HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.12.21. 18:50 Zöldkör

Szaturnusz a Nyilasba lép

A jelen korszak legfontosabb és legkardinálisabb hatásáról fogok írni ebben a cikkben: a Szaturnusz bolygó belép a Nyilas csillagjegybe. A Szaturnusz, mint a Karma, az Idő és az adósságok ura, kiemelt figyelmet kap bármelyik asztrológiai hagyományban, és kultúrában, és az újabb korokig a legkülső, legtávolabbi bolygó volt. 2012. október 6-án belépett a Skorpió jegybe, onnantól múltunk és tudatalattink rendezetlenségeit nyomta fel. Számos ember arról számol be, hogy az idei, 2014-es év volt a legkeményebb év az életében, sok halálesettel, csiki-csukival, irracionális helyzetekkel; ezek mind a Skorpió alá tartoznak. Két év és két hónap után a Nyilas zodiákus jegy kerül fókuszba e bolygó által, így fontos, hogy tisztán lássuk, hogy milyen hatásokat, jellegeket hoz az életünkbe a következő három évben.

A Nyilas zodiákus jegy megértéséhez vizsgálódjunk egy kicsit. Vele szemben található az Ikrek csillagjegy. Az Ikrek csillagjegy archetipikusan egy 0 és 13 év közötti, nemi jellegekkel még nem rendelkező Gyermek minőségét jelenti, ugyanakkor kapcsolódik hozzá a beszéd, a rövid, fókuszálatlan cselekedetek, a gyors és hirtelen váltású mozgások, egy nem elmélyült, felszínes energetika is. A legegyszerűbb, ha magunk elé képzelünk egy ötéves gyermeket.

Amennyiben rendezett a szülői háttér és a társadalmi keretek, rendszerek, az olyan figyelmet, energiát képes biztosítani, ami egy gyermeket elindít a nemi jellegeiben, fiatal Férfi és Nő irányokban. Ehhez kell az Anya tiszta Szeretet-energiája, és az Apa tiszta Figyelem-energiája. Ezek nélkül valódi belsőnk megreked egy ötéves szintjén, és a fizikai testünk felnő, de mi magunk nem érünk be.

Ahogy haladunk előre a korszakokban, azt látjuk, hogy a nemi jellegek, a súrlódásokkal és erőfeszítésekkel együtt, egyre inkább háttérbe szorulnak. Ez egy öngerjesztő folyamat. Ahogy csökkennek a nemek közötti különbségek, annál kevésbé képesek az emberek Felnőttek lenni, ergo egyre több gyermeki lény lesz. Fejletlenül. Ezek a fejletlen létezők tovább igazolják önnön nemtelenségüket és ideáikat, és azt látjuk, hogy egyre kevesebb lesz a nemi jellegekkel bíró, érett ember.

Az Élet viszont megy tovább, mégsem élhetünk úgy, mintha ötévesek lennénk, kommunikációnkban, érzelmeinkben és gondolatainkban, ezért úgy teszünk, mintha felnőttek lennénk. És ezt jeleníti meg a Nyilas csillagjegy alacsonyabb szintjein. Egy nagy, feszes, sárga felfújt léggömböt, ami kívülről csillog-villog, de mégis ’gyanúsan’ tekintünk rá, mintha valami nem stimmelne.

Mielőtt bárki felhördülne, tartsunk egy apró vizsgálati kitérőt. Azt mondtuk, a gyerekek archetípusába az tartozik, hogy állandó mozgásban vannak. Igaz ez a mai ’felnőtt’ emberekre? Hogy állandóan fecsegnek, és összefüggéstelenül mondják azt, ami az eszükbe jut. Igaz ez a mai emberekre? Hogy nemi jellegek még nem érzékelhetőek rajtuk, és néha bonyolult megmondani kinézetre, kommunikációra, hangra, jellegekre, hogy fiú-e vagy lány. Igaz ez a mai felnőtt emberekre? Nem azt látjuk, hogy exponenciális mértékben tűnnek el a nemek, a megbízhatóság, a fókuszáltság, a szavahihetőség és a kitartás, amik mind-mind felnőtt jellegek? Én azt látom, hogy az emberek 85-90 százaléka már-még gyermeki szinteken él, működik kétség nélkül, és ez a szám folyamatosan nő.

Ahol hatás van, ott van ellenhatás is, ez pedig az Ikrek jeggyel szemben lévő Nyilas jegy. Hadd idézzem a Nyilas-Aszcendensről szóló írásomat a könyvemből:

„A Férfi-létra legmagasabb foka a Nyilas csillagjegy, így aki ilyen Aszcendenssel születik, ott az apa mindhárom megelőző fokon hiányosságokat mutat: Ikrek-Gyermek, Kos-Fiatal Férfi, Oroszlán-Apa-Férj. A gyerek számára hiánycikk ő, mint Férfi, aki Erőt, Szellemet ad a családnak, illetve hogy kinyissa bőségszaruját, vagy mint a Mikulás a zsákját karácsonykor, és dőljön ki minden belőle, mi szem-szájnak ingere a létezés összes síkján. Ez háromtényezős elmeprogramot szokott kialakítani:

1. Próféta-effektus: a Nyilas Aszcendensű talál magának valamit, amit amolyan Szent Grál-ként értékel, és a legjobbnak, legszuperebbnek tűnik aktuálisan. Jóindulatúan megosztja másokkal is felfedezését, akik beállnak mögé ebben a projektben, majd pár nap, maximum hét múlva másik Szent Grált talál magának. Erről ismét tájékoztatja a többieket, néhányan kérdés nélkül ismét beállnak mögé, mások kétségeiket fejezik ki, hogy még alig ismerik ezt az első projektet is. Így ugrál folyamatosan egyik megváltást ígérő dologról a másikra, sosem elmélyedve egyikben sem, vagy igazán megismerve.

2. ’A szomszéd kertje mindig zöldebb!’: Életszínvonalban, minőségben mindig az átlag fölött találjuk őt, mégis, gyerekkori benyomásai miatt van egy hajlama azt nézni, mi az, ami neki nincsen, vagy másnak több-jobb van belőle. Ezáltal képes magát egy állandó ’éhség’ állapotában tartani, és mindez melegágya lesz az első, ’Próféta-effektus’ programnak.

3. ’Külföldön minden jobb!’: Szinte minden Nyilas Aszcendensű élt vagy tanult már külföldön, ismer egy kultúrát vagy egy nyelvet. Náluk a leggyakoribb a vándorlás országok vagy tájegységek között, ám a program mechanikus, így hiába váltanak lakhelyet, mindig máshol lesz a külföld! Ez igaz lehet szó szerint nemzetközileg, de munkahelyre, párkapcsolatra, ideológiára, bármire egyaránt. Ha már ott vannak, ismét azt nézik, mi van máshol, szintén ’éhség’ állapotát generálva.

Megjelenés: A legtöbb esetben fizikailag egy számmal nagyobbak önmaguk versenysúlyához, méretéhez képest, joviálisak, és körüllengi őket egy hömpölygő, akár dagályos erőtér. Ez a plusz réteg megnyilvánulhat luxuscikkek viselésében, vagy spirituális irányzat, vallás túlzó mértékben felvállalt megmutatásában, legyen az ruha, nyaklánc, jelképek. Mellettük az ember elvarázsolva érzi magát kezdetben, minden lehetségesnek, bőségesnek, ’jó’-nak tűnik.”

Vegyük sorra a pontokat. Azt látjuk, hogy egyre jobban tűnnek el az Apák, a Férfiak? Igen. Azt látjuk, hogy a mai emberek többsége belső éhségétől vezérelve állandóan talál magának valami délibábot, amit kergethet, és állandó éhség sugárzik róla? Igen. Hogy mindenünk megvan, jobban élünk, mint királyok párszáz éve, és mégis azt nézzük, mink nincs? Igen. Hogy folyamatosan ábrándozunk arról, ami nincs Itt és Most, utazgatunk élményeket habzsolva, és amikor hazaérünk, már ismét elvágyódunk, csak el innen? Igen. Nem kell telivér Nyilas Aszcendensűnek lenni, hogy ilyenek legyünk, a mai életvitel már gyakorlatilag mindenkinél ilyen programokat ad.

A Nyilas zodiákus jegy alacsony szinten azt jelenti, hogy odaképzelünk, odaprojektálunk valamit, ami nincs is ott. Önmagunkat többnek, jobbnak, ügyesebbnek és okosabbnak látjuk, mint amilyenek valójában vagyunk. Nem ez történik, nyugaton párszáz éve, Magyarországon 25 éve? Olyan lakásokban élünk, amiket nem fizettünk ki (hitel), olyan autókat vezetünk, amikért még nem dolgoztunk meg (hitel), olyan ruhákat hordunk, amik előállítása ötszáz forintba kerül, de mi húszezret adunk értük, és olyan műszaki cikkeket veszünk százezrekért, amiket nem használunk, vagy a töredékét sem érik. Nagyon kevés a valódi az életünkben.

És amikor ebbe belegabalyodunk, akkor jön a ’megoldás’: spirituális dolgok felé fordulunk! A Nyilas egyenlő a spiritualitással, magas szintjén a világi szintek integrálása, sikere utáni spiritualitással, alacsony szintjén pedig a világi dolgoktól való képmutató elfordulással. Nem ezzel van tele a Facebook…? Szép idézetekkel, hogy minek kellene lenni; de szinte soha nem azzal, ami Van. A Spiritualitás évmilliókig azt jelentette, ami Van; úgy, ahogy Van. Manapság gyermeki energetikában megakadásból eredő mentőöv lett. Odaképzelünk olyat, ami nincs ott. Szeretetet, együttérzést, békét, harmóniát, egységet. Ezek évmilliókig a kemény és kitartó belső munka eredményei voltak. Ma már egy kattintás, egy gondolat, és van. De csak projektált szinteken, mert a nagyon ’spirituális’ emberek a legbosszúvágyóbbak és a legszenvedőbbek tudnak lenni, őket a legkönnyebb megbántani, ők ’szeretnek’ a legjobban, de ők is gyűlölnek a legjobban a mélyben. Ilyet is láttunk már; gyermekeknél, akik hol rajonganak, majd elutasítás esetén bezárnak, aztán ismét rajonganak. És a gyermekek jegye az Ikrek jegy, ami a Nyilassal szemben van, a Zodiákus körén a legmesszebb. Látjátok ezt a gyönyörű struktúrát, ennek a ’rendszernek’ a gyönyörű felépítését?

Úgy is mondhatnám összefoglalva, hogy a mai életvitel automatizáltsága és nemtelen programjai miatt nincsenek súrlódások, amik miatt beérnénk, ezért odavetítjük magunkat, ahol lennünk kellene valójában, ha rendesen kifejlődtünk volna. Annyira hihetetlennek tűnik ez…? Szerintem nem. És tartjuk ezt, mert ha elkezdjük leengedni a lufinkat, akkor kevesebbnek tűn(het)ünk másoknál, és eddigi hazugságainkkal, vetítéseinkkel is szembe kell néznünk. Az egónk ezt nem engedheti meg magának, nekünk.

A Szaturnusz bolygó mindezek ellentéte. Ide tartozik a kitartó, kemény, áldozatos munka, a lemondás, a szikárság, az idősség, az érettség, a visszafogottság. Léteznek még a valóságban ezek a fogalmak manapság? Nem igazán. Legfeljebb kényszerből, de hány ember teszi őket magától, tudatos megfontolásból? Mindenki fölfelé tör, többre, magasabbra, teljesebbre; amik mind Nyilas jellegek.

Namost ez a két jelleg találkozik most Karácsonykor. A Szaturnusz belép a Nyilasba. A Szaturnusz hatása préselő, szorító, a Nyilas pedig egy nagy, légüres sárga léggömb. A Szaturnusz minden, ami már a leválasztott, letisztított jelleg, az alapok, a Nyilas pedig alacsonyabb szinten minden, ami nincs, ami lehetne, de nincs, de úgy teszünk. Magyarul, mintha a sárga léggömböt beletennénk egy satuba. És tekerünk rajta egyet. Először a léggömbben lévő részecskék összepréselődnek, és ellentartanak a satunak. Aztán fordítunk még egyet a satun. Ez még tovább préseli a léggömböt. Aztán ismét ellentart. Aztán még egyet préselünk. És…kidurran a léggömb.

2017. december 19-ig halad a Szaturnusz a Nyilasban, pont három évig. Az elmúlt két év két hónapban szenvedtünk, mert előjöttek előző életekből és gyerekkorunkból a tudatalattink rendezetlenségei, amíg a Szaturnusz a Skorpióban volt. A valóság színterén semmi probléma nem volt, hanem a feljött ijedelmeinket rávetítettük másokra, helyzetekre, és legfőképpen a Párkapcsolatunkra. Ezért is ment szét idén tízből hét-nyolc kapcsolat.

Most mindez a hatásirány megfordul. Most kívülről jön majd a préselés. De itt már a valóság színterén, nem irracionális emóciók formájában. Amikor a Szatunusz a Mérlegben járt, akkor volt a gazdasági válság. Megszorítások, már nem lehetett menni nyaralni, nem lehetett két autót fenntartani, nem volt karácsonyi céges buli. A Mérleg egy fátyolos energia. A Nyilas egy magasabb, teljesebb vetítése ennek, és ez már strukturálisan is érinteni fog bennünket. Minden, ami a mai nyugati, protestáns kapitalista életvitelünk, Nyilas természetű. Ezt fogja feszegetni a Szaturnusz.

A jelmondatnak a „kevesebb több!”-nek kellene lenni. Egyénileg és kollektíven is minél hamarabb le kell engedünk a sárga lufikat. Minél valódibbak vagyunk, annál kevésbé lesz nagy amplitúdója ennek a szorításnak. És a valódi nem az, hogy szeretettelinek gondolod magad. Hogy különlegesnek, virágszálnak, mert a Szaturnusz pont, hogy a puritánságról szól. Mint egy remete. Hallgatag, igénytelen, egyedül funkcionáló és praktikus. A kevesebb több. Minél hamarabb építs le mindent az életedből, ami nem szükséges, a vetítést, a felfuvalkodottságot, és akkor rendben lesznek a dolgok.

Így fog tenni az emberek jó része? Persze, hogy nem. Válsághelyzetben az emberek kapkodnak, képzelődnek és hitetlenkednek, ami mind a Szaturnusz ellentéte. Egyénileg azonban le lehet ereszteni magunkat. Mint a Fizikatanárnő, olyan a Szaturnusz, és ha tudod a leckét, békén hagy. Nem dicsér; az a dicséret, hogy másra száll rá.

A praktikum lesz a kulcs. Minden, ami Nyilas, építsd le. Ha a fél Nepáli Bazár rajtad lóg, mala, szelence, Om-os póló, csakranyaklánc, angyalos kitűző formájában, vedd le. Legyen malád, de használd. Ha szivárványos-nyuszis képeket osztasz meg, Coelho idézetekkel, ne tedd. Minden egyes Nyilas vagy Ikrek jelleg egy szög a világunk testébe, és itt már nem arról van szó, mint az elmúlt két évben, hogy „sírunk-rívunk, mert a Julcsi-Fercsi azt mondta, amire én azt hittem, hogy azt gondolja, hogy azt érzem, hogy azt hiszi”. Ezek egzisztenciális hatások lesznek. Valódiak. És a legtöbb ember azt fogja hinni-gondolni, hogy pesszimista vagyok. Hogy biztos rossz napom van. Remekül vagyok, remek napom van. Az életem majd’ minden területe rendezett. Nincs okom félni vagy pánikot kelteni. Tényeket írni van.

Amikor két éve írtam-mondtam, hogy a szar-cunami jön, minden karma a nyakunkba szakad, és ezerrel dolgozzunk magunkon és a karmánkon, nagyon kevés emberhez jutott el megértés szintjéig. Talán százból öthöz. Aztán jött 2014, és néha már nem tudtuk, tudjuk, sírjunk, vagy nevessünk, annyira morbid dolgok történnek az életünkben. Kijelenthetem, hogy ebben a három évben mi vagyunk a lufi részecskéi, és hol nyomnak majd minket, hol ellennyomunk, hol nyomnak, hol ellennyomunk, és kidurran majd a lufi. Ha ’részecskeként’ nem lufik, hanem szilárdak, és valódiak vagyunk, akkor minden rendben lesz az életünkben, mert ’ahogy bent, úgy kint”.

Minden egyes felvett hitel egy szög beütése, minden egyes posztolt nyuszis-spiris kép egy szög beütése. Minden többéves, vetített terv egy szög beütése. Nézd meg, mi az, ami tényleg valódi az életedben, ami az alapokhoz kell, a Maslow-piramis alapján. Ami ahhoz kell, hogy fizikailag létezz, hogy legyen egy párod és tudj dolgozni a lelkeden. Ezek kellenek. A belső munka a valuta már, ezt sokszor mondom, és még többször fogom mondani. Ez az első. Dolgozz a blokkjaid feloldásán. Nem a rózsaszín fátyol és a sárga lufi ráfújásán. Haladj a trendek, a divat ellenében, az agymosás ellenében, és ha nő vagy, legyél Nő, ha férfi vagy, legyél Férfi. Ez az egyetlen út. Minél több androgün és liberális ember lesz, annál nagyobb hangsúlyt kap az Ikrek zodiákus jegye, és annál nagyobb lesz a Nyilas-lufi. Amit a Szaturnusz szorít.

És hangsúlyozom ismét: a tömegek nem ezt fogják tenni. Még tovább megy majd a nemtelenedés, az elidegenedés, a posztolgatás, az ábrándozás, a súlytalanság. Van a Földnek és az emberiségnek egy sorsa, amit be kell járnia: ez az ív bárki számára hozzáférhető a főbb felületeken. Én éppen ezért még többet fogok valódi lelkigyakorlatokat végezni, még jobban visszahúzódok virtuális felületekről, a Guru és Tanító Nyilas-szerepektől, és szűk csoportokkal fogok operálni. Személyesen, élőben, alaposan. Hogy a következő három évben a Szaturnusz egy fajsúlyos gömböt szorítson a személyemben, ne egy nagy sárga lufit. Hogy a kollektívben ez hogy lesz, arról már nem az én tisztem gondoskodni, de már látom, ahogy a következő 5-8 évet is, ahogy a Bakba és a Vízöntőbe ér a Szaturnusz. Az én tisztem az objektív tájékoztatás, arról, ami Van. Az ábrándozás és álmodozás a Tietek; remélhetőleg legfeljebb Karácsonyig. :)

Szóval ha mondhatok ilyet, minél nyugodtabban, mélyebben és lassabban töltsétek a Karácsonyt, és utána kezdjétek el életetek Rendezését. Fókuszáljatok, lassan és kitartóan építsétek, hántsátok le a fantazmagóriákat, a nyolc projektet, amik csak összezavarják egymást, és a nagy ’éhség’ miatt visztek, vonjátok le három-négyre maximum.
„A kevesebb több’. És a Szaturnusz a racionalitás és a lemondás bolygója is, az olyan Nyilas-ideák, hogy „megérdemlem”, „több járna nekem”, „majd biztos lesz az is”, meglehetős zsákutcák lesznek. Nézd meg, mi, ki van most az életedben, és azzal, vele építs fel valamit. Olyan lesz, mintha ekét húznának a betonon, karistol, akad, de a beton bizony a saját érzelmi elzártságunk, falaink, amiket azért húztunk magunkra anno, hogy sérült gyermeki részeinket védjük, és tartást adjunk nekik. Nőjünk fel, vállaljunk felelősséget, tegyünk, és akkor a falainkra sincs szükség, hogy ’megvédjenek’ és tartást adjanak. Merthogy valójában elzárnak csak. Fedezzük fel magunkat a falak mögött, lássuk meg, hogy mennyivel kisebbek és kevesebbek vagyunk, mint mi gondoljuk, ahogy a média és a társadalmi divat vetíti, mert akkor tudjuk felmérni, hogy hol kellene felnőnünk, alkalmasabbnak, többnek és valódibbnak lennünk.

Az emberek egyik fele többet fog vetíteni emiatt, a másik többet fog ellentartani. Egy kis százalék pedig nekiáll valóban tenni.

10585181_321238538050123_870122288_n.jpg

Aktuális híreink:

Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv! 

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 2700-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Karácsonyra ajándékutalvány igényelhető Elemzésre és Pálmalevél-olvasásra a babity.richard@gmail.com emailcímen.

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.com/
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban érdekes témákkal kapcsolatban tudtok előadásokat meghallgatni: http://zoldkor.com/forrasok/interjuk.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása