HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.05.05. 01:56 Zöldkör

Aranyszabályok a sikeres és boldog Élethez

Életünket jelentős mértékben meghatározzák a nagyméretű bolygók, egyéni és globális szinteken is. Most a legnagyobb, a Jupiter hatása lesz kimondottan sorsformáló a következő egy év során. A Jupiter erőteljes kifelé áradó és terjedő, felemelő energetikát képvisel, így amikor Július 16-án belép az Oroszlán csillagjegybe, az Én, a Felnőttség, Önállóság otthonába, óriási erővel fordítja majd oda a hangsúlyt. Ez már május végén-június során érezhető, és egészen 2015 nyaráig nagyon megnöveli teremtő erőnket. Fontosnak tartok emiatt néhány egyszerű alapelvet kihangsúlyozni már most jó előre, hogy minél teljesebb tudjon lenni ez a következő egy év a számunkra!

1. Te vagy a felelős az Életed alakulásáért.

Ezt minden New Age-es, spirituális oldal elmondja, mert valóban így van. Felnőtt és önálló ember vagy. Ez egy fantasztikus dolog. Számos gyerek, köztük magam is, alig várja, hogy felnőjön, és ne legyen kiszolgáltatva bárki kényének-kedvének. Mivel passzívan jövünk a világra, és a túlélésünkhöz meg kell tanulni alkalmazkodni és elfojtani gyakorlatilag szinte mindent, a kezdeti két évtized alatt ez a vérünkké válik. A szülők gondoskodnak a fedélről, az ételről, úgy általában véve mindenről, és döntenek mindenben felettünk, gyakran a megkérdezésünk nélkül. Ehhez annyira hozzászokunk, hogy amikor már megváltozik a helyzet, csak állunk és várunk, hogy mi lesz. Új szituáció-új megközelítések; ez elengedhetetlen, különben vársz és vársz, a szülőktől már nem jön, magától pedig főleg nem. Neked kell kezedbe venni a dolgokat, és tenni érte.

2. Az Élet többdimenziós, ahogy Te is.

Ez is nagyon alapvető dolog, mégis az emberek legnagyobb része úgy él, mintha nem lenne tudatában. A világnak és Neked is több létezési szintje van. Van Fizikai tested, Érzelmi tested és Gondolati tested. A boldogság egyik fő kulcsa ennek felismerése magadban, és a Világban is. Kielégítésük megfelelő szinteken történik. Ha éhes vagy – egyél. Ha szeretetre vágysz – szeress. Ha békére vágysz – meditálj. Ha ezeket összekevered, nagy bajban leszel. Ha szeretetre vágysz és eszel, az másik szint. Ha éhes vagy és meditálsz, szintén. Mindegyik szintnek megvannak a maga szabályai. Ha nincs pénzed, dolgozz. Hiába vizualizálsz pénzkötegeket; a matéria a matéria szintjén van. Ha nincs békéd, dolgozz a belső békéden; hiába fizetsz be tanfolyamokra, ha Te nem vagy ott, nem fog működni. Minden szint a saját szintjén lévő hatásoktól működik.

3. Kizárólag a fizikai sík szintjein még semmi nem oldódott meg teljesen.

A világ a többlépcsős felépítése miatt a hagymához hasonlatos. Vannak más-más szintek, mindig a legbelső a legerősebb, és kifelé gyengül. Ha csupán a külvilágban akarsz változást, ha csak ott rendezgeted a dolgokat, az nagyon rövidtávú lesz. Ugyanazokkal az építőkockákkal, ugyanazokon a szinteken ugyanaz az eredmény fog születni. Valódi változáshoz új szintekre kell menned, mélyebbre, ahol az új energiák és új meglátások vannak.

4. Dolgozz magadon!

Fogat minden nap mosol, minden nap tusolsz, minden nap új ruhát veszel fel, és a lényeget hanyagolod a napi megfrissítéssel: a lelked, ami mindennek az alapja és legbelső, mögöttes oka. Képzeld el egy pillanatra: együtt élsz valakivel, aki egy hétig nem mos fogat. Vagy nem fürdik. Vagy ugyanazt az alsónadrágot veszi fel. Mindenki ezt teszi, a lelkével, itt az idő hát, hogy belül is történjenek ezek a tisztulások. Amióta például engem beavattak a Pránanadiba, gyakorlatilag nem telt el úgy nap, hogy ne kezeltem meg magam. Az majdnem 900 nap, és 900 teljes testkezelés! Amikor két alkalommal kihagytam három-három napot, azt tapasztaltam, hogy az addig működő dolgaim elkezdtek becsúszni, így rohantam is haza pótolni mindkétszer. Azóta figyelek mindig. Még az előtt is, minden nap jógáztam, mantráztam, meditáltam, ami rendelkezésre állt. Ha egy napja már véletlenül elfelejtek fogat mosni, a Feleségem rámszól; a lelkünkkel kapcsolatban nincs, aki ránk szóljon, hogy ’szagos’, csakis magunk!

5. Tudd, mit teszel!

Kívülről nézve, és gyakran belülről látva, ha őszinték vagyunk, az életünk nagy kavargás, világos irányok és célok nélkül. Találj módot, hogy tudd, merre haladsz! Enélkül elkezdesz valamit, de hamar ki fogsz lépni belőle, az energiaráfordításod, a döntéseid nem a megfelelő időben születnek majd. Mennél egy irány felé elméből, de közben az életed másfelé menne. Változtatnál, de lehet, hogy éppen kivárni kellene. Saját szinten természetesen nem látja az ember, ’felülemelkedve’ nagyon világos lesz minden. Nekem a saját életemben a Pránanadi mellett az Asztrológia és a Pálmalevelek olyan, ami nélkül el sem tudnám már képzelni a mindennapjaimat. Mintha lenne egy titkos műholdam és egy mikroszkópom; tudom, mikor milyen hatások vannak, mire kell figyelni. Tudom, hogy mikor váltanak a tendenciák, és már készen tudok velük együtt váltani. Enélkül felesleges izgulás lenne, küszködés, tépelődés, ide-oda kapkodás. Ezek ismeretében hatékonyság van, türelem, elfogadás, béke.

6. A külvilágod a belső állapotod mechanikus, egyenes kivetülése.

Minden, ami megjelenik a világodban, az a tudatalattidben lévő elakadt energiák mechanikus kivetülése. Óvakodnék az olyan trendi kifejezésektől, hogy ’Bevonzottad’, ’Tükör’, ’Tanítanak’, és hasonlók, mert ezek mind egyrészt egy téves passzivitást jeleznek a folyamatban, illetve egy téves aktivitást és tudatosságot, ami valójában nincs ott. Mi abban a tanítás, hogy megcsalnak? Mi abban a bevonzás, hogy kirúgnak a munkahelyedről? Számomra intuícióban és legfőképpen több száz embert kielemezve az állt össze, hogy ami benyomást nem tudunk felvenni a külvilágból, elakad olyan mértékben, amennyire éppen hiányzik belőlünk a valódi szeretet és tudatosság. Ezek a sűrűbb energiák lesüllyednek a tudatalattinkba, és jönnének fel, de visszanyomjuk őket. Közben folyamatosan kiadják rezgésüket, ’történetüket’, egyfajta felhőként körüllengve bennünket. Ahogy kioldjuk őket, a ’felhő’ is tovaleng, és megváltozik a külvilágunk. Nincs mit ’tanulni’; feloldani, kirezegtetnivaló van. Ezt mondja minden vallás, jelentősebb spirituális hagyomány: „Ébredj fel!”, „Szabadulj fel!”, „Térj haza!”. Hallottál olyat bármelyik jelentőségteljes tanítótól, hogy ’Tanuld meg ezt és azt’?! Nem csak vigasztalod magad, hogy nem céltalan a szenvedés és a csalódások…? Ne ’tanulj’, mert azzal az időt húzod, magad áltatod, az elmédnek dobsz vele csontot. Oldd fel, mert az pont hogy az elmét alkotó téglákat oldja fel. Az egyik megerősíti és az idődet húzza, a másik feloldja, és visszahelyez a most-ba és önmagadba!

7. Azt éld, aki vagy!

Ismét egy csodálatos szlogen a modern ’spirituális’ médiából. Így van: azt éld, aki vagy. De honnan tudnád, hogy ki vagy, addig, amíg fel nem fedezted magad?! Annyi, de annyi réteg, elakadt energia van rajtunk, még ebből az életből is, nemhogy előző életek millióiból, honnan is tudnád, hogy mi van ezen rétegek alatt. Próbáld csak ki: kezdd el feloldogatni ezeket a falakat, rétegeket belső munkával, és hirtelen elbizonytalanodsz, hogy ki is vagy valójában. Ez egy fantasztikus dolog! Amíg ezt nem teszed meg, addig ismételgetsz olyan dolgokat, amik nem Te vagy. Ahogy elkezded bontogatni a falaidat és a blokkokat a tudatod és energetikád mélyén, hirtelen elő tud sugározni, hogy ki is vagy. Az viszont már nem ’Te’ leszel. Onnantól történnek a dolgok rajtad keresztül, már nem állsz az útjában az életed spontán kialakulásának a sok ’énnel’; a dolgok kisimulnak, számos teher lekerül rólad, és minden megtalálja a helyét – Benned és a külvilágban is. :)

Aranykapu.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást. https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1400-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása