HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2016.06.06. 11:23 Zöldkör

Gyógyulásunk és boldogságunk kulcsai - Terápiás pamflet

Ebben a cikkben egy egészen fantasztikus és gyakorlati eszközt kaphat a kezébe az olvasó. Napjainkban egyre elterjedtebb az, hogy az emberek elkezdenek foglalkozni a lelkükkel, meditálnak, könyveket olvasnak a témában, és számos ember elkezd gyakorlati módszerekkel is dolgozni a saját fejlődésén, gyógyulásán. Ennek minden esetben az első legnyilvánvalóbb területe a gyerekkorunk. Rengeteg minden történik velünk ott, számos szereplővel és korszakkal, így gyakran a bőség zavarával szembesülünk. Öngyógyulásunk, terápiánk úgy néz ki, mintha egy sötét szobában ágyúval lőnénk verébre, és gyakran sokkal jobban felkavarjuk magunkat ebben, mint kellene, vagy egészséges lenne. Megvan azonban a lehetőség, hogy azon dolgozzunk és akkor, amin és ahogy kell, így olyanná válhatunk, mint egy lézerpontos sebész. Pont ott feldolgozva, pont azt, amit kell, sokkal hatékonyabban, gyorsabban és harmonikusabban tudunk gyógyulni, megerősödni és integrálódni! :)

Ezen a világon mindannyian boldogok szeretnénk lenni. Ha elolvasunk egy spirituális könyvet, vagy meghallgatjuk bárki ilyen személy előadását, mindenhonnan az jön, hogy alaptermészetünk a boldogság, a szeretet, a fény. „A lelke mélyén minden ember jó!”, tartja a mondás is. De ha körbenézünk, magunkban és a világban, gyakran azt gondoljuk: „Jó mélyen lehet az a jó, mert nem látszik!”. Mindez gyakran konfliktusokat jelent a környezetünkkel, és valljuk be, még többször magunkkal is.

Ha mindenki alaptermészete a fény, a szeretet, a tudatosság, akkor nyilvánvalóan ennek valahol meg kell lennie. Mindez meg is van: elakadt mintáink, élményeink, energetikánk alatt. Mindannyian a fény gyermekei vagyunk, csak hát a blendére rá-rátapad a piszok. Egészen addig, amikor már elveszítjük a közvetlen kapcsolatot a fénnyel, forrással, szeretettel és tudatossággal, és elkezdünk boldogtalanok lenni.

A cél blendénk letisztítása. Hogy feltárjuk azokat a pontokat, ahol az egész történet elromlott, gellert kapott. Ha bármilyen segítőhöz megyünk, pszichológushoz, kineziológushoz, coach-hoz, homeopatához, szinte biztos, hogy előkerül a gyerekkorunk, és hogy meséljünk a szüleinkről. Létezik a köztudatban, hogy ’tabula rasa’-ként, tiszta lapként érkezünk, és ez a csúnya világ, ezek a csúnya felnőttek, ezek a csúnya szülők ezt és ezt csinálják velünk, és mi valahol elveszítjük a fonalat. Én szerintem ez nem így van.

Hadd magyarázzam meg. Jelenleg is van egy testünk, gondolataink, érzéseink, elménk, identitásunk: magyarul elakadt energiák és motívumaink, melyek az én-ünket, az ego-t alkotják. Ha ez most így van, akkor valószínűleg korábban is így volt. A mostani előtt is volt egy életünk, testtel, emlékekkel, élményekkel, gondolatokkal és érzésekkel, és annak az életnek a végén elhaláloztunk.

A lelkünk kibújt a testünkből, és azok a tudatalattiban lévő benyomások, amik oda beszorultak, rátapadtak a lélekre. A lélek megindult a Forrás, Fény, Szeretet, Isten irányába vidáman. Ez pont az a Fény vagy Alagút, amiről a klinikai halálosok beszámolnak egyöntetűen. Ám mielőtt a Lélek visszaolvadhatott volna a teljességbe, egységbe, a rajta lévő benyomások amolyan karmikus csíraként visszahúzták a megnyilvánultabb világok felé. Mint egy hőlégballont a homokzsákok, ballasztok, behúzta a lelkünket, és talált magának egy apró testet: az ezéletbeli szüleink aktusából kialakult fizikai zigótát, majd csecsemőt.

Fizikailag, érzelmileg és gondolatilag tiszta lapként érkezünk, de egy hatalmas mértékű tudatalatti csomaggal, az miatt. Ezek a tudatalatti motívumok már eleve meghatározzák, hogy milyen szülői pároshoz érkezünk, kik lesznek ők, milyen lesz a közeg, és….tadámmmm…hogy milyen élményeink lesznek. Ezt úgy is hívhatjuk, hogy ez a karma. A karma a tudatalattinkban beszorult minták, amik kódokként meghatározzák, hogy mikor, mi és hogyan történik velünk, majd felnőttkorban ugyanez, kiegészülve, hogy mit ’cselekszünk’. Marionettbábuként; engedelmeskedve ezeknek a mechanikus programoknak, szóban, tettben, gondolatban, érzésben. Úgy is hívhatjuk a csomagunkat, a tudatalattinkat, amit hozunk, mint „a lélek DNS-e”.

Ha felnőttkorunkban sikerül hozzáférni lelkünk DNS-éhez, akkor vissza is tudjuk fejteni, és már felnőtt eszünkkel, nyugalmunkkal, lehetőségeinkkel ki is tudjuk tisztítani! Sőt, ha gyakorló szülők vagyunk, abban a pillanatban, hogy megszületik a gyerekünk, már előre láthatjuk, hogy mely életkorban milyen téma fogja őt érinteni, így minél inkább könnyebbé tudjuk tenni azt számára! Fontos, hogy karmája alól senki sem tud kibújni. Olyan ez, mint a bárányhimlő, a mumpsz, a skarlát, a szüzesség elvesztése, az érettségi: a gyerekedet nem tudod megkímélni tőle, de ott tudsz lenni és legjobb tudásod szerint segíteni, amikor éppen keresztülmegy rajta a gyermeked. Ha valakivel már megtörtént, rehabilitálódhat a teher, tudhatjuk és láthatjuk, hogy sorsszerű volt, majd nekiláthatunk a második és fontosabb lépésnek, a kitisztításának.

Ez a terápiás pamflet. Egy ilyen térkép. Ez a térkép pedig a születési képletünkben van ott. És most a jó hír! Ennek megnézéséhez nincs szükség óra-percre, mivel csak a csillagjegyekkel és a bolygókkal dolgozik, és azok napon belül nem mozognak annyit, hogy befolyásolja a dolgokat érdemben. Így ezt a nézőpontot, a terápiás pamfletet azok is használhatják a képletükből, akik nem tudják pontosan az óra percet.

A Zodiákus körének csillagjegyei az Életünk körének is felfoghatóak, és egy-egy jegy egy-egy életszakaszt jelképez. Hét ilyen szakaszt fogunk vizsgálni, és lesz még két plusz ráadás is. Ha tudjuk a születési dátumunkat és hogy hol születtünk, magunk számára is be tudjuk vinni a képletünket akár egy honlapon, akár egy programban, amit letöltöttünk, vagy akár megkérhetünk egy ráérő és lágyszívű valakit egy internetes asztrológiai fórumon, hogy küldje már el a képletünket.

A gondolatmenetben először leírom, hogy a Zodiákus jegyei mely életszakaszokat jelképezik, majd azt, hogy a bennük megjelenő bolygók mit jelentenek, majd példákkal is leírom a könnyebb érthetőség végett, és egy példaképlet is illusztrálni fogja.

A vizsgálódásainkat a Vízöntő jeggyel kezdjük a Zodiákus körén. A Bak jegy beváltása a Vízöntő jegyébe az a pont, ahol előző életünkben elhaláloztunk, a lelkünk kibújt a testünkből, ilyen értelemben a Vízöntő szakasz az a szakasza a létezésünknek, amikor fizikai testtel már nem rendelkezünk, hanem Lelkünk lebeg a Köztes Létben, Bardo-ban, Purgatóriumban.

A Vízöntő után a Halak következik, így a Vízöntő jegy beváltása a Halak jegyébe az a pont, ahol megfoganunk a szüleink aktusából. Ezután a Halak jegy a magzati kor 9 hónapját jelenti. A Halak jegy beváltása a Kos jegyébe az a pont ahol a fizikai testünk világra jön. Ezután a Kos szakasz életünknek azt a szakaszát jelenti, amikor aggódni kell egy gyerekért, hogy életben marad-e, félrenyel, belenyúl a konnektorba, leesik a lépcsőn. Itt még nem alakul ki a félelemérzetünk, az ego-nk. A Kos jegye ezáltal létezésünk 0 és 1,5-2 éves kor közötti szakaszai.

Ahol a Kos jegye bevált a Bikába ott kezd el kialakulni a félelemérzetünk, az ego-nk, ott kezdünk emiatt gyökereket ereszteni a fizikai testünkbe, erősödni, gyarapodni. A Bika jegy életünk 1,5-2-től 3-4 évig terjedő szakaszát jelenti.

Ahol a Bika jegye bevált az Ikrek jegyébe, ott vagyunk 3-4 évesek, elkezd kialakulni a gondolkodás, kommunikáció, a szem-kéz koordináció, ott kezdünk el felfedezni. Így az Ikrek szakasz 3-4 és 6-7 éves kor közötti szakaszunkat jelenti.

6-7 éves kornál életünkben bevált a Rák jegye. Itt megyünk iskolába, kialakul egy új referencia-csoportunk, a tanárbácsival, tanárnénivel, a legjobb baráttal-barátnővel, az osztállyal, majd innen hazatérve egy második körben újradefiniáljuk a Család koncepcióját, amit a Rák is jelent. A Rák jegy tehát 6-7 és 13-14 év közötti szakaszát jelenti életünknek.

13-14 éves kor körül berobban a pubertás, megjelenik a saját energiánk, ezt jelzi az Oroszlán jegye. Igen ám, de ehhez nem társul még bölcsesség, így egy kicsit itt túl ’arcok’ vagyunk. Az Oroszlán létezésünk 13-14 és 17-18 év közötti szakaszát jelenti.

El is értünk a felnőttkor kapujába, hét jegyet vizsgálva. Van két ráadás is: a Szűz és a Mérleg jegye. A Szűz jegye az a szakasza az életünknek, amikor már kiléptünk a szülői ház kapuján, betöltöttük a 18-at, és elkezdjük így vagy úgy a felnőtt életünk működő rutinját. Ezáltal a Szűz jegye életünk 18 éves kor utáni szakaszát jelenti, valahol a 20-as éveinkben, ahol már belekóstoltunk a tevésbe, önálló működésbe. A Mérleg jegye a 30 és 40 éves korunk közötti szakaszt jelenti, ezáltal például a Mérleg 15 foka 35 éves kor, és így tovább.

És a lényeg: minden bolygó, ami megjelenik ebben az első 7+2 jegyben, annak a bolygónak az elvesztését, kibillenését éljük meg ott és akkor. Pontosabban a bolygó által reprezentált dolgokét. Minden bolygóhoz tartozik három-négy igazán archetipikus téma és minőség, és most ezeket nézzük meg:

Nap: Apa, Jövő, Felnövés, Kiemelkedés, Önfelvállalás, a Valódi én megmutatása a külvilágnak, felelősségvállalás, táplálás, védelmezés

Hold: Anya, Család, Otthon, Fészek, Érzelmek, Odaadás, Kinyílás, Kapcsolódás

Merkúr: Testvér, Kreativitás, Játékosság, Szabadság, Szabadosság, Kockáztatás, Felszabadultság, Gyermeki én, Jóindulat, Nyitottság

Vénusz: Odaadás, Kinyílás, Örömök, Harmónia, „Az Élet a tenyerén hordoz”, „Fontos vagyok”, „Érdekes vagyok”, „Mások számára kívánatos vagyok”, Szülők szerelme, Szülők közötti harmónia

Mars: Énkép, Én, „Én létezem”, Ambíciók, Akarat, Önfelvállalás, Életerő, Életenergia, „Létezni akarok”, Csapás, Támadás

Jupiter: Hit, Remény, Jövő, Bőség, Kifelé áradás, Ambíciók, Apa a Szellemi férfi, a példakép, Fiúk esetében Apa, mint példakép, Lányok esetében Apa, mint példakép, és felnőtt férfi, mint Nemes Társ

Szaturnusz: „Itt a vége”, „Ne tovább”, „Nem mehetek tovább”, „Meg akarok halni”, „El akarok pusztulni”, „Nincs semmim, egyedül vagyok”, „Innentől egyedül kell helytállnom”, „Erőn felül kell teljesítenem”, Magány, Halál, Hiány, Nincs, „Hirtelen kell felnőnöm”, „Nem mutatom meg magam a külvilág felé”

Uránusz: Jövő, Cél, Perspektíva, Fejlődés, Ambíciók, Haladás, Lendület, „Innentől alibizek”, „Megcsinálom, amit kértek, de nem magamtól, és aztán annyi elég legyen”

Neptunusz: Fészek, Otthon, Odatartozás, Egységélmény, „Egyek vagyunk”, „Gondoskodnak rólam”, „Idetartozom”, Túlvilág, Test nélküliség, Vágy a nemlétre

Pluto: „Meg akarok halni”, „Véget ért itt az eddigi életem”, „El kell nyomnom önmagam és az eddigi én-em”, „Nem lehetek önmagam”, "Újra kell alkotnom a magamról és az életemről alkotott képet". (A Pluto felfedezésekor a Rák jegyében állt, a még élő legidősebb generáció idején az Oroszlánban 1938. szeptemberétől 1957-ig, majd a Szűzben 1957.augusztusától 1971 októberéig. Utána a Mérlegben 1970-71 és 1983-84 között. A Pluto vizsgálata emiatt az 1938 és 1984 között születettek képletében bír relevanciával, különösen pedig inkább az 1957 és 1984 között születettekében. A később születetteknek a Pluto pozíciójával nem kell foglalkozniuk a terápiás pamflet szempontjából.)

Leszálló Holdcsomópont: Noha nem bolygó, de vizsgálata nagyon fontos. Ahol a Leszálló Holdcsomópont van, ami olyan, mint egy fülhallgató megfordítva, és a füles felfelé áll, ott az energiarendszerünk és énünk 95%-a beszakadt, és onnantól energiarendszerünk és énünk 5%-ával működünk! „Meg akarok halni”, „Nem akarok létezni”, „Nem akarok itt lenni”, „El akarok tűnni”, „Vissza akarok menni a túlvilágra”.

Amennyiben gyakorlatilag biztosan ismerjük születésünk óráját és percét, vagy azért aránylag megközelítőleg pontosan, bevehetjük a négy fő tengelyt is. A bal oldali vízszintes fekete tengelyt, az Aszcendenst, az alsót, az IC-t, a jobb oldali vízszintest, a Deszcendenst, és a felsőt, az MC-t.

Ha a vizsgált jegyek valamelyikében áll az Aszcendensünk, Vízöntőtől Mérlegig, abban az életszakaszban, annál a pontnál zárult be teljesen én-ünk, és könyvelte el saját egyszemélyes valóságát. Olyan, mintha a Mars, a Szaturnusz, az Uránusz és a Neptunusz állnának ott együtt. Van benne egy „magamnak kell lennem”, „magamnak kell formálnom a valóságomat”, „nem nyílhatok meg”, „nem mutathatom meg a valódi énemet” aspektus.

Ha az IC-tengely áll valamelyik vizsgált jegyben, akkor az Otthon, Család, Anya ideája, koncepciója veszik el számunkra. Nagyon hasonló a Hold bolygóhoz, de ott konkrét személyhez, Anyához, konkrét személyekhez, a Családunk tagjaihoz rendelhetjük. Az IC-tengely esetén a dolog Ideája veszik el, amolyan általánosító tudatalatti döntésként, lemondásként.

Ha a Deszcendens jelenik meg a vizsgált jegyek között, akkor annál a szakasznál zárjuk be magunkat, és kezdünk el egy olyan vetített képet mutatni magunkról, amit a jegy jelképez. Ha a Vízöntő jegyében áll a Deszcendens (az Aszcendens Oroszlán), akkor még foganásunk előtt elkönyveljük, hogy nem akarunk valódi része lenni ennek a világnak, és így is tűnünk fel a külvilág számára, távolságtartással. Ha a Halak jegyében áll a Deszcendens (Szűz Aszcendens), akkor a külvilág felé melankolikusabb, bánatosabb, pasztellesebb energiákat képviselünk, és ez a magzati kor odatartozó részénél már kialakul (Halak jegye).
Ha Kos a Deszcendensünk (Mérleg Aszcendens), akkor a születésünk és 1,5-2 éves korunk között kialakul, hogy a külvilág felé egy magányos harcos, magányos farkas, egyedül küzdő énnel jelenjünk meg, amit majd a Mérleg Aszcendensünkkel próbálunk finomítani. És így tovább a többi jegynél.

Az MC-tengely az IC inverze és az Apa, Felnövés, Kiteljesedés, Kiáradás, Felelősségvállalás, a külvilág számára láthatóság, feladatviselés, felnőtt betagozódás tengelye.

Namost. Vannak a csillagjegyek és vannak a bolygók. A csillagjegyek az életünk idősíkját jelentik a gyerekkorban, a bolygók pedig azokat az élményeket, amik negatívan jelennek meg. Már csak össze kell raknunk ezeket a pontokat.

Mindannyian voltunk gyerekek, és ha őszintén visszaemlékszünk, nem egy habostorta. Már a születés sem az, ahol a teljes Szeretetből, Tudatosságból, Egységből és Fényből le kellett inkarnálódni az anyaméhbe, bár az még teljesen vállalható. De ahogy közeledik a születés, a fizikai test világra jövetele, természetességgel elindul egy ficánkolás. Ahogy megszületünk, és haladunk előre a kis testünkben, rájövünk hogy apa nem egy hérosz, anya nem egy hérosz, a testvér nem egy hérosz, csúnyán néz ránk a szomszéd kutyája, óvodában a másik gyerek kapja a jutalmat. Akarva-akaratlanul olyan dolgokkal találkozunk, amik nem Egység témájúak, a fizikai sík „ki az erősebb, okosabb, ügyesebb?” versenyszelleme van benne, és még ha nyerünk is ebben, gyakran sok energiába kerül, sőt, gyakran érzünk mások nem-nyerése miatt bűntudatot, az Egység hiányát.

Ez teljesen természetes így, a fizikai sík, a megnyilvánult világ, a három dimenzió ilyen. A célunk mindebben az kellene, hogy legyen, hogy felnőttebben, tudatosabban, potensebben, nyugodtabban, és ami a lényeg, kevésbé kiszolgáltatottan még egyszer végignézzük ezeket az élményeket a sejtjeinkben, önmagunkban, és kipucoljuk. Amikor pedig gyakorló szülőként a gyerekünk előtte áll ezeknek, vagy már megtörtént vele, minél inkább az Egység felé segítsük.

És következzenek a példák a csillagjegyek és a bolygók kombinációiból a könnyebb érthetőség végett:

Vízöntő jegye:

Ha a Vízöntőben áll egy bolygó, akkor ott történik valamilyen tudatalatti döntés bennünk, vagy bármilyen esemény, sztori a külvilágban, amihez kötődve az adott bolygó által reprezentált témát veszítjük el. Itt nem tudjuk annyira pontosan meghatározni az életkort, mint a később következő jegyekben: valahol az előző életünk halála és a megfoganásunk között vagyunk.

Ha a Nap bolygó áll ott, akkor már a foganásunk előtt eldől, hogy Édesapánk nem fogja integrálva képviselni a Marsikus tökös, tesztoszteronos témákat, és gondja van Valódi énje képviseletével, megélésével. Motivációi más irányba mennek, mint Valódi énje kívánná. Ugyanakkor a Nap-szerű Valódi én témák is csorbulnak, és egy Vízöntő Napú ember Édesapja nem tud a család valódi vezetője lenni a szó energetikai, de gyakran fizikai értelmében is.

Ha a Hold bolygó áll ott, akkor az illető foganása előtt már eldől, hogy olyan Anyához fog inkarnálódni, akinek csak az ideája van meg, hogy ő az Anya, de az ehhez szükséges kecses, lágy, finom, odaadó Vénuszi és Hold energiák nincsenek integrálva benne. A gyermekének, és természetesen neki is, gondjai lesznek az intim, kapcsolódott jellegekkel, így ez is a terápia részét kell, hogy képezze majd; minden ilyen jelleg megtanulása, elsajátítása, begyakorlása.

Ha a Merkúr bolygó áll a Vízöntő jegyében, az illető még a foganása előtt elveszíti, hogy majd születése után megélje a valóban szabad, kreatív és játékos témákat. Terápiájának része lesz a beszorult gyerekkor feldolgozása, felnőttebb korában ezen gyermeki részek és funkciók egészséges megélése. Mivel a Nap és a Merkúr bolygó sosem távolodnak el túl messzire, biztos, hogy egy Vízöntő Merkúrú ember Napja vagy a Bakban, vagy a Vízöntőben, vagy a Halakban áll, és ez a három csillagjegy, amik a legtélibbek, amik a legmesszebb állnak a Nap saját jegyétől, az Oroszlántól, így a Vízöntő Merkúrú embernek mindig kell a Nap témáin is dolgoznia.

Ha a Vénusz bolygó áll a születéskor a Vízöntő jegyében, az illető még a foganása előtt elveszíti annak opcióit, hogy az Élet a tenyerén hordozza, úgymond a két szép szeméért megkapjon dolgokat. Ha a Mars áll ott, akkor Valódi Énjét, ambícióit, energiáinak földelését veszíti el, vagy mond le róla (ön)tudatlanul valamilyen okból. Ha a Jupiter, még foganás előtt elveszíti az illető a Hit, Remény, Jövő, Bőség témáit, és hogy olyan Apához inkarnálódjon, aki integrálta világi-emberi férfirészeit, és magasabb szellemi nívókat képvisel. Ha a Szaturnusz van ott, akkor még a foganás előtt elkönyveli az illető, hogy csak magára számíthat, egyedül kell helytállnia, nem lehet szabad, kreatív, játékos, nyitott, és a nagyvilágban majd zártan, feszesebben kell emiatt képviselnie önmagát. Ha az Uránusz áll ott, még a foganás előtt elveszíti az illető a Jövő, Cél, Perspektíva témáit, a Haladásét, a Fejlődését, így felnőttebb életében ahhoz, hogy képviselni tudja ezeket, idáig kell visszanyúlni. Ha a Neptunusz van itt, akkor az Anyával és a világgal való Egység élményét veszíti el az illető, vagy mond le róla. Jelen századunkban 1998 és 2012 között állt a Vízöntő jegyében a Neptunusz, abban a korszakban, amire a leginkább jellemző az Anyák, a puhaság, a közösségek, Családok eltűnése, a császárok, abortuszok, lombikok, vetélések megszaporodása. A Pluto bolygó a Vízöntő jegyébe majd csak 2023-ban fog lépni.

A Halak jegye a Magzati kor 9 hónapját jelenti. Ha egy bolygó pontosan a Vízöntő-Halak váltásánál áll, akkor pont a foganáskor történik meg azon jelleg elvesztése. Ha a Halak jegy egy harmadánál, azaz 10 foknál áll a bolygó, akkor a magzati kor 9 hónapjának harmadánál, azaz magzati 3 hónapnál van. Ha a Halak jegy közepén, 15 foknál, akkor 4,5 hónapos magzati korban volt a dolog. Ha a Halak jegy legvégén, 28-29 foknál áll a bolygó, akkor közvetlenül születés előtt, 8-8,5 hónapos kornál.

A Kos jegye a 0 és 1,5-2 év közötti életszakaszt jelenti. Annak legelején álló bolygó a világrajövetel, születés után közvetlenül elvesztett témát, témákat jelképezi. A Kos jegy közepén álló bolygó, valahol 1 éves kor környékét szimbolizálja.

A Bika jegye 1,5-2 és 3-4 éves kor közötti része életünknek. Annak legelején álló bolygó, 1,5-2 éves kor körül történt dolog, vagy szubjektív megélés, közepén állva 2,5-3 éves kor, legvégén, 3,5-4 éves kor.

Az Ikrekben 3-4 és 6-7 éves kor között, a Rákban 6-7-től 13-14 ig, így például a Rák jegy legelején álló bolygó az iskolába menés környéke, a közepén álló dolog 10 éves kor körül. Az Oroszlán jegyének legelején álló bolygó a pubertásunk eleje, 13-14 éves kor körül, közepén 16 éves kor, legvégén 17-18 éves kor.

A Szűz jegyében álló bolygó valahol 18 és 30 közötti témavesztést jelent. Ahogy kilépünk a szülői ház kapuján, elkezdjük a felnőtt életünk működő rutinját, és ha itt van egy bolygó, annál a szakasznál rájövünk, hogy azt a minőséget a gyerekkorunk, a szülői háttér nem támogatta, vagy nem teszi lehetővé felnőttkorban, vagy felnőtt életünk azon szakaszában valamiért le kell mondjunk róla, vagy valamiért elveszik.

A Mérlegben álló bolygó, tengely, vagy Holdcsomópont 30 és 40 között, életünk közepén megjelenő témát jelképez.

Bízom benne, hogy a vizsgált jegyek, mint korszakok és a bolygók jellegeinek leírásával sikerült leírnom a megfelelő ideákat, és mindenki hatékonyan tudja használni sérülésrendszere feltérképezésére, és méginkább önmaga gyógyulása, terápiája hatékonyabbá, gyorsabbá és eredményesebbé tételére.

Ráadásként, hogy biztos legyen a dolog, egy példaképleten megvizsgáljuk, hogy mi is ennek a vizsgálódásnak a menete.

Példaképletünk egy férfi képlete:

1_pelda.jpg

Az 1.pont a Halak jegyének közepén található, a Deszcendens. Először is belokalizáljuk az időt. A Halak közepe a magzati kor közepe, azaz 4,5 hónapos kor. A Halak Deszcendens azt jelenti, hogy itt valamiért elkönyveli az illető tudatalatt, hogy számára a külvilág felé, bánatos, melankolikus, egységkereső énként kell, vagy érdemes feltűnni. Ugyanakkor magzati 4,5 hónapos korban az illető elveszti/elengedi a valódi kapcsolódást, nyitottságot a Külvilággal.

A 2.pont a Kos 7-ik fokán található.Ez a jegy kezdete és közepe között van, tehát valahol 6-7 hónapos csecsemőkort jelenti. Itt a Szaturnuszt találjuk, ami a „Ne tovább!”, „Egyedül vagy”, „Halál”, „Hiány” jellegei. Magyarul 6-7 hónapos korában az illető elkönyvelte, hogy innen ne tovább, be kell zárulni, akár meg lehet-kell halni, hirtelen kell felnőni, egyedül kell helytállni. Láthatjuk, hogy ez teljesen analóg az első ponttal okozatként, folyományként, mint Halak Deszcendens. Mivel retrográd is a Szaturnusz, ez nemcsak megállj és bezáródás, hanem direkt visszavágyódás a nemlétbe, a túlvilágba, a semmibe.

A 3.pont az Ikrek 12 fokánál található. Itt 4,5-5 évesek vagyunk, így az itt lévő MC a Jövő, Fejlődés, Haladás, Emelkedés témáinak idealisztikus elvesztése, elengedése, illetve mivel az MC az Apa tengelye is, annak felismerése, hogy Apa nem tud perspektíva lenni. (Egy férfi képlete, a Nap is a képlet alján van, a Mérleg és Skorpió határán).

A 4.pont a Rák első fokán álló Hold bolygó. Ez egy klasszikus, mivel az Ikrek-Rák beváltásnál megyünk iskolába. Az itt álló Hold jelenti az Anya, Család, Otthon elvesztését, és ki ne veszítené el, amikor iskolába megy. Az első két pontból láthattuk, hogy az illetőnek eleve voltak gondjai a fizikai világban létezéssel, és itt 6-7 éves kor környékén még azt a személyt és közeget is el kell hagyni, akinek ’gyárilag’ a feladata az odatartozás biztosítása: Anyát, az Otthont – A Holdat.

Az 5.pont a Szűz legelején álló Jupiter. Ez is igazi klasszikus, hiszen az Oroszlán-Szűz beváltása a szülői ház kapuján kilépés. A Jupiter itt jelenti, hogy megint el kell hagyni a szülői házat, a gyerekkort, kiáradni a külvilágba, így a Jupiter által reprezentált témák elvesztése teljesen érthető: Hit, Remény, Jövő, Bőség. Mindehhez hozzájön az is, hogy itt ráébred az illető, hogy Apa nem volt az a Perspektíva, és arra is, hogy hogyan legyen ő maga Nemes, Emelkedett, Szellemi Férfi (egy férfi képlete).

A 6-ik, plusz egy pont már a Szűzben lévő bolygókat ábrázolja. Itt a Vénusz a Szűzben azt ábrázolja, hogy az Élet nem adja olcsón, könnyen a dolgokat, be kell érni kevesebbel. Az utána álló Pluto és Uránusz szintén klasszikus, a 60-as évek közepén-végén születettek képletében áll így, és a neve: „Dobozban a légy”. Annak a belső harcnak a jelölője, hogy az illető beállt a mindennapi élet működő rutinjába, teszi a dolgát, (akár) beéri kevesebbel, de közben ott van a folyamatos kitörési vágy önmaga teljesebb megélésére, Új dolgok elkezdésére, kísérletezésre, felfedezésre (Uránusz), de mindezt lefojtja a bűntudat, őrlődés, elnyomott én (Pluto).

Öt plusz egy terápiás pamfletpontot láttunk hát, így ezen az öt ponton érdemes terápiás módszerekkel dolgozni. Erre alkalmas lehet kineziológia, családállítás, homeopátia, előző életes utazással a magzati kor és a jelenlegi élet megutazása. A hatodik ponton szintén a fenti módszerek és egy kognitív önreflexió. „Miket éltem meg ott a 20-as éveimben?”, „Milyen gondolatmenetek, szándékok, döntések futottak ott bennem?”, „Milyen események formálták a külső és belső világomat, és hogyan fedezem fel a bolygók által reprezentált témákat ott?”. Ugyanakkor a Mérleg legvégén látunk egy Leszálló Holdcsomópontot és a Nap bolygót is, így 38-39 éves kornál ezt a két pontot és az általuk reprezentált témákat is érdemes átnézni.

Ha azokban a korokban és témákon dolgozunk, amiket a képletünk terápiás pamflet értelmezése rejt, lényegesen gyorsabban és eredményesebben tudunk haladni. Mindenki számára javasolni tudom, hogy egy A/5-ös papírra szedje ezeket össze, laminálja le a papírt (szó szerint!), és ezzel, mint látleletével keresse fel rendszeresen segítőjét, gyógyítóját.

Előbb-utóbb elfogynak ezek a dolgok, kiürül töltésük, és sokkal szabadabbak tudunk lenni! :) Ezek után, vagy ezekkel párhuzamosan is fel tudnak bukkanni az előző életek ismétlődő mintái, és akkor érdemes mindenképpen bevenni a módszereink közé az előző életes utazásokat is. Különösen, hogy az, hogy mi történik velünk a Köztes Létben, magzati korban, jelen életünkben, eleve karmikus nyomaték eredménye, és a beszorult minták mechanikus ismétlődése. Születési képletünkben a karmát a Bak és a Skorpió jegyben álló bolygók jelzik, az, hogy melyik jegyben áll a Szaturnusz és a Pluto, melyik jegyben áll a Leszálló Holdcsomópont, és együtt áll-e valamilyen bolygóval, bolygókkal a Pluto vagy a Szaturnusz. Ezeket vizsgálva tudjuk kiteljesíteni a dolgoznivalóink listáját a jelen cikkben vizsgált terápiás pamfletpontok mellé.

Ha valaki terapeuta, olvassa ezt a cikket és ért valamennyire az asztrológiához, érdemes ezzel kezdeni a belső munkát, gyógyítást a pácienssel, és akkor nem kell felesleges köröket futni és feleslegesen trancsírozni, tapogatózni. Ha valaki dolgozni szeretne magán, és ért az asztrológiához, nyugodtan megcsinálhatja a ’látleletét’, és már azzal tud menni a segítőjéhez. A lényeg, hogy gyorsabban és eredményesebben tudunk haladni, ami egyénileg és kollektíven is mindenkinek nagyobb boldogságra tud vezetni. :)

magic-fairy-dust-of-birthmother-healing.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Napi megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/Z%C3%B6ldk%C3%B6r-456993754510696/ 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/.

http://zoldkor.com/napi-megosztas.html

- Megjelent az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

- Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 4 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

komment

süti beállítások módosítása