HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.05.27. 01:29 Zöldkör

Június hónap asztrológiai előrejelzése, 2014

Június hónap összeállításánál végig az az érzésem volt, hogy olyan, mint egy számítógépes játék bónusz-pályája. Nem illik a játék hagyományos ívébe, menetébe, mégis kapcsolódik hozzá. Bejárásával nem haladunk a fő sodrásban, mégis az ott szerzett tapasztalatokat, bónuszokat tudjuk alkalmazni majd a ’rendes’ pályán is. Egy nagy cselt fog alkalmazni rajtunk az Élet: megkapjuk, amit akarunk, akartunk már hónapok óta! Szabadságot, bulit, pihenést, élvezeteket, hogy aztán majd mi magunk legyünk, akik megcsömörlünk ettől. Vigyázat, meg leszünk vezetve! :) Mégis, az éhségünk nagyobb lesz, mint az óvatosságunk, vagy annak tudata, hogy csel alatt vagyunk, és az Élet eléri rajtunk, amit szeretne; hogy a végletekből kiábránduljunk. A teljes bezárkózás-totális kiáradás, a ’spiritualitás’-materializmus, az egyedül-együtt, az én-a mi; mind olyan dolgok, amiket nagyon ’trükkösen’ ide-oda rángatunk már jó ideje, gondosan ügyelve rá, nehogy valamelyikkel jóllakjunk, mert akkor fel kéne adni a hasadtságot. Most jóllakatnak minket először az egyik véglettel, aztán a másikkal, végül mi magunk akarjuk majd azt igazából is, amiért kívül a leginkább sopánkodunk, de belül a legjobban taszítjuk: egy normális, nyugodt és hatékonyan működő életet. :)

Gyakorlatilag a teljes hónapon átívelő, és a tavaszi napokat az egyik leginkább meghatározó hatás miatt, Április 10 és Június 28, szombat között egyfajta beakadt érzet lesz jelen a Párkapcsolattal, a nemiséggel és életünk harmóniájával. Új, induló kapcsolatok esetében döcögős kezdetet okozhat, meglévők esetén olyan múltbeli elakadt energiákra hívja fel a figyelmet, akár jelen életből vagy előző életekből, melyekre nagy szükségünk lenne a jelen teljességének megéléséhez. Általában véve mindannyiunknál azt okozza, hogy csináljuk-csináljuk, hogy jó legyen, de valahogy nem teljes az érzet, vagy a cselekedet gyümölcse késve érkezik. (Mars Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Május 25, vasárnap és Június 7, szombat között nagyon energikusnak, célokkal telinek és felfrissültnek érezhetjük magunkat. Amolyan kamaszos lendülettel, gyors gondolkodással tudjuk tenni a dolgainkat, legyünk is hát nagyon aktívak ebben a két hétben! (Mars Mérlegben trigonban Nappal Ikrekben)

Június 1, vasárnap és Június 11, szerda között ebbe további aktív és kiáradó, felemelő energiák kapcsolódnak. Egy új világ nyílhat ki, valami teljesen Új, felfedezésre váró dolog, esemény, élethelyzet. (Én például aznap indulok egy év után ismét Magyarországra.) (Nap Ikrekben szextilben Uránusszal Kosban)

Június 2, hétfőn a korábbi ’Nagy Kereszt’ egyik fényszöge kioldódik, ez segít majd a világot jobb helynek látnunk, a békét jobban éreznünk, érzelmeinkkel kapcsolatba kerülni: úgy általában véve a megnyugvás motívumát tudja ismét visszahozni életünkbe. (Jupiter Rákban kvadrátja kioldódik Uránusszal Kosban)

Június 3, kedden egy olyan bolygóhatás szűnik meg, ami egy ideje bizonytalanná, mélabússá, enyhén zavarodottá tett bennünket. Láthatjuk, június elején hullanak le korábbi láncok és lekötő energiák, hogy mellette gyorsító, kifelé árasztó hatások vegyék át a helyüket. (Nap Ikrekben kvadrátja kioldódik Neptunusszal Halakban)

Június 3, kedd és Június 11, szerda között szentimentálisnak érezhetjük magunkat, felerősödhet a valahová tartozás vágya, a küzdelmet átveszi a megegyezésre, nyugalomra való igény. Akik gyereket szeretnének vállalni, és/vagy költözni, itt nagyon erős támogató energiák lesznek jelen erre. (Merkúr Rákban trigonban Neptunusszal Halakban)

Június 4, szerda és Június 13, péntek között sikerülhet eltalálni az egészséges egyensúlyt, hogy mi a még élvezetes, de nem hedonista, mi kényeztet, de nem lustít. Ebben az időszakban keressük a minőségi élvezeteket, a prémiumot, adjuk meg a módját, mélyedjünk el benne, ízlelgessük, bármilyen élvezeti formáról is legyen szó. Induló, vagy meglévő párkapcsolatoknál egyszerre lehet jelen egy nagyon ’új’ és nagyon ’ősi’ érzés, energia. (Vénusz Bikában trigonban Plutoval Bakban)

Június 5, csütörtök és Július 8, kedd között, a hónap másik legjelentősebb és leghosszabb hatásaként, ebbe az ’élvezeti’ időszakba belevegyülhet amolyan ’Héja nász az avaron’ érzet is. Azzal fogunk majd billegni, hogy mennyire hagyjuk meg az én-t, az egot, hogy élvezzük a másikat, az életet, és mennyire adjuk fel, hogy be tudjon lépni a másik a terünkbe, kapcsolódhasson, és ezáltal létrejöjjön az ebből eredő öröm. Szkanderozás, egyezkedés, a területi határok egyeztetése szintén nagyon valószínűek itt. (Mars Mérlegben szemben Uránusszal Kosban)

Június 5, csütörtök és Június 28, szombat között, szinte az egész hónapon átívelve, ismét visszaáll a ’Nagy Kereszt’ egy része, derékszögű háromszög formájában. Mielőtt többen a szívükhöz kapnának, és felsóhajtanának, szólok, hogy ez már valamivel másabb lesz, mint az áprilisi horror volt! :) Ott amolyan túlélésért játszottunk, negatív előjellel, itt azért, hogy mi az, amivel még büntetlenül el tudunk ’sumákolni’. Az érzetet tudom elmondani, ami hozzá kapcsolódik: kb olyan, hogy be tudunk-e lógni a sztriptízbárba, hogy észrevenne valaki, ezzel fokozva az izgalmát. Szex közben mennyire lehet megharapni a partnert, hogy az még mindkét félnek jó legyen, ne eltaszítás. Mennyire lépjek oda a gázpedálra, hogy érezzem a sebességet, és még ne kapjak egy óriási csekket érte, vagy szálljak el kétszáznál a kanyarban. Amolyan határok feszegetése lesz itt jelen, húzd meg-ereszd el jelleggel, dekadens és kíváncsi energiákkal. (Mars Mérlegben-Pluto Bakban-Uránusz Kosban derékszögű háromszögben)

Június 5, csütörtökön kioldódik egy olyan fényszög is ezzel párhuzamosan, ami konszolidálta, elsimította gondolatainkat, kommunikációnkat, cselekedeteinket, hogy jöhessen a fenti három hetes ’buli’. (Vénusz Kosban-Bikában szextilje kioldódik Merkúrral Rákban)

Június 6, péntek ismét valami Új dolgot hozhat; egyúttal itt lehetünk a leginkább olyanok, mint egy megvadult, pörgős kamasz. (Nap Ikrekben fokra pontos szextilje Uránusszal Kosban)

Június 7, szombat és Július 1, kedd között a Merkúr bolygó hátrafelé halad a Rák csillagjegyből az Ikrekbe. A Rák a nyugalom, béke, család, érzelmek, az Ikrek a komolytalanság, játékosság, felelőtlenség helye. Ez is az addigi ’komolykodásból’, ami a téli hónapokban ránk nehézkedett, felszabadít, de meg is zavarodhatunk egyúttal. Használjuk ki a nyarat, menjünk egyfajta nyári szünetre!
Egyúttal fordítsuk figyelmünket visszafelé Gyermeki részeink felé, és vizsgáljuk, majd gyógyítsuk meg azokat a pontjait, melyek akadályozhatnak egy kultúrált, jól működő felnőtt élet működtetésében és harmóniájában.

Június 8, vasárnap egy olyan nap lehet, amikor érdemes a párunkat kerülni, a vitákból kimaradni bárkivel, illetve akinek hajlama van megcsalásra, és nem akar borítani dolgokat, jobb, ha bezárkózik otthonra, mert itt érzelmileg, emberileg felkavaró energiák lesznek jelen, ezen a napon. (Mars-Hold-Felsz.HCs. Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban, Jupiterrel Rákban)

Június 9, hétfő és Június 17, kedd szintén egy amolyan állóháborút jelezhet párok, emberi viszonyok között. A korábbi összekapcsolódási vágy átmehet biztonsági játékba, azt nézve, hogy mit kell feladnunk a másikért, másik miatt, nem azt, hogy mit nyerünk belőle. Ügyeljünk itt a mértéktartásra, fizikai és érzelmi értelemben egyaránt. (Vénusz Bikában szemben Szaturnusszal Skorpióban)

Június 10, kedden az egyik ’lassú bolygó’, a Neptunusz elindul hátrafelé a saját csillagjegyében, a Halakban. Visszarévedhetünk innentől a múltunkba, az ’amikor még minden jó volt’ állapotába a június első hetében elindult világiasabb jellegekből. Ez a motívum valami olyan, amikor a nagyszájú, ’menő’ kamaszlány kiosztja a szüleit, ellóg a buliba, az elején jól érzi magát, aztán pár óra múlva, amikor már mindenki teljesen készen van, hirtelen nagyon üresnek érzi magát, és elkezdenek hiányozni a szülei, és az általuk nyújtott ’unalmas’, de biztonságos közeg.
Kiváló alkalom, időszak a múltunk gyógyítására megfelelő terápiákkal innentől kezdve. Szólok majd, mikor indul előre! :) (Neptunusz hátraindul Halakban; közben trigonban retrográd Merkúrral Rákban)

Június 11, szerda és Július 28, hétfő között, másfél hónapig(!) egy nagyon-nagyon jelentőségteljes ’kapu’ lesz nyitva! Két bolygó, illetve csillagjegy jelenti a karmát elsődlegesen, a Skorpió és a Bak, illetve a Szaturnusz és a Pluto. Nos, ezek történetesen most egymás csillagjegyeiben vannak, és ebben az időszakban egy lágyan segítő szextil fényszögben kapcsolódnak egymással. Ez azt jelenti, hogy nagyon szépen tudjuk pucolni az előző életes dolgokat, és annyi fog jönni, amennyit el is tudunk bírni. Ebben a másfél hónapban nem az lesz a kérdés, hogy „Imádkoztál-e ma/már Desdemona?!”, hanem „Utaztál-e ma/már xy?!” (Mindenki behelyettesítheti a párját, vagy egyéb jelentős szereplőt az életében.)

Június 12, csütörtök és Június 16, hétfő között a Nap bolygó fényszögkapcsolat nélkül halad az Ikrek csillagjegyben, ami egyfajta magány, elveszett gyerek érzetét adhatja nekünk, illetve azt, hogy egyedül kell helytállnunk valamiben.

Június 13, pénteken a Jupiter és a Szaturnusz nagyon erőteljes trigonja kioldódik. Ebben a közegben ez olyan, mint amikor az osztálykiránduláson a felügyelő tanár félrenéz, vagy lekapcsolja a villanyt, és elalszik. E két bolygó ugyanis az erkölcs, a régi hagyományok energiáival őrködött felettünk, és ettől a naptól kezdve ’szabad a tánc’. Segít a világibb élvezetek értékelésében, de azért itt is figyeljük azért a mértéket fél szemmel.

Június 13, péntek és Június 24, kedd között ez a pörgés egy kicsit földelődhet, egy lépést hátralépünk, és már egy kicsit jobban odafigyelve tesszük a dolgokat. Igyekszünk majd az örömöket másokkal is megosztani, illetve figyelni arra, hogy ne másokon átlépve, vagy kárára szerezzük meg őket. (Vénusz Bikában szextilben Jupiterrel Rákban)

Június 16, hétfő és Június 24, kedd között a Merkúr bolygó együttállásban lesz a Nappal az Ikrekben és a Rákban. Ezt amolyan dialektikának tekintem: ahogy kihúzzuk a végletet az individualizmus és az élvezetek irányába, természetszerűleg megjelenik az igény a társas-ságra és az önfeladásra. Amolyan ’adj meg valamit valakinek teljesen, lakjon jól vele, és akkor már nem fog kelleni neki’ elve van itt érvényben. Télen próbáltak minket elzárni a külvilágtól, hogy befelé figyeljünk, és kötődjünk valakihez – nem sikerült. Akkor most kihajtanak minket. Mint amikor az apa nyomja a szádba a füves cigit – akkor már nem buli, és hogy kibabrálj vele, felmész a szobádba tanulni, mert az pont az ellentéte, amit ő akar. És ő nyert.

Június 18, szerda remek és mély nap minden szempontból, ami érzelmekhez, otthonhoz, gyógyuláshoz, terápiához köthető. Menjünk fürdőbe, gyógyítóhoz, beszélgessünk egy nagyot és őszintét, a gyerekvállalósok pedig itt is nyugodtan próbálkozzanak extra segítség mellett. (Hold együtt retrográd Neptunusszal szextilben Plutoval Bakban)

Június 19, csütörtök szintén fantasztikus nap mindezekre, de egy kicsit aktívabb, közösségibb jelleggel. (Hold Halakban szextilben Vénusszal Bikában trigonban Jupiterrel Rákban)

Június 24, kedden egyszerre kioldódik majd két olyan fényszögkapcsolat is, melyek ’pörgősek’ és világiak voltak, ettől valamennyire belassulnak és bemélyednek az energiák.

Június 24, kedd és Július 4, péntek között majd nagyon akarjuk azt a hazamenést: ez már az lesz, amikor a buli végén már nagyon zavar a hangos zene, csípi a szemünket a füst, fáj a lábunk, és mindent akarunk, ami nem ez. Itt felértékelődik majd a család, a meghittség, a nyugi, a valahova-valakihez tartozás. (Nap Rákban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Június 25, szerda amolyan vízválasztó lehet, amikor, vagy aminek környékén eldől, hogy kivel tudjuk elképzelni, vagy megvalósítani a fentebb leírt békét, pontosabban itt még a vágyát. Ismét kialakulhat egy állóháború párkapcsolatban, vagy emberi viszonyban, de itt már nem olyan hevesen, mint a hónap elején. Itt már túl vagyunk ezen-azon, tudjuk, mit nem akarunk, mit akarunk, és ennek a tudásnak a bástyájáról szemlélgetjük a másikat, és egyezkedünk vele. (Mars Mérlegben fokra pontosan szemben Uránusszal Kosban)

Június 25, szerda és Július 3, csütörtök között ez ismét okozhat néhány kanapén töltött éjszakát, vagy álmodozást régi kapcsolatokról, vagy szülői biztonságról. Keresni fogunk olyan emléket, helyet, ahol anno még úgy éreztük, jól mentek a dolgok, és odatartoztunk. Nos, nem véletlenül vagyunk már ott, így harsanjon fel ebben az egy hétben a korábbi „Utaztál-e már Desdemona (xy)?!”, és akkor az, ami volt, utána itt lehet és most, sokkal élőbben és valódibban. (Vénusz Ikrekben kvadrátban retrográd Neptunusszal Halakban)

Június 28, szombat lesz a hónap piros felkiáltójeles napja. Itt egy napra ismét feláll a korábbi ’Nagy Kereszt’. Legyünk itt a ’radar alatt’, kerüljük a konfrontációt, és csináljunk valami jót.
(Külön érdekessség, hogy pont ezen a napon lesz a három közül a legnagyobb Zöldkör csoport-előadás, személy szerint nem izgulok, lesznek ott jó gyakorlatok, szóval minden rendben lesz. :) )

Június 29, vasárnap és Július 10, csütörtök között már azt mondjuk, hogy „Igen, a családot, a békét, a nyugalmat akarom!”; igen ám, de ehhez a múltat kellene elengedni, pontosabban felhasítani azt a burkot, ami rejtegeti, és kiengedni az energiát, ami ott van elakadva, és kellene a békénkhez és új, nyugodtabb, teljesebb életünk elindulásához. (Nap Rákban szemben Plutoval Bakban)
Itt a Jupiter már nagyon közel van az Oroszlánhoz, Július 16-án be is lép, onnantól ’vagy-vagy’ energiák lesznek életben. Vagy a múltban vagy, vagy a jelenben. Vagy valóban spirituális vagy, vagy valóban materialista. Én magam is itt térek vissza Kanadába, ahol el kell dönteni, hogy vagy átköltözünk a végsőnek tűnő városba és családot alapítunk itt a jelenben, előtte kiterápiázva és elengedve a múltat, vagy különválunk. Mindenkinek ott lesz ez a vagy-vagy! A vicces az egészben, hogy aki kipucolja a múltját, nemhogy elvesztene bármit is, hanem mindent megnyer.

A Júniusi hónapot leginkább egy amerikai tinifilm és egy brazil szappanopera keverékéhez tudom hasonlítani. Amerikai tinifilm annyiban, hogy tudod, hogy nem kellene fogadásból a pókot megennie a főhősnek részegen a buliban, de drukkolsz neki, közben meg émelyegsz és nevetsz egyszerre. Tudod, hogy nem kellene az apa hatvan éves, minden nap polírozott ritkaság-Ferrariját összetörni, és amikor megtörténik, elkapod a fejed, és közben a szád sarkából mosolyogsz. Annyiban brazil szappanopera, hogy tudod, hogy a főhősnőnek nem a bunkó Aurelio Marceza-val kellene összeszűrni a levet, csak mert a kedves, jóképű és gazdag másik főhős elfelejtett születésnapi ajándékot venni neki. Folyamatosan felszisszensz, hogy miért nem békülnek már ki, de közben egy részed jogosnak tarta a főhős büntetését, és száműzetését is. Végül már te magad is elunod ezt a kínlódást, és azon imádkozol, hogy fogadja már vissza, vagy kihajítod a távirányítót az ablakon, és elmész inkább fürdeni.
Ilyen kínunkban mosolygó érzeteink lesznek valószínűleg június hónap során. Élvezzük már, hogy végre történik valami, és azt is, hogy közben tudjuk, hogy ami történik, annak azért olyan nagy súlya nincs a mélyben. Játszunk, néha már kínunkban, és néha ránkszólnak majd, hogy ez már kicsit sok. A hó végén ’behívnak’ majd, akkor mi is nagyon unjuk már saját magunkat, és jól fog esni a hazatérés. :)

DennistheMenaceMovie-Still7.jpg

 Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást. https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1400-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) Május 16-ától lehet hozzájutni a Főnixházban! Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása