HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2018.12.31. 11:34 Zöldkör

Január hónap Asztrológiai előrejelzése, 2019

Január hónapja meghozza végre valahára a Felszabadulást a 2018-as évet leginkább meghatározó Skorpiós energiák alól! Noha az egészet elindító Jupiter már novemberben kilépett onnan, a Vénusz még apró utolsó hírvivőként január 7-éig ott tartózkodik, tartózkodott. Ebben a hónapban ő is kilép a Skorpióból, és az energiák innentől egészen más jellegűek lesznek, mint 2018 során: elsősorban Bak és Nyilas jellegűek. Az Őrlődés, Tépelődés, Csiki-Csuki és karmolászások után a Komolyság, Felnőttség, Érettség, a Mennyiség helyetti Minőség a Bak Szaturnusz részéről, és egy magasabb Hit, Remény, Lelkiség és szintén Felnőttség-Érettség a Nyilas Jupiter részéről. 
Egyénileg és Kollektíven is számíthatunk a 2019-es év során értelmes megszorításokra, határhúzásokra, a Minőség előtérbe kerülésére. A 2016 és 2018 év közötti időszak a Gyerek Korának végének lecsengése; ez a 2019-es év január kezdetével pedig már teljesen az újabb szakasz(ok) energiáival és jellegeivel bír. Sokkal inkább hasonlít ez a '80-as évek vidéki Magyarországának kisvárosi hangulatához, mint 2005-2008 világjáró techno-kapitalista szétforgácsolódásához. Amolyan nosztalgiával, egy kis(ebb)városi reneszánsszal térjünk vissza a 2019-es év során az Alapokhoz, erősebben a Hagyományokhoz, és mint álomból, itt már tényleg ébredjünk fel a történelem során egészen rendhagyó elmúlt 30 évből. Nyugodtabb, lassabb, picit unalmasabb, de stabilabb működésbe és életbe.

Január 1, kedd Újév napja egy nagyon stílszerű hatással indítja az évet: a saját jegyébe, a Kosba lép a Mars bolygó. A Kos és a Mars a Kezdet jelölője, a legelső lépésé, a kezdeti lendületé. Attól „stílszerű” ez, (egyrészt, hogy pont a naptári Újév napján teszi ezt), hogy mögöttünk van egy nagyon szutykos, nagyon gyöszös 2018-as év. Ennek oka a Skorpió Jupiter, a Skorpióba beszorult Vénusz, és többek között pont az ominózis Mars. Hátráló mozgása pont úgy jött ki ugyanis, hogy 2018 március 18 és 2018 november 15 között extrém hosszan beszorult a számára idegen és őt lefagyasztó Bak és Vízöntő jegyekbe; a határukra, mely a Zodiákus leghidegebb pontja. A tüzes, gyors, izzó Mars a sötét, hideg, lassú területen teljesen erejét vesztette, így a 2018-as év nagy részében mi sem tudtuk erőinket, önmagunkat, az önmagunk és az életünk feletti kontrollt igazán megélni. Innentől új erőre kap a Mars, és nem csak naptári, hanem energetikai Új Kezdet is tud lenni január 1-je.

Január 1, kedd és Január 7, hétfő között egy másik hatás is elkezdi visszaadni az aktvitásunkat. A Mars a Kosba lépve a vitalitást, ambíciót, erőket kezdi el visszatölteni, ez a fényszög pedig mindennek a motoros végrehajtását, finomhangolását segíti. Gondolkodásunkban, kommunikációnkban, ügymenetünkben a 2018-as év után ismét elkezdhetjük elhinni, hogy van perspektíva, hogy nem csak szüttyös-tekergő formák és minták vannak, hanem tisztábbak, átláthatóbbak és működőbbek is. Nagy ugrásszerű dolgokra ne számítsunk itt még azért, elsősorban mentális, gondolati szinteken jelenik ez majd meg bennünk. (Merkúr Nyilasban-Bakban trigonban Uránusszal Kosban)

Január 2, szerda és Január 13, vasárnap között jelzi is ezt egy fényszög, hogy a belülről jövő ösztönös ambícióink és vágyaink, valamint ezek kivitelezése még akadozni fognak január elején, első egy-két hetében. A 2018-as év teljesen beszorított és felkavart szinte mindenkit, emiatt itt olyanok vagyunk, mint aki jó hosszan elülte a lábát, kitalál valamit, felugrik, és hirtelen megroggyan, mert érzi, hogy teljesen elmacskásodott mindene. Ilyenkor megállunk, átmasszírozzuk, átmozgatjuk, és maximum fejben tudjuk, hogy mit akartunk, miért indultunk, de a kivitelezésével várnunk kell, amíg kimegy a bizsergés. A 2018-as év egésze erről a várakozásról szólt, de ez már nem az a ’szívatós’, baljós, vihar előtti várakozás, hanem egy átfordult ív emelkedő szakaszáé. (Merkúr Bakban kvadrátban Marssal Kosban)

Január 5, szombaton a Merkúr a Bakba lép. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős bolygó is beszorult hátráló mozgásával a Skorpióba a 2018-as év során. Őt is megtépázta az elmúlt év és a jegy, hogy aztán a Nyilas jegyében kicsit konszolidálódjon, kimentődjön. Itt a Bakban ő is megpihen: egy kicsit kényszerből, de egyáltalán nem ártón. A Bak a komolyság, megállás, érettség, felnőttség, szűkülés, mozdulatlanság területe, a Merkúr pedig a mozgékonyság, hülyéskedés, fiatalság, szerteszóródás bolygója; egymással ellentétesek tehát. Két és fél hétig, január 23-áig van itt a Merkúr, ahol rendeződik, de meg is fogódik valamennyire.

Január 5, szombat és Január 31, csütörtök között lesz egy olyan fényszög, amire nagyon nagy szükség és igény van. A párkapcsolatokért, emberi kapcsolatokért, harmóniáért és egyensúlyért felelős Vénusz 2018 szeptember 9 és 2019 január 7 között négy hónapra extrém hosszan beszorult a Skorpió jegyébe, és ez még egy fokozatot rátekert a 2018-as évet a Skorpió Jupiterrel belülről felkavaró tendenciára. Különösen október hónapja lehetett egyenesen pokoli.
Innentől a Vénusz komplementerével, a Marssal képezi a legpozitívabb és legerőteljesebb fényszöget, így a Férfi-Női, párkapcsolati témák reneszánszba léphetnek, ha van, azért, ha nincs, azért. Meglévő kapcsolatok feltöltődhetnek pozitívabb energiákkal, újak indulhatnak, úgy általában mindenki számára ez a terület részesül az Új Kezdet energiáiból. (Vénusz Nyilasban trigonban Marssal Kosban)

Január 6, vasárnap és Január 16, szerda között mindebben történik majd egy Főnixmadár-szerű átalakulás, átformálódás is. Nagyon jó itt fél szemmel befelé is figyelni, számvetést tenni, ami minden év elején fontos, de a 2018-as után különösen. Fel is kavarodhatnak a mélyből jövő dolgaink, és elindulhatnak felfelé, így ezekben a napokban egy kis hasmenés, láz, hányás, émelygés ha van, egyáltalán ne tekintsük rossz jelnek; ami jön, pakoljuk is ki, ha kell, fizikailag is. Rá is lehet segíteni félaktívan méregtelenítő, tisztítókúrákkal is. (Nap Bakban együtt Plutoval)

Láthattuk, hogy január 1-jén a Mars Kosba lépése megindítja az Új Kezdet energiáit, január 5-től a Vénusz-Mars trigon pedig a Párkapcsolati dolgokat hivatott segíteni. És innentől kinyílik a pozitív láda:

Január 7, hétfőn előre indul az Uránusz! A jövő, cél, perspektíva, tisztánlátás bolygója hátráló mozgása során értelemszerűen ezek a címszavak elhomályosulnak, és mivel a Bikától elfelé a Kos felé hátrált, a békéből a harc, a stabilitás felől a konfliktus felé végezte mozgását. Ez itt most megfordul! Kitisztulhat bennünk és a dolgainkban, életünkben a jövő, a cél, a perspektíva, a tisztánlátás, a konfliktus, a harc helyett pedig a béke és a stabilitás felé mozdulhatnak az energiák. És van tovább is. Az öt külső-lassú bolygóból innentől mindegyik egyenes mozgást végez, egyik sem hátrál, ami a következő három hónapra azt eredményezi, hogy a Lelki, Fenti dolgok, a vallás, a spiritualitás, a lassabb-mélyebb dolgok támogatottabbak, tisztábbak. A lelkünk megnyugodhat, sokkal inkább mint az elmúlt hónapokban bármikor is. És még mindig nincs vége:

Január 8, kedden a Vénusz a Nyilasba lép! 2018 szeptember 9 és 2019 január 7 között pontosan négy hónapig szorult be extrém hosszan a párkapcsolatok, emberi harmónia, egyensúly, finomság bolygója a titok, bűn, szexualitás, csiki-csuki, őrlődés, temetetlen múlt területére. Itt mint egy túszdráma túlélője keveredik ki végre-valahára a számára diabolikus Skorpió jegyéből a Hit, Remény, Jövő, Bőség Nyilas területére. Itt még fel sem tudjuk fogni, hogy ez mennyire pozitív, és hogy energetikailag mennyire jó is ez nekünk. Innentől január során a Nyilasban töltődik, közben van a fentebb leírt Mars trigonja is neki, így január során hozzuk ki a legtöbbet a párkapcsolati, férfi-női témákból.

Január 10, csütörtök és Január 17, csütörtök között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, ügymenetünkért felelős Merkúr a Bak jegyében mégjobban megfogódik. Ebben az egy hétben bármi, ami ügyintézés, közlekedés, tárgyalás, vagy gyerekekkel kapcsolatos project, hagyjunk rá extra időt és türelmet, legyünk benne lassúak, alaposak és körültekintőek. Egyáltalán nem dörgedelmes fényszög ez, csupán alaposabbnak kell lennünk itt. (Merkúr Bakban együtt Szaturnusszal)

Január 11, péntek és Január 17, csütörtök között szintén a Merkúr kerül egy őt töltő, gyógyító, de egyúttal le is lassító fényszögbe. Mintha iszappakolást tennének a lábainkra, karjainkra, arcunkra, amitől nehezebben esik mozogni, beszélni, mégis kellemesen melegít, beburkol. Ilyenkor nem mászkálni és nagyokat beszélni kell a semmiről, hanem pihenni és töltődni. (Merkúr Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

Január 12, szombat és Január 22, kedd között egy másik hatás is belassít minket, és egy picit le is csapol. Mint egy léböjtkúra, vagy nagy wc-zés után kicsit kiüresedettnek érezhetjük magunkat, ahol nehezünkre esik mozogni, és le kell ülni egy kicsit megpihenni, erőt nyerni. (Nap Bakban-Vízöntőben együtt Leszálló Holdcsomóponttal)

Január 14, hétfő és Január 23, szerda között ezzel szinte napra párhuzamosan szintén azt látjuk, hogy az Énünk Magja még nem tud annyira ugrálni; hogy már elkezdett tisztábban látni, erejét elkezdte visszanyerni, de nagy tigrisugrásokkal nem tudunk elindulni, hanem apró lépésekkel. Inkább stabilizálódási, mint rohanó időszak ez a január közepe itt. (Nap Bakban-Vízöntőben kvadrátban Uránusszal Kosban)

Január 16, szerda és Január 22, kedd között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért és ügymenetünkért felelős Merkúr is átmegy egy őt Transzformáló, lebontó és újjáépítő hatáson. Ez is része a 2018-at magunk mögött hagyó, attól megtisztuló, és attól eltávolodó hatáscsomagnak.
Mivel a Merkúr a gyerekek bolygója is, ebben az egy hétben előfordulhat, hogy gyermekünk elkap valamilyen vírust, belázasodik, hozza az ilyenkor velejáró tüneteket. Ugyanez volt a tapasztalat szerint nemrég, amikor december első hetében a Merkúr visszahátrált a Skorpióba; itt most annak bolygójával, a Plutoval lesz együtt. (Merkúr Bakban együtt Plutoval)

Január 16, szerda és Január 25, péntek között arra kell figyelnünk, hogy noha a Vénusz bolygó itt már rendeződésben van, de vagy alá vagy fölélőhetünk úgymond; így vagy úgy melankoliába csúszhatunk. Vagy lefelé, hogy így hogy már túlvagyunk rajta, integrálási szándékkal felkúszhat bennünk a 2018-as évnek, különösen 2018 őszének Párkapcsolati, emberi zúzdája. Vagy felfelé akár, hogy azt mondhatjuk belül, hogy „ha ennyire megtekert 2018, akkor most hogy már 2019 van, miért nincs itt a mennyei manna, a totális Egység és Boldogság?!”. Figyeljük fél szemmel magunkat, hogyha lefelé vagy felfelé elkezdünk csúszni ebben, ami végsősoron egyfelé, a melankolia felé vihet, kicsit fogjuk is meg magunkat, kicsit pedig engedjük is át magunkon, hogy szépen távozhassanak a besült emlékek, energiák, és gyógyulhassunk. (Vénusz Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Január 17, csütörtök és Január 27, vasárnap között mindebben hatalmas segítségünk is lesz! A két jótevő bolygó, a Nagy Jótevő Jupiter és a Kis Jótevő Vénusz együttállásban halad majd a Hit, Remény, Jövő, Bőség Nyilas jegyében. Mennyire máshogy hangzik ez, mint 2018 ősze…?! Amikor a két jótevő elveszett, elesett mint csatában a Skorpió őrlődő, tekerő, titkos, kavaros energiáiban, és lerántódott. Itt most ennek az ellenkezője van, szóljon a „Halleluja!”, mert ennél emelőbbet, pozitívabbat még rajzolni sem lehetne, de tényleg!

Január 19, szombat és Január 25, péntek között a Nap után a Merkúr is belelép abba a hatásba, amely kiüresedést, lenullázódást eredményez. Számítógépes nyelvvel itt reboot-oljuk, újraindítjuk a rendszert. A Nap 12-e és 22-e között lesz itt, így Január 19 és 22 között szombat-vasárnap-hétfő-kedd során négy napra minden lekapcsol, hogy aztán újratöltsön, és működőbben haladjon tovább.

A Nap az Én-ünket jelenti, annak középpontját és magját, a Merkúr pedig az Én-ünk végrehajtó egysége, mely a gondolkodásunkért, beszédünkért, mozgásunkért, aktivitásunkért felel. E két legelső, legbelső bolygó január során átmegy a Bak Pluto Transzformáló, lenullázó majd felemelő hatásán, és egyúttal a Bak Leszálló Holdcsomópont lenullázó és felemelő hatásán. Ha frissítettük már a Windowst a számítógépünkön, vagy a mobiltelefonunkon hagytunk már jóvá rendszerfrissítést; nos, ugyanilyen lesz itt is január hónap során, csak velünk, saját magunkkal, lényünkkel. Itt januárban újrarakják az egész operációs rendszert.

Január 20, vasárnap a Nap a Vízöntő jegyébe lép. Egyúttal itt a Bak és a Vízöntő határán van a Zodiákus LegHidegebb pontján, így ezt tekinthetjük a tél kellős közepének minden évben. Innentől a fő bolygó a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás jegyébe lép, ahol nagyon aktívak a külvilágban a hideg és a sötét téli jellegei miatt nem tudunk lenni, ezért itt a gondolati aktivitásunk erősödik fel, valamint az új évbe lépve ilyenkor fogalmazzuk meg céljainkat, terveinket. A 2018-as év után erre itt különösen nagy az igény és a relevancia, tegyük is meg a rendszer-újraindítás után ezeket a célkitűzéseket, irányba-állításokat.

Január 20, vasárnap és Január 26, szombat között fontos hogy kicsit figyeljünk az intuíciónkra, a Felső Hangokra ebben, és ne a Múltból, vagy a kis én-ünkből tegyük meg mindezt. Váljunk átjárhatóvá, mint a bambusz, hogy szinte átfújjon rajtunk a felsőbb akarat, a felsőbb jó, és akkor ezek a célkitűzések, aktivitások tiszták és működőek, hosszútávúak is tudnak lenni. A lényeg, hogy ne erőlködjünk. (Merkúr Bakban-Vízöntőben kvadrátban Uránusszal Kosban)

Január 23, szerda és Február 6, szerda között két hétig egy olyan hatás lesz, ami már szintén az Új-ról szól. Arról, hogy magunk mögött van már 2018 szutyakolós energetikája, még nem körvonalazódott az igazán Új a fizikai síkon, de az igényünk, a szándékunk és a legfontosabb, az apparátusunk megjelenik rá. Itt már akár olyan projectekbe, elköteleződésekbe is elkezdhetünk beleállni, amik hosszabbtávú kifutással bírnak. (Merkúr Vízöntőben együtt Nappal)

Január 24, csütörtökön a Merkúr a Vízöntő jegyébe lép. A Bak jegye, ahonnan érkezik, őt erősen megfogó és korlátozó terület. Itt a Vízöntőben Nagytestvéri jegyébe lép, és aktív energiái még aktívabbak, még perspektivikusabbak tudnak lenni. A gondolkodásunkban, kommunikációnkban, ügymenetünkben meg tud jelenni a hosszútávúság, a nagyvonalúság, a működőképesség.

Január 30, szerda és Február 7, csütörtök között pedig egy nagyon stílszerű fényszög zárja a hónapot, ahogy egy stílszerű nyitotta. A 2018 őszén négy hónapig minden oldalról megcincált Vénusz nemcsak a Nyilas jegyébe lép és a Nagy Jótevő Jupiterrel együttállásba január során, hanem itt indul a legpozitívabb fényszöge is az egyik nagyon fontos bolygóval. A Párkapcsolatok, Emberi kapcsolatok, Harmónia, Egyensúly bolygója innentől már nem csak gyógyul és rehabilitálódik, hanem aktívan kezd feltöltődni a Jövő, Cél, Perspektíva, Hosszútávúság energiáiból, és a Béke, a Stabilitás felé tevés és haladás jellegeiből. Kell ennél több és jobb nekünk így Újév-kezdésre? (Vénusz Nyilasban-Bakban trigonban Uránusszal Kosban)

Összefoglalva január hónapját, azt mondhatjuk, hogy a 2018-as év pokoli volt. 2016-ban kívülről jött a Csapás, Támadás. 2017-ben lefagyás volt és mindenki óvatosan megdermedt. Tézis, Antitézis. Az előrejelzésekben prognosztizáltuk, hogy a 2018-as év ezek szintézise lesz, a támadás és a lefagyás kettőse, ahol ezek összeadódva egy nagyon őrlődő, zavaros, csiki-csukis, belülről pusztító évet fognak eredményezni. Hullottunk, mint a falevelek, szinte minden ember egyéni életében nagyon meghatározóan 2018-ban előjött a Skorpió valamely aspektusa: megcsalás, hirtelen haláleset, vetélés, válás, szakítás. Őrlődés biztosan. 2018 novemberében a Jupiter kilépett végre a Skorpióból, a Vénusz viszont ott maradt még: január 7-ig.

Januárban, és ezzel az Újév kezdetére egészen csoda-fényszögeket látunk. Gyakorlatilag szinte minden kioldódik, átformálódik pozitívabb irányba, ami 2018-at meghatározta. Minden perspektivitkusabb, támogatóbb, segítőbb területre ér. Tényleg. Mint álomból ébredünk fel, az energiarendszerünk bizonyosan, január elejétől, és ez hétről-hétre erősödik, és a következő hónapokban is fog! Ilyenkor viszont a legnagyobb természetességgel le kell magunkat porolni, és erre is lesznek fényszögek. Ahol csak ülünk és nézünk, hogy „Mi az isten volt ez a 2018?! Miért?! Mit tettem?! Mit tettek velem?! Miért?! Hogyan?!”. Szinte már suttogásba, vagy akár kiáltásba mozdulva ebben, de ezeknek ahogy bementek vagy átmentek rajtunk, ki is kell jönniük. Ez is része lesz januárnak a rendeződés mellett; az elmúlt év integrálása és az ott keletkezett vagy feljött savak kiengedése.

Legyünk továbbra is alázatosak, segítsük ezt a tisztulási, újra-indulási folyamatot. Nagy fejrekoppintásra már nem feltétlenül kell készülnünk, ha nem jól csinálunk valamit: maximum nem fog működni. Ilyenkor ezt éretten lássuk be, és próbáljuk meg türelmesebben, felnőttebben, körültekintőbben. A 2019-et meghatározó Bak Szaturnusz és Nyilas Jupiter Felnőtt, Érett hatások. És Nagy Lélekkel bírnak. Legyünk mi is ilyenek.

1981.jpg

Aktuális híreink:

- Hozzáférhető a teljes 2019-es évről szóló előadás hang és képanyaga adományozás útján. Ennek pontos részleteiről és menetéről a Zöldkör Facebook felületeken lehet olvasni: https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása