HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2013.11.04. 21:36 Zöldkör

A Biztonság elérése - Csakranapok

Nagyon sokszor kérdezitek tőlem, hogy mi az, amivel segíthetitek az életetek változását, hogyan tudtok előrehaladni és minél pozitívabb dolgokat tapasztalni az életetekben. Rendszeresen azt válaszolom, hogy "Kezelés-Utazás-Kezelés-Utazás". Most itt egy újabb lehetőség a számotokra, hogy számos dolgot letegyetek a múltatokból, ami akadályoz, és egy sokkal jobb szinten megéljétek életetek stabilitását. 
Hamarosan indul egy foglalkozás két általam nagyra tartott ember vezetésével, ami éppen ezeket a kérdéseket célozza meg és ad rájuk választ. A Jupiter bolygó hátrafelé indulásával egy időben zajlik, így kiváló segítséget nyújt, hogy a lehető legtöbbet hozzátok ki ebből a novembertől márciusig tartó időszakból.

Sziasztok!

Ismét elindítok egy Csakranap sorozatot, melyre szeretettel hívlak Benneteket. 
2012. dec. 21-én az Aranykor lehetősége nyílt meg a Föld lakói számára, ám hogy ez kinek mikor válik valóra - nos, ha teszünk is érte, hamarabb... 

"Isten középen ülve
egyre vár,
hogy visszatérjünk végre."
(Vízöntő-szútra)

Honnan származnak a Csakranapok?

2006-ban, első indiai elvonulásomon magam is átéltem, végeztük e csakra gyakorlatokat, tapasztaltunk, gyógyultunk, 3 héten át... Akkor azzal bocsátottak haza bennünket, hogy adjuk át az otthoniaknak. Az utána következő útjaimon újabb és újabb autentikus indiai és szufi gyakorlatokat végeztünk, tanultunk - tehát nagy részük Indiából, szent helyről származik. 
Emellett különféle terápiás képzéseken tanult módszereket is alkalmazok, mert jól kiegészítik egymást. 
Többen tudjátok, hogy a nyár végén ismét Indiában voltam egy 1 hónapos elvonuláson, nagyon erős energiában, és hoztam újdonságokat is... :)

A Csakranapokon 1-1 csakrával foglalkozunk, 
bodywork gyakorlatokkal, meditációkkal, légzőgyakorlatokkal, gyönyörű tudatvezető zenékkel. Haladunk a Gyökércsakrától a Koronacsakráig, a földi élet kihívásaitól a szívünkön át a kiteljesedés felé.

Gyakran találkozunk olyan nézőpontokkal, hogy akkor vagyunk spirituálisak, ha a földi élet dolgait (az alsó csakrákat) háttérbe szorítjuk, és egyből a magasságokba ugrunk. 
De maga az egész élet spirituális, hiszen minden magasabb szint magában foglalja az alacsonyabb rétegeket is, azokra épül...
Az alsó csakráink által jelzett életterületeink az alapjai a spirituális magasságoknak, ezek tisztítása nélkül nem beszélhetünk a meghaladásukról, csupán a problémák elfojtásáról. A csakrák a tudatunk állomásának szimbólumai, a velük való tudatos foglalkozás segít a "minden energia és minden tudatosság" tudatállapota felé haladni, amit a bölcsek, szent iratok írnak, mint megérkezést, felébredést.

Ahogy egy régi fa is az erős gyökerein át táplálkozik, nő, mi is annál jobban tudunk felfelé haladni, minél mélyebben vannak erős, egészséges gyökereink.

Különféle kultúrák, irányzatok, mítoszok a 7-es számmal jeleznek rendszereket, életciklusokat vagy fejlődést. 
A 7 csakrával végzett belső munkával, saját tapasztalásokkal felszínre hozzuk belső igazságainkat. Ez mély, valós önismerethez vezet, ami túlvisz minket a "mit gondolnak rólam mások? és a "mit hiszek/feltételezek magamról?" gondolati körökön, melyek a legtöbb problémánk okai.
C.G.Jung szerint a csakrák az emberi tudatosság szimbólumai. 
A csakrák sorban nyílnak meg az életkor előrehaladtával: a Gyökércsakra uralja az első életévünket, és ha nagyon tudatosak vagyunk, felnőttkorunkra ezerszirmú lótusz a Koronacsakránk. 

A csakrák erőközpontok, a ki és beáramló energiák számára adóvevők, a kommunikáció és az információcsere helyei, a tőlünk kisugárzó (ezért teremtő) energia forrásai. Hogy milyen energiákat sugárzunk ki, és ezzel milyet vonzunk be, az adott csakra által képviselt területen a tudatalattink tartalmától függ. A Csakra napokon ezeket tisztítjuk, gyógyítjuk, emeljük, és ez önmagunk elfogadásához, szeretetéhez vezet, ami a feltétele a mások elfogadásának, szeretetének is.


Gyökércsakra Nap

2013. nov. 30. szombat

Figyelmetekbe ajánlom a nov. 28-án kezdődő bolygóállást, ami mindkét nemre is hatni fog a kapcsolatainkon keresztül:http://zoldkor.blog.hu/2013/10/27/novemberrol_820


A Gyökércsakra fő témája a Túlélés.
- a születés, mint az első leföldelés
- saját testünk elfogadása, szeretete
- ősbizalom, bizalom
- biztonság
- erős gyökerek, jó családi kapcsolatok
- gyökértelenség érzése
- földelés
- vitalitás, életösztön
- munka, megélhetésünk
- depresszió
- perfekcionizmus, kiégés
- kapzsiság, birtoklás
- egzisztenciális problémák
- minden, amivel a fizikai túlélésünket éljük meg: biztonság, szexualitás, pénz, munka.

Kérdések a gyökércsakra témáihoz:
- Az életet küszködésnek vagy örömforrásnak tartom-e?
- Épp, csak túlélek, vagy élvezem az élet áldásait?
- Van-e erőm, tudok-e magamban töltekezni, vagy fáradt, kedvetlen vagyok?
- Bízom-e magamban, az emberekben, a sorsomban?
- Bízom-e abban, hogy mindig minden segítség megérkezik hozzám, ill. hogy valójában minden segítség, mert minden értem történik?
- Áldozatnak érzem-e magam az életem valamelyik területén?

Szervek, betegségek/problémák, melyek a gyökércsakrához kapcsolódnak:
Gerincoszlop, csontok, fogak, köröm, prosztata, vér, gerinc tartási hibák, farokcsont fájdalmak. Aranyér, bőr-, bélproblémák, hideg végtagok, lábizom görcsök, lábproblémák, stb. 

A gyökércsakránál, a hasüregben nyugszik a Kundalini Shakti (szimbolikusan egy összetekeredett kígyó), ami a bennünk rejlő lehetőségek ereje. A gyökércsakra problémái az életenergiánk kezelésével függnek össze.
A gyökércsakra az egész csakrarendszerünk energiaellátója, a fizikai testünk erőműve, minden tisztulás hozzá is kapcsolódik. 
Valamint az a hitünk is, hogy mit érdemlünk meg: hiányt vagy bőséget. Merjük-e élvezni az élet áldásait, úgymint jólét, karrier, segítő kapcsolatok, jó szex?

Jung az alsó két csakrát a tudattalan alapösztönökhöz sorolta: a túléléshez és a szexualitáshoz. Differenciált szükségletek pedig csak akkor jöhetnek létre, ha e két ösztön ki van elégítve.


Gyökércsakra nap időpont: 2013. nov. 30., szombat, 10-től 18-ig.
 

Érkezés: fél 10-től. 
Kérjük, ne késs, hogy pontosan kezdhessünk!


A Csakra Napok bármelyikébe bekapcsolódhatsz egy-egy alkalommal is, viszont a teljes sorozat elvégzése rendkívül gyógyító. 
Megváltozik a nézőpontod önmagaddal, az életed szereplőivel és eseményeivel kapcsolatban; javulnak a kapcsolataid, a kommunikációs képességed; nő az önbizalmad; esetleg új tehetségedet/képességedet fedezed fel, mered megélni. Minden szempontból tisztábban látod önmagadat, szimpátiáidat és nehezteléseidet - miáltal jobban tudod kezelni a mindennapi történéseket az életedben.

A Csakra napokon (ahogy hosszabb programokon, táborokon is) a segítőm: Magda Zoltán, akivel évek óta nagyszerű összhangban dolgozunk együtt.


A 2., a Szexcsakra nap: 2013. dec. 14. 
(érzelmek, szexualitás, kapcsolati-, párkapcsolati-, és szexuális problémák, érzelmeink kifejezése, befogadás, stb.)


A 3., a Solar Plexus csakra nap: 2014. jan. 11. szombat.
(akaraterő, önbecsülés, önmagunk elfogadása, érzelmi függés, önmagunk képviselete, megfelelési vágy, stb.)
 
A 4., a Szívcsakra nap: febr. 8. szombat 
(feltétel nélküli szeretet, önmagunk szeretete, megbocsátás, félelem a veszteségtől, féltékenység, stb.)
 
(a többi 3 időpontot még egyeztetjük)


Részvételi díj: 10.000,- Ft/fő/nap


A Csakra Napok helyszíne:
Paramathma Spirituális Központ 1113 Bp., Karolina út 10.  (Karolina Apartmanház)

Praktikus infók:
A helyszínen van öltöző, könnyű játszós ruhát hozz, valamint polifómot, kispárnát, takarót, papírzsebkendőt.
A csoport terembe cipővel nem lehet belépni.
Ebédszünetben is együtt maradunk a teremben, tehát könnyű ebédet, gyümölcsöt, nasit, innivalót (zárható palackban) hozz magaddal igényed szerint! 
Energetikai munkát végzünk, amit a minőségi fizikai tápanyag is támogat, valamint az a tapasztalatunk, hogy e napokon megnő a résztvevők igénye a csokira.
A Gyökércsakra napra a jelentkezési határidő: nov. 15.
A terem befogadóképessége korlátozott, ezért előzetes jelentkezéssel tudsz részt venni. 
Jelentkezés e-mailben: keneztunde@gmail.com

Ha úgy érzed, megérint a téma, és szívesen foglalkoznál vele/magaddal, 
szeretettel várunk:

Tünde és Zoli
bigstockphoto_man_jumping_against_blue_sky_555552.jpg

komment

süti beállítások módosítása