HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2015.01.12. 17:28 Zöldkör

A teljes 2015-ös év Asztrológiai előrejelzése

Év elején sorra jelennek meg az interneten a cikkek a 2015-ös évről. Fantasztikus évet vizualizálnak, a „lehetőségek évét”. Minden jó lesz: találkozol az álompárral, megkapod az álommunkát, az álomotthont, csupa-csupa álom… A legtöbb asztrológus ujjong, merthogy a káldeusok egyszerű számítási módjai szerint az idei év Jupiteri év lesz, és hát a nagykönyv szerint a Jupiter a Szerencse, a Bőség bolygója, a Nagy Jótevő. Láttam olyan numerológiai írást is, ami szintén ezt mondja. Hát, akkor azt hiszem minden oké, de azért belenéznék én is egy kicsit a témába.

„Hogyan legyünk népszerűek” sorozatunk úgy indul, hogy írj olyat, amit az emberek látni szeretnének, adj hozzá pár szakmainak tűnő kifejezést, szórd meg egy kis varázslattal, reménnyel és mosollyal, és kész van a recept. Ez végtelenül könnyű, főleg az után, hogy az elmúlt két évben már mindenki nagyon elfáradt emberileg és érzelmileg, és a legtöbbünk életében gyökeres, többnyire fájdalmas változások, és csiki-csukik zajlottak le. Mind a békét akarjuk. Az örömet, a mosolyt.

Aztán persze van a Valóság. Ami ’Van’. Ahhoz pedig szem kell, józan ész, és a többi már megy magától. Egy előrejelzés készítéséhez, már ha hiteleset szeretne az ember, illik felmérni a Valóságot: ami Van. És illik megnézni az ívet, amin érkezünk: időben, kollektíven, emberiség szempontjából is.

Ez a cikk lesz az utolsó, ami ennyire tőszavakkal, nyersen, számonkérően és direkten kommunikál. A Szaturnusz a Nyilasba lépett, három évre, és szinte végig az évben kvadrátban lesz a Neptunusszal. Az én ilyen eddigi nyers 'munkám' itt véget ér. A Szaturnusz megteszi azt, ami visszanyomja a vetítést. Már nem nekem kell ellentartani a nagy ájtatosságban. Amilyen ez a cikk stílusában, megfogalmazásában, olyan lesz három év kívülről, sőt, még több ideig is. Azért így írok most még, hogy szokjátok, és készüljetek fel rá, emberektől, helyzetekből, és gyakran magatokon is felfedezve. Én pedig megindulok a másik oldalra. :) Most én leszek majd jóságosabb; nem úgy, ahogy a tömeg, hanem valódiban. Együttérzőbb, kedvesebb, bátorítóbb, biztatóbb. Mert már Odafent ellentartanak.

Az elmúlt két év nagy ’slágere’ a Szaturnusz bolygó végighaladása volt a Skorpió jegyen, ami felpréselt minden rendezetlenséget a tudatalattinkból és előző életeinkből. Hirtelen, váratlan és fájdalmas változásokkal, veszteségekkel, leckékkel volt tele ez az időszak, ahol a környezetemben tízből hét-nyolc párkapcsolat felbomlott. Nem bírtuk a tükröt… Önnön elbizakodottságunk, vetített képünk, életünk adott leckét. Szóval kemény volt, azt hiszem, ezzel nehéz vitatkozni.

És 2014 Karácsonyakor a Szaturnusz bolygó belépett a Nyilas csillagjegybe. Ez már a „bármit, csak ezt ne” ívén történt, amikor is tényleg már nagyon untuk a Skorpiós dolgokat. A jegyváltásról hosszabb cikket is írtam, ahol prognosztizáltam bizonyos mintákat, jellegeket; érdemes elolvasni. Az alaptörténet arról szól, hogy a mai életvitel miatt meg vagyunk rekedve egy 3-5 éves gyermek energetikai, érzelmi és értelmi szintjén, és emiatt ’kénytelenek’ vagyunk odavetíteni a nagyságunkat és érettségünket, hogy minden rendben van és teljes; mert a Valóságban ennek 10-15 százaléka lenne igaz. A dolgok nincsenek rendben, lehetőségeink és emberhez méltó létünk töredékét használjuk. Helyette vetítünk, és ezért nem használjuk, és ezért vetítünk. Amolyan huszonkettes csapdája ez.

A Szaturnusz bolygó 2014. december 24-én belépett a Nyilas jegybe, és három évig ott lesz. A Nyilas zodiákus jegy alacsony szinten egy nagy, fényes, sárga lufihoz hasonlatos, melyben a valódi matéria töredéke csak, és a tövénél van, az alapjainál, a többi felfújt. A Szaturnusz pedig olyan, mint egy satu. Összepréseli. A lufi visszanyom. Présel még egyet. A lufi visszanyom. Présel még egyet. És a lufi kidurran. Megmarad, ami Van. Töredéke a korábbinak, de legalább valódi.

Mindezt két hete megírtam a cikkben, és még korábban, 14-én elhangzott az éves előadáson is. Erre újévkor, karácsony után egy héttel meg is történik Magyarországon, ami mind-mind Szaturnusz-Nyilas jellegű; ezekről a mintákról a Zöldkör csoportban találhatóak aktuális kifejtések. Ugyanígy, hetek óta csepegtetem, olyan mértékben, hogy ne pattanjon le ignoranciáról, vetítésről, álmodozásról, hogy hamarosan megjelenik a háború Európában. Hogy életterünk beszorul. Hogy a nyugati országok már nem lesznek, nem lehetnek annyira ábrándosan vonzó célpontok. Erre karácsonyhoz két hétre megjelenik a háború Európában. Az embereknek be kell húzódni. Mindenhol olyan cikkek, hogy „már nem lesz ugyanolyan az életünk”. És még csak két hete van bent a Szaturnusz a Nyilasban. A Nyilas jegy bolygója a Jupiter; tudjátok, aminek az éve van most, és "minden szuper lesz".

Maga a Jupiter bolygó 2014. december 8. és 2015. április 8. között hátrafelé halad az Oroszlán jegyében. Újabb szakmai érv, ami miatt nem értem a bulvár-ujjongást. A retrográd mozgás mindig rangvesztést ad egy bolygónak, és a komplementer-minőségeit hangsúlyozza. Az pedig ebben az esetben a Szaturnusz: az önvizsgálat, a behúzódás, egészséges lemondás, felnövés, érettség bolygója. Az „álom” helyett a Valódi, a realitás.

Az idei évben augusztus 11-ig az Oroszlán jegyében van a Jupiter, ez annak ad hangsúlyt, hogy megtaláljuk Önmagunkat. Kiteljesedjünk; hittel, reménnyel, bizalommal. De nem ábrándozva, tervezgetve, ’spirisen’, hanem keményen, kitartóan és pepecsmunkával: szaturnuszian. :) Annak, hogy hántsuk le magunkról, amit önnön kicsiségünk és alkalmatlanságaink miatt magunkra, magunkról vetítünk. Leginkább áprilisig. Április és augusztus között már kapunk ebből ajándékokat is, ha jól csináltuk a tavaszi lelki szikárítás munkálatait.

Augusztus 11-től végig 2015 során a Szűz csillagjegyben van a Jupiter. A Szűz zodiákus jegy az arany középút, hatékonyság, kulturáltság otthona. Ilyennek kellene lennünk. Egyensúlyban világi és szellemi között. Gyerek és idős között. Korunknak és nemünknek megfelelő állapotokban, úgy, hogy működik életünk mindennapi rutinja. Mert az is Szűz. Ha ez működik, minden rendben van. De ahhoz fel kellene nőni, ahhoz pedig rá kellene jönnünk, hogy ez nem történt meg a szó valódi értelmében.

Ez a két ’fő’ bolygó, a Szaturnusz és a Jupiter tehát azt mondják, mutatják, várják el, hogy eresszük le a vetítés-lufinkat, nőjünk fel, a sokból a valódiba, a Jövőből a Mostba, az ábrándozásból és a vetítésből a hatékonyba, kitartóba és alaposba menjünk. Folyamatosan nyomni fognak bennünket. Már nem belülről, mint az elmúlt két évben. Kívülről, mint a kidobók és a tömeg szilveszterkor, vagy a fegyveresek Franciaországban egy hétre rá. És hangsúlyozom: még két hét telt csak el a három évből.

És ez nem félelemkeltés. Ez a realitás felismerése. A kulcs itt nem a békéről és teljességről ábrándozás, az ’erőszak’ elítélése, hanem a háború okának feloldása. Az pedig bennünk van, Nyugati, kényelmes, ignoráns, vetített valónkban. Ez nem szitok, ez statisztikai tény. Mi hömpölygünk, az Univerzum visszanyom: ez a dialektika. Ha túl nagy a lufi, kilövi. Ez már történik is.

Mindemellett fontos megvizsgálnunk az ún. lassú bolygók mozgását is. A ’lassú bolygók’ legalább egy évet tartózkodnak egy csillagjegyben, így mélyreható változásokat eszközölnek kollektív életünkben.

2014. december 22. és 2015. július 26. között elkezdenek kinyílni a ’14-es ősz után a szenzoraink a Jövő irányába, új változtatásokra késztetnek bennünket az életünkkel kapcsolatban. A Kos a kezdet jegye, az Uránusz pedig a Jövő, Cél, Perspektívák bolygója. Újrakezdésre, újrastrukturálásra van itt szükség ebben az időszakban. Újrahuzalozásra. Ám a két minőség együtt túl tüzes és hirtelen. Kitalálunk olyan dolgokat, amiknek nincs alapja. Belevágunk valamibe, ami nem is érdekel, és abbahagyjuk. Olyanok ők együtt, mintha egy befagyott tavon akarnánk átkelni: négyet előre, egyet balra, kettőt előre, kettőt jobbra, hármat előre, egyet vissza. Haladunk, de többet lépünk, mint amennyit effektíve előrejutnánk. Lassítsunk hát, először belül oldjunk, fedezzünk fel, gyógyítsunk, aztán tegyünk lépéseket. Belül, majd kívül. Belül, majd kívül. Fordítva frusztrálódunk; így gyönyörűen haladunk. (Uránusz Kosban előrefelé halad)

2014. december 26. és 2015. április 17. között két lassú bolygó hatása közül ’választhatunk’, hogy melyik engedje le a lufinkat. Az egyik lassan, finoman engedi le, a másik kidurrantja. Mindegy, mit ’választasz’, a lufidnak mennie kell. Ha az elsőt választod, akkor jól jársz. Ez egyenlő önmagad gyógyításával. Az pedig mindig azzal kezdődik, hogy feltárjuk problémáink gyökerét. Ahhoz pedig le kell engednünk a vetítést. Látjátok, mennyire gyönyörű szimfónia ez? :) Így is, úgy is valódiak leszünk, csak az elsőnél lassabban és munkásabban, a másiknál később, gyors lefolyással és fájdalmasabban.
Holisztikussá kellene válni az Élet minden területén: spirituális gyakorlásban, étkezésben, napi rutinban. A holisztikus és a mai ábrándozós ’spiritualitás’ két teljesen különböző dolog. Az egyik annak felismerése, ami a Valóság, a másik afelé való menekülés, ami nincs most, de lennie kellene. (Neptunusz Halakban kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

2015. február 2. és 2015. július 21. között mindezzel párhuzamosan lesz egy fényszög, ami szuperszónikus, erőteljes és felemelő hatásokat fejt ki. Olyan, mint amikor a nitro-t ráadják az utcai versenyautóra. Vagy a Knight Riderben az ’SPM-fokozat’. Amerre ott állunk, arra kilőnek bennünket. Ezért is mondtam annyit ’14 során, hogy pucolódjunk mindannyian. Itt fontos, hogy milyenek az alapjaid. Milyen a valódi belső világod. Mert a kerekek csikorogva bekaparnak. Nem mindegy ugye, hogy latrinába teszik ezt, vagy fényes és tiszta aszfalton. Szóval, amit szeretnél, afelé valószínűleg megindulsz nagy sebességgel február 2-ától, csak hát fontos persze, hogy melyik részed szeretné, mi a motiváció. Kisebbségi érzés? Fájdalom? Félelem? Valódi részek, valódi, gyógyult önismeretből? :) Érdemes belehúzni még az öngyógyításba tehát január során; is. (Uránusz Kosban trigonban Jupiterrel Oroszlánban)

2015. március 15. és augusztus 1. között a Szaturnusz bolygó hátrafelé halad a Nyilas jegyben. Ez olyan lesz, mint amikor a satu nem csak szorító mozgást végez a lufin, hanem oldalirányút is. 2015.június 15. és 2015.szeptember 18. között visszatér a Skorpió jegybe, bekacsintva még egyszer, hogy „Srácok, maradt még valami rendezetlenség esetleg a múltkori két év után? Biztos, ami biztos benéztem, hátha.” Nyárra tehát érdemes türelmes, alázatos és korrekt hozzáállásokkal készen állnunk, és az addig tartó ’Skorpiótlan’ időkben oldani, gyógyítani a karmát, előző életeket, gyerekkori beszorultságokat és családi-generációs besült energiákat.

2015. április 17. és 2015. szeptember 24. között a Pluto bolygó hátrafelé halad a Bakban. Amióta 2008-ban belépett oda, pajszerként, lángvágóként feszegeti stabilnak hitt alapjainkat. Ez a nagyvilágban, a kollektívben a Gazdasági Válságként jelent meg. Egyéniben ez úgy néz ki, hogy gyerekként nincs meg az a felnőtt energia, amivel valóban érhetnénk, így magunkra rántunk olyan mintákat, falakat, amik védenek, és egyúttal tartást, kereteket is adnak. Ez persze akadályoz idővel a növekedésben, mint az amforába tett kínai cirkuszi gyerek. Ezt az ’amforát’ feszegeti a Pluto 2008 óta, ebben a pár hónapban erősebben kopogtatva. Régi berögződések, másoktól elzárkózás, molyolás, agyalás, ezeket hántja le rólunk. És leginkább az ’Elzárkózom a világtól, jó vagyok magamnak is’ attitűdöt, ami a vetítés-ábrándozás mellett a másik fő attitűd a mai életvitelben.

2015. június 13. és 2015. november 17. között a Neptunusz bolygó is retrográd a saját csillagjegyében, a Halakban. 2012 februárja óta van ott: azóta rengeteg ember fordul spirituális dolgok felé, soknak nő meg az intuíciós készsége, vagy alakul ki olyan betegsége, ami gyógyításra szorul, így hívva fel a figyelmét mögöttes, transzcendensebb energiákra. A Halak jegy és a Neptunusz is a gyógyítás, empátia, összekapcsolódás képviselői. Ebben a szakaszban nagyon mély, ősi, régóta szunnyadó dolgokat van lehetőségünk feloldani, meggyógyítani. Itt is a kulcs a Múlt, az Ősi, a holisztikus, mintha Atlantiszon, vagy a druidák korában élnénk. Persze gyakorlati módokon, nem úgy, hogy adunk magunknak egy varázsnevet, és ráírjuk a névtáblánkra, hogy mi atlantiszi gyógyítók vagyunk. Az attitűd, a megélések sokkal fontosabbak. A gyakorlati gyógyítás.

2015. június 14. nagyon fontos nap lesz. Kioldódik egy olyan fényszög, ami 2012. március 25. óta volt nagyon aktív. Teljesen megkavaró, irracionális hatásokat, jellegeket sugárzott. Amikor indult, akkor volt az ex-köztársasági elnök plágium-botránya, ami kabarészámba ment, de a helyzet súlya miatt nem lehetett simán röhögni rajta, és akkor volt az is hír, hogy egy harcművész lótuszülésben elaludt a vonaton, és le kellett vágni a lábát. Szóval ilyen „Ez most vicc, vagy komoly?!”- generátor fényszög ez; jó, hogy kioldódik, azt hiszem :). (Uránusz Kosban kvadrátja Plutoval Bakban)

2015. június 15. és 2015. szeptember 18. között a Szaturnusz bolygó visszatér a Skorpió jegybe, ahogy fentebb is említésre került. Még friss az elmúlt két év emlékezete, itt egy picit felfrissülnek élmények, hogy „Ugyan, ne bízd már el magad”, egyébként is ez a ’15-ös év lényege, a nagy lufi-leeresztésekkel. Örüljünk neki egyébként nagyon, hogy kapunk egy utó-takarítást: nagy szükség lesz rá 2018-tól, amikor a Szaturnusz beér a saját jegyébe, a Bakba, a Pluto mellé. Ebbe most nem mennék bele, a lényeg, hogy mindenkinek érdemes belehúzni nyáron (is) a karmapucolásba.

2015. július 12. és 2015. augusztus 29. között olyan fényszög lesz, ami ’14 október és novembere során már volt nemrég. Amikor a Jupiter és a Szaturnusz bolygó együtt állnak, vagy kedvező fényszögben, az olyan, mint amikor Isten kinyitja a szemét. Amikor diszharmonikus fényszögben, az olyan, mint amikor becsukja.
Ezt írtam róla akkor: „A Jupiter és a Szaturnusz bolygó 90 fokban, a legfeszítőbb fényszögben állnak majd egymással. Amikor pozitív fényszögben vannak, az olyan, mintha Isten kinyitná mindkét szemét, és ránézne vele az emberekre: megjelenik a Rend, a segítőkészség, a szorgalom, a kedvesség, ám amikor ilyen állás van, az olyan, mint a Sziget, a Love Parade, Manhattan és egy kínai metropolisz összegyúrva. Nyüzsgés, kapkodás, tiszteletlenség, kulturálatlanság, pörgés ilyenkor a jellemző, így aki ezt szereti, az lubickol majd, az ’őskövületek’, mint én, meg szépen kivárják a végét. :)”

Volt is minden, mint a cirkuszban: móka, kacagás, könnyek, dodzsem, hullámvasút, szex, sör, lángos, ellopott pénztárca, megkerült pénztárca, leöntött blúz; minden. Itt másfél hónapig lesz, párhuzamban a Szaturnusz látogatásával a Skorpióba.

2015. július 27. és 2015. december 25. között az Uránusz bolygó retrográd a Kos jegyben. Fentebb írtunk róla, hogy befagyott tavon átkelés energiáját adja az életünknek, amikor itt előrehalad. Itt olyan, mint amikor a tó közepén megállunk, mert reped a jég. Tudjuk, hogy át már nem érnénk, ezért visszafelé vesszük az irányt. Lassan, lassan, mert ha sietünk, beszakadhat. Nagy-nagy türelemre int bennünket ez a hatás. Ne rohanj. Ne tervezz. Ne nézz előre. Ne cselekedj a jövőd irányába. Ez persze, minden, ami a mai világ ellentéte. Ezért lehet nehéz, ha az év első felében nem tesszük magunkévá az Ősi Elveket, ha nem tudjuk leengedni a lufinkat. Láthatjuk, szinte az év teljes második felén átívelő hatás ez. Az első felében fellélegzünk kicsit, rendezzük két év harcainak a romjait, közben gyógyulunk, felkeressük a kapcsolatot másokkal, és a második felében ismét behúzódunk. Ez lesz ’Odafent’ a dinamika.

2015. augusztus 11. és 2016. szeptember 9. között a Jupiter bolygó a Szűz jegyben lesz. Én nagyon szeretem már a Szűz zodiákus jegyet magasabb aspektusában. Azt jelképezi, amikor a végletek után kialakul, beáll egy működő állapot. Haladás, épülés, történnek a dolgok.
A Jupiter mindig azt mutatja meg, hogy hol van az, ami magától is tud történni, amerre érdemes energiáinkat, figyelmünket fordítani. Jöjjünk ki a szenvedésből, kezdjünk el tenni, reálisan, és hagyjuk abba a vetítést, álmodozást, ’szeretet’-harcot, és kezdjünk el tenni, reálisan.

2015. augusztus 28. és 2015. október 8. között azt is látjuk, hogy ennek a tevésnek elsősorban szintén belül kell történnie. Hogy még ne rögtön kezdjük meg kívül mindezt, hanem várjunk, és amikor látjuk, hogy megy, működik, akkor. Ne egyből, és ’élesben’ tesztelve. Olyasmi lesz itt ez a másfél hónap, mint a januári, most. Figyelgetünk, passzívan, és ha ’kapás’ van, akkor megyünk. Ha nincs, akkor maradunk. (Jupiter Szűzben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

2015. szeptember 18. és 2015. november 12. között ha erre képesek vagyunk, nagy, gyökeres átalakulások történnek az életünkben. Olyanok, amik a ’16-os év során érnek be, és akkor érzékelhető a gyümölcsük. Sok ember esetében ez foganást, várandósságot fog jelenteni, de jelentheti lakhely, pár, vagy bármilyen kardinális, jelentőségteljes dolog megtalálását, rendeződését. (Jupiter Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

2015. október 10. szintén nagyon jelentőségteljes, egyéni nap. A haladási irányt jelképező Holdcsomópontok jegyet váltanak. Ebben a mostani szakaszban azt jelképezik, hogy ami zsákutca, az az, hogy egyedül küzdünk, harcolunk, majd mi ’megmutatjuk’, a haladás pedig valakivel lágyan, örömöket keresve kulturáltan kapcsolódni. (Kos kontra Mérleg zodiákus jegyek)
Ettől a naptól a jó irányt jelképező Felszálló Holdcsomópont a Mérlegből a Szűzbe, a Leszálló a Kosból a Halakba lép. Ha októberig tudtad rendezni a kapcsolataidat, és elsősorban a tavalyi év során leginkább megtépázott Párkapcsolati száladat, akkor tud működni az életed. Minden a helyére kerül benne, halad, szinte magától is. Ha nem, és egyedül küzdősben, kapkodósban nyomod, akkor melankólia, magány és delíriumos energiák lesznek, lehetnek hangsúlyosak. Pont 9 hónap múlva lesz ez, a cél tehát a felnövés, a blokkok oldása, mert azok húznak le gyerek-állapotokba. A gyerekeknek nincs párkapcsolata, mert nem alakult még ki a nemiség bennük, ezért a valódi igény, és dialektikai vonzerő sem. Nem párterápiára kell menni, csinosan felöltözni; felnőni kell, és magától megjelenik ’ellentét’-párunk, ha mi is kimentünk a saját nemünk jellegeibe. (Leszálló Holdcsomópont Kosból Halakba lép, Felszálló Mérlegből Szűzbe)

2015. október 16. és 2016. január 20. visszatér a Szaturnusz és a Neptunusz bolygók 90 fokos fényszöge, ami az év első felének abszolút meghatározója. Nyárra más kap erőteljes jelleget, (a Szaturnusz visszatérése a Skorpióba), és az év további részére, a rövid intermezzo után visszatér. Ezt írtam róla feljebb: „között két lassú bolygó hatása közül ’választhatunk’, hogy melyik engedje le a lufinkat. Az egyik lassan, finoman engedi le, a másik kidurrantja. Mindegy, mit ’választasz’, a lufidnak mennie kell. Ha az elsőt választod, akkor jól jársz. Ez egyenlő önmagad gyógyításával. Az pedig mindig azzal kezdődik, hogy feltárjuk problémáink gyökerét. Ahhoz pedig le kell engednünk a vetítést. Látjátok, mennyire gyönyörű szimfónia ez? :) Így is úgyis valódiak leszünk, csak az elsőnél lassabban és munkásabban, a másiknál később, gyorsabb lefolyással és fájdalmasabban.
Holisztikussá kellene válni az Élet minden területén: spirituális gyakorlásban, étkezésben, napi rutinban. A holisztikus és a mai ábrándozós ’spiritualitás’ két teljesen különböző dolog. Az egyik annak felismerés, ami a Valóság, a másik afelé való menekülés, ami nincs most, de lennie kellene. (Neptunusz Halakban kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)”

2015. október 21. és 2016. május 14. között visszatér egy fényszög, ami június 14-én kioldódott. Fentebb ezt írtam róla: „Teljesen megkavaró, irracionális hatásokat, jellegeket sugárzott. Amikor indult, akkor volt az ex-köztársasági elnök plágium-botránya, ami kabarészámba ment, de a helyzet súlya miatt nem lehetett simán röhögni rajta, és akkor volt az is hír, hogy egy harcművész lótuszülésben elaludt a vonaton, és le kellett vágni a lábát. Szóval ilyen „Ez most vicc, vagy komoly?!”- generátor fényszög ez, jó, hogy kioldódik, azt hiszem.”
Ez is a nyári Szaturnuszi-Skorpiós intermezzo után tér vissza, hogy megfogjon bennünket. Itt még ne döntsünk, azt mondja a fényszög, mert hátrafelé kellene figyelni még, rendeződni, hagyni az ’Odafentieket’ munkálkodni. Passzívak legyünk, inkább belül tegyünk ambíciókat, és a külvilág, életünk külső dolgai csak okozatok legyenek ennek folyományaképpen. (Pluto Bakban kvadrátban Uránusszal Kosban)

2015. december 9. és 2016. március 25. között nagyon erős fókusz helyeződik ismét a Szűz-jellegekre. Ne azt nézzük, hogy sok már az elmúlt két-három év szenvedése, hogy darabokban az életünk, egyénileg és kollektíven, hanem, hogy hogyan lehetne újraépíteni. A Halak zodiákus jegynek az egyik kibillentsége a melankólia, a depresszió és a reménytelenség. A másik egy réveteg álmodozás, ábrándozás, mindennek a rózsaszín ködbe vonása. Ismerős ez a két jelleg valahonnan? Mintha az emberek 90 százaléka így élne, aminek a Facebook az egyik fő katalizátora. Nagyon kevés ember van, aki csendben, türelmes és tisztességesen ellátja a mindennapi rutinját, a szónak Szűz-szerű, Arany Középút jellegével. Csinálj annyit, amennyit kell, ne többet. Moss ki. Takarítsd ki a lakásod. Végezd el a munkád. Gyakorolj spirituálisan. Ha ezek megvannak, ha a magok el vannak vetve, akkor a jutalom, a megkoronázás magától megérkezik. Vagy nem. Te megtettél mindent. Ma a divat egyik végletben a „Nem érdemlem meg…” szenvedés, vagy a „Minden tökéletes úgy, ahogy van!” delírium. A kettő között van a kulcs, erről fog szólni az egész októberrel kezdődő időszak, és már nagyon sok éve erre megy ki a játék ’Odafent’. Hogy odataláljunk a középútra kollektíven és egyénileg. Csak az nekünk gyakran „unalmas”, vagy nem elég „spirituális”, „grandiózus”. Mint a tanmesében. „Az én mesterem annyira fejlett, hogy napokig bírja evés nélkül.” „Az enyém meg napokig alvás nélkül.” „Hmmm, az enyém ha éhes, akkor eszik, ha álmos, akkor alszik.” (Jupiter Szűzben együtt Felszálló Holdcsomóponttal, szemben Leszálló Holdcsomóponttal Halakban)

Szóval arra megy ki itt a dolog, hogy ismét megtaláljuk az Egyensúlyt. Kívül és belül. Fellazították az elakadt energiákat az elmúlt két évben. Ezek addigi életünk során lehúztak, konzerválnak súlyuknál fogva egy 3-5 éves gyerek szintjére a valóságban. Most leszedték ezeket. Ott vagyunk, piciként, nagy felfújt buborékunkban. Most elkezdték karácsonykor vakargatni a buborékot, hogy hozzáférjenek, hozzáférjünk ahhoz, amik valójában vagyunk. Az Egységet elvesztett, riadt gyermekek, akiknek meg kellett tanulni szokásokat, túl gyorsan kellett felnőni, működni, funkcionálni úgy, hogy olyan szabályokat, elveket, mintákat tanultunk meg, amiknek semmi köze a Szeretethez és a Valósághoz. Akiknek ez „unalmas”, vagy nagyon riasztó, azok erre ráfújnak egy rózsaszín felhőt. Vagy gőggel és ’éhséggel’, vagy ’spiritualitással’, ’szeretettel, ’Egységgel’. De ez sosem fog eljönni így. Sőt, a dialektika elve alapján, minél többen csinálják ezt, és egyre többen, annál inkább az ínség és az erőszak jön el. Ezt látjuk a világban. Ha nem, akkor vagy vakok vagyunk, vagy arrogánsak. Többet akarsz, hiányérzetből, ezért hiány jön. Szeretetet és egységet akarsz, hiányból, és háború, erőszak jön. Nagyon egyszerű ez, semmi, de semmi bonyolult nincs ebben. A megnyilvánult világ dialektikus.

Minden egyes ’spirituális’ idézetre, okosságra egy golyó jön. Minden egyes hitelre, nagyzolásra éhezés jön - a világ egy másik pontján. Ez a dialektika. És ez elkezd összeérni ezekben az években. Körbeér. Nyugaton zabálás megy, keleten éhezés. Nyugaton ’mosolygás’ és lufik, keleten erőszak és csontsoványság. Most visszaér ide. Nagyon egyszerű. Ha még tovább nyomjuk az 'okosságokat', még több erőszak és korlátozás jön. Szerintem úgy kellene igazán kezelni a dialektikát, hogy felismerjük. Nem húzni tovább a végleteket.

Szerintem abba kellene hagyni a ’spirituális’ okoskodást, és lecsökkenne a háború és az erőszak. Abba kellene hagyni a hitelfelvételeket, a nagyzolást és az éhséget, és lecsökkenne az éhezés és a nincstelenség. Mert a megnyilvánult világban egységnyi van. Ha ásol egy hegyet, lesz egy völgy. Ha itt a ’szeretetet’ nyomod, valahol lesz annak az ellentéte is.

Meg szoktam kapni, hogy nem vagyok ’szeretetteli’. Vagy nem vagyok ’hiteles’. Meglehet. De mi lehet annál szeretettelibb, hogy elmondani, ami Van. Hogy mi a betegség, mitől van, mi a lefolyása, és mi a gyógymódja? Ezt sosem értettem. Talán egyszer.
Szerintem az a hiteles, hogy írok valamit, és úgy lesz. Amit a ’szeretetteli’ emberek csinálnak vagy mondanak, az sosincs úgy…Én ezt tapasztalom. Ha kitalálnak valamit, az sosem valósul meg. Én magamat mindig vagy meteorológusként, vagy tőzsdésként definiálom. Ha eső lesz, azt mondom, ha napsütés, azt. A tőzsdén is lehet akkor is profitálni, ha esik az árfolyam. És itt most esik. Akkor eszerint működünk. Aszerint működünk, ami Van; nem aszerint, aminek lennie kéne, vagy lehetne. Ha akarunk valamit, megdolgozunk érte. És akkor mindig az van. De ehhez őszinteség kell, önmagunkkal és a világgal szemben. Az pedig a mostani Nyilas-időszak ellentéte. Ezért van most benne a Szaturnusz; hogy a vetítések, hazugságok lefarigcsálódjanak, a gőg és a ’szeretet’ lejöjjön a valódi dolgok útjából. És ez objektíven-kollektíven nagyon jó. 

10906212_807791949267854_2738808039355388428_n.jpg

Aktuális híreink:

Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv! 

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 3100-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.com/
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban érdekes témákkal kapcsolatban tudtok előadásokat meghallgatni: http://zoldkor.com/forrasok/interjuk.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása