HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.12.29. 17:33 Zöldkör

Január hónap Asztrológiai előrejelzése, 2015

Január hónap a 2014-es évhez képest nyugodtabb, lassabb időszak lesz. Ez adja majd örömeit, és kihívásait is. Megszoktuk tavaly, és 2014 novembere még csak ráerősített, hogy készenlétben kell állnunk; ha úgy van rohanni, menekülni, háborúzni. Ennek december végén vége, de még nehezen hisszük ezt el. Bármilyen konfliktus, vagy nehézség innentől már saját hozzáállásunkból ered. Nagyon egyszerű alapelvek figyelembe vételével nyugodtan, békésen, harmonikusan tudjuk megélni a hónapot, de ez meglepőbb stratégia lesz, mint a tavalyi év során.

Január 1csütörtök és Január 9péntek között tartsunk egy érték-lajstromot a körülöttünk lévő kapcsolatainkról, életünk rutinjáról, tényezőiről, és ami hozzátesz, ami segít objektív (!) értelemben, azt becsüljük meg, támogassuk, adjunk neki figyelmet és energiát. Itt végig a ’lufink’ leengedése lesz majd a fő projekt a következő három évben, és nagyon fontos hogy már a legelején önként, és segítve a folyamatot működtessük ezt. (Vénusz-Merkúr Bakban-Vízöntőben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Január 1, csütörtök és Január 10, szombat között nagyon fontos egy hét lesz, amikor olyan dolgok történhetnek velünk, amik meghatározzák Életünk menetének, ívének következő hónapjait, akár éveit is.  Hetek óta jelzem előre, hogy ebben az időszakban az egyedül küzdő, zárt, ’modern’ jellegek nem perspektívák, lágy kinyílás, kapcsolódás máshoz, másokhoz a fő értékek. A kettő közötti attitűdünk, ’választásunk’ fogja eldönteni, hogy mik és hogyan történnek velünk pár hónapon keresztül.
Ami a helyzet pikantériáját fokozza, hogy mindeközben őrlődhetünk, topoghatunk, beúszhatnak régi feldolgozatlan gondolatok, érzelmek, szituációk is a múltból, szóval olyan lesz, mint a tévés szórakoztató-műsorokban, amikor akadálypályán kell átküzdenie magát a versenyzőnek, miközben gumikalapácsokkal csépelik és tortákkal dobálják. Ezek az irracionális, múltbeli dolgok éppen annyira lesznek valódiak, szóval a Most-ot és a Jövőt nézzük, és haladjunk egyenletesen, előre.
(Nap Bakban kvadrátban Felsz.HCs.-tal Mérlegben, Lesz.HCs.-tal Kosban, közben együtt Plutoval)

Január 2, péntek és Január 9, péntek között szóban, tettben és gondolatban lassítsunk le, mélyüljünk el. Kerüljük a pörgős, modern, odavetett dolgokat, működjünk úgy, mintha még mindig a Monarchia korában élnénk, vagy még korábban, klasszikus, udvarias értékek szerint. Ha ezekhez az alapelvekhez tartjuk magunkat, akkor a fenti hatás mellett lesz egy szilárd bázisunk, és megőrizzük a stabilitásunkat. (Merkúr Bakban szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Január 4vasárnaptól szusszanhatunk, fellélegezhetünk mindebben egy kicsit, ahogy a Vénusz és Merkúr együtt belépnek a Vízöntőbe a Bakból. Enyhíti majd a nyomást, a befelé áradó energiákat, fókuszt, és kicsit levegőt ad a bezárt jellegeknek. Innentől gondolatban, ideák szintjén kezdünk el látni dolgokat, és előrefelé tudunk nézni. 

Január 8, csütörtök és Január 22, csütörtök között elindul már az Újév, mi azonban fáziskéséssel fogjuk ezt lekövetni. Tudjuk, hogy dolgozni kellene, intézni az ügyeinket, de ambícióink befelé, hazafelé, a múltba fognak húzni bennünket. Inkább csak figyelnénk a többieket aktívkodni, nekünk a passzivitás esne jól. Vagy még egy kis Idő, valamilyen fontos dolog elindításához, vagy döntés meghozásához. Az Élet megy tovább; kövessük a fentebb már említett Ősi Elveket, és akkor rendben leszünk. (Mars Vízöntőben-Halakban kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Január 9, péntek Nagy Fordulópont lesz. November során kinyílt egy kicsit a ’pokol’ ajtaja, szenvedtünk-moziztunk nagyokat, és december második hetében kaptunk egy ’nosztalgia-járatot Auschwitzba’, ahogy az első mesterem mondta egyszer. Ezen a napon számos hatás kioldódik, amik megakasztottak, hátrafelé fordítottak, küldözgették a dolgokat a rendezetlen múltunkból!
Láttuk eggyel feljebb, hogy két hétre megakadtnak érezzük majd magunkat; itt azt látjuk, hogy ez nem valódi hatás miatt lesz, hanem nyűglődés, akár hisztéria miatt, a saját részünkről. Ettől a naptól már mehetünk; rázzuk hát le a rozsdát, kászálódjunk ki a fészkünkből-ágyunkból, és induljunk meg, szépen, lassan. (Mars Vízöntőben szembenállása kioldódik Jupiterrel Oroszlánban; Merkúr-Vénusz Vízöntőben szextilje kioldódik Szaturnusszal Nyilasban; Nap Bakban kvadrátja kioldódik Uránusszal Kosban; Nap együttállása kioldódik Plutoval Bakban)

Január 10, szombat és Január 18, vasárnap, ha még tények és aktivitás szintjén nem is annyira, de gondolatban és külső történések révén érezni fogjuk a változásokat, az Új Időket az életünkben. Feküdjünk fel ezekre a hullámokra, passzívan, és apró mozdulatokkal kormányozzuk magunkat, ne nagy csapásokkal. Figyelgessük, nézegessük, és ízlelgessük, ami velünk történik; a nagy cselekvések helyett az impulzusokat dolgozzuk fel. (Merkúr-Vénusz Vízöntőben szextilben Uránusszal Kosban)

Január 12, hétfőn a Mars bolygó belép a Halak jegybe. Jellegeikben teljesen ellentétesek, így néhány főbb alapelvet fontos követnünk, itt is. A Mars az ’én’, a cselekvés, a tervek és távlatok nélküli elindulás jelölője, és ez az attitűd adja másik jellegét is, ami a kezdeten megrekedést is jelenti. Ez nagyon jellemző a mai emberekre, működési formákra. A Halak jegy alacsony szintjén vágyódás valami Ősegységre, legyen az a születés előtti állapot, kisgyerekkorban az Édesanya vagy a család melege, vagy archaikusabb társadalmak. Ha ez nincs, gyakori lehet melankólia, depresszió, passzív tanácstalanság. Ez is jellemző manapság.
Ettől a naptól alkalmazzuk a ’nem-cselekvő cselekvő’ elvét. Figyeljünk. Áramoljunk. Az áramlás nem azonos a sodródással, de nagyon hasonló. Keressük a belső magunkat, meditáljunk, relaxáljunk, pihenjünk sokat, és ennek nyugalmából nézzük, merre tart az életünk. Ahol kell, legyünk aktívabbak is, de ha őszintén belegondolunk, körülményeink 95 százalékát nem mi alakítjuk. A belvilágunk 95 százalékát viszont igen, az pedig a külvilágunkat is befolyásolja, így ambícióink hajtsanak bennünket a belső tisztulás, gyógyulás felé, hogy blokk-mentesebb állapotokban tudjunk kapcsolódni: másokkal és a Mindenséggel.

Január 13, kedd és Január 26, hétfő között a Mars együttáll a Neptunusszal, ami tovább fokozza ezt a mocsaras, ködös, nyákos jelleget. Mintha gyufát próbálnál gyújtani hajnali öt órakor egy ködös, harmatos mezőn. Vagy mintha a motoroddal mocsárba hajtanál. Ez a pihenés, passzivitás időszaka, ahol is a valódi ambícióink a belső erőfeszítés és harcok irányába tudnak mutatni.

Január 16, pénteken érdemes a ’radar alatt’ közlekedni, figyelni arra, hogy ne bántsunk meg másokat, és mi se hagyjuk magunkat érzelmileg megkavarni. Kerüljük az Anyánkat, Nagyanyánkat, akinek van, Feleséget, és akinek hajlama van érzelmi beborulásra, inkább nézze meg a Jóbarátok összes-t. (Hold-Szaturnusz Skorpióban-Nyilasban kvadrátban Mars-Neptunusszal Halakban)

Január 16, péntek és Január 23, péntek között a pár napja tartó passzivitásból besokallhatunk, azt mondhatjuk, hogy „És hol vagyok itt ÉN?!”, diadalmeneteztetve az ego-t, hiszen nem vagyunk hozzászokva, hogy ne beszéljünk állandó jelleggel, vagy lássuk azt, hogy a bele-belenyúlásaink nélkül is fantasztikusan működnek a dolgok; még a világegyetem is. Aki már nagyon vakarózik a kontroll elengedésétől, az csináljon valamilyen kreatív hobbit, vagy, mentálisan tervezgessen, úgy próbálva meg levezetni a fölös energiákat. Ha ebben az egy hétben meditálunk sokat, urambocsá’ terápiázunk, az pedig egyenesen mesés!

Január 18, vasárnap és Január 28, szerda között elindul mindezek mellett az ’Új Én’-ünk felismerése, mint amikor reped a burok, és elkezdjük látni, merre haladunk, merre formálgattak-formálgatnak bennünket. Rájövünk, hogy nem is kell kapálózni, a dolgok szépen haladnak; kicsit lassabban persze, mint gondolatban vagy a fantáziánkban, de a maga nemében tökéletes ütemben és módokon. Ha passzívak vagyunk, és tisztelettel tekintünk erre a folyamatra, nagy hálát és Rendet fogunk érezni. (Nap Bakban-Vízöntőben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Január 21, szerdán a Nap bolygó belép a Vízöntőbe, ami a Jövő, Cél, Perspektívák, Ideák területe. Ilyenkor mindig megnyílik az idő és a tér előrefelé, már kijövőben vagyunk gondolatban a télből, de az idő lassabban követi le. Így van ez életünk dolgaival is itt. Szeretnénk változást, Újat, de láttuk a fentebbi hatásoknál, hogy legyünk türelmesek, belül foglaljuk el magunkat, kívül minden történik magától.

Január 21-22, szerda-csütörtök remek két nap babavállalásra, eljegyzésre, összeköltözésre, wellness-elésre, vagy bármilyen magasabb szintre lépésre valakivel, Férfi és Nő között. (Nap-Merkúr-Vénusz-Hold Vízöntőben)

Január 21, szerda és Január 24, szombat között lesz a csúcspontja a lassú és passzív energiáknak. Tekinthetjük amolyan fordulópontnak is, a télből kifelé jövet. Kuckózzunk itt be, tartsunk pár napos szünetet, jót tesz nagyon, mielőtt elindulnak az aktívabb jellegek. (Hat bolygó a tízből Vízöntőben és Halakban)

Január 22, csütörtökön hátrafelé indul a Merkúr bolygó a Vízöntőben, így szóban-tettben-gondolatban emiatt is belassulunk, összekavarodunk ilyenkor egy kicsit. Február 12-én indul majd ismét előre, három hétig rásegítve tehát a fenti hatásokra. Mivel a Vízöntőben van, és a Bak felé halad vissza, ha tehetjük, kerüljük a közlekedést autópályán, repülőn, vagy ha muszáj, akkor ne ’akciózzunk’. Ez elsősorban a vezetés közbeni meggondolatlanságokat jelenti, de repülő esetén a gép lekésését, bármilyen kavarodást is.

Január 24, szombat és Február 6, péntek között remek két hét lesz belső gyógyulásra, terápiára, egészségügyi beavatkozás elvégeztetésére. Amik feljönnek a múltunkból, a tudatalattinkból, azzal képesek leszünk szembenézni, álljunk hát oda, ha már úgyis ennek az aktivitásnak van itt az ideje. (Mars Halakban szextilben Plutoval Bakban)

Január 26, hétfő és Február 3, kedd közötti egy hétben szintén besokallhatunk a tétlenségtől, a Nap-hiánytól, hogy nem pörögnek a dolgok. Újonnan alakult Párkapcsolatokban egyúttal lehet egy törés, egy vízválasztó, hogy vagy nagyon elmélyül, vagy megszűnik. Mindkét esetben szerintem tudjuk a haladási irányt, menjünk a mélyebb és kapcsolódott jellegek felé, erre készülünk már tágabb értelemben október-november óta. Legyünk itt még türelmesek és kitartóak. (Vénusz Vízöntőben-Halakban kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Január 28, szerdán a Vénusz bolygó belép a Halak jegybe. Ez előhozza az igényt az odabújásra valakihez, a bekuckózásra, a gyors és pörgős helyett minőségit akarunk majd. Hölgyeknek remek időszak Nőiségük gyógyítására, illetve visszatalálni Lánygyermek énjükhöz, és az ott lévő lágysághoz, befogadáshoz, kreativitáshoz.

Január 28, szerda és Február 2, hétfő között ennek biztonságából és melegéből már kezdjünk el előrefelé tekinteni, a visszahúzódott-passzív állapotokból megfordulni; még nem megindulni, de már mozgolódni. A fenti gyógyító hatások mellett remek egy hét Gyermeki részeink átlátására, a múltból hozott mintáink újraértékelésére. (Nap Vízöntőben együtt Merkúrral)

Január 28, szerda és Február 5, csütörtök között még tovább fokozódnak a segítő-gyógyító energiák. Nagyon jó egy hét, gyerek foganására, szerelem kialakulására, elmélyülésére, exkluzív-mély örömök megélésére. Érdemes itt belekezdeni valamilyen művészi tevékenységbe, relaxálni, kényeztető élményeket keresni és megélni. (Vénusz Halakban együtt Neptunusszal)

Január 29, csütörtökön mindemellett figyeljünk oda, mert lesz egy derékszögű háromszög több bolygó között, ami mindig feszültséget is hoz be. Jelenti mindez azt, hogy intim pillanatokban ne rójuk rá a másikra a hibáit, amiket az elmúlt hónapokban elkövetetett, ne itt akarjuk terápiás sérüléseinket megosztani vele ezen a napon. Csak csendben, nyugodtan legyünk, ha nagyon kommunikálhatnékunk van, keressük fel a terapeutánkat. (Szaturnusz Nyilasban-Vénusz-Neptunusz-Mars Halakban-Hold Ikrekben derékszögű háromszög)

Korábban láttuk, hogy ezen időszak legnagyobb hatású eseménye a Szaturnusz bolygó jegyváltása volt, ahogy a Nyilasba lépett. Január hónap remek gyakorlópálya lesz ezen újabb elvek, jellegek működtetésére. Nem lesz itt multiplex élmény, hanem egyszerű, családi tv-zés. Mivel ettől elszoktunk, nyúlni fogunk az okostelefonunk után, fészkelődünk, keressük majd az ingereket, a popcornt, a benyomásokat. Ha lassan, odafigyelve működünk, akkor jönni fognak, kifinomultan. Ha zsizsegünk, egyre nő majd az éhség. Ez tágabb értelemben igaz a következő három évre is, de itt lesz az első hónap, ami már az ’új’, Szaturnusz a Nyilasban jellegekkel indul. :) 
Szóval lassan, cselekvés nélküli cselekvéseket alkalmazzunk, figyelve, áramolva, klasszikus, letisztult értékeket képviselve. Ebben az esetben nagyon gyógyító, kellemes és vidékiesen bájos hetek tudnak lenni.

winter_cottage_rendering_by_xoio1.jpg

Aktuális híreink:

Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv! 

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 2900-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.com/
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban érdekes témákkal kapcsolatban tudtok előadásokat meghallgatni: http://zoldkor.com/forrasok/interjuk.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása