HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2021.10.01. 12:02 Zöldkör

Október hónap Asztrológiai előrejelzése, 2021

01_main.jpgOktóber hónapja fordítottan tükrözi szeptember hónapjának trendjét. Az elmúlt hetekben a Skorpió Vénusz miatt a társas dolgok megkavarodhattak, a Szűz és Mérleg bolygók miatt pedig a szorgalmas egyéni munka nagyon profitáló tudott lenni. Az előttünk álló hetek során ennek komplementere lesz igaz. A társasabb és párkapcsolati témák tisztább és emelkedettebb energiákat kapnak, és az egyéni befelé figyelés valamint a túlzott én-képviselet lehet az, ami kihívásokat ad. A hónap során megmarad az augusztusra és szeptemberre jellemző kellemes aktivitás és hatékonyság; éljünk is vele, legyünk továbbra is szorgalmasak. Ahogy haladunk előre a hónapban, egyre inkább vonjunk bele a projektjeinkbe másokat is. A hónap végére érve ez lesz a kulcs is. Az aktivitásaink és a másokra figyelés, velük együttlét tudja megelőzni, hogy túlzottan beszoruljunk magunkba. Korábbi évek ugyanezen időszakával ellentétben október hónapja sokkal kulturáltabb és működőbb tud lenni; ha figyelünk arra, hogy nem keressük a túlzottan bonyolult témákat én-ünkben és a világ dolgaiban.

A hónap első hete elsősorban korábbi aktiválódott hatások kifutásáról szól. Az első említésre méltó új dologra jópár napot kell várni.

Október 6, szerdán a tíz bolygóból négy is együttállásban lesz a Mérleg jegyében. Részei a Gyermeket jelentő Merkúr, a Nőt és Anyát jelentő Hold, az Apát és Férfit jelentő Nap, valamint a Férfit és aktust is jelentő Mars. Mivel a Mérleg az erotika és a párkapcsolat területe is, ezen a napon akár könnyebben lehetséges gyermek foganása, amennyiben valakinek ilyen szándékai vannak. A Mérleg érintettég miatt ez különösen a nem-házasok számára lehet erőteljes. Mivel lesz egy karmikus fényszöge is a Karma jelölőivel ennek a csoportosulásnak, szándékok ellenére is könnyen lehet foganni meglepetésszerűen ezen a napon. Emiatt ha még nem szeretnénk gyermeket, érdemes odafigyelni itt. (Hold-Nap-Mars-Merkúr együtt Mérlegben)

02_october_07-october_12-napegyuttmerkurral.jpgOktóber 7, csütörtök és Október 12, kedd között az Én-ünket jelentő Nap és annak kifejezését gondolkodással, kommunikációval, tevékenységekkel jelentő Merkúr együttállásban haladnak a Mérleg jegyében. Ez egy kicsit kiegyensúlyozhatja az időközbeni Skorpió Vénusz által esetlegesen felkavarodott puhább részeinket belső és társas világunkban. Ha tehetjük, ezekben a napokban lazítsunk, kiránduljunk, menjünk moziba, színházba. (Nap Mérlegben együtt retrográd Merkúrral)

Október 7, csütörtök és Október 13, szerda között ezzel teljesen párhuzamosan az erőinket, ambícióinkat és a zárt-én-t jelentő Mars is együttállásban halad a gondolatainkat, tetteinket jelentő Merkúrral. Ez viszont egy kicsit stimulálhatja a programjainkat. Alacsonyabb szinten megélve a hatást furcsa feszültséget tapasztalhatunk ezekben a napokban; magasabb szinten pedig egyfajta újult tetterőt és lendületet. (Mars Mérlegben együtt retrográd Merkúrral)

03_october_07-venusznyilasbalep.jpgOktóber 7, csütörtök egy rendkívül kedvező nap abból a szempontból, hogy a Társadalmiságért, párkapcsolatokért és harmóniáért felelős Vénusz átlép a Skorpióból a Nyilas jegyébe. A Skorpió számára teljesen idegen terület volt, ahol gyulladtabb és savasabb energiákból részesült. A Nyilasban innentől rehabilitálódik, és őt emelő energiákból részesül. A szeptember során esetlegesen megbolydult párkapcsolati és emberi dolgok egy fokkal rendeződhetnek hatására. (Vénusz Nyilasba lép)

04_oktoberhonapjanagyonerdekesidoszaklesz.jpgOktóber hónapja nagyon érdekes időszak lesz annyiban, hogy a Karmát és a Sorsot jelentő mindhárom bolygó hónapok hátrálása után előreindul. Október 7, csütörtökön a Pluto; Október 11, hétfőn a Szaturnusz; Október 18, hétfőn a Jupiter. Korábbi tanács volt, hogy augusztus és szeptember hónap során nyugodtan vegyünk visszább a lelki munkánkból, és a Szűz és Mérleg bolygók kedvező hatását kihasználva fókuszáljunk a világi aktivitásokra és pihenésre. Innentől a belső munka ismét fokozódhat, figyelmünk újra a kevésbé világi dolgok felé fordulhat jobban.

Október 9, szombat és Október 18, hétfő között a frissen Nyilasba lépett Vénusz további rendeződő energiákat kap egy lágy és selymes szextil formájában a Nagy Tanító és Rendező Szaturnusztól. A szeptember során a Skorpió Vénusz hatására esetlegesen megtépázott párkapcsolati és emberi témák méginkább a helyükre kerülhetnek innentől. Ha volt valamilyen bőrünket érintő, vagy húgyúti, altesti gyulladásunk, az is sokkal könnyebben tud gyógyulni ennek hatására. (Vénusz Nyilasban szextilben Szaturnusszal Vízöntőben)

Október 10, vasárnap és Október 20, szerda között a két nagyon Nemes és Férfias bolygó, a Nap és a Jupiter a legpozitívabb fényszögbe lépnek egymással. Teszik ezt légies jegyekből, így az ügyintézés vagy kommunikáció bármilyen hivatalos ügyben, Férjünkkel, Nagyapánkkal, kimondottan előnyös lehet ebben a másfél hétben. A Férfiak szintén újult erőkkel töltődhetnek, és újfajta ötletek és perspektívák tudnak megjelenni, ahogy a megvalósításuk is támogatott. (Nap Mérlegben trigonban Jupiterrel Vízöntőben)

Október 11, hétfő és Október 26, kedd között a másik nagyon Férfias bolygó, a Mars is belép ebbe a hatásba. Ő is részesül a Nagy Jótevő Jupiter nagyon erőteljes és pozitív energiáiból, tovább fokozva az aktivitást és a lendületet. (Mars Mérlegben trigonban Vízöntő Jupiterrel)

05_october_12-october_22.jpgOktóber 12, kedd és Október 22, péntek között az egyensúly jegyében történik egy, ezt a lendületet megkavaró hatás is. A fő jelölő Nap zavarosabb, kavarosabb fényszögbe lép a Karmát és a Mélyben lévő dolgokat jelentő Bak Plutoval. Miközben harmonikusan tesszük a dolgunkat, álmok vagy nappali víziók, akár külső helyzetek formájában előjöhetnek dolgok a tudatalattinkból. Legyünk emiatt éberek. Hogyha hirtelen teljesen irracionális, akár szürreális gondolataink vagy külső tapasztalásaink vannak, vegyünk egy levegőt, és hozzuk ismét egyensúlyba magunkat. (Nap Mérlegben kvadrátban Bak Plutoval)

Október 14, csütörtök és Október 23, szombat között a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, mindennapi működésünket jelentő bolygó a legpozitívabb fényszögbe lép a Nagy Rendező Szaturnusszal. Ebben a másfél hétben ennek hatására összeszedettebbnek és fókuszáltabbnak érezhetjük magunkat. A fényszög közepén a Merkúr előre is indul három hetes hátrálása után, ami további aktivitásokat és hatékonyságot tud majd eredményezni mindeközben. (Merkúr Mérlegben trigonban Vízöntő Szaturnusszal)

06_october_14-november_14.jpgOktóber 14, csütörtök és November 14, vasárnap között egy hónap hosszan a Párkapcsolatokat és Társadalmiságot pozitív energiákkal befolyásoló fényszög lesz aktív. Egymást jól kiegészítő nagyon érdekes kettősségből álló hatás ez. Egyik oldalról a szereplője nagyon fülledt és erotikus, a másik oldalról nagyon rendezett, már-már nemes jellegek vannak benne jelen. Ebben az egy hónapban érdemes ismerkedni, amennyiben párt szeretnénk; valamint meglévő kapcsolat esetén töltsünk több időt a párunkkal. A másik és a kapcsolat tükrében az emberi létezés szinte minden aspektusát megtapasztalhatjuk. A két bolygó között lévő kellemes és lágy szextil segít abban, hogy mindez jó élmény legyen. (Merkúr Mérlegben-Skorpióban szextilben Vénusszal Nyilasban-Bakban)

Október 14, csütörtök és Október 29, péntek között ezzel párhuzamosan egy másik hatás miatt ebben van odafigyelnivalónk is. A nagyon erőteljes és izzó Mars lép csiki-csukis kvadrát fényszögbe a Mélyben lévő elfojtott dolgokat jelentő Bak Plutoval. A kulcs az eggyel ezelőtti fényszöget ide véve, hogy Párkapcsolati és emberi dolgainkban maradjunk nemesek és egészségesen rezerváltak. Ha az eggyel ezelőtti kedvező fényszöget arra használjuk, hogy akaratunkat és egonkat terjesszük ki, akkor ez a fényszög megégethet bennünket. Amolyan kentaurként, párkapcsolatunkban és társas kapcsolatainkban nappal legyünk egy angol lord vagy lady, amikor leszáll az est legyünk erotikusak és buják kulturált keretek között. Ha megmarad az önmagunkra és a másikra figyelem és éberség, és nem szűkülünk be, akkor minden rendben tud maradni. (Mars Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 19, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr előreindul három hétnyi hátrálás után. Retrográd mozgását a Mérleg jegyében tette, így nagyon morózus dolgok nem jártak vele együtt. Így előreindulása nem valaminek a megszerelését kell, hogy jelentse, hanem hogy motoros reflexeink és aktivitásunk egy fokozattal működőbb tud lenni. (Merkúr előre indul Mérlegben)

Október 22, péntek és Október 31, vasárnap között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója Vénuszt bágyító, elmosó hatások érik. Szeptember során a Skorpióban izzott fel, október eddigi részében a másik véglet alapján őt nagyon stimuláló hatások érték és érik. Itt a hónap utolsó hetében megjelenhet ettől bennünk egy kis tompaság, pihenésre, akár elvonulásra való hajlam is ettől. (Vénusz Nyilasban kvadrátban retrográd Neptunusszal Halakban)

Október 23, szombaton a fő jelölő Nap a Mérlegből a Skorpió jegyébe lép. Ez minden évben egy hónapnyi olyan időszak kezdete, amikor kicsit alaposabb önvizsgálatra, esetleges újraszervezésekre van igény, vagy akár egyenesen szükség. A Skorpió Nap egy hónapnyi időszaka alatt gyakran emberi kapcsolatainkban is össze tudunk zavarodni; hogy aztán a Nap Nyilasba lépése elkezdje az Ünnepi szezont, és egy időre háttérbe toljuk a megoldanivalókat. (Nap Skorpióba lép)

Október 23, szombaton ugyanakkor kioldódik a két nagyon aktív és Férfias bolygó, a Nap és a Mars együttállása. Az előző két hatás után ez is egy olyan, ami elkezd visszavenni a lendületből, és a külső aktivitás és szereplők után befelé viszi a figyelmet; csökkenti a fókuszáltságunkat és hatékonyságunkat. (Kioldódik Nap és Mars együttállása)

Október 23, szombat és November 3, szerda között a Társadalmiságért, Párkapcsolatokért és egyensúlyért felelős Vénusz egy lágy és selymes fényszögbe lép a Nagy Jótevő Jupiterrel. Teszik mindezt nagyon emelkedett területekről, a Nyilas és a Vízöntő jegyéből. Ez a hatás szépen ki tudja majd egyensúlyozni a Skorpió Nap és a Mérleg és Skorpió jegyek határán lévő Mars energiáit. A korábbi tanáccsal összhangban, ha odafigyelünk, hogy ne legyünk túlzottan önösek és zártak, akkor társas kapcsolatainkban, párkapcsolatunkban nagyon kellemes dolgokat tudunk megélni a hatására. (Vénusz Nyilasban szextilben Vízöntő Jupiterrel)

07_october_25-november_04.jpgOktóber 25, hétfő és November 4, csütörtök között az Én-ünk mindezek ellenére elkezdhet ficánkolni, és a szervezettségünket, tartásunkat régi, Mélyből feljövő belső vagy külső dolgok kihívások elé állíthatják. Szeptember során az egyéni boldogulás volt rendkívül támogatott, és a társas dolgok zavartabbak. Itt olyan, mintha átfordulna a trend október végén; és a társasabb dolgok a támogatottabbak, az egyéni világunk pedig kicsit botladozhat. Figyeljünk erre oda, és ne kavarodjunk bele túl nagy önelemzésekbe, vagy érzelmi és gondolati folyondárokba egyénként. (Nap Skorpióban kvadrátban Szaturnusszal Vízöntőben)

Október 28, csütörtök és November 4, csütörtök között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr rendkívül kedvező fényszöget kap a Nagy Jótevő Jupitertől. Önmagunk megélésében és az ügymenetünkben nagy emelést tapasztalhatunk. (Merkúr Mérlegben trigonban Jupiterrel Vízöntőben)

Október 28, csütörtök és November 5, péntek között a Sors fintoraként ezzel gyakorlatilag napra pontosan párhuzamosan a gondolkodásunk, kommunikációnk, napi rutinunk bolygója Merkúr egy, az előzővel teljesen ellentétes hatást is kap. A Mélyben lévő dolgokért felelős jelölő zavaros energiákat fejt ki rá, és míg az előző hatás emeli és tisztítja, ez a hatás lehúzza és összezavarja a működésünket. Emiatt október-november fordulóján szinte bipolárisnak is érezhetjük magunkat. Itt is elmondható, hogy szeptember során ez a társas dolgainkban, itt pedig egyénként jelenik meg. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 30, szombat és November 9, kedd között ehhez a trendhez illeszkedve a fő jelölő Nap szembenállásban lesz a Földelt és Perspektivikus dolgokat képviselő jelölővel. A Nap is az Én-t, az egyént jelenti, így ha lehet itt se menjünk a saját fejünk után, és ne töltsünk túl sok időt önmagunkkal. Keressük az egyénsúlyt a bent és a kint között, és próbáljunk meg inkább csapatmunkában boldogulni. (Nap Skorpióban szemben retrográd Uránusszal Bikában)

Október 30, szombat és November 4, csütörtök között ebben az előző hatásban lesz még egy harmadik fél is, ami által egy Derékszögű Háromszög, vagy más néven T-kvadrát konstelláció jön létre. Ez mindig a ’radar alatt’ időszaka, tekintve, hogy a három tényező között az energiák távolian és keszekuszán áramolnak. Ez is mutatja, hogy október és november fordulóján lassítsunk egy kicsit. (Derékszögű Háromszög/T-kvadrát SkorpióNap-VízöntőSzaturnusz-retrográdBikaUránusz között)

08_october_31.jpgOktóber 31, vasárnap az erőinket, ambícióinkat és zárt én-ünket képviselő Mars belép a Mérlegből a Skorpió jegyébe. Nagy kérdés, hogy melyikben jobb nekünk: a Mérlegben, vagy a Skorpióban? A válasz, hogy igazából egyikben sem. A Mérlegben alapos tapasztalat szerint felkavarja a Társadalmi diskurzust és a Női nemet, felesleges feszültségeket és küzdést szítva. A Skorpióban a hagyományos asztrológia szerint otthon van, a helyzet azonban ennél árnyaltabb, és alapvetően más. A Skorpió elakadt Marsikus energiákat jelent, így amikor belép ide a Mars, nagyon sok gyulladt energia felszivárog. Testileg fejfájás, fog, szív, érrendszeri dolgok felerősödhetnek. Ízületi gyulladások, máj és epe, savasság dolgai szintén. Ugyanakkor altesti dolgok, aranyér begyulladása szintén jellemző. Amikor Skorpió Mars van, akkor a világban furcsa fenyegetőzések, és szórványos erőszak is fel szokott erősödni; például 2017 és 2018 fordulóján Skorpió Mars alatt volt a palesztinok részéről a harmadik intifáda, valamint Trump és az észak-koreai vezető közötti rakétákkal megspékelt tárgyalások témája is. (Mars Skorpióba lép)

Mivel a Mars önösebb és zártabb bolygó, emiatt is kerüljük a túlzott elvonulásokat, és próbáljuk a Zodiákus egyéb kedvező hatásait élni. Nyissunk, és társas kapcsolatainkban szellőzzünk, párunkkal, csapatmunkával, folyamatos és egyenletes mozgással.

09_big.jpg

Aktuális híreink:

Egyéni születési képlet-elemzés és egyéni Éves előrejelzés - https://zoldkor.com/asztrologia.html

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

komment

süti beállítások módosítása