HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2019.05.01. 12:31 Zöldkör

Május hónap Asztrológiai előrejelzése, 2019

Jó híreim vannak. Május hónapjának során a legeslegvégére érünk a 2017 nyara környékén indult Skorpiós időszaknak, és a szó minden értelmében elmondható mindez. A hónap legelején még lesz a Skorpiós, csiki-csukis energiákból a legeslegeslegeslegutolsó ilyen, mely összesen három, azaz három napig érinthet meg bennünket igazán, május első hétvégéjén. De már ez is tényleg ilyen utó-utó-utópernye, és inkább jelzésértékű. Az Új, az Építkezés, a Stabilizálódás még tovább és immáron zavartalanul tud jobban történni májusban, ahogy a gyors, világi, élő bolygó Tavaszias területeken haladnak, pozitív és segítő fényszögeket kapnak. És a hónap legvégén pár napig slusszpoénként megtörténik majd immáron ténylegesen is a Skorpiós csiki-csukis időszak elgyászolása, elengedése, tisztességgel és méltó módon. Az utolsó erre rímelő hatás a hónap elején kifut, szusszanunk, és ennek erejéből már meg tudjuk tenni a teljes elengedést, ezzel méginkább teret adva az Újnak és Stabilabbnak. Efelé menjünk már, igazából már március-április óta efelé menjünk, de innentől még hatékonyabb és átláthatóbb lesz ez. A Bak jegyében április utolsó hete óta hátrál az összes Karmajelölő, így a Zodiákus egyik oldala miatt felfelé és előre nyújtózkodunk, építkezzünk, keressük a kellemeset és örömet adót, a Zodiákus másik fele miatt pedig immáron távolságból tisztogassuk a feljött dolgokat még a nyár során, és az amögötti, azt okozó Karmát. Felfelé nyújtózkodunk, lefelé pucolódunk. :)

Május 3, péntek és Május 14, kedd között a Párkapcsolatok, emberi kapcsolatok, egyensúly, harmónia bolygója egy csiki-csukis fényszögben lesz a Karmajelölő bolygókkal. Már nagyon edzettek vagyunk, nagyon meg- és hozzászoktunk ezekhez a csiki-csukis, másfelet előre, egyet hátra dolgokhoz és energiákhoz. Már maga az elmúlt másfél év csiki-csukis volt a Skorpió Jupiter miatt, 2018 ősze különösen a plusz Skorpió Vénusz miatt, és utána a gyors-világi bolygók átmentek a Nyilas Jupiter, majd a Bak Karmajelölők csiki-csukis kvadrátjain, szépen sorban. Akár hisszük, akár nem, ez az utolsó ilyen kvadrát. A pernye utószele. Innentől gyakorlatilag október elejéig, pontosan öt hónapig a gyors-világi bolygók érintetlenek lesznek ezektől a csiki-csukis, tekerő hatásoktól.
Ebben a másfél hétben még hártyaszerűen rálenghetnek érzetek, hologramszerű gondolatok, akár helyzetek is a jelenre a Múltból. De itt már annyira rutinosak vagyunk, más bolygók pedig egyúttal sokkal stabilabbak, mint korábban, hogy félig nevetve, félig ráncolva engedjük el és át ezeket, ha jön bármi a Mélyből és/vagy a Múltból. (Vénusz Kosban kvadrátban Szaturnusszal-Lesz.HCs-tal-Plutoval Bakban)

Május 4, szombat és Május 14, kedd között ezzel párhuzamosan egy nagyon kellemes és lágy, nagyon Gyógyító hatás is frissíti a rendszert, és természetesen minket is. Olyan ez a fényszög, mint amikor a szocializmusnak a kellemesebb és nyugodtabb szakaszában, a nyolcvanas évek második felében elmentünk a bányatóhoz, vagy valami kempingbe, lehetett fürödni, erdőben vagy mezőn túrázni, és regenerálódni, töltődni. Nagyon élő, de a szó jó értelmében passzívan gyógyító és stabilizáló energiákat ad ez a fényszög, és sokat fog segíteni az eggyel fentebb olvasott utó-holografikus fényszögén a Vénusznak. (Nap Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Május 5, vasárnap és Május 23, csütörtök között lesz egy másik kellemes, lágy és segítő hatás is. Ez sokat tud segíteni a teljesen megtépázott, és már-már elveszett Férfi-Női dolgokon, és elkezdheti visszaadni a kedvünket, akár a hitünket is az ismerkedésben, férfi és nő közötti normális működésben, vagy ha a párkapcsolatunk túlélte az elmúlt fél-másfél évet, akkor abban is egy friss szellő érkezhet meg, újfajta ötletek, vágyak, ambíciók, aktivitás is. (Vénusz Kosban-Bikában szextilben Marssal Ikrekben-Rákban)

Május 6, hétfő és Május 19, vasárnap között Lényünknek, Mag-unknak egy nagyon erőteljes további stabilizálódása fog történni. Itt nagyban tudnak integrálódni, összeállni egésszé és építhetővé azok a blokkok, amik fellökődtek az elmúlt fél-másfél évben, és ólomból arannyá tudnak válni. Egyre jobban összerakjuk a tanulságot, és egy pozitív értelemből vett távolságból tudunk ránézni a régi történetekre, és építkezni belőle. (Nap Bikában trigonban Szaturnusszal-Lesz.HCs-tal-Plutoval Bakban)

Május 6, hétfő és Május 11, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi működésünkért felelős bolygó lesz együttállásban a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával, és a Kezdet és Küzdelem jegyéből a Stabilitás, Földeltség jegyébe lép. Ez az ért elég jól hangzik! Innentől ez a hatás is azt jelzi, hogy sokkal biztosabban és nyugodtabban tudunk építkezni, működni, és a legelső fényszög kvadrátja még be-befújhat hologramszerű képeket, de már nagyon haloványan; egyre jobban érvényesül és erősödik az átláthatóság és az építkezés. Használható terveink, ötleteink, ideáink is lehetnek itt, vagy meglévő projektünk hirtelen elkezdhet jobban formát ölteni, lendületet kapni. (Merkúr Kosban-Bikában együtt Uránusszal)

Május 6, hétfő és Május 13, hétfő között A Bak Karmajelölők által utolsó menetben szorongatott Vénusz egyúttal elkezd hipererős és pozitív energiákat kapni a Hit, Remény, Jövő, Bőség abszolút jelölőitől. Kettős és megosztott hatások érik hát a Párkapcsolatok, harmónia, emberi kapcsolatok bolygóját itt május elején. 3-a péntek és 5-e-6-a vasárnap hétfő között, magyarul május első hétvégéje lehet feszes, amíg a Vénusz a Bak Karmajelölők csiki-csukis fényszögét kapja, de 6-a hétfőtől ez a hatás mint felmentősereg hozzáteszi pozitív részét ide, és segíti majd a Vénusz és a csiki-csukis időszak, folyamat utolsó ilyen fázisát. (Vénusz Kosban trigonban Nyilas Jupiterrel)

Május 7, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi ügyintézésekért felelős Merkúr a Kos jegyének Kezdet és Küzdelem energiáiból belép matematikailag is a Stabil, Földelt, Tiszta és Átlátható Bika jegyébe. Nagyon jó ez nekünk. Olyan ez itt, mint amikor egy kisgyereket a szülők kiengednek egy vasárnap délután a kertbe, biztonságban van, védetten, de van tere és lehetősége eljátszani, elmolyolni. Innentől egyre bátrabban merünk majd belekezdeni dolgokba, gondolatainkat, szándékainkat, cselekedeteinket egyre inkább honorálhatja a világ és az események.

Május 8, szerda egy nagyon érdekes nap. Volt nekünk korábban egy fényszögünk, mely a Nyilas Jupiter és a Halak Neptunusz kvadrátja volt, és pár hónapja aktiválódott, majd lett benne egy szünet. A Nyilas Jupiter és a Halak Neptunusz alacsonyabb szintjein a ’vetítés’, ’képzelődés’, ’delírium’ jelölője, és csiki-csukis kvadrátjáról azt írtuk, hogy elhozza annak az idejét, hogy a nagyon csillámpónis spiri dolgokat egy kicsit le kellene építeni, és Felnőttebben, Reálisabban kellene nézni a dolgokat, és a Spiritualitást nem célként, hanem eszközként tekinteni és használni, nem identitást gyártani belőle, hanem módszereket. Ugyanakkor arról is volt szó, hogy ez a fényszög számos ’spirituális’ ember megélhetését is elapasztja majd; azokét, akik mögött valódi tartalom nincsen, és megszűri majd ezt a szcénát. Ez tapasztalható is volt, sok embernek lecsökkent a klientúrája, és ugyanakkor egy jelzés is lehetett minden ezzel foglalkozónak, hogy van-e relevancia abban, amit csinál, vagy a személyében mi az, ami vetítés csak, és a Valódit akadályozza. Nos, ez a fényszög most ismét beaktiválódik rövid szünet után, és egészen október végéig élő lesz. Ebben az időszakban már érdemes lejjebb építeni az olyan szavak használatát, mint „dimenziókapu”, „fényút”, és a csillámport lejjebb venni. Erről szólnak a Bakban járó jelölők, bolygók is. Szikárabbnak, reálisabbnak, Felnőttebbnek kellene lennünk a gyakorlásunkban és az életünkben is, mert ha nem ezt tesszük, akkor ahogy a 2016-os év az Állatok Korának kezdetével megütött bennünket és a csillámpónikat, úgy fog majd megütni a 2020-as és a 2023-as év a Kövek Korának kezdetével. (Kiújul Nyilas Jupiter Halak Neptunusz kvadrátja)

Május 14, kedd és Május 18, szombat között újabb pozitív fényszög érkezik kérem szépen. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó is átmegy a Nagy Gyógyító kellemes, finom és lágy fényszögén. Ez is tovább segíti a megtépázott idegrendszerünk, hitrendszerünk és ambícióink helyreállítását, gyógyítását. (Merkúr Bikában szextilben Halak Neptunusszal)

Május 14, kedd és Május 20, hétfő között, szinte el sem hisszük, egy másik pozitív hatás is éri ugyanezt a bolygót, és a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, ügyintézésünkért és aktivitásunkért felelős bolygó a Bak Karmajelölőktől is kap egy nagyon erős pozitív fényszöget. A Nap már átment-átmegy ezen éppen, így Én-ünk Magja után a motoros részeink és megnyilvánulásaink is levonják már a tanulságot az elmúlt fél-másfél év fellökött dolgaiból és tisztább-szárazabb érzéssel, stabilabban tudunk majd nemcsak lenni, de működni is! (Merkúr Bikában trigonban Szaturnusszal-Lesz.HCs-tal-Plutoval Bakban)

Május 14, kedd és Május 23, csütörtök között, a gyönyörök netovábbja, hogy a Párkapcsolatokért, egyensúlyért, harmóniáért felelős Vénusz bolygó is együttállásba lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. A legeslegelső fényszögben láthattuk, hogy a Vénusznak pont eddig a napig van a legutolsó csiki-csuki pernyéje a Bak Karmajelölőkkel. Gyönyörű stafétaátadás van itt, és ahogy január 8-án megmenekült már egyszer a Vénusz a Skorpióból a Nyilasba lépve, itt már intézményesen is elmondhatjuk, hogy a saját jegyébe ér, a Bikába, és elkezdhet a Párkapcsolatok, harmónia, egyensúly, emberi kapcsolatok bolygója Földeltebb, Stabilabb, Perspektivikusabb energiákból részesülni, ezáltal így működni kezdeni. (Vénusz Kosban-Bikában együtt Uránusszal)

Május 16, csütörtökön a Mars a Rák jegyébe lép. Születési képletben ez ’érdekesebb’ sztori, mint így a Kollektívában, és amilyen folyamatban vagyunk, itt kevésbé várható morózusnak. A Mars az ambícióinkat, vágyainkat, erőkifejtéseinket jelenti, de alacsony szinten dühöt, harcot, frusztrációt is. A Rák a Család, Otthon, Fészek, Érzelmek, Bizalom, Intimitás témája, területe. Úgy lehetne ezt ebben a folyamatban fordítani, hogy az elmúlt fél-másfél év után pont ezek a témák cincálódtak meg nagyon erőteljesen a Skorpiós dolgok felfröccsenése miatt, és az egyik részünk nagy erőkkel, vágyakkal, ambíciókkal szeretné ezeket, hiszen emberi lényekként ez lenne a működési alapunk, egy másik részünk pedig frusztráltabb, dühösebb, ez ellen küzdőbb is lehet. „A franc fog itt megint kinyílni, kapcsolódni, bizalmat adni, kösz’ szépen, elég volt nekem a múltkori, tanultam belőle, kösz’ szépen!”. Na ezt kellene elengedni, mert ígyhosszú és nyomorult élet vár ránk, ha ez átveszi a fő programadó szerepkörét. :) Noha a csillámpónikorszak vége van, de józanul mégis mondhatjuk, hogy minden nap új nap, minden esély egy új esély, és fontos megérteni, hogy az elmúlt fél-másfél év és annak eseményei extrémek, és bizonyos értelemben rendhagyóak voltak. Ennyire nem tömény a valóság, mint amiket ott tapasztaltunk, és minden más hatásnál is láttuk-látjuk itt május során, hogy ismét a Földeltség, Stabilitás, Perspektíva, Új Kezdet témáiról szól minden.

Május 16, csütörtökön ezt üzeni egy hiper-szuper hatás is: a Vénusz a Bika jegyébe lép. Ez egyik saját területe, és talán jobban örülünk is most ezen az íven, hogy ide lép most és nem a másikba, a Mérlegbe. Pont erre van most szükségünk önmagunkban, emberi kapcsolatainkban, egyensúlyunkban és a párkapcsolati témákban is: Földeltségre, Tisztaságra, Átláthatóságra, Építhetőségre. A Bikába lépése közben éppen együttállásban van az Uránusszal is, ami a VadiÚj dolgokról szól, és a Jövő, Cél, Perspektíva címszavai tartoznak hozzá. Ez elég jól hangzik így, jöhet nyugodtan.

Május 17, péntek és Május 25, szombat között szintén egy nagyon baráti hatás lesz érvényben, és tovább tud segíteni bennünket. Az Én-ünket, Mag-unkat jelentő Nap és ennek kiterjesztését, a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, ügyintézésünket jelentő kerülnek együttállásba. Teszik ezt a Zodiákusnak a szó jó értelmében legnaivabb területén, a „boldog gyerekkor” szakaszán, a Bika és az Ikrek határán. Ez is tovább segíti, hogy a zűrös Múltat el tudjuk engedni, le tudjuk zárni, és egy reboot után frissebben, pozitív értelemben ártatlanabbul és zsengébben megújuljunk, és csináljuk a dolgainkat. (Merkúr Bikában-Ikrekben együtt Nappal)

Május 20, hétfőn a Zodiákusnak a másik dolgokat jelképező részén, a Bak jegyében a Karmajelölők között egy érdekes átalakulás történik: helyet cserél a Szaturnusz és a Leszálló Holdcsomópont. Az márciusi-áprilisi előrejelzés során szó volt arról, hogy a két Karmabolygó április vége körül hátráló mozgásba kezd, így már nyugodtan előre vegyünk egy bérletet az előző életes utaztatónál, és kezdjük meg korábban is a karmaoldást. E váltás azt eredményez, hogy a Szaturnusz közvetlenül a Pluto mellé lép, és noha ők is hátrálnak, a Leszálló Holdcsomópont távolodik tőlük. Egy egyszerű képpel úgy tudnánk ezt mondani, hogy valami ráfröccsent a nadrágunkra, és ki kellene bújni belőle. Ha koszos a nadrágszár, vessük le. Azaz innentől még erősebb a Múltra való ránézés, ezáltal integrálás, ezáltal továbblépés témája. Ha eddig halogattunk esedékes elengedést, lezárást, Új kezdetét, akkor itt már tényleg nagyon kellene. Június végén a Szaturnusz visszaelőzi hátrálásában a Leszálló Holdcsomópontot, így május vége-június vége közötti egy hónapban a legalkalmasabb ez a tényleg teljes és totális lapozás.

Május 22, szerdán a Nap az Ikrek jegyébe lép. Ez is része a nagyon üde, friss hatásoknak, amikre a lelkünk és az energiarendszerünk annyira vágyik most. A Nap a fő bolygó, a Naprendszerünk Ura, ugyanakkor az első a gyors-világi bolygók között is.

Ugyanezen a napon, Május 22-én szerdán a Merkúr is belép az Ikrekbe, a Nappal karöltve. Deszép ez. Az Én-ünk Mag-ja és annak kiterjesztése egyszerre lép a Stabil, Földelt, Átlátható Bikából az aktív, játékos, üde Ikrek jegyébe. Mint amikor az iskolában kicsengetnek, és egy zsivalyos, kacarászó, szaladó gyereksereg felszabadultan fut a szabadság, a friss levegő felé. Nagyon szép ez. Vagy olyan ez, mint amikor az egész éves hajtás után jön a szabadság hete, első nap még ügyintézünk a szállással, második nap aklimatizálódunk, és a harmadik nap ott a tenger, a városnézés, az erdőben-mezőn túrázás, amit szeretnénk.

Május 26, vasárnap és Június 4, kedd között a gyönyörök gyönyöre, a pozitív hatások tovább folytatódnak! A talán leginkább megtépázott bolygó, a Párkapcsolatokért, harmóniáért, egyensúlyért, emberi kapcsolatokért felelős Vénusz kap egy lágy, friss és segítő fényszöget a Nagy Gyógyítótól. Túl már a Skorpió jegyébe beszoruláson, túl a hideg-jeges, számára távoli Bak és Vízöntő jegyeken, túl a Nyilas Jupiter és a Bak Karmajelölők csiki-csukis kvadrátjain; ez a kis kellemes bolygó végre a saját jegyébe ér, és Gyógyító energiákat kap, azokat is egy nagyon kulturált és figyelmes formában. Ahh. (Vénusz Bikában szextilben Halak Neptunusszal)

A jó hírek folytatódnak. Május 27, hétfő és Június 7, péntek között ezzel párhuzamosan a Vénusz is megkapja a Nap és a Merkúr után a Bak Karmajelölők pozitív, integráló fényszögét. Május 3 és 14 között ezeknek csiki-csukis kvadrátja a Vénuszra volt a folyamat már-már erőtlen, de utópernyéje, és ezeknek itteni pozitív, integratív és feltöltő fényszöge jelöli, hogy a sebek remélhetőleg begyógyultak. Innentől már ne nyitogassuk őket, a Múltat elengedjük, az Új már épülhet, a dolgok stabilizálódhatnak, és szépen mehetünk. Az Én-ünk levonta a tanulságot (Nap), a motoros részeink is( Merkúr), és most e világi hármas közül a Vénusz is utolsóként révbe ér. (Vénusz Bikában trigonban Szaturnusszal-Lesz.HCs-tal-Plutoval Bakban)

Május 28, kedd és Június 1, szombat között ebben a nagy rendeződésben és önmagunk részeinek pozitív egymás vállára borulásban, így, hogy már energetikailag rendeződnek a dolgok, kijöhet rajtunk egy ’tavaszi fáradtság’. Mint amikor jön az egy hét éves szabadságunk, és első nap megfázunk. Ilyenkor nem megfázunk, hanem itt engedhetjük meg magunknak, hogy legálisan elengedjük magunkat, és elkezd kijönni, amit addig magunkban kellett tartani. Kiürül. Itt is lehet egy ilyen, egy fura fáradtság és tanácstalanság, de ez néhány napig fog tartani. Mint amikor vége van a háborúnak, vagy kiengednek valakit a fogságból, vissza kellene illeszkedni a társadalomba, szabadon lehet csinálni mindent szinte, és van egy kis meghőkölés. Valami ilyesmi lesz itt, de ez nagyon rövid, és ahogy látjuk, csak pár napig tart, valamint inkább belassulás ez, mint valami bármi nagyobb morózus dolog. (Merkúr Ikrekben kvadrátban Halak Neptunusszal)

Május 29, szerda és Június 2, vasárnap között ezzel párhuzamosan szintén a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, spontaneitásunkért felelős Merkúr kerül egy őt lelassító, akár megállító fényszögbe a Hit, Remény, Jövő, Bőség abszolút jelölőjével. Megszeppenhetünk itt. Vagy megérintődhetünk. Adózzunk egy perces néma csendet itt a Múltunk eseményeinek, szereplőinek, a 2017 nyara és 2019 márciusa közti időszak jelenségeinek. Lehet itt gyújtani egy gyertyát, és Tisztességgel, Kulturáltan elköszönni az ebben az időszakban elhunyt rokontól, az itt véget ért párkapcsolattól és volt pártól, az itt elvetélt vagy abortált gyermektől. Túlmisztifikálni nem kell, köszönjük meg az Úrnak, a Fentieknek, az Életnek, hogy mi még vagyunk, hogy élünk, hogy megmaradtunk, és pár percet maradhatunk ebben az állapotban, mely, ahogy láttuk, akár itt pár napig is átlengheti az érzéseinket. Adjuk meg magunkat neki tisztességgel, élőn és érzőn. Itt már ne vegyük fel a kapcsolatot régi emberekkel, ne szórjunk hamut a fejünkre és ne szaggassuk a ruháinkat látványosan; puhán, finoman, belül tegyük ezt meg, ha érezzük rá a késztetést, vagy valami indokolja. Itt fogjuk tudni megtenni azt az Elengedést, Integrálást, Lezárást, ami igazán kell majd az Újhoz és a Stabilhoz. Ezt itt már magunk miatt tesszük, hogy valóban Nemesen léphessünk tovább az élet felé. (Merkúr Ikrekben szemben Nyilas Jupiterrel) Ezzel a szép és emberi gesztussal lépünk majd be Június hónapjába.

profimedia-0345247719_fbimage.jpg

Aktuális híreink:

- Asztrológiai és Önismereti workshop-ot tartok személyesen Budapesten Május 4-e szombaton 10-17 óráig. Szeretettel látok minden asztrológia és önismeret témája iránt érdeklődőt, ezeket gyakorlót és akár kollegákat is, számos nagyon újszerű téma és megközelítés lesz. A részletek iránt érdeklődni és jelentkezni a babity.richard@gmail.com emailcímre írva lehet.

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása