HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.02.20. 19:30 Zöldkör

...hanem az élőket.

Kivételes alkalom a mostani, hiszen maguk a bolygók is azt indokolják, hogy pozitívan, tényekkel alátámasztva bizakodón kezdjem az aktuális írást.
Nagy nap a mai! :)
Lezárult egy több hónapos időszak, mely október 9-én kezdődött, jelmondata a "Kamaszok másnaposan buli után átbukdácsolnak alvó társaikon", vagy valami hasonló lehetne. Mától valami egészen új kezdődik...

Egy korábbi cikkben volt már szó róla, hogy indult, majd hogyan fokozódott november 29-étől a Jupiter és a Szaturnusz szembenállásával, egy másikban, hogy mi történt azóta. 
A február 11 és 20 között lévő Pluto és Vénusz közötti kvadrát adott még egy utolsó rúgást annak, amit nem vettek el tőlünk az elmúlt pár hónapban, legyen az munka, párkapcsolat, anyagi javak. Ez a kvadrát február 15-én volt a legerősebb, bár sok embernél a környezetemben és az én életemben is az elmúlt pár napban csúcsosodott ki tényekben megnyilvánulva a hatása.

Nos, ennek vége. A mai nappal megszűnt ez a kvadrát, ahogy a Jupiter és a Szaturnusz szembenállása is!
Míg az elmúlt pár hónapban azzal voltunk leginkább elfoglalva, hogyan 'huhogjuk' rá legmélyebb félelmeinket egy ellentétes neműre, innentől más felé tud fordulni a fókuszunk. 

Holnaptól elindul az elmúlt hónapok begyógyítása! A Neptunusz a Nap-pal és a Hold-dal együtt állva a Halak első fokain elkezdi gyógyítani megtépázott férfi és női oldalunkat, gondolkodásunkat és érzelmeinket. Mindez kap egy trigont a Szaturnusztól; mintha egy jóságos, bölcs bácsi fogadna be, akivel megbeszélhetjük, mik történtek velünk, és mindenre van tapasztalata, hogy segítsen nekünk rendezni magunkat, a dolgainkat.

Nem tudunk azonban még fejest ugrani a nagybetűs életbe...
Február 28 és március 9 között a Vénusz szemben áll a Szaturnusz-szal; megfontoltságra int bennünket az élet élvezetével, az ellentétes nemmel kapcsolatban. Arra, hogy ne mérlegelés nélkül vessük magunkat mindenbe, és ne is túltaktikázva magunkat, félelmeinket a másikra vetítve, azt remélve, így megvédhetjük magunkat, noha ezzel okozzuk leginkább saját szenvedéseinket. Valahol félúton van az igazság, és mindig mély, alapos, néha fájdalmas tapasztalatokat kiérlelve.

Március 8 és 20 között a Vénusz együttállásban lesz a Jupiter-rel a Bika-ban. Itt valamilyen módon valószínűleg kárpótolnak bennünket az elmúlt hónapok keserűségei és 'kiképzése' után. Használjuk ki. Reméljük, az időjárás is megengedi majd a kávézást, túrázást, sétákat. 

Március 4 és 25 között ritka jelenség lesz, három bolygó, a Mars, a Jupiter és a Pluto, egyenlő szárú háromszöget alkot a Zodiákus körén. Minden férfinak kiváló lehetőség ez a valódi Férfivé válásra, megtalálható ebben a három bolygóban minden (kivéve persze a Nap-ot), amire szükségünk lehet: az erő, a határozottság, a céltudatosság, a bölcsesség, a jószívűség, az igazságosság, a szexualitás, a teremtés, a pusztítás és újrateremtés ereje és lehetősége. 

Március 20-án a Nap belép a Kos jegyébe, március 21-én elérünk a Tavaszi Napforduló-hoz. Ez a legtöbb régi kultúrában az év, az élet kezdetét jelképező pont.

Másnap, március 22-én a Pluto kvadrát fényszögbe kerül az Uránusz-szal, és öt évig így is maradnak. Bevallom, képletesen kicsit vakarom a fejem, mit is jelent mindez, nem azért mert nem tudom, hanem mert a tapasztalat fogja igazolni, hogy úgy lett-e, ahogy gondolom. 
Mivel a két fő felforgatóról van szó a Naprendszerünkben, ejtenék néhány szót róluk. 

Az Uránusz-t a XVIII. században (hivatalosan 1781-ben) fedezték fel, hatása pedig elsöprő volt arra korra. A racionalizmus diadalát jelképezi a vallás, szív dolgai felett, jól jelképezi 'mentalitását' Voltaire híres mondata: "Tiporjátok el a gyalázatost!". A francia forradalom jelképezi legjobban energetikáját, amikor mindenkinek volt valami újítása és jó ötlete, mindenkit a 'jó szándék' és a 'béke' iránti vágy vezérelt, a fejek csak hullottak, hullottak és hullottak...Napoleon ismét a semmiből tűnt elő hadvezérként, és a katonák csak hullottak, csak hullottak... 
Az érdekesség a dologban, hogy a Pluto bolygó 1778-tól az Uránusz jegyén, a Vízöntőn haladt át, egészen 1798-ig, amikor is Napoleon magához ragadta a hatalmat az itáliai győzelmekkel, és végett vetett a politikusok marakodásának.

Nos, kicsiben, az egyes ember életében ez a bolygóállás azt jelenti, hogy egy olyan döntés, melyet azért hoztunk, hogy felszabaduljunk (Uránusz), új távlatokat nyerjünk, életünket gyökeresen új alapokra helyezzük, előtte mindezt racionálisan, érzelmeink és hitünk nélkül alaposan átgondolva, erősen felhoz további félelmeket, fájdalmakat (Pluto). Nem is lehetne másként, hiszen az Uránusz az ész 'diadala' a szív és érzés felett, anélkül pedig nehéz boldogságot találni. Megfordítva a bolygóállás értelmezését, amennyiben félelmeink (Pluto) motiváltak egy racionális döntés (Uránusz) meghozatalában, inkább elkaszáltuk magunkat (az Uránusz negatív aspektusa), mintsem szabadságot nyertünk volna általa (a pozitív aspektusa). Mivel a két bolygó között kvadrát fényszög van, rengeteg a tanulnivaló benne, minden erőnket igényelni fogja.

A 'magasból' nézve azt jelenti, hogy az, ami ma a világban zajlik, hogy így-átgondoljuk-úgy-kitaláljuk a politika szintjén, nem működik. Nem működik az érme másik oldala sem, hogy 'szeretetet' képzelünk oda, ahol nincsen, így várva az Új Világot. A szeretethez a félelmen és a fájdalmon túl, rajta keresztül jutunk, jó hosszú folyamat árán, erről a Pluto kvadrátja fog gondoskodni a következő öt évben, és egyéb más hatások

Semmi ok az izgalomra; mind bent, mind kint lehetséges a szabadság elérése, a magunkon végzett belső munka által. Le kell menni a gyökereinkig, megnézve sötétebb, takargatott részeinket (Pluto), és amint eljutottunk oda, látjuk, hogy csak annyi gond volt vele, hogy még nem láttuk, mert takargatott és sötét volt.
Ezen keresztül érjük el a szabadságot és életünk távlatait, inspiráltságát (Uránusz). Ha ez a valódi szabadság nincs jelen az életünkben, az csupán annyit jelent, vannak még felderítetlen, sötét részek bennünk. Minél kevesebb van ezekből, annál szabadabbak vagyunk. 

 

komment

süti beállítások módosítása