HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.09.11. 15:59 Zöldkör

Egészségről és a Gyógyulásról

Ebben a cikkben egy manapság egyre nagyobb hangsúlyt kapó témával, az Egészséggel kapcsolatosan olvashattok gondolatokat. Kifejtésre kerül az egészségügyi problémák kialakulásának folyamata, így amennyiben ismerjük létrejöttüket, meglehetős könnyedséggel és gyorsasággal tudunk meggyógyulni bármiből, és egészségesnek maradni. :)

"Az univerzum alaptermészete az Egység, ám ebben a dialektikus természetű valóságban, az egységből mindig energiák áramlanak ki, ezáltal létrehozva a kettősség, majd a sokaság minőségeit. A kiáradt energiák magukban foglalják a hasadás, hasadtság jellegeit is, és mivel ezek folyamatosan egyesülni szeretnének vagy forrásuk felé, vagy még messzebb haladva tőle, elmondható, hogy ahol kettősség van, ott minden esetben feszültség is található. Ez a feszültség vagy feloldódik, vagy egyre nagyobb amplitúdóval fokozódik, úgymond ’nyílik az olló’. Ez megjelenik a Nagy Világkorszakokban is, ahol az ősidőkben Paradicsomi állapotokról, Aranykorról szólnak a tudósítások, mely egyre inkább gyorsuló, széttöredezett világba csap át.

Az egyes ember élete szintén ezeket az íveket követi le. Születésünkkor vagyunk a leginkább egységesnek tekinthetők, tiszta lappal indulunk, ami mégsem tekinthető maradéktalanul igaznak, hiszen földi leszületésünk is karmának, elakadt energiák visszahúzó erejének volt köszönhető. Az egyszerűség kedvéért mégis tekintsük teljesen tisztának azt a bizonyos lapot. Ahogy növekedünk, a külvilág hatásai, a szülők, óvónők, tanárok, rokonok, barátok, úgy általában véve a környezet, benyomásokat tesz ránk, jellegeivel automatikusan valamennyire a saját képére formál bennünket. A kamaszkorban berobbannak az előző életekből hozott feldolgozatlan minták a pubertás formájában, és ez a sok minta, motívum, melynek mindnek saját élete van, elkezd bennünk kavarogni, áramolni. Mivel ezek mindig nagyon sokszínűek, a legtöbbször teljesen ellentétes programokkal, belső feszültség keletkezik, amit sokan kényszeres áramlással igyekeznek levezetni a külvilág felé, mások befelé fordulóak lesznek, és magukban próbálnak rendszerezni, megbirkózni velük.

Bármilyen is legyen az egyéni jelleg, alaptermészetünkkel nem kompatibilis minták, energiák is kavarognak bennünk, és elsősorban ezek okozzák az egészségügyi problémákat. A fizikai tünetek minden esetben már egy aránylag hosszú folyamat eredményei, és jó hosszú ’történet’ előzi meg az energiák elakadását. Korábban láttuk, hogy az embernek nem egy teste van, hanem három plusz egy, melyek a Fizikai, Érzelmi, Gondolati testek, illetve a Spirituális test, melynek léte, kialakulás nem adott magától, hanem kitartó és alapos belső munka eredményeképpen fejlődik ki. Ahogy haladunk beljebb a testeink között, sűrűségük egyre finomabb és szubtilisebb.

Minden, amivel találkozunk a külvilágban, benyomásként hat ránk, egyfajta lenyomatot hagy rajtunk, akár akarjuk, akár nem. Amennyiben száz százalékos bennünk a Szeretet és a Tudatosság mértéke, felvesszük a benyomásokat, és azok át is áramlanak rajtunk. Mivel a Föld bolygón vagyunk, azt jelenti, karmánk és tudatalattink is van, így nagyon kis kivételtől eltekintve, nem száz százalékosak ezek a minőségek bennünk; tehát folyamatosan akadnak el bennünk benyomások. Amint valamivel elakadásunk van, az egyfajta foltot, pöttyöt ejt a Gondolati testünkön. Ha erre nem vagyunk éberek, akkor ismét megteremtődik a külvilágunkban, és ha újra nem vagyunk éberek, akkor még nagyobb lesz ez az energetikai folt. Egy ponton túl, olyan ’vastagsága’ lesz, hogy átér az Érzelmi testünk sűrűségébe is; érzelmileg érintetté válunk a témában, már nem csak tárgyilagos, hűvös, átsuhanó gondolataink lesznek vele kapcsolatban. A rétegeinkben, testeinkben beakadt energia-minta ciklikusan megvalósítja önmagát a külvilágban, és ha nincs ott bennünk a Szeretet és a Tudatosság, a valódi értelemben vett éberség, akkor folyamatosan nő az energia-blokk, és átér a Fizikai testünkbe is.

Itt jelennek meg a fizikai tünetek is. A Gondolati test blokkjai néha átsuhannak a Tudatunkon pár pillanat erejéig. Az Érzelmi test blokkjai néha besajognak, amolyan kezdődő hisztéria-szerűen meg-megjelenik a Tudatunkban, hogy valami baj van, valami készülődik bennünk. Ahogy a Fizikai testbe ér a blokk sűrűsége, akkor már hosszabban és világosabban érzékelhető a diszkomfort érzete, és ha tovább vastagszik az energiaelakadás, kibillentség, akkor olyan tüneteink keletkeznek, ami szemmel látható a külvilág számára is. A gyógyulás mindezzel a folyamattal természetszerűleg ellentétes: felkutatni a kiváltó, kezdeti energiakibillentséget, mintát, és azon elkezdeni dolgozni, mindezek mellett olyan gyakorlatokat, gyógymódokat alkalmazni magunkon, amik lehetőleg egyszerre hatnak a Fizikai, Érzelmi és Gondolati testeinkre, mert így a leggyorsabb az energiablokk feloldódása, és az Egészség helyreállítása.

Láthattuk, maga a betegség valójában kibillent, nem harmonikus energiaáramlás. A világon mindennek van egy alaptermészete, és ameddig azzal analógiában történnek a dolgok, harmonikus tud maradni az energiaáramlás. Amint mindez valamiért felborul, energiatolulás jön létre, ami valahol máshol energiaszegénységet idéz elő.

A születési képletünk vizsgálatával teljes mértékben feltérképezhető ’történetünk’, honnan érkezünk, milyen hatások formáltak bennünket, és milyen megélési módokon funkcionálunk az életünkben. Már az így nyert információkból is lehet tapasztalatilag és elviségben következtetni, hogy milyen egészségügyi területek és témák lehetnek a legérintettebbek. Megvan az a luxusunk is az Asztrológiában, hogy a képletünknek vannak olyan házai, amiket ’Egészségügyi házaknak’ nevezünk, és vizsgálatukkal feltérképezhetőek mindazon területek, amiken nagy valószínűséggel számíthatunk egészségügyi problémára életünk során, illetve mindenesetre érintett területek, tehát érdemes jó karban megtartani őket.

A képlet ezen részei az egész életre odafigyelést kívánnak meg tőlünk, születéstől halálig, tehát amíg van képletünk, hajlamunk van azokon a részeken kibillenni. Mindemellett fontos, hogy ide kell venni a Karma tényezőjét is, ami nem minden esetben jelenik meg annyira szembetűnően, egészségügyi aspektusból. Példának okáért, ha valakinek egy jó régi életében 20 éves korában lopásért levágták a kezét csuklóból, ott keletkezett egy energiablokk értelemszerűen, hiszen az az esemény nem mondható sem a létezéssel, sem a kar alaptermészetével analógiában levőnek. Ez a blokk az illető, a lélek aurájában megőrződik, és megmarad a következő inkarnációra is. Újabb leszületésekor úgy alakulnak az események, hogy húsz évesen csatába megy, és ott ismét lemetszik a karját, csak most nem az ítéletvégrehajtó, hanem az ellenség formájában. Ahogy haladunk előre a világtörténelemben, és a nyílt erőszak internalizálttá válik, fogynak az ilyen büntetések, a háborúk; más formát ölt majd a blokk megnyilvánulása. Például az illető a huszadik század végén, tizennyolc évesen elkezd kosárlabdázni, majd 20 éves korában elcsúszik a pályán, és eltörik a csuklója. Már nem vágta le senki, mégis megismétlődik a sérülés.

Ezt tekinthetjük a Karma, a feldolgozatlan energiák miatti olyan egészségügyi problémának, ami valami régi, beszorult esemény miatt ismételgeti önmagát, konkrét lefolyással, életkorral, jellegekkel. Nem kell egész életében a karját féltenie, mert mindig 20 éves korában érte a sérülés, így előtte és utána már nem fog történni vele ilyen. Ha a születési képletben van a karra és törésre utaló hajlam, akkor természetesen egész életében oda kell figyelnie erre. Az ilyen karmikus mintákat ismétlő betegségekre rákészülni kevésbé lehet, mint azokra, amik a születési képletből látszanak, és az aktuális bolygóállások által kifejtett hatásokból kiolvashatóak noha, de gyakran már csak az után, hogy megtörtént az esemény. Lassú lefolyású ilyen betegségnél nagyobb ’szerencsénk’ van, mert ott menetközben is lemodellezhető, mi okozza és miért. Például, ha valaki tuberkulózisban haldoklott 40 és 42 éves kora között sok életében, akkor a mostaniban is lehetnek ott aktív tüdőproblémák, de mivel hosszabb a lefolyása, hamar megnézhető, hogy milyen aktuális bolygóhatás jelzi, az illető képletével összevetve. Ezáltal tanácsok adhatóak az enyhébb lefolyásra; mivel Karma, valószínűleg teljesen nem fog eliminálódni a hatás a példa két évében, de kezelhető lesz, és könnyen együtt lehet vele élni.

A leghatékonyabb gyógyulási folyamatok, amikor megtaláljuk az energetikai kibillentettséget okozó történést, eseményt, hozzáállást, elkezdünk rajta belülről dolgozni, mindemellett a gondolati, érzelmi és fizikai testeinket is stimuláljuk, hogy az energiaáramlás ismét harmonikus és egészséges legyen az adott témával kapcsolatban."

A fenti írás a hamarosan megjelenő "Iránytű az Asztrológiai Önismerethez" című könyvből való. Ilyen és ehhez hasonló, gyakorlatias megközelítésből kerülnek kifejtésre benne születési képletünk és az Asztrológia témái. A szeptember 24-én induló Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam 12 alkalma során részletesen átnézzük a képlet összes jelentőségteljes részét, gyakorlatokkal, plasztikus példákkal, sok-sok önismerettel; a könyv az egyik fő tankönyve. 

A Tanfolyamról bővebb információkat megtudni és jelentkezni rá ezen a linken tudtok: 

http://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

A Könyv bolti forgalomba nem kerül, az alábbi linken rendelhető elő, elkészülésekor köremailben értesítek minden kedves feliratkozót:

http://zoldkor.com/konyvek-menu/elokeszuletben/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez-elojegyezheto.html

Areas-we-work-in-Health-Care.jpg

Aktuális híreink:

- Asztrológiai és Önismereti Tanfolyamot indítok szeptember 24-ei kezdéssel, mely online végezhető, és a tananyag bármikor visszahallgatható. 
Bővebb információk itt: zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Visszajelzések a tanfolyamot végzettektől: http://zoldkor.com/tanfolyam-visszajelzes/18.html?view=category

- Előjegyezhető az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv! Várható megjelenés: Október. :) http://zoldkor.com/konyvek-menu/elokeszuletben/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez-elojegyezheto.html

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 2000-en vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) Május 16-ától lehet hozzájutni a Főnixházban! Ára: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Ára: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.com/
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása