HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.05.12. 01:18 Zöldkör

A Nyugat pillangói

Nagyon érdekes bolygóállásról fogok írni ebben a cikkben. Egy ideje szemezgetek már vele, de valahogy mindig úgy alakult, hogy halasztódott a megírása; eljött az idő. :) Érint bennünket politikailag, társadalmilag, és ami a legfontosabb, emberileg, magánéletileg a leginkább. Nem emlékszem, hogy találkoztam volna bármilyen cikkel, ami mélységében beszélt volna róla, szóval itt az idő. Nagyon sok minden világosabb, érthetőbb és még inkább elfogadhatóbb, változtathatóbb lesz általa.

Az asztrológiában, a bolygók között többféle fényszögkapcsolatról beszélhetünk. Vannak közöttük harmonikusabbak, és vannak feszültséget keltők, melyek kihívásokat támasztanak. Kétféle ilyen fényszög a kvadrát és a szembenállás. Az első 90 fokos pozíció: úgy a legkönnyebben átérezhető, hogy emberként a látóterünkben csak egy bizonyos dolgot tudunk alaposan megvizsgálni, vannak dolgok, melyek a perifériáján vannak. Hogy azokat is megvizsgáljuk, el kell fordítanunk a fejünket, de akkor ’elveszítjük’ a korábban vizsgált objektumot. Amolyan vagy-vagy állapot, fényszög.

A szembenállás a nevéből adódóan azt jelenti, hogy ott van valami, látjuk, de távol is vagyunk tőle. Egyfajta ló elé belógatott répa esete, látod, ott lebeg a szemed előtt, de kevésbé tudsz jól lakni belőle.

Ezeknek a legintenzívebb együttese a ’Nagy Kereszt’, ami április 9 és május 9 között formálta az életünket, enyhébb formája egy olyan derékszögű háromszög, mint például az, amiről ez a cikk szól.

2013. július 29. és szeptember 1., főképpen pedig 2014 január 17. és május 20 között jelen van az égen egy ilyen háromszög, a Jupiter, az Uránusz és a Pluto bolygók között. Mindhárom egyfajta ’lassú bolygó’, amik mélyen, egzisztenciálisan alakítják az életünket.

A Jupiter a Rákban a Haza, Otthon, Család, Nőiség, Házasság, Anyaság, Béke, Érzelmek, Ősi intuíciók minőségeit hangsúlyozza, az Uránusz a Kosban egy tétova, ide-oda lépegető elindulást, majd megtorpanást jelez, a Pluto a Bakban pedig a múltunkban feldolgozatlan, megkövesedett, védelmet adó, de érzéketlenné tevő és korlátozó energiát jelképez. Hatására tétovázunk, hogy kibújjunk-e a csigaházunkból, páncélunk mögül; kibújunk kicsit, aztán visszamegyünk.

Láthatjuk, két ilyen tétovázó, csiki-csukiztató bolygóhatás érinti negatív fényszögeivel a mai időkben leginkább hiánycikk minőségeket: a Békét, Türelmet, Együttérzést, Családot, Megnyugvást. Igazság szerint maga a Jupiter a Rákban is egy ellentmondásos jelleg. A Jupiter egy kifelé áradó szellemi, nagyságra törekvő energia, a Rák ennek éppen ellenkezője.

Ez a derékszögű háromszög, különösen idén január 17 és május 20 között arra hívja fel a figyelmünket, hogy mennyire megosztottá váltunk egyénileg és társadalmi, kollektív szinteken is. Mindent egyszerre akarunk: gondolkodni és érzelmeket átélni, dolgozni és gyereket nevelni, totálisan spirituálisnak lenni és egyszerre milliomosnak is. Mivel mindent akarunk, egyszerre és azonnal, öngól helyzete áll fenn, mert a háromdimenziós világban egy felé tudunk menni igazán, és akkor a többi minőségről le kell, hogy mondjunk. Mivel semmiről nem akarunk lemondani, egy valami helyett inkább a semmit 'választjuk', anélkül, hogy észrevennénk, és közben fennen hirdetjük nyilvánosan, hogy mindenünk megvan.

Ha Gyereket nevelsz, nem lehetsz vállalat-igazgató. Ha a napodat a McDonalds-ban töltöd a wifi-n, nem képviselheted azokat a klasszikus értékeket, amiket a Facebook-on teszel ki idézetek és képek formájában. Ha csak a Karrieredre fókuszálsz, nem tudsz elmélyedni. Ha úgy élsz, mint egy szerzetes, nem tudsz megélni a külvilág anyagi szintjein. Valamelyiket ki kell, hogy válaszd, és afelé haladni, azért dolgozni, erőfeszítéseket tenni, és várni, hogy beérjen minden törekvésed, ambíciód. Persze, ösztönös reakcióval fel lehet ezen a ponton forrni, hogy "Miért ne lehetne?!", de szerintem elég körbenézni, hogy mennyire mindent akar mindenki, és mi ennek az eredménye.

Ez az egyik fő oka az év eleje óta tapasztalható toporgásnak, nehézségeknek, hogy a nyugati életmód és a média elhitette Veled, velünk, hogy minden jár nekünk, azonnal. Bemész a boltba, kinyújtod a kezed, és a tied. A pénzt már nem kézbe, borítékban kapod, hanem elektronikus jelként, számlára. A hitelkereted lehetővé teszi, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród sem ér, és maaaaaaajd valamikor rendezed. Mindent lehet! Szabad vagy! Tökéletes vagy és teljes! Harsogja mindenhonnan a média: vagy agresszívan a ’világi’ fórumokon, vagy passzív agresszíven a ’spirituális’ fórumokon. Hunyd be a szemed, ’teremtsd meg’ és a Tiéd!!

Közben elfeledkezünk a világ valódi felépítéséről, törvényszerűségeiről, és úgy élünk, mintha már szellemlények lennénk, angyalok, égi küldöttek, milliárdosok, államfők. „Mindent lehet! Megérdemled!”. Mivel állandóan ezzel vagy bombázva, a tv-ből, rádióból, kirakatokból, és főképpen a Facebook-ról, idővel beléd ivódik.

És nem érted, miért nincsen ott. „Hiszen azt mondták! Hiszen megérdemlem! Hogyne érdemelném meg, hiszen azt mondták”. Ismételgeted mantraként magad elé, akár fennhangon, akár magadban, akár tudatalatt. Közben pedig nem veszed észre, hogy egyetlen dolog igazolja ezt: az, hogy „Azt mondták….”. A tapasztalat pedig gyakran más. Vársz, vársz, vársz, és valami hiányzik. És vársz. És: „Azt mondták!”.

Amennyiben készpénznek veszed, hogy ez jár neked, és hogy ha törik, ha szakad ott is lesz, nagyon érdekes pozícióban találod magad. Hasadtan, ahogy a fenti bolygóállás is mutatja az év első felében.
„A fény gyermeke vagy!”, mondja a kép, melyen egy angyal borítja ölelésébe a Földgolyót. Miért dolgoznál, izzadnál azért, hogy jól és kívánatosan nézz ki, hiszen „Tökéletes vagy, úgy, ahogy vagy!”, írja a kép alatt Neked a Facebook, melyen a szivárvány a végtelenbe vezet éppen. „Ha elmegy, majd jön másik!”, mondja a kép, miközben egy kiskutya éppen megölel egy nyulat, közben pedig egy kismacska rajtuk szaladgál, és Neked eszed ágában sincs igazából beletenni értékeket a kapcsolatodba. 

Mivel mára természetes mindez, nem veszed észre, eltompultál a mögötte lévő valóságra. Régebben az vezetett, aki a legjobb volt. Arra figyeltek, aki a legjobban tudta. Az házasodott és vállalt gyereket, aki alkalmas volt rá. Természetesen itt is voltak kivételek, de ennyire nem voltak a dolgok felborulva. Azt kaptad, amit beletettél, nem azt, amit kértél. Mert őszintén, most sem kapod meg, amit kérsz. Most is azt kapod, amit beleteszel. Csak mivel eltompít a ’spirituális’ média, eszedbe sem jut beletenni. Mert „neked ez jár!”. Furcsa gondolatmenet ez. Azelőtt jár, hogy bármit is tennél érte itt a három dimenzióban. Ez nagyjából olyan, hogy a fa azelőtt hoz termést, hogy elvetette volna valaki a magot. Azelőtt ennénk meg a vacsorát, hogy megfőztük volna. Azelőtt fürödnénk le, hogy koszosak lennénk. Érzitek a helyzet falsságát? Azt mondják, „tele a hasad!”, és mivel mindenki ezt mondja, nem is akarsz enni, de közben éhes vagy. És nem érted, mi a baj, hogy miért nincs ott a valóságban. Hiszen: „Azt mondták…..”.

Valószínűleg itt az ideje felébredni ebből, legalább egyének szintjén. Egyénileg mindig ki lehet ugrani az ilyen hullámokból. Annyi fantasztikus technika, módszer, útmutatás van, amivel valódi változásokat lehetne elérni az életedben, de hogyan is lennél motivált rá, ha „Mindened megvan!”. Tudod, hiszen minden nap látod a monitoron, a tv-ben, a kirakatokban, az újságokban. És nem veszed észre, hogy már nyertek is veled szemben, akik a fogyasztói-irányítói lánc túloldalán vannak, vagy akik szintén bele vannak gabalyodva ebbe a 'várakozásba'. Ki vagy elégítve, de csak elme szinten; a valóságban sok minden hiányzik még. Ami a tiéd lehet persze, de akkor, ha rájössz, hogy valójában nincs is ott még.

Itt most nem egy felkelésre buzdítok senkit, gyűlölködésre mindenféle ködös összeesküvő háttérszervezetekkel kapcsolatban; a változás mindig az egyén szintjén indul el! Amennyiben az egyének hagynak fel ezzel a kábító-tompító-jóllakató bombázással, akkor tud elindulni valamilyen változás.

Nagy szükségünk lesz erre, mert ahogy a Jupiter belép az Oroszlánba nyáron, tovább nyílik ez az olló. Érezzük már ezt, de teljesen le van tompítva az érzékelésünk a média által. Van egy nagyon jó mondás: „Szórakoztatva lenni annyi, mint egyetérteni.”. Ideje felébredni! Belülről kell elkezdened a változást, egyéni szinteken, és akkor valami nagyobb is tud változni. Annyi fantasztikus dolog van ott a világban, a realitás szintjein, csak vissza kell térni a nagybetűs valóságba, tenni érte, dolgozni kívül-belül, és minden, ami eddig a monitorokon és az elmékben létezett, ott tud lenni ismét!

A napokban láttam egy hirdetést, amiben egy fényképező-cég azzal a szlogennel hirdette a gépét, hogy "Never miss a moment!". (Soha ne maradj le egy pillanatról sem!). Nem lenne őszintébb úgy hirdetni, hogy "Mindig lemaradsz mindenről, ha a termékünket használod!"? :) Végig lehet esetleg ma még menni úgy az utcán, hogy a melletted haladó ne álljon meg fotózkodni magáról minden fű-fa-bokornál? Lehet úgy esetleg még 'családi' beszélgetni, hogy ne egymás állapotait lájkolgassuk? Úgy megünnepelni egy születésnapot, hogy ne egyből egy albumba menjen a Facebook-on?

Én még emlékszem a gyerekkorom családi eseményei közül az összes pillanatra. Hogy milyen volt a torta íze, hogy az asztal alatt bújtam ki a lábak között, ha ki akartam menni. Nem azért mert 'tudatos' voltam, és a felhők beleúsztak közben egy képen a lemenő napba, hanem pont azért, mert nem voltak lemenő napos felhők, és kiírva, hogy milyen tudatos vagyok. Még tudtam örülni dolgoknak, és ezért jöttek is a dolgok. Mert nem készültek róluk képek, még nem vált Facebook-státusszá, és felszínessé. És mert nem tudtuk, hogy "nekünk mindez jár, mert az Univerzum gyermekei vagyunk mind!"; azért járt, mert a szüleink gyermekei voltunk, és legfőképpen egyszerűek. Nem 'egyszerűek', és közben egy szerzetes bambuszfa előtt meditál; egyszerűek.

Hogy miképpen jutott el ide ez a folyamat, mik a következő lépcsőfokai, és hogyan lehet felszabadulni alóla, a következő cikkben kerül kifejtésre.

big-treasure-chest-rainbow-illustration-32870867.jpg

 Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást. https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1400-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :)

(Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Vidékről utánvéttel is megrendelhető!)

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

Az ára 3000 forint, terjedelme 304 oldal.

- Egy másik nagyon érdekes és izgalmas kiadványunk egy hangoskönyv, mely Buddha tanításait tartalmazza. A címe 'Dhammapada - A Tan Útja', amolyan buddhista Bibliának tekinthető. Nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. 

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása