HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2013.11.26. 18:56 Zöldkör

Decemberről (2013)

December hónap kezdete végre meghozza majd azt a felüdülést, felfrissülést, amire mindannyian várunk már nagyon. Az őrlődő, toporgó energiák kisimulnak, elkezdenek formát nyerni, és szépen lassan, mértéktartóan ismét elindulnak a dolgok az életünkben. Ismét lesz egy olyan ’slusszpoén’ a hónap közepén, amire már régóta számítok, készülök, hogy megtörténjen, és nagyon-nagyon sokat fog segíteni, hogy tudjuk, lássuk, mit is akarunk pontosan az életünktől és merre haladjunk.

A hónap első napja, december 1, vasárnap és 12, csütörtök között ismét valamilyen rendeződés, kisimulás várható a Párkapcsolatok és életünk harmóniája területén. Összhangba kerül, hogy mit, hogyan és miért akarunk, lágy erőt és határozottságot érzünk majd, mellyel efelé az újfajta összeszedettség, rendeződés irányában tudunk haladni. (Mars Szűzből trigonban Vénusszal Bakban)

December 3, kedd és 10, kedd között a hosszú ideje tépázott gondolataink, cselekedeteink már gyógyulásnak indulnak, de mint a boxoló egy erős ütés után, ebben az egy hétben még kábának, kontúr nélkülinek érezhetjük gondolkodásunkat, kommunikációnkat, önkifejezésünket is. (Merkúr Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

December 5, csütörtök nagyon jelentőségteljes és intenzív nap lesz több szempontból is:
Egyik oldalról lezárul egy folyamat, mely november 25-től indult, és segített önmagunk átértékelésben, céljaink, ambícióink tisztázásában, és 5-étől ezt az újfajta erőt és célokkal feltöltődést érezhetjük. (Nap Nyilasban trigonja kioldódik Uránusszal Kosban)
A Merkúr bolygó átlép a Skorpióból a Nyilas csillagjegybe, ami a hosszú ideje tépázott gondolatainkat, belső világunk fókuszát kifelé és felfelé irányítja, az őrlődések, hezitálások után ismét nemesebbnek, jóságosabbnak, reménytelibbnek láthatjuk magunkat és a világot is.
Mindemellett a nők a november során intenzíven érzett hasadtság után kicsit fellélegezhetnek, és a Párkapcsolatok szétcsúszása is enyhül majd, a célok, felek összhangba kerülnek egy magasabb szinten. (Jupiter Rákban retrográd szembenállása kioldódik Vénusszal-Holddal Bakban)

December 7-én, szombaton a Mars bolygó átlép a Mérleg csillagjegybe, ami szintén segít a Párkapcsolatokon, azáltal, hogy újfajta lendületet, erőt plántál beléjük. Érdemes a hölgyeknek figyelni arra, hogy a Mars a Mérlegben hajlamossá teheti őket a bekeményedésre, a férfias jellegekbe átcsúszásra, úgyhogy legyen ott a fél szemük mindig ezen.
December 7, szombat és 13, péntek között a jó régóta vizsgálgatott, rendezgetett Gyermeki részünk felnőttnek érezheti magát, határozottnak, erőteljesnek, célokkal telinek, kiváló időszak vállalkozások indítására, iskolába beiratkozásra, dolgok elkezdésére. (Merkúr Nyilasban trigonban Uránusszal Kosban)

December 12-én, csütörtökön érdemes nagyon intenzív lelki életet élni, elkezdeni valamilyen szertartássorozatot, illetve ha már nincsenek életben a szüleink, vagy valamilyen fontos családtagunk, imádkozni a lelki üdvéért, vagy akár kilátogatni a temetőbe hozzá. (Jupiter Rákban fokra pontos trigonban Szaturnusszal Skorpióban)

December 14, szombat és január 5, vasárnap között, a hónap első két hete után kicsit behúznak egy féket, hogy nehogy Ikaroszként elszálljunk, az élet élvezetéből kicsit visszafordítanak bennünket. Nem nagyon, de annyira igen, hogy a figyelmünk egyensúlyban maradjon a kint és a bent, a világi és a szellemi vonatkozásában. (Mars Mérlegben szemben Uránusszal Kosban)

Éééééés itt a következő hatás, amire már nagyon régóta várok szeptember 20 után. Az Uránusz bolygó előre indul a Kos-ban. Az Uránusz jövőt, célt, perspektívát, egyenes utat jelent, a Kos erőt, energiát, kezdeti lépést, elindulást. Július 17-e óta haladt hátrafelé… Hatása leginkább úgy nyilvánult meg, hogy egyet előre-egyet hátra léptünk. Ha van ötletünk, nincs hozzá erőforrásunk. Ha van erőforrásunk, nem tudjuk, mihez kezdjünk vele. Általános küszködést, beszorulást, tanácstalanságot adott az elmúlt 5 hónapban, személy szerint én nagyon untam már, hogy valami mindig közbeszólt, megakadályozott dolgokban, az erőtlenség és tanácstalanság, céltalanság, kilátástalanság érzetét adta, hol felváltva, hol egyszerre.
December 17-től, keddtől ezek a dolgok lecsendesednek, kitisztul a jövő, a kép, hogy merre haladjunk, és az erőforrások is meg tudnak érkezni mellé. 

December 19, csütörtök és 29, vasárnap között, a hónap első két hete után, érdemes valamennyire ismét befelé fordulni, elmélyedni, rákészülni az év végére és a télre. Ez nem olyan kínzó, őrlődő lesz, mint az elmúlt két hónap, hanem egyfajta téli álom, vagy bekuckózó jellegű. (Nap Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

December 20, péntek és január 5, vasárnap között egy másik hatás ugyanerről szól. Forduljunk befelé, tartalékoljunk, rendezgessük azt, ami van, készítsünk leltárt életünkről és terveinkről, nézzük meg, mi az, amink már van, mit szeretnénk, és mi kell ahhoz, hogy ezt elérjük. (Nap együtt Merkúrral Bakban)

December 21-én, szombaton a Nap bolygó belép a Bak csillagjegybe, ez a Téli Napforduló ideje, innentől hosszabbodnak a nappalok majd. Mégis, itt még forduljunk befelé, tisztázzuk le, rendezzük, amink van, üljünk rajta egy kicsit, és hagyjuk, hogy az elmúlt év tapasztalásai összeérjenek bennünk.
Ugyanezen a napon kerüljük a másik embert, legyen az barát, kolléga, különösen Párkapcsolat, mert olyan bolygóállás lesz, ami általában ’ki-ha-én-nem’ hatásokat szokott eredményezni. Ez elsősorban csak erre a napra vonatkozik; vonuljunk el, mélyedjünk, vesszünk el magunkban, és akkor minden rendben lesz itt is. 

December 22, vasárnap szintén arról szól, hogy forduljunk befelé. Érdemes böjtölni, szanálni, rendezni emberi viszonyainkat ettől a naptól kezdve. Noha jönnek az ünnepek, mégis egyfajta mértéktartásra, hűvösségre, kiegyensúlyozott hozzáállásra lesz igény odafentről velünk kapcsolatban. (Vénusz hátrafelé indul a Bakban)

December 24, Karácsony napja. A fogyasztói kapitalizmus kora előtt ez a meghittség, nyugalom, béke, befelé fordulás ünnepe volt, amikor a hideg tél elől behúzódtak az emberek, rég látott családtagok találkoztak, és kissé mindenki közelebb engedte magához a másikat, mint az év többi napján.
Ettől a naptól kezdve a 10-ből 4 bolygó lesz a Bak csillagjegyben három héten keresztül, ami nagyon erőteljes súlyt helyez az Érettség, Komolyság, Elmélyedés, Aszkézis, Összeszedettség területére. Szóval, aki jót szeretne magának, az ünnepeket ebben az old-school hangulatban töltse, rendezgesse, ápolgassa azt, amije van, és majd január közepétől ráér a külvilág dolgaival foglalkozni.

December 24, kedd és január 11, szombat között egy másik bolygóhatás is erre hívja fel a figyelmünket. Hagyjuk most a kifelé áradást, az élvhajhászást, a túlzott szocializálódást, és mint a természet összes része, mi is kicsit húzódjunk befelé. (Mars Mérlegben kvadrátban Nappal-Merkúrral Bakban)

December 25, szerda és január 11, szombat között egy másik bolygóállás szintén erre hívja fel a figyelmünket. Kicsit pihentessük a terveinket, ambícióinkat. Noha december közepétől már nincsenek ott a nagyon gátló, visszahúzó hatások, mégis tiszteljük meg a tél legmélyét, és januártól kezdjük meg az Új életünk felépítését. (Nap-Merkúr Bakban kvadrátban Uránusszal Kosban)

December 27, péntektől egy harmadik hatás is erről a rendeződésről, terveink pihentetéséről, nagytakarításra való igényről szól. (Nap-Merkúr együtt Plutoval Bakban közben kvadrátban Uránusszal Kosban)

December 31, Szilveszter, Újév. A tízből öt bolygó, tehát az összes fele, minden második a Bakban lesz.
Energetikailag inkább a már hangoztatott befelé fordulásról, mértéktartásról kellene, hogy szóljon ez a két nap. :) Szóval nem lehet azt mondani, hogy mindenki maradjon otthon, nyilván én is fogok valamerre menni (vagy nem :D ), de azért azt a tizedik vodkát, meg a harmadik grillcsirkét, ha lehet, már ne fogyasszuk el. :)

Összességében nagyon jó kis hónapra számítok. Vééééégre az összes lassú bolygó előrefelé fog haladni, egyedül a Jupiter megy hátrafelé, bár Ő a Legnagyobb Jótevő, így az esetében ez túl sok mindent nem kell, hogy jelentsen gátló hatásként.
December elejétől érezni fogjuk a felfrissülést, céljaink, vágyaink és erőnk összhangba kerülését. December közepén ez a csúcspontra lendül, és amikor már úgy érezzük, semmi sem állíthat meg….jönnek az ünnepek és minden leáll két hétre. :D Mint amikor nyerésben van a csapatunk, és pont akkor jön a félidő. :) Használjuk ki az ünnepek körüli két-három hetet a rendeződésre, ez már nem az a vájkáló-turkáló lesz, mint az elmúlt hónapokban, hanem átgondoló, gyűjtögető, irányba állító. Ha képesek vagyunk ezt elfogadni, és rendben vagyunk azzal, hogy pont amikor beindulnánk, szünetet rendelnek el, akkor nagyon jól fogjuk érezni magunkat december során. Fogjuk fel úgy az életünket, mint egy játékot vagy meccset, és élvezzük; fókuszáljunk az útra és a megtett lépésekre, a végcélt ráérünk majd elkezdeni januárban megtalálni.

 squirrel_2-1920x1080.jpg

 

 

 

 

Aktuális híreink:

- A Karácsonyra való tekintettel lehetőségetek van ajándékutalvány igénylésére Pálmalevél és Asztrológiai Elemzés témáiban, és meglepni vele szeretteiteket, barátaitokat. :)

- Elindítottuk a Facebook-on a 'Zöldkör' csoportot - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok mást. :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/ . Nyilvános, úgyhogy bátran csatlakozzatok. 

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, Asztrológiai Elemzésre jelentkezni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok érdeklődni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii

- A jelenlegi időszakra és a következő 5 hónapra érdemes ezeket elolvasni: http://zoldkor.blog.hu/2013/11/07/jupiter_hatrafele_indul ; http://zoldkor.blog.hu/2013/11/15/a_hold_minosegeinek_harmoniajarol

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html ; http://greentaracanada.ca/december.html

- Aki szeretne aktívabban magán dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről, illetve ajánlunk egy most szombaton induló programsorozatot is: http://zoldkor.blog.hu/2013/11/04/a_biztonsag_elerese_csakranapok

 

Kellemes Ünnepeket mindenkinek! :)

komment

süti beállítások módosítása