HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2015.11.29. 12:52 Zöldkör

December hónap Asztrológiai előrejelzése, 2015

December hónapja méltó lezárása lesz az elmúlt három év felkavarodásainak, és az őszi hónapok izzásainak, rázkódásainak. „Kést kövön, embert emberen csiszolnak”: erről szólt ez a tágabb, és ezen belüli pár hónapos időszak. Valószínűleg többször megmérettettünk emberi kapcsolatainkban, és szinte biztos, hogy túl könnyűnek találtattunk. Ennek oka az, hogy túl könnyű az életünk is, hogy megengedhetjük magunknak, hogy felelőtlenek, éretlenek, akár flegmák legyünk. Ha minden rendben van mesterségesen az életedben, nem érzed szükségét, hogy gondoskodj róla, hogy így is maradjon.
Szeptembertől elkezdődött ennek felülvizsgálata: emberi kapcsolatainké és a külvilág mesterséges jólétében is. Itt az ideje, hogy hozzákomolyodjunk, hozzánemesedjünk ezekhez a változásokhoz, mert ahogy eddig működtettük a dolgainkat, már nem lesz elég életünk emberi vonatkozásában, és gazdaságilag-társadalmilag. Amennyiben erre képesek vagyunk, leszünk, megkaphatjuk a ’90-es évek kettős győzelmét: a régi idők romantikáját, egyszerűségét és biztonságát, az új idők gazdasági csodájával és választási lehetőségeivel, bőségével. 

December 1, kedd és December 7, hétfő között döntenünk kell két működési mechanizmus között. Az egyik az, hogy működő, szorgalmas, felnőtt, hittel és bizalommal teli módon intézzük az életünk mindennapi dolgait. A második, hogy beragadt gyerek-részeink köré fújunk olyan tulajdonságokat, amik többnek-szebbnek-ügyesebbnek-okosabbnak-teljesebbnek-boldogabbnak láttatnak bennünket, mint amilyenek vagyunk, illetve az Életet, a Valóságot felruházzuk olyan cukormázzal, illúziókkal, amivel az nem rendelkezik. Akik követik az előrejelzéseket, már-már unhatják ezeket a mondatokat, de olyan ez most, mint az elmúlt három évben a „Feljönnek irracionális és nem-működő érzések, személyek, helyzetek”. Abszolút ennek van most az ideje, hogy nőjünk fel, és rendezzük be az életünket régibb, klasszikusabb értékek alapján, és gyorsan felejtsük el a modern működési formákat. Ha közben szenvedünk, kínlódunk is, az nem mi vagyunk, hanem a beszorult gyerekrész szenvedése; engedjük el a fülünk mellett, és tegyük a dolgunk. (Merkúr Nyilasban kvadrátban Jupiterrel Szűzben)

December 1, kedd és December 19, szombat között érdemes tiszta lappal indítani Párkapcsolatunkat, és úgy általában emberi kapcsolatainkat, vagy az emberi-társadalmi létezési formákról, módokról kialakult nézeteinket. Magyarul, teljes újratervezés, újrahuzalozás a lényeges mindenben, ami emberi, felnőtt és működő. Már nem lehet mechanikus minták, szokások, eddigi tapasztalatok alapján vágyni, tervezni, akarni; felül kell vizsgálni minden világi ambíciót. (Mars Mérlegben szemben retrográd Uránusszal Kosban)
Közben December 1 és December 15, kedd között lesz egy újabb Derékszögű Háromszög, ahol a Nap, a Merkúr és a Vénusz után a Mars is átég a Pluto és az Uránusz Háromszögén. Az első három bolygónál régi dolgokat égettek ki belőlünk; ez már forszírozni fog, hogy építsük az Újat, ugyanakkor még mindig égessük ki a régit. Azért is fontos a legelső bekezdés tartalma, hogy rendben legyünk fejben, perspektívában, hogy legyen miért kiégetni régi dolgokat, és legyen miért építeni az Újat.
Ebben a két hétben szintén sok szakítás tud történni, leginkább abban az esetben, ha ragaszkodunk az ego-nkhoz. Akik tudnak közösen tervezni, közösen építkezni, együttműködni, félretenni a berögzült dolgokat, újítani, rugalmasnak, kitartónak és türelmesnek lenni, azok innentől nagyon el tudnak indulni felfelé.

December 4, péntek és December 13, vasárnap között mindebben szuperszónikus, hihetetlenül erős energiák lesznek felhajtóerők. Ha megvan bennünk a Hit, Bizalom és a Remény ebben az átalakulási, átfordulási folyamatban, és a kezdeti botladozások, visszavezérlések mellett megőrizzük őket, akkor tudunk haladni. Döcögve, ezért fontos, hogy megtanuljuk játszani ezt a húzd-meg-ereszd-meg játékot, és amikor lehet menni, haladjunk, amikor meg kell torpanni, fújjunk egyet. (Nap Nyilasban trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

December 5, szombaton a Vénusz bolygó belép a Skorpió jegyébe, ami a végletek, a Menny és Pokol területe, egyidejűleg. Nagy amplitúdókat, tapasztalati és érzelmi tartományokat élhetünk meg; egyszerre, vagy váltakozva. Mivel a Skorpió előző életek témája is, előbukkanhatnak fura, váratlan találkozások, felbukkanhatnak régi szereplők az életünkből: ezeknek a világon semmi relevanciája nem lesz, ezért jelezzük, hogy lehet szépen továbbhaladni, és mi is menjünk szépen a dolgunkra. Ugyanakkor Párkapcsolatunkban és általában véve emberi viszonyainkban is előjöhetnek irracionális érzések, gondolatok, ezért legyünk körültekintőek a kommunikációnkban. Mondhatunk, láthatunk, érezhetünk oda olyan dolgokat, amik nincsenek, pontosabban, nem Most vannak, így maradjunk kulturáltak és együttműködőek, toleránsak. Amennyiben ezt működtetjük, nagyon mély és tiszta összekapcsolódottságot tudunk megélni a párunkkal, a többi emberrel egyaránt.

December 6, vasárnap ismét Derékszögű Háromszögbe kerül a Hold. Mivel mindez a Mérlegben van és a Marssal, figyeljünk oda, hogy elkerüljünk párkapcsolati súrlódásokat, legyünk toleránsak a munkahelyünkön és az utcán, a külvilágban. Hölgyeknek érdemes nagyon odafigyelni felfázásra, altesti dolgokra, és mindkét nemnek az emésztésére, fizikai sérülésekre.

December 7, hétfő és December 15, kedd között egyúttal nagyon elringató, elmélyítő hatás is aktív lesz. Aki kitartott a Párjával szeptember-október-november izzásai és rázogatásai után, annak érdemes elhinni, hogy van keresnivalójuk egymás mellett, és a bizalmat, összekapcsolódottságot tovább mélyíteni. Támogatott bármilyen jellegű gyereknemzés is, különösen azoknak, akik nem jogi házasságban, hanem élettársi-párkapcsolati viszonyban vannak. Érdemes itt figyelni, pro és kontra.
Mindenki számára jó itt újraértékelni a fogalomrendszerünket a párkapcsolat intézményével, és úgy általában az emberi kapcsolatokkal, és remek időszak régi emberi viszonyok meggyászolására, elengedésére, rendezésére, rehabilitására; legyenek bármilyen természetűek. (Vénusz Skorpióban trigonban Neptunusszal Halakban)

December 9, szerda és December 19, szombat között úgymond berághatunk ebben a nagy „együttműködő” „kultúráltkodásban”. Nem ehhez vagyunk szokva. Ahhoz vagyunk szokva, hogy „Te vagy a király!”, „Irányíts, kontrollálj mindent!”, „Bevonzod, megteremted!”. Az Élet nem így működik, csak Amerikából mással pumpáltak eddig bennünket a világi, és a ’spirituális’ médiában is. Nem lehet mindent irányítani, kontroll alatt tartani, nem vagyunk Isten. Ezt mutatják is nekünk rendesen az elmúlt években, különösen mostanában, és az ego-nk, az elménk nem érti.
Engedjük el a kontrollt, a boldogsághoz való neurotikus ragaszkodást, és szépen csendben, kulturáltan tegyük a dolgunk, építkezzünk. Ha erre nem vagyunk képesek, legalább ne küzdjünk (feleslegesen), és ne ábrándozzunk. Dolgozz, aludj, működj, és az Élet kiosztja a jutalmait, de te elvenni nem tudod, erőből, sürgetve. (Nap Nyilasban kvadrátban Jupiterrel Szűzben)

December 9, szerda és 2016. március 26 (!) között egy nagyon fontos hatás lesz aktív. A ’Nagy Jótevő’, a Jupiter együttállásban van a Felszálló Holdcsomóponttal, ami azt mutatja, merre érdemes menni, mi az Út, a Megoldás. Ahol a Jupiter van, ott korlátlan támogatás és energiaáramlás van. Mindez a Szűzben van, így (nóta inn-dull): a kulturált, csendes, együttműködő, nem-követelőző, felnőtt attitűd a kívánatos és működő.
Közben a Jupiter szembenállásban van a Leszálló Holdcsomóponttal a Halakban: ha beragadunk abba a hiábavaló vágyba, hogy a megnyilvánult világban mindenki egyenlő legyen, ha a megnyilvánult világban fel akarjuk oldani a kettősségeket, és itt megélni a Túlvilág Egységét, akkor folyamatos melankolia, enerváltság és akár depresszió, fáradtság lesz az eredménye. Reménnyel vegyes várakozás, ami mindig egy elmúlásra irányuló vágyba összpontosul. Ne akarjunk regresszióban lenni a születésünk előtti időkbe, visszabújni édesanyánkba, a csecsemőkorunk öntudatlan bágyadtságába, mert már felnőtt emberek vagyunk, működtetnivaló Élettel: ezt mondja ez a hatás.

December 10, csütörtökön a Merkúr bolygó belép a Bakba. Itt már elkezdhetjük letenni az évet, visszahúzódni. Újabb dolgokba idén már ne kezdjünk, a régieket vigyük végbe, majd vezessük le. Attitűdünkben jó, ha szóban-tettben-gondolatban is visszahúzódunk, és csendes megfigyelőként létezzünk innentől.

December 11, péntek és December 18, péntek között szintén remek lehetőségünk van régi Gyermeki részeink rendezésére, begyógyítására. Nagyon fontos, hogy nem azért érdemes itt felvenni vele a kapcsolatot, hogy regresszióban azzá váljunk, hanem azért, hogy ha most felnőttként megéljük, tiszta figyelmet és energiát adunk neki, akkor integrálni tudjuk, részesülünk játékos, felszabadult jellegeiből, a negatív, behúzó természetes velejárók nélkül.
Ez a hét is erőteljesen támogatott gyermeknemzés szempontjából, ha a felek egymásra figyelnek, és nem amolyan projektként tekintenek a dologra. (Merkúr Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

December 12, szombat és Január 3, vasárnap között már megindul a felkavarodott Párkapcsolati és emberi témák levezetése, pozitív irányban. Szóban-tettben-gondolatban meg tudjuk találni a megfelelő megoldásokat és kapcsolódási pontokat. A lényeg itt is, hogy ne izmozzunk, ne erőlködjünk, ne akarjunk siettetni folyamatokat. Ahogy kirezegnek-kiürülnek a felkavarodott, izzó, zavarodott dolgok bennünk, mögötte csend, béke és összekapcsolódottság tud lenni. Mint amikor egy álomból ébrednünk, és feleszmélünk, hogy „Ja, ez nem is én voltam, ez nem is volt valódi”.
Ezekben a hetekben szintén lehet gyerekkori elakadásokkal dolgozni, különösen hölgyeknek. Ezt azért is jó megtenni, mert december első két hetében a férfiak kapják az ívet, most már közvetlenül a Mars bolygó Derékszögű Háromszöge miatt, felizzhatnak, megzavarodhatnak; így ahogy eddig a férfiaknak kellett józannak maradni, hogy a hölgyek témáit kezeljék, itt megfordul a dolog. Ha a hölgyek kiürítik magukból a régi sérüléseket, félelmeket, fájdalmakat, kevésbé kell ijedezniük az esetlegesen izzó férfi(ak)tól. (Merkúr Bakban szextilben Vénusszal Skorpióban-Nyilasban)

December 13, vasárnap a Hold ismét a Derékszögű Háromszögre lép, ezúttal a Bak jegyében. Felfelé az Édesanyánkkal jöhetnek fel rendeznivaló dolgok, és oda kell figyelnünk a családi témákra is. A többször előkerült gyermeknemzésben támogatott témát erre a napra érdemes felfüggeszteni, ugyanakkor ha erre a napra van orvosi beavatkozás előjegyezve, érdemes máskorra tetetni. Jó odafigyelni a petefészek, méh, altesti dolgok témáira is.

December 13, vasárnap és December 21, hétfő között elkezd átfordulni a mérleg nyelve, amolyan sebességváltás megy végbe. Nyugodtabb, rendezettebb vizekre tudunk evezni. A megtépázott párkapcsolati témákban át tudunk értékelni dolgokat. Nincs virágcsokor, nincs bonbon, nincs tűzijáték; egy nagyon mély, finom bizonyosság tud ott lenni azoknak, akik eddig a pontig kitartottak egymás mellett. A konfliktusokban, vészhelyzetekben edződünk, kovácsolódunk össze, és ebben az egy hétben ez már felfelé ívelő tendenciát mutat.
Ugyanakkor itt az év vége előtt tétre-befutóra megérthetjük, hogy miről szólt az elmúlt három év, és az őszi hónapok amplitúdói. Leginkább semmiről, olyan volt, mint akinek beadják a szérumot, hogy megerősödjön a szervezete, majd kiizzadja, és tényleg erősebb lesz. Ezzel a tapasztalással, újult erővel kellene építeni az Életünket, majd a 2016-os évtől kezdődően aktívan. (Vénusz Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

December 14, hétfő és December 23, szerda között tétre-befutóra érdemes lezárnunk az évet, konklúziókat levonni, és ami a legfontosabb, amolyan ’fogadalmat’ tenni, választani. Mégpedig két dolog közül, ami már fentebb előkerült a Jupiter és a Holdcsomópontok kapcsolatában.

Melankolikus szenvedést szeretnénk gyakorolni, várni, csodára, megváltóra, a teljes boldogság elérkezésére magától, és ha ez nem jön, nincs, akkor csendben haldokolni, vagy pedig elkezdünk beleállni a dolgainkba, és aprólékos, türelmes, szorgalmas munkával, egyesével a helyükre tesszük, felépítjük életünk mozaikjait. Az amerikai filmek és a ’spiri’ megosztások ebben katasztrofális hatással vannak ránk, hiszen ott minden készen érkezik, teljes, és szuperboldogságos. Az élet azonban panelekből, tényezőkből áll, és folyamatos aktivitást igényel tőlünk karbantartása, tudatos munkát, odaadást felépítése.

Ez az egy hét fordulópont tehát, ahol a két fő Férfi bolygó, a Nap és a Jupiter, amikhez egy erőteljes, tiszta, tudatos építés és irányítás tartozik, az irányjelölőkkel kerülnek kapcsolatba, és nekünk a Szűz jellegek felé kellene haladnunk. (Nap Nyilasban kvadrátban Felsz.HCs.-tal Szűzben, Lesz.HCs.-tal Halakban)

December 15, kedd és December 23, szerda között a mostanában sokszor előkerült Gyerekrészek témájával kell az idei évben utoljára egy nagy rohamot menni. Minden, mai integrálatlan és nem-felnőtt, elakadt, és a gyerekkorunkhoz tartozik, itt kellene egy nagy leszámolást csinálni vele. Ezek azok az énrészek, energiák, amik a Felnőtt életünk építéséhez és perspektíváihoz kellenek, és az Uránusz december 25-ei előreindulásával hatalmas lehetőséget kapunk, hogy ismét építhessük a dolgainkat, különösen világi szinten; világi alapokon indulhatunk meg. (Merkúr Bakban együtt Plutoval)

December 16szerda nagyon jelentőségteljes nap, mivel az utolsó világi bolygó, a Mars is átégett, és ezáltal kilép a Pluto és az Uránusz Derékszögű Háromszögéből. Ha eddigre a Párkapcsolatunk, vagy bármilyen emberi kapcsolatunk tönkrement november végétől idáig, el lehet kezdeni újraépíteni, rendezni a sorokat. A hetek, akár hónapok óta rajtunk lévő izzás, fejfájás, altesti problémák, bőrproblémák, ingerültség, rapszodikusság is nagyban alábbhagy majd, és újabb, tisztább szemmel tudjuk nézni emberi kapcsolatainkat. (Mars-Pluto-Uránusz derékszögű háromszög kioldódik)

December 18, pénteken feláll egy Derékszögű Háromszög, tágabb értelmezésben kettő is, így ez mindig a szolidságra, türelemre, nyugalomra, nem-konfrontálódásra hívja fel a figyelmünket. A férfiaknak érdemes visszább fogni magukat, ambícióikat, lendületüket, a hölgyek pedig ennek inverzeként furcsa reménytelenséget érezhetnek magukon, így nekik felvidulni, ambicionálni kell magukat ezen a napon. (Nap-Jupiter-Hold Derékszögű Háromszög)

December 18, péntek és December 24, csütörtök között egy másik bolygóállás is azt adja, hogy olyanok lehetünk, mint a Gyermek, aki nem akar megszületni, nem akar felkelni, felnőni. Nyűgösek lehetünk, túlérzékenyek, akár hisztérikusak is. Legyünk magunkkal türelmesek, mint egy álomból fogunk felébredni hamarosan itt már. Nem lineáris átmenet lesz, hanem lehull rólunk valamilyen negatív varázs, és mint egy jó filmben, egyszercsak felnőtt testben, felnőtt elmében találjuk majd magunkat. (Merkúr Bakban kvadrátban retrográd Uránusszal Kosban)

December 20, vasárnap a két fő világi Férfi-bolygó a Mars és a Nap negatív fényszögkapcsolata is kioldódik. Innentől visszanyerhetjük a kontrollt önmagunk és az életünk dolgai felett; de már megtisztultabban, alázatosabban, szerényebben. Fontos is, hogy ne kezdjünk el itt csikóként ficánkolni és tombolni, hanem kapcsolódva, lassan, építően, együttműködve használjuk fel ezeket az újra visszanyert kreatív energiákat. (Mars Mérlegben szembenállása kioldódik Uránusszal Kosban; Nap kvadrátja Jupiterrel kioldódik)

December 20, vasárnap és December 28, hétfő között jó átgondolni itt az év legvégén, hogy mit várunk el egy Párkapcsolattól, hogyan tudjuk harmonikusan működtetni, nekünk magunknak miben kell változni érte, miben kell fejlődni és mit kell elengedni, lemondani, és úgy általában mi az, amitől emberi kapcsolataink, és az életünk általánossága jól működő, számunkra működtethető, kellemes.
Közben lesz egy olyan Háromszög is a Merkúr részvételével, ami a segítő és jó Háromszög végre, és mondani sem kell, azt jelzi, hogy ami gyerekrészt integráltunk, felnövesztettünk, feltártunk és rendeztünk, az megy hajtóerőként a fentebb átnézett területekre. (Merkúr Bakban trigonban Jupiterrel Szűzben)

December 22, kedd és December 30, szerda között egy másik hatás elkezdi a felkavarodott és sarokba szorított Gyerekrészeket összeszedni, felkarolni, és a beszorult energiáinknak felületet találni életünk mindennapjaiban. Jó, ha az ünnepek ellenére is, találunk magunknak rendezni és intéznivalót a külvilágban, pepecseljünk, szervezkedjünk, intézkedjünk, mert az teljesen ki tud simítani. Szóban, tettben, gondolatban legyünk aktívak, az arany középút elveit alkalmazva, és azt fogjuk érezni, mintha elgémberedett tagjainkat mozgatnánk, és visszatér beléjük az élet, vagy izomlázra ráedzenénk, és szépen kisimul minden. (Merkúr Bakban trigonban Jupiterrel Szűzben)

December 22, kedd és Január 10, vasárnap között arra is figyeljünk oda, hogy a nyűgös-hisztis gyerekrészeink mind menjenek. Ha csak simán ébredezünk, és nem csinálunk egy élesváltást attitűdünkben, könnyen követelőzővé válhatunk, a körülöttünk lévő dolgokkal, eseményekkel, legyenek bármilyen örömteliek is, nem fogjuk találni a kielégülést. Ahogy Kennedy mondta: „Ne azt nézd, mit tehet érted a hazád, hanem hogy te mit tehetsz a hazádért”; mondjuk magunknak: „Ne azt nézd, mit tehet az Élet érted, hanem hogy mit tehetsz te az Életedért”. Az ünnepek során is, ne az ajándékokat várjuk, hogy az ünnepek rehabilitálják az elmúlt hónapokat, három évet; tegyük úgy, mintha mi sem történt volna, mintha ez lenne életünk első Karácsonya és szilvesztere. Törekedjünk arra, hogy együtt csináljunk dolgokat a szeretteinkkel, és ne azt nézzük, tárgyban mit kaptunk és adunk, ez itt most különösen fontos. Az az ajándék, ha jól működnek a dolgok; mert az utóbbi időkben egyáltalán nem működtek harmonikusan, kulturáltan. (Merkúr Bakban kvadrátban Marssal Mérlegben)

December 22, kedden ugyanakkor a Nap bolygó belép a Bak jegyébe. Ez az év legsötétebb és legrövidebb napja itt, így itt formálisan mi is befejezhetjük az évet. Ezekben a napokban legyünk nagyon passzívak, egy kicsit ’haljunk meg’, egonkban, irányításban, éntudatban. Hibernálódjunk. Húzódjunk be a külvilágból, itt már ne akarjunk elindítani semmi újat, vagy megoldani valamit. Ha eddig jutottunk, akkor eddig jutottunk, hamarosan lesz lehetőségünk újra rendeződni, vagy új dolgokat elindítani, sőt. Most rendeződnek össze a dolgok itt a háttérben; amit azért tudnak megtenni, mert mi nem nyúlkálunk bele.

December 24, csütörtök és Január 3, vasárnap között már megkezdődik rehabilitációnk, és míg az elmúlt három évben belülről űztek bennünket, az őszi hónapokban belülről-kívülről izzítottak és rázogattak, itt már gyógyírként tudunk megnyugodni. Fontos, hogy ebben a bő egy hétben legyünk teljesen passzívak, ne dolgozzunk, ne bulizzunk nagyokat. Együnk, aludjunk, pihenjünk, töltődjünk. A mélyben, a háttérben nagy gyógyító folyamatok mennek majd végbe rajtunk. Itt az is fontos, hogy ne ijedjünk meg, ha ambícióvesztettek, kedvtelenek vagyunk; a szó jó értelmében lenulláznak, reboot-olnak bennünket, és megnyomják rajtunk az újratervezés gombot, hogy aztán egy teljesen új rendszer épülhessen fel bennünk és az életünkben. Aki szeretne, ebben a szakaszban szintén támogatott a gyerekvállalás témája is. (Nap Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

December 26, szombat a hónap legjelentőségteljesebb napja, amikor a Kosban lévő Uránusz hosszú hónapok után előreindul. 2011 márciusa óta van a Kos jegyében, ami azt a jelleget adja, mintha egy befagyott tavon akarnánk átkelni. Hármat előre, kettőt jobbra, egyet hátra, hármat balra. Lépegetünk, lépegetünk, de effektív értelemben nem haladunk. Ez mindenképpen igaz a kollektívre, azóta csak fejben vannak ötletek, hogy mit kellene csinálni, és gazdaságilag és politikailag az illúziók, erőlködések világában élünk, ugyanakkor ha megvizsgáljuk az egyéni életünket, szinte bizonyosan felfedezzük ugyanezt az erőlködést, izzadtságszagot, és hogy objektíven sehova sem haladtunk. Sokat tapasztaltunk, de ténylegesen nem épültünk, vagy ha igen, akkor nagy erőfeszítések és küzdelmek árán.

Innentől, az elmúlt néhány hónap retrográd Uránusza után, meg tud indulni egy kicsit jobban minden jellegű fejlődés, különösen azon a területen, amelyik házában áll az Uránusz a születési képletünknek. Oda érdemes az energiáinkat csoportosítani Karácsony utántól, rendet rakni, és intenzív fejlesztésbe kezdeni.
Mivel a Kos a Háború, konfliktusok területe, valószínű, hogy ezek felizzanak majd, az Uránuszhoz pedig a repülők, (ballisztikus) rakéták, robbanás is tartozik, valamint a hosszú utak, távolságok, még kevésbé érdemes repülni, Külföldezni.

December 30, szerdán a Vénusz bolygó belép a Nyilas jegyébe. Ez zárja le a Mérleg jegy előtérbe kerülését az őszi hónapok alatt, ahogy a Vénusz a Skorpió viszontagságai után odaér a Nyilas emelkedettebb jellegeibe.
Aki ki tudott tartani a Párkapcsolata mellett az őszi hónapok után, azoknak innentől már lényegesen védettebb lesz a helyzete, és fel tud töltődni a Hit, Remény, Bőség, Jövő perspektíváival. Mivel a Nyilas egy felfelé hajtó-emelő energia is, a Párkapcsolatunkat egy magasabb szintre lehet emelni, összeköltözéssel/házasodással/gyerekvállalással.
Ugyanez elmondható egyéb családi és emberi kapcsolatainkra, amik megmaradtak eddigre, azoknak egy újabb lendületet, megbecsülést érdemes biztosítani. Akinek nincsen párkapcsolata, vagy túl sok csalódás vagy reménytelenség halmozódott fel benne, frissítő érzeteket tud megélni a témával kapcsolatban, egy újfajta hitet és bizalmat, érdemes hát itt ismerkedni, próbálkozni.

December 31, csütörtök és Január 13, szerda között a valóságban is le kell magunkat nullázni, tiszta lappal indítani; az elmúlt három év, de akár az egész eddigi életünk után. minden, ami eddig volt, felejtsük el. Teljesen az alapoktól építsük fel magunkat, ne akarjunk a gyerekkorunk témáira, tanulmányainkra, eddigi párkapcsolatainkra, munka és élettapasztalatunkra építeni. Kezdjük elölről az életünket. Ami így szilveszterre ott van még az életünkben, az valószínűleg stabil, és a saját hozzáállásunkat, személyünket kell megújítani, már nem a külvilág dolgait.
Ehhez hozzátartozik a külsőségek és a külső matéria elengedése is. Mi magunk legyünk a bástya, életünk fundamentuma, ezért kell magunkról lehántani minden bizonytalant, régit, elakadtat. 2016-tól a külvilág is egyre jobban arra fog késztetni, hogy ne a fizikai dolgokba helyezzük a gyökereinket, hanem Emberi Értékekbe, önismeretbe, ön-tisztaságba, egyszerűségbe, egyenességbe. (Nap együtt Plutoval Bakban)

Ahogy vártuk, hogy a Szaturnusz kilépjen a Skorpióból tavaly karácsonykor, idén szeptember 18-án, úgy várhatjuk december hónapját. Van az a pont, a saját személyünkkel kapcsolatban és a kollektívával is, amikor már tényleg l’art pour l’art kínlódás az egész, és csak azt szeretnénk, hogy vége legyen, és valami Újabb, rendezettebb legyen. Ha kell, annak árán is, hogy kevesebbel kell beérnünk. Kevesebbel, de rendezettebbel. Ez a kevesebb nem a szó objektív értelmében lesz kevesebb, hanem őrült, neurotikus elvárásaink és működéseink alábbhagyásával.

Elindul majd egy szikárító folyamat 2016-tól, és ennek ágyaztak meg az őszi hónapok és december. Aki ebbe hajlandó beleállni, felnőni, beérni kevesebbel és Valódibbal, kiszállni ebből az elfajult, pörgő hajtásból, szétesésből, ami már önmaga létét fenyegeti, az nagy békét tud majd érezni.
Ennek az is különösen nagy hangsúlyt ad, hogy a Merkúr bolygó, ami a Gyerekrészeinket, felelőtlenséget, szabadságot, egyszerre sok minden csinálását jelenti, amint kilép a Bak jegyéből, ami Felnőttség, komolyság, csendesség, koncentráció, fókusz, alaposság, rögtön el is indul visszafelé a Bakba retrográd mozgásával. Mindez azt jelenti, hogy 2015. december 10. és 2016.február 14. között, rekordhosszú, több mint két hónapig lesz itt a Merkúr.

Fontos, hogy alapos, kitartó munkával, és meglehetősen kíméletlenül vizsgáljuk felül gyerekrészeinket, kommunikációnkban, cselekedeteinkben, gondolkodásunkban a trendi-bendi, pörgős, kapkodó, szétszórt, korhű, modern attitűdöt. Találjuk meg valódi Egyéniségünket, ami szinte biztosan teljesen más lesz, mint ahogy most ’érzünk’, ’gondolkodunk’, cselekszünk és kommunikálunk, ahogy most látjuk magunkat. Ha erre megy energiánk, motivációink, ha ’korszerűtlenek’ leszünk, akkor nekünk nagyon-nagyon jó lesz.

christmas-backgrounds-wallpaper-027.jpg

komment

süti beállítások módosítása