HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.07.29. 09:14 Zöldkör

Augusztus hónap asztrológiai előrejelzése, 2014

Az Augusztusi hónapról legelőször a világbajnokság elődöntője, a német-brazil 7-1 jut eszembe. Kimennek a csapatok nagy izgalommal, a nézők, szurkolók várják a hűdenagy dolgot, erre húsz perc alatt eldőlt, a második félidő már igazi kín bizonyos szempontból, de becsületből néha odanézünk, hogy mi van, miközben más dolgokkal vagyunk már elfoglalva. Augusztus ilyen jellegű lassú, piperészős, tollászkodós hónap lesz, melynek során felkészülünk szeptemberre. Mindannyian nagyon várjuk majd, hogy elteljen, mert hozzá vagyunk szokva a pörgéshez, a rohanáshoz, a történéshez, az állandó villódzáshoz; de ez inkább egy ’régimódi’ hónap lesz.

A legdominánsabb bolygóhatás okozza majd ezt, egyfajta őszi-téli, behúzódó, visszanéző, rendeződő jelleget fog adni augusztusnak. A Skorpió csillagjegy az összes eddigi előző életeink feldolgozatlan, mélyben kavarodó energiáit jelenti, melyben most egyidejűleg a Szaturnusz mellett a Mars is végighalad, Július 26, szombat és Szeptember 13, szombat között. Rengetegszer előkerült már, hogy ’12 októbere óta a Szaturnusz préseli ki a tudatalattinkból az előző életek energiáit, történeteit a felszínre, és azóta effektív módon senki élete sem haladt előre igazán, inkább kavargott, rendeződött, hömpölygött. Most, hogy nemrég előreindult a Szaturnusz, elkezdi ismét szivattyúzni felfelé a dolgokat, és közben a Mars olyan, mintha petárdákat dobálna bele. Eleve áradnak fel-ki a dolgok, és mellette pukkanó hangokkal fröcsköl is kicsit. Ezáltal a Nagy Rendeződés, Tisztázás, Átalakulás hónapja lesz Augusztus. 

Fontos, hogy tudatosan és aktívan vegyünk részt ebben a folyamatban. Mindent engedjünk, ne lepődjünk meg semmin, és a legfontosabb, ne hozzunk nagy döntéseket augusztus során, mert nem lesz(ünk) objektívek! Jön fel a ’mozi’, és ha elhisszük, akkor abból döntést hozva, a felperzselt földön találhatjuk magunkat, miután kirezgett a történet, amire reagáltunk. Engedjük, engedjük, és belül(!) rendeződjünk. Az (el)engedés mindig belső történet, a régi, elakadt mintákat engedjük el, sosem kívül, és az Univerzum jobban fogja tudni, hogy mi az, ami maradjon az életünkben, és mi az, ami menjen. Ami szeptember közepére marad, az marad, ami megy, az megy. Ennyire egyszerű. Hogy ezt megfelelően tudjuk menedzselni, belső munkával segítsünk rá – nem a kinti dolgok elengedésére, hanem a benti, saját, elakadt mintákéra!

Július 29, kedd és Augusztus 15, péntek között nagyon intenzív impulzusok lesznek a terápiára, gyógyulásra, helyzetek tisztázására. A júniusi egyet hátra után, július közepéig egyet előre, itt pedig egyet hátra jön ismét ebben a két hétben, hogy aztán ismét lehessen a felépített alapokon az újabb egyet előre. Itt még viszont pihenjünk meg, rendszerezzünk, integráljuk az eddigieket. (Mars Skorpióban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Július 31, csütörtök és Augusztus 5, kedd között Gyermeki részeink támogatva érezhetik magukat egy Nagyobb Erő által, ami egyik részről jó, mert a májustól-július végéig tartó nagy gyermeki megvadulás után kicsit megnyugodhatunk, biztonságban érezhetjük magunkat. Figyeljünk oda azonban, hogy hajlamunk lehet ebben a hétben elbízni magunkat, túl nagy dolgokba belevágni, és többnek mutatni magunkat, mint amilyenek vagyunk, vagy amire képesek lennénk. (Merkúr együtt Jupiterrel Oroszlánban)

Július 31, csütörtök és Augusztus 6, szerda között emiatt, emellett, gondolatainkban, tetteinkben, kommunikációnkban felkavarodhatunk, melynek során kellemetlen helyzetbe hozhatjuk magunkat, vagy megbánthatunk másokat. Olyan ez, mint amikor a gyerek először ülhet a felnőttek asztalához, vagy vehet részt a világukban, de még nem ismeri a szabályokat, a szokásokat, ezért elefántként működik a porcelánboltban. Ha megbántunk valakit, vagy nem megy valami, amit csinálunk, ne tegyünk rá még egy lapáttal, hanem hagyjuk abba, és vegyünk egy nagy levegőt. Ezután próbáljuk újra, megfontoltabban és nyugodtabban. (Merkúr Oroszlánban kvadrátban Marssal Skorpióban)

Augusztus 1, pénteken a Merkúr bolygó belép az Oroszlán csillagjegybe. Amiért a megvadult és megijedt gyermeki részeink harcoltak május és július vége között, most beérik. Nagy önállóságot kapunk szavainkban, tetteinkben, gondolatainkban, de egyúttal meg is ijedhetünk a korábbi tetteink következményeitől. A megoldás itt továbbra is a tudatos ’nyitás’ mások felé, az egyet hátralépés, a levegővétel, ne hagyjuk, hogy belepörgessük magunkat egy egós és zárt állapotba, mert olyanok leszünk, mint a gyerek, aki építőkockákkal falakat húzott maga köré játék közben, és most sír, hogy mennyire egyedül van, és bezáródott. Ő maga építette a falakat, csak nem vette észre. Kérjük ki mások véleményét, keressük mások társaságát, és tudatosan húzódjunk háttérbe, amikor másokkal vagyunk, figyeljünk kifelé is.

Augusztus 4, hétfő és Augusztus 13, szerda között kapunk azért egy támogatást is gyermeki részeinkhez, egyfajta felemelő, felnövesztő, érettebbé tevő erő formájában. Legyünk hálásak érte, és ne vegyük garantáltnak. Ugyanez a hatás egyeseket még tovább vihet a korábban megkezdett folyamatban, egy hiperegó végletébe eltolva őket. Türelem, alázat, másokra figyelés, szintén fontos tanácsok itt. (Merkúr együtt Nappal Oroszlánban)

Augusztus 4, hétfő és Augusztus 14, csütörtök között szintén egy kétpólusú hatás lesz aktív. Aki nyitott, alázatos és éber tud maradni, az szerényen, csendesen és biztosan összeszedettebb, teljesebb lesz, aki az ellenkezőjét éli és működteti, annak egyre inkább eltűnnek a valódi perspektívái, anélkül, hogy észrevenné. Kollektíven, globálisan is előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor az együttműködés helyzeteit választva tudunk Jövőt nyerni, a túlzott individualizmus, akár nacionalizmus pedig biztos perspektíva-nélküliséget jelent. (Nap Oroszlánban trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

Augusztus 6, szerda és Augusztus 11, hétfő között szintén érdemes odafigyelni, hogy a nyitottság, megoldás-keresés, együttműködés jelenti a kulcsot mindenhez. Akik egós és zárt állapotban töltötték az elmúlt heteket, felerősödő agressziót is tapasztalhatnak magukon akár, régmúlt időkből előrántva sértéseket, konfliktusokat, hogy így vezessék le felgyülemlett energiáikat. Vállaljon mindenki felelősséget az életéért, egyedül, mégis kapcsolódva – ezek a kulcsszavak itt Augusztusban. (Merkúr Oroszlánban trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

Augusztus 7, csütörtök és Augusztus 23, szombat között újabb, lassan már megszokottnak mondható, terápiázásra indító fényszög, bolygóhatás lesz aktív. Múlt, múlt, múlt-rendezés, visszarévedés régi dolgokba, rendrakás legyen itt a motivációnk. A rendrakás nem a másikra fröcskölés módján tud megvalósulni, hanem önmagunkkal, pontosabban régről beszorult energiáinkkal, mintáinkkal való belső konfrontálódás által. Nagytakarítsunk kívül-belül, ne hozzunk nagy döntéseket, és legfőképpen, ne higgyünk el semmit, amit látunk, mert az nem ’most’ van, hanem régi mozikat nézünk, ahogy jönnek felfelé. (Mars Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

Augusztus 9, szombat és Augusztus 14, csütörtök között újabb hatás aktív, ami segít megtalálni az Utunkat, hogy merre tudnak áramlani energiáink hatékonyan. Amennyiben aktívan jövőt építünk, legfőképpen egyedül, az itt nem működő stratégia. Konfrontálódjunk magunkkal, ezt tegyük egyedül, belül, és kapcsolódjunk másokkal, kívül; lágyan, türelemmel és odafigyeléssel, ráhangolódással. (Merkúr és Nap Oroszlánban trigonban Leszálló Holdcsomóponttal Kosban, szextilben Felszálló Holdcsomóponttal Mérlegben)

Augusztus 13, szerdán a Vénusz bolygó belép az Oroszlán csillagjegybe, ezáltal a tízből már négy bolygó is itt fog tartózkodni két napig, 15-éig. Segíthet párkapcsolati rendeződésben, újak kialakulásában, és abban, hogy rájöjjünk, összeálljon, hogy mi jó nekünk, mi okoz örömöt valójában.

Augusztus 13, szerda és Augusztus 22, péntek között szintén rendeződhetnek párkapcsolatok, újak alakulhatnak ki nagy erővel, és ebben az időszakban megpihenhetünk kicsit. Keressük az élvezeteket, örömöket, kényeztessük magunkat minden szempontból. (Vénusz Oroszlánban együtt Jupiterrel)

Augusztus 15, pénteken egy nagyban feszítő hatás szűnik meg, mely összezavart, és felettébb egóssá tett bennünket. Rájöhetünk, hogy a külvilág, másik ember(ek) nem ellenünk vannak, hanem saját csapkolódó és zavart mintáink miatt védekeztek, húzódtak hátra tőlünk. (Kioldódik Jupiter Oroszlánban Mars Skorpióban kvadrátja)

Augusztus 16, szombat és Szeptember 2, kedd között a Merkúr bolygó a Szűz csillagjegyben halad. Nagyon jó ez nekünk, segít konszolidálni szavainkat, tetteinket és gondolkodásunkat. A nagy egó-bomba, ami május óta zajlik, innentől tud igazán lecsendesedni, energiái formát, kereteket kapni, ezáltal elvezetődni, lecsendesedni. Vigyük oda a hangsúlyt, amit tennünk kell, ne oda, hogy ’Mi’ tesszük, vagy ’Amiért’ tesszük. Vesszünk el a cselekedetben, legyünk szorgalmasak, csendesek és szerények.

Augusztus 16, szombat és Augusztus 21, csütörtök között mindeközben úgy érezhetjük magunkat, mint aki homokzátonyra futott, és ebben az időszakban lázadozhatunk, hogy hova tűnt a pörgés, az ’ÉN’, a tervek, remények, ambíciók. Higgyük el, nagyon jó, hogy eltűntek, mert nem tiszta állapotból születtek, és itt kicsit leszabályoznak bennünket, a lassan járj, tovább érsz elvét alkalmazva rajtunk. (Merkúr Szűzben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

Augusztus 17, vasárnap és Szeptember 3, szerda között aki teheti, vonuljon el önvizsgálatra. A Mars és a Szaturnusz együttállása a Skorpió csillagjegyben egy nagy levegővétellel egyszerre fogja nyomni ki a dolgokat, így igazi ’multiplex’ élményünk lehet. Repkednek a 3D-s tárgyak, a szék mozog alattunk, fújják be a füstöt a terembe, mi pedig még elfelejtünk a popcorn után nyúlni is. Ami ebben a másfél hétben történik velünk azt végképp ne higgyük el, ne reagáljunk rá, engedjük, engedjük, engedjük, ahogy tolja ki a tudatalattink a dolgokat, amik furcsák lehetnek, de ami a legfontosabb, semmiképpen sem valódi, és legfőképpen nem most van! Ha belefolyunk, azzal tesszük valódivá, így hagyjuk, hadd legyen, és a két bolygó majd kinyomja teljesen, ha engedjük.

Augusztus 19, kedd és Augusztus 24, vasárnap között minden, ami kipucolódik belőlünk, feljön a tudatalattinkból, Életünk harmonikus működéséhez tesz hozzá, amennyiben jól csináljuk. Megfordítva ugyanúgy igaz; ha szolidan, szorgalmasan és csendesen, nyugodtan tesszük a dolgunkat, nagyban segít majd tudatalattink megnyugvásában, és a folyamat gördülékeny lezajlásában. (Merkúr Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

Augusztus 19, kedd és Szeptember 4, csütörtök között ez a mély, tudatalatti ’ürülés’, rendeződés további párkapcsolatoknak vethet véget. (Bocsánat, én csak írom, én is unom már…) Mivel a Párkapcsolat a legnagyobb tükör, az ego pedig a szenvedés és a zártság révén maradhat fent, többen ’dönthetnek’ úgy, hogy lezárják aktuális kapcsolatukat. Ez csupán a tükör összetörésére szolgál, nem valódi rendeződésre, hiszen minden ami történik velünk, a saját tudatalattink kivetülése, és ott kellene rendet rakni mindenkinek, amit pedig 2012 októbere óta ’mozizunk’, az a saját mozink, senki másnak nincs köze hozzá, csupán vászonként, felületként szolgál, nem okozóként. Aki Szeptember 4-ig képes nagy levegőkkel kitartani, annak a kapcsolata nagy eséllyel túléli ezt a május óta tartó megőrülés-hullámot, és helyreállva építő, jól működő, harmonikus tud lenni újra. (Vénusz Oroszlánban kvadrátban Marssal Skorpióban)

Augusztus 22, péntek és Szeptember 4, csütörtök között egy másik hatás ugyanezt adja, felélesztve, belobbantva a Kollektív Női Fájdalomtestet. A mai társadalmi és technológiai berendezkedés teljes mértékben Házasság, Gyerek és kapcsolódás-ellenes, ennek perspektívanélküli szorítását a hölgyek pedig önmagukkal és a társukkal való mély önmarcangolás, akár gyűlölet formájában is megélhetik. Nagy levegő, terápia, belső rendeződés, és két hét alatt annyi minden tud kitisztulni, hogy öröm nézni. Aki erre nem képes, az fúriaként fog tombolni, sztaniolpapírba csomagolva a külvilág felé. (Vénusz Oroszlánban kvadrátban Szaturnusszal Skorpióban)

Augusztus 23, szombaton a Nap belép a Szűz csillagjegybe. Hála Istennek! Segít a hiperegó lebontásában, konszolidálódásban, a ’ki-ha-én-nem’ attitűd egészséges elvezetésében afelé, ami működik, ami hozzátesz az életünkhöz. Már nem az ’ÉN’ így meg úgy-ot fogjuk nézni, hanem azt, amit tennünk kell, ami működik.

Augusztus 23-24-25, szombat-vasárnap-hétfőn remek három nap van e folyamat közepette házasodásra, gyerekvállalásra, békülésre, új kapcsolat kialakulására. Vegyünk ki ’szabadságot’ a terápiából erre a három napra, pihenjünk, kössünk fegyverszünetet magunkkal és másokkal. (Jupiter-Vénusz-Hold-Nap együtt Oroszlánban)

Augusztus 24, vasárnap és Szeptember 3, szerda között enyhe bágyadtságot érezhetünk magunkon, és akár bizonytalanságot is. Megkaptuk, amit egós állapotból akartunk, de egy dolgot nem kaptunk, a békét. Pont ezért harcoltunk pedig, de elfelejtettük, hogy az belső tisztasággal jár együtt, nem pedig a külvilág ’zavaró’ kivetüléseinek kizárásával. ’Egy háborúnak csak túlélői vannak, sohasem győztesei’ – ez lesz a mottó ebben az időszakban, ahol rá kell jöjjünk, hogy minden győztes magányos is egy kicsit. Legyünk ’vesztesek’, veszítsünk, magunkkal, az egónkkal szemben, veszítsük el régi, tudatalatti, bezáró beszorult mintáinkat. Ezáltal leszünk valódi győztesek. (Nap Szűzben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

Augusztus 30, szombat és Szeptember 9, kedd között már konszolidálódik, stabilizálódik valamerre az életünk a május óta tartó csiki-csukik, hullámvasutak után. Itt már csitulnak tudatalattink hullámai, rutint szerzünk a kezelésükben, és megkezdődik életünk kisebb amplitúdójú szakasza. Innentől már lépésről-lépésre tudunk építkezni a külvilágban is, de használjuk a belső tisztulási folyamat során szerzett tapasztalatainkat. Maradjunk egy érett, alázatos, szorgalmas állapotban, és az ’Együtt könnyebb’ elvét alkalmazzuk életünk minden területén. (Nap Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

10509545_10203214949632121_1187768048900355121_n.jpg

  Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1700-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) Május 16-ától lehet hozzájutni a Főnixházban! Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása