták, hogy neki nem kell jönnie. Például aznap egy defekt. Isteni jel. Vagy belóg egy fa az út széléről a lombjával. Nyilván (!) az ilyen mindig azt jelenti, hogy ne menj arra. Belelépsz egy tócsába. Nyilván (!) ez azt jelenti, hogy ha erre mész tovább csak 'lesüllyedsz' még mélyebbre. Az, hogy a tested, a környezeted és a józan eszed közben mind azt jelzik, hogy egyre jobban vagy, nem kell, hogy eltántorítson....
Még Budapesten volt egy hölgy, akit az Oktogonon leszállítottak a villamosról, mert végig tüntetés volt a Nagykörúton. Ő vékony hölgy létére szó szerint átverekedte magát a Margit-híd túloldalára, Budára, gyalog, hogy legalább akkor fél órát tudjon kezelődni. Fizikailag, emberileg nagyon sokat is változott rövid idő alatt, és ebben a lelkesedése volt az egyik fő kulcs.
Szóval ez a Talicska-effektus. Ha elkezdtél valamit, csináld. Ki tudja, lehet, hogy akkora rakás karmával jössz, hogy fél év leszedni a töredékét is. És? Ha nem csinálod, az bizony ott is fog maradni. Nyilván, ha rájössz, hogy a 'segítő' egy nagy mellényúlás, akkor azonnal hagyni kell. Ám ez az esetek 99%-ában csupán az egód játéka, és te vagy az itt is, aki megfosztja magát ezzel a fejlődés és gyógyulás lehetőségétől.

Büszkeség-faktor

Ez nagyon hasonló az előzőhöz, csak más aspektusból. Higgyétek el, négyszemközt őszinték csak az emberek. Ha összeszedve, szó szerint megmutatnám mik derülnek ki egy elemzés, Pálmalevél, kezelés során, hogyan élik az emberek az életüket, mi zajlik le a lelkivilágukban, megdöbbennétek. Megdöbbennétek, hogy mennyire nem úgy vannak, ahogy mutatják, hogy mennyire erőfeszítés a normálisság, összeszedettség látszatát fenntartani nap mint nap. 
Ilyen állapotokban jönnek emberek kezelésekre, azok is, akik nem tudnak róla, hogy így vannak. Pár alkalom után természetesen elkezd az energiarendszerük feltöltődni, az elakadt energiák, blokkok pedig kioldódni. Visszanyerik önbecsülésüket, erejüket, életük dolgai elkezdenek ismét a helyükre kerülni. Ilyenkor jön a csapda. "Én már jól vagyok, köszi!". Ha ilyenkor mondjuk, hogy, figyelj, ez még nem a saját energiarendszered, ezt kívülről kaptad eddig, belekóstoltál, és szépen fokozatosan ezzé is válsz, csak csinálni kell, az elme máris megtalálta, ami kellett neki. "Ez magához akar láncolni!" "Ez csak a pénzemet akarja, pedig már eddig is annyit fizettem!" "Mi van, ha neki a jobb, hogy ide járok, és nem nekem??" És 10-ből 8 ember már el is tűnt. Pár nap, hét múlva elkezd visszaállni a rendszerük az eredeti, szétesett állapotba, ám a 'büszkeség' megakadályozza, hogy visszajöjjenek. Egy-kettő azért vissza szokott jönni.

SzeLYetet

Számos ember fejében él az a kép, hogy aki ezekkel a dolgokkal foglalkozik, az mindig szeretetet és megértést sugároz. És tudjátok mit? Ez gyakran így is van. Nem mindegy természetesen, hogy Te hogy értelmezed ezeket a fogalmakat. Mondjuk, ha megosztasz a segítőddel valamit, amiről már minden ismerősöd elmondta, hogy teljesen rosszul látod, és a segítőd is azt mondja. Lehet, hogy nem az van, hogy nem 'megértő', 'szeretetteli',  ahogy esetleg az egód láttatja veled, hanem objektíven neked próbál segíteni. Lehet, hogy Te nem állsz készen arra, hogy úgy lásd az életed dolgait, ahogy vannak. Az őszinteség nagy kincs, egyre inkább hiánycikk, úgyhogy értékelni kellene az őszinte embereket. Nem azért mész egy segítőhöz, hogy egyetértsen veled. Azért mész, hogy gyógyulj és fejlődj. És a fejlődés, főleg a spirituális, mindig azon az áron megy, hogy le kell mondani téveszméidről, vakfoltjaidról. Ha az elméd kitalálja, hogy aki szembesít ezzel, nem szeLYetet-teli, az már ismét neked rosszabb, objektív értelemben. 
Itt is persze a Csernus-féle tahóság nem az, amiről szól az egész, hanem arról, hogy attól még, hogy nem támogatnak az elképzeléseidben, könnyen lehet, hogy előnyödre válik, mert nem arra kellene menned, és te vagy az egyetlen, aki ezt még nem vette észre.

Talicska 2.

Azt mindenkinek el szoktam mondani, hogy a segítőhöz eljutni mindig sokkal nehezebb; utána már csak azon múlik a folyamat, hogy mennyire rendszeresen jársz. Igazából nem kell, hogy higgyél benne. Nem kell, hogy lelkes legyél. Három dolog kell:
1. Rendszeresség. Ez a legfontosabb. Ha nem kapod rendszeresen a módszert, akkor nem lesz elég intenzív a hatás, és ha sokat hagysz ki, mindig arról fog csak szólni az alkalom, hogy visszatornásszanak. Józan ésszel ez teljesen érthető, így van ez tanulással, edzéssel, mindennel, miért a spiritualitás lenne a kivétel?!
2. Őszinteség. Úgy, azt és akkor mondd a segítődnek, ami van. Nem elkápráztatni kell. Nem az a cél, hogy beléd szeressen. Ha azt hallja, ami van benned, az nagy segítség. Ha már kulisszatitkokról van szó, hadd mondjam el, hogy úgyis tudjuk mi van. Legtöbbször már egy pillantásra. Sőt, még oda sem értél, be sem léptél az ajtón, már tudom mivel, mire és hogyan fogok dolgozni rajtad. Ismét az van, hogy Neked fontos az őszinteség. Mert amit őszintén kimondasz, az ki is tud ürülni belőled.
3. Lelkesedés. Tudd, hogy érted történik mindez. Ha flegmán áttolod magad a küszöbön, az inkább neked rossz. Nem nekem rossz, ha valaki így áll hozzá, hanem neked, mert a segítőd tudni fogja, hogy hacsak nem történik valami nagy csoda, vagy bolygóállás-váltás, akkor ki fogsz pottyanni. És ismét futhatod ugyanazokat a köreidet, amiket pont letenni szándékoztál.

Mégis, ha már kettő stimmel ebből a háromból, akkor már működik a dolog, ha csak egy, vagy egy sem, akkor nem fog. És szerintem a sorrend is így van. Ha rendszeresen érnek hatások a kezelésekkel, néha őszinte, de szkeptikus vagy, engem az nem zavar. Az eredmények akkor is fognak jönni. Ha nagyon lelkes vagy, és minden alkalommal, mintha gyónnál, olyan őszinte vagy, de havonta egyszer bukkansz fel a terápiára, nem lesz esélyed a fejlődésre. Magamon, és másokon is láttam már ezt elég sokszor.

Ha mondasz valamit, azért vállald a felelősséget. Ha elkezdesz egy terápiás folyamatot, csináld. A mai Facebook-sültkrumpli-iPhone világban ha valami elsőre még nem villog, fénylik, okoz orgazmust, akkor már nem működik. Szívem szerint én egy független személynél vagy bankba letetetném az emberekkel három havi terápiájuk díját. A sajátomat is. Mert amilyen szerencsétlenek vagyunk, mindig jön olyan hatás, aminek hatására méhecskeként virágról virágra reppenünk, és észre sem vesszük, hogy mire a valódi belső munka elkezdődne, már tovább is álltunk máshova, és kezdjük elölről az egészet.

Nem Apa, nem Anya, nem Szerető

A szellemi sík előtt az evésen kívül a szexualitás és az ellenkező nem az, ami a teljesség, megelégedettség érzetét adja nekünk, időlegesen. Amint érezzük ezt az időlegességet, akkor válunk motiválttá, hogy olyat találjunk, ami révén hosszabban is fennmarad az egység élménye.
Ahogy elmész egy segítőhöz, és megfelelően halad a folyamat, eljuttok egy olyan pontra, ahol hozzányúltok az elakadt energiákhoz. Ez mindig a gyerekkorba repít vissza. Ahol még Anya és Apa voltak minden, a tekintélyek, és természetesen ez magával hozza az összes elakadt mintát is. Ilyenkor elkezded a segítődet tudat alatt felruházni olyan, általában negatív, tulajdonságokkal, amik egyáltalán nem róla szólnak. Például nálam is volt egy hölgy Pálmalevél-olvasáson, aki minimum fél órát késett. Emiatt fél órával később is fejeztük be. Jeleztem felé, hogy egy óra múlva jönnek hozzám, és reggeliznem kellene. Erre még egy jó háromnegyed órát ott maradt mindenféléket kérdezni és mesélni, és amikor 50kor szóltam, hogy 10 perc múlva jönnek, semmi. Amikor felkeltem, hogy kikísérjem, megfogtam a kabátját, hogy ráadjam, undorral kitépte a kezemből, kilépett a folyosóra, és gyűlölettel lövellő szemekkel nézett rám. Könnyen lehet, hogy gyerekkorában nem igazán volt jelen az odafigyelés megfelelő mértékben...

Másik fontos dolog, hogy ezek a beindult energiák elsősorban a lábból és a gyökércsakrából erednek. Ahogy elindulnak felfelé, azonnal egy olyan területre érnek, ahol már törnének is ki, még azelőtt, hogy magasabbra tudnának jutni. Ez pedig a szexcsakra. Ahogy eljut ide az energia, sok emberben 'romantikus' érzések ébrednek. Erre mondta egy régi mesterem, hogy "az emberek megtalálják ilyenkor az Igazit - rögtön ötöt". Mivel a spiritualitás elsősorban ma egyenlő a nőkkel, ez még inkább elő tud jönni, mivel ők passzívabbak, nyitottabbak, így mindkét fél felelőssége, hogy ez a helyén legyen kezelve. 
Nem szoktam reklámozni, de én például ezért vagyok viszonylag távolságtartó a kezelések alatt, ezért nem marasztalok embereket, és nagyon figyelek arra, mit és hogyan érintsek fizikailag és lelkileg. Ugyanis még kezelésen kívül is, régebben azzal hogy elmentem egy csoportba, őszintén szólva úgy válogattam, ahogy akartam. Ha megvan minden fogad, tudsz értelmesen beszélni, sőt, ha csak kérdezni tudsz, már rögtön az igazit látja benned sok ember ilyen helyeken. De a háttere a megmozdult energiákban rejlik, és sosem a személyben, aki ott áll szemben.
Hasonlóképpen ezt a legtöbb 'mesternek', 'segítőnek' is tudnia kellene. Ismerek nem egyet, akik a spiritualitás álcájában 'segítenek' hölgyeken bizonyos igényeik kielégítésében. Ez szerintem az egyik legsúlyosabb 'bűn', ami elkövethető. Egyrészt tönkreteszik a kapcsolatot, ami lassabban és kitartóbban sokat segíthetne az illetőn, másrészt ha sokan csinálják ezt, feleslegesen összemosódik a valódi segítés ezekkel a dolgokkal.

Ne szívasd feleslegesen a segítődet

Ennek a gyógyítói vonalnak vannak árnyoldalai is, amiket nem látsz, pontosabban nem gondolsz bele. Ha van egy időpontod másnapra, és este oda***ol egy smst a gyógyítódnak, hogy "Bocs, nem megyek", nem is sejted, hogy mennyi minden történik a háttérben. Először is annyi, hogy magadat fosztod meg a fejlődéstől és gyógyulástól, és az esetek 99%-ában irreleváns az indok. Simán oda tudnál érni és menni, csak az ego, ugye.. Másodszor logisztikában szívatod. Lesz neki egy üres órája, és honnan találjon hirtelen valakit szerencsétlen, hogy kitöltse. Lehet, hogy pont úgy voltál betéve, hogy hézagosan; van egy reggeli kliense, profivá válik a malmozásban estére, mert nem mentél el, és van egy esti kliense. Arról ne is beszéljünk, hogy lehet, hogy napi bevétele, amiből az életét menedzseli, egy jó része nem lett meg, mert éppen az egod hangosabban szólalt meg, mint szokott. Freud írta anno, hogy ő "úgy vállal klienseket, hogy egy hónapra előre megtérítik kezeléseik árát, mert a gyógyító megélhetése nem lehet emberi szeszély kénye-kedvének függvénye". Ha én a mai világban ilyet mernék közölni valakivel, vagy én lennék a 'pénzéhes', vagy az ostoba, aki anyagi romlásba akarom dönteni a klienst. Meg különben is. Mindegy, azért leírtam, hátha valakinek átmegy, és megérti, hogy azért nem abból áll az életünk, hogy egész nap mosolygunk, mindenki örül nekünk, a munkánk a hobbink és a hivatásunk is egyszerre (ez speciel így van :) ), és nekünk minden szuper, aki pedig jön hozzánk, emberfeletti heroikus küzdelmet folytat azért, hogy ott tudjon lenni heti két alkalommal. 

Itt Kanadában élve látom a trendeket, amik hamarosan Magyarországra is el fognak érni a 'spiritualitásban', és hogy őszinte legyek szabályosan meg vagyok rémülve. Egyre inkább 'búcsúcédulává' fog alakulni a terápia. Kevés kivétellel az emberek egy-két alkalommal felbukkannak majd egy segítőnél, kilépnek, megpihennek, és kezdik elölről. Közben pedig úgy tűnik, hogy haladnak, pedig csak az elméjük forog körbe-körbe. Egyre nagyobb lesz a moSZoly, belül pedig hömpölyög majd mindaz az energia, ami arra vár, hogy feldolgozásra kerüljön. Olyan tevékenységek válnak majd népszerűvé, amiket meg lehet vásárolni. Egy workshop, egy könyv, egy tanfolyam. Azok, akik elég szerencsések lesznek, meglesz bennük a kitartás a valódi belső munkára, és belátják, hogy ez a körbe-körbe forgás és önáltatás csak a cukormáz, és sehova sem vezet. 

Eléggé pesszimistára sikerült a vége, de írtam, én egy őszinte ember vagyok, nem fogom azt mondani valamire, hogy kerek, ami szögletes, és viszont. Egyfajta Kasszandra-levél is ez, húzzatok bele, amíg a trendek nem érnek oda. Amíg a Facebook, internet, okostelefon, wifi nem veszi át totálisan a hatalmat, mert utána már tényleg csak nagyon kevesen tudnak majd a radar alatt elsurranni, és úgy csinálni ezt a belső munkát, amit igazán megérdemelne; akár páciensként, akár segítőként - akár mindkettőként. :)

buddha-squirrel.jpg

 

komment

süti beállítások módosítása