HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.09.28. 17:59 Zöldkör

Október hónap asztrológiai előrejelzése, 2014

Hosszú időszakon vagyunk túl! Képzeletben bátran veregessük meg mindkét vállunkat, ugyanis tavaly december óta olyan feszített és mély menetben tettük meg az idáig vezető utat, amire nagyon régen volt példa. Ebben a hónapban úgy érezzük majd már, hogy lenyugszanak a kedélyek, visszarendeződnek a szálak, és tovább tudjuk építeni az életünket az elmúlt hónapok 'kiképzése', mozizása után. Örüljünk, és tényleg, legyünk büszkék magunkra, merítsünk ebből tartást, de egyben nagy alázatot is, mert láthattuk, mennyire törékenyek is vagyunk, mennyire egy pillanaton tud múlni sok minden, legyünk hát nagyon hálásak is azért, amink van. Értékeljük, úgy, mint a rövid nyár utáni néhány napsütéses napot itt szeptember végén, nem azt nézve, hogy mennyi jutott ki belőle anno, mennyi lehet még belőle, hanem csak azt, hogy most itt van! :)
Végig az október hónap, sőt, a következő fél év is erről a nem-akaró, értékelő, figyelmes energetikáról fog szólni, és ha 'megszeppentek' vagyunk az elmúlt hónapok történései miatt ebben az időszakban, azzal tesszük a legjobbat magunknak és a környezetünknek is. Legyünk emberiek, konstruktívak és nem-követelőzőek, és akkor nagy komfortját tapasztaljuk majd a dolgainknak!

Szeptember 29, hétfő és Október 9, csütörtök között szóban, tettben, gondolatban olyan dolgokkal fogunk foglalkozni, amik ideje lejárt már, vagy a múltban történtek, és most integráljuk, rendezgetjük, gyógyítjuk őket. Legyünk a folyamat során passzívak, femininek és megengedőek; lágyan terelgessük. (Merkúr Skorpióban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Napra pontosan ezzel párhuzamosan, Szeptember 29, hétfő és Október 9, csütörtök között, oda kell figyelni Párkapcsolatunkra, vagy azok felbomlására is, csalódhatunk a másikban, akár reálisan, akár odavetítve előző életekből, a múltból, a jelenben nem valósan. Hölgyek különösen figyeljenek oda önbecsülésükre, önértékelésükre, a reálisnál jobban megbillenhet ebben a másfél hétben. Itt is a hangsúly az alázat, a türelem, a konstruktív, békés hozzáállás. (Nap Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 1, szerdán egy olyan együttállás alakul ki, ami 2015.március 23-ig (!) aktív lesz. Ennek hatására tovább fog nőni a Férfi-energiák szűkülése, térvesztése, egyre inkább femininné válnak az emberek, társadalmak kollektív szinteken. Másik, egyéni értelmezésben arra hívja fel figyelmünket, hogy amennyiben egyedül, küzdve, harcolva akarjuk felépíteni a Jövőt, Perspektívát és a Célokat a magunk számára, az olyan, mint futóhomokra házat építeni; nem fog működni hosszú távon. „Majd ÉN megmutatom, hogy megállom a helyem egyedül is” – ez a mondat fél évig működésképtelen lesz; a cél az irányítás átadása Felsőbb Erőknek, és türelmes, nyílt hozzáállás. (Retrográd Uránusz együtt Leszálló Holdcsomóponttal Kosban)

Október 3, péntek és Október 12, vasárnap között másik hatás is arra hívja fel a figyelmünk, hogy erővel, önösséggel, magányos farkasként nem vagyunk alkalmasak párkapcsolatra, vagy olyan élet megteremtésére, ami lágyan, boldogan, erőlködés nélkül képes működni. Vagy-vagy: itt a kevesebb több elve érvényesül. Legyünk olyanok, mint a serdülőlány a gimnáziumi bálon: minél sutább és elesettebb, annál inkább úriemberek akarják elnyerni kegyeit. (Nap Mérlegben szemben retrográd Uránusszal Kosban)
Október 3, péntek és 2015.március 23 (!) között keressük az együttműködést, a lágy hozzáállást a dolgokhoz, a klasszikus korok hölgyeinek minőségeit; férfiként is. Legyünk érdeklődőek, szelídek, enyhén visszahúzódóak. Ha jön egy hatás, menjünk vele, ha éppen nem jön, legyünk passzívak és nyugalmi helyzetekben, állapotban. (Felszálló Holdcsomópont szemben Uránusszal Kosban)

Október 4, szombat és Október 12, vasárnap között további párkapcsolati rendeznivalók jöhetnek fel előző életekből, vagy életünk korábbi szakaszaiból. Úgy is értelmezhető, hogy vagy ’terápiás gépként’ élünk, nem látva, érzékelve, hogy vannak körülöttünk emberek, a jelen, a fizikai sík is, vagy egyensúlyban a szellemi és világi között, de egyikben sem igazán. Toporogni fogunk, hogy Aszkéták legyünk, vagy Életélvezők; és mindegy melyik kap hangsúlyt, valamelyik hiányozni fog ebben az egy hétben. (Vénusz Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 5, vasárnap négy (!) fényszög is beaktiválódik egyszerre:

Október 5, vasárnap és Október 25, szombat között a Merkúr bolygó hátrafelé halad majd, a Skorpióból a Mérlegbe visszalépve. Ez nagyon sok szinten megnyilvánulhat. Okozhat szóban, tettben, gondolatban tépelődést, tétovázást, őrlődést, zavarokat. Okozhat fejfájást vagy tompaságot. A semmiből, sírból hozhat vissza párkapcsolatokat, barátságokat. Késztethet bennünket, hogy jobbnak és teljesebbnek lássuk életünk dolgait, mint amilyenek azok objektíven. Mint amikor elfordítjuk a szemünk egy nem tetsző dologról, vagy nem hallunk meg egy hírt, mondatot.

Október 5, vasárnap és November 13, csütörtök között a Nap együtthalad a Vénusszal a Mérlegben, majd a Skorpióban. Jó is ez! Kicsit megnyugodhatunk, elővehetjük életünk élvezetesebb, kedvesebb dolgait, és szusszanhatunk ebben az 5 hétben. Mivel a Skorpió és a Mérleg is erotikát és hasonló dolgokat is jelent, a Nap a Vénusszal teremthet helyzeteket megcsalásra, szerelmi háromszögekre, így figyeljünk oda, hogy a nyári karma-turnus után lehetőleg ne menjünk már olyan történetekbe, amik rövidtávon élvezetet, középtávon problémákat okozhatnak.
Október 5 és Október 24 között, amíg a Mérlegben haladnak együtt, érdemes sokat járni társaságba, szórakozni, kimozdulni, ismerkedni.

Október 5, vasárnap és Október 17, péntek között nagyon jó fényszög lesz! A méltóságunkat állítja helyre, mint amikor valaki hibázott, de helyrehozza, vagy folt esett valakik becsületén, és most rendeződik a hírük. A kulcsszó itt is az együtt, a kapcsolódás, a nem-én; ezekben rejlenek most az erények, nem az egyedül-harcos attitűdben. (Nap Mérlegben szextilben Jupiterrel Oroszlánban)

Október 5, vasárnap és Október 18, szombat között hatékonyan lezárhatunk frissen indult, de nem működő dolgokat, illetve úgy is értelmezhető, hogy az alázat, a nem-én gyakorlásával nagyon sok energiát nyerhetünk, nagyon jól haladhatunk szellemi utunkon. (Mars Nyilasban trigonban Leszálló Holdcsomóponttal Kosban)

Október 7, kedd és Október 15, szerda között újabb fényszög jelzi, hogy az akaratosságot, a keménységet, az erő-politikát tegyük le, mert bevisz minket annak ellentétébe, mint amit szerettünk volna. Ha kérjük, lágyan, elvárások nélkül, akkor meg is kapjuk; akár másik emberről, akár ’Odafentről’ van szó. (Vénusz Mérlegben szemben Uránusszal Kosban)

Október 8, szerda és Október 17, péntek között nagyon erősen támogató hatás van párkapcsolati rendeződésre, újak kialakulására. Hölgyeknek érdemes szépítkező helyekre, wellness-elni, tánccsoportba beiratkozni. (Nap együtt Felszálló Holdcsomóponttal Mérlegben)

Október 9, csütörtök és Október 19, vasárnap között másik párkapcsolati, pozitív önértékelési, élet-élvezeti fényszög lesz aktív. (Vénusz Mérlegben szextilben Jupiterrel Oroszlánban)

Október 11, szombaton négy (!) hatás indul egyszerre:

Október 11, szombat és Október 18, szombat között helyreállhat életünk harmóniája, kiforrhat bennünk, hogy kivel és hogyan tudjuk elképzelni a párkapcsolati létünket, vagy hogy hogyan tudjuk élni úgy az életünket, hogy minden a megfelelő helyen és arányban legyen benne. (Vénusz együtt Felszálló Holdcsomóponttal Mérlegben)

Október 11, szombat és Október 23, csütörtök között ettől furcsa módon kicsit megzavarodhatunk, mert olyan régóta mennek/mentek a zűrök; tavaly december óta!
Jó itt, megállni egy kicsit, nem beszélni, nem cselekedni, mint amikor leülünk egy tópartra, és csak vagyunk. Olyankor jönnek fel a nagyon jó ötletek, jelennek meg a dolgok: a passzivitásból, a semmiből. (Retrográd Neptunusz fényszögkapcsolat nélkül Halakban)

Október 11, szombat és Október 30, csütörtök között világi-szellemi hatások lesznek, amik olyanok, mint egy 15-19. századi idill energetikája. Éljük a dolgainkat, udvariasan köszönjük a szomszédra, találkozzunk a barátainkkal, este pedig mondjunk el egy imát lefekvés előtt. Nyugalmasan, kulturáltan; hagyjuk itt az aszkézist, a masszív terápiázást, a fanatizmust és az önbüntetést. Lágyan, kedvesen. (Vénusz Mérlegben-Skorpióban szextilben Marssal Nyilasban)

Október 11 és November 8, szombat között a Merkúr bolygó ismét a Mérlegben lesz, a Skorpióból visszamenve. Ez segít a fenti attitűd véghezvitelében, fenntartásában, és szintén generálhatja régi kapcsolatok feléledését, újak létrejöttét. Mindenekfelett normálissá, kiegyensúlyozottá tesz bennünket belül, és a külvilágban is a többiek felé.

Október 14, kedd és Október 19, vasárnap között keressük mások társaságát, legyünk nagyvonalúak és kapcsolódásra, együttműködésre képesek. Szellemi gyakorlásunkban is végezzünk együtt tevékenységeket, menjünk csoportba, meditáljunk, jógázzunk, mantrázzunk másokkal egy helyiségben. (Mars Nyilasban szextilben Merkúrral Mérlegben)

Október 14, kedd és Október 20, hétfő között egyszerre négy fő égitest lesz a Mérleg jegyben a 12-ből, így nagyon erős hangsúlyt kapnak a Párkapcsolati, Emberi témák, és a Nőiség vetületei. Kedvező gyerekvállalásra is, illetve megnövelheti a házasságkötés előtt fogant gyerekek számát. (Nap-Vénusz-Merkúr-Felszálló Holdcsomópont együtt Mérlegben)

Október 21, kedd és Október 30, csütörtök között elkülönültnek érezhetjük magunkat azoktól, akik nagyon pörögnek, törtetnek, vagy türelmetlenek, valamint olyan helyzetben találhatjuk magunkat, ahol ki vagyunk szolgáltatva, és mások jóindulatára vagyunk bízva, vagy mások segítségével tudunk csak megoldást találni. (Merkúr Mérlegben szemben Uránusszal Kosban)

Október 22, szerdán maradjunk otthon, kerüljük a többi embert, közlekedjünk ’radar alatt’. Ezen a napon kerüljük a nemi életet, és minden jellegű társasági, emberi érintkezést. (Hold Mérlegben-Pluto Bakban-Uránusz Kosban derékszögű háromszög)

Október 23, csütörtök és November 2, vasárnap között tartsunk számvetést elmúlt, régi párkapcsolataink felett, nézzük át, hogy milyen minták szerint zajlottak, és tanuljunk belőle, ha azt látjuk, hogy ismétlődőek és mechanikusak voltak. Forduljunk itt befelé fizikailag és lélekben is, indulhat a terápia és az önvizsgálat, önfelfedezés és gyógyítás! (Nap és Vénusz Skorpióban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Október 24, pénteken amolyan ’Nőnap’ lesz, a Vénusz és a Hold, a két női bolygó a Nappal együtt belép a Skorpióba. A férfiak részéről érdemes valamilyen módon kifejezni a fontos nő felé a megbecsülést, valami olyat mondani, vagy tenni, ami mélyebb, bensőségesebb, mint amihez hozzá van szokva. A hölgyeknek nagyon erőteljes nap önmaguk gyógyítására, a Kollektív Női Fájdalomtest-ről való lecsatlakozásra.
Mivel a három bolygó a Mérleg-Skorpió határán van, negatív aspektusban generálhat szerelmi háromszögeket, ugyanakkor azt is, pozitívabb aspektusában, hogy a párkapcsolatunk hirtelen ugrik magasabbra és mélyül el egyidejűleg; exponenciálisan feljebb lép ezekben a napokban. (Nap-Vénusz egyszerre belép Skorpióba, közben együtt Holddal)

Október 25, szombaton a Szaturnusz bolygó elér a Skorpió 22. fokára. Ez az a pont, ameddig eljutott márciusban, mielőtt hátrafelé indult volna. Olyan ez, mintha az azóta eltelt hét hónap ’különpályája’, ’mozizása’ után felébrednénk, és folytatnánk életünket a gyomorforgató epizódok után: mint amikor a Dallas-ban Pamela felébredt, kiment a fürdőszobába, és ott látta Bobby-t zuhanyozni. Bobby él, és csak álmodta az egészet!!!

Október 26, vasárnap a Merkúr bolygó előreindul a Mérleg jegyben. Segít majd beállítani életünk egyensúlyát, harmóniáját. ’Bobby él’, mindenki megnyugodhat, elfelejthetjük az elmúlt hónapok eseményeit! Azért természetesen tanulságképpen a tudatunk hátuljában maradjanak ott a dolgok, hogy segítsenek az annyit emlegetett szelídséget, alázatot, megtérést gyakorolni.

Október 27, hétfőn a Mars bolygó belép a Bakba és December 4, csütörtökig benne lesz. A Bak hűvös, szorító, lassú, megfontolt és későn érő jellege lefojtja a Mars-ot; úgy is tekinthetjük mindezt, hogy a cél november során nem egy önfeledt dévajkodás lesz, most, hogy lezárult a Szaturnusz hátrafelé felszántása a Skorpióban, hanem emlékezzünk tisztességgel, tisztelettel a történtekre, bárkinek bármi is volt egyéni szinteken, és adjuk meg a kulturált módját. Emberséggel, jósággal tegyük a dolgunk, ez is arról szól, hogy ne ÉN-nel, erővel, akaratoskodással, hanem érdeklődve, másra hagyva akár kezdeményezést, irányítást, formaadást.

Október 28, kedd és November 9, vasárnap között, ha van mellettünk valaki párkapcsolatban, ővele kuckózzunk be; ne kívül andalogjunk, hanem tekintsük egymást komplett és komplex univerzumnak, így egymást felfedezve rálelni a teljes világra. Akinek nincs párkapcsolata, itt nagy eséllyel tud olyan valakivel találkozni, akivel jóóóó sok életen keresztül találkoztak már, ezért ott lehet a ’már ismerlek valahonnan’ furcsa érzete, illetve az itt indult kapcsolatok könnyebbek, mert már nem kell az ’elejéről’ kezdeni, de több figyelmet is igényelnek, mert a tiszta lap hiányzik, és más érzések, érzelmek, vágyak, emlékek is vegyülhetnek a történetbe. (Vénusz-Nap Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

crepebowcorner.png

Aktuális híreink:

- Előjegyezhető az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv! Várható megjelenés: November első fele! :) http://zoldkor.com/konyvek-menu/elokeszuletben/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez-elojegyezheto.html

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 2100-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.com/
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban érdekes témákkal kapcsolatban tudtok előadásokat meghallgatni: http://zoldkor.com/forrasok/interjuk.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása