HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.02.13. 13:09 Zöldkör

A Párkapcsolatokról

A mai nappal, és legfőképpen az elmúlt hetek hatásai után, mindenki ösztönösen elgondolkozik a Párkapcsolat témáján. Ha van neki, azért, ha nincs, akkor azért. Bármilyen cikk, csoport, előadás legyen, ez az a terület amúgy is, ami mindig a legtöbb embert vonzza, ez is jelzi, mennyire meghatározó területe a Párkapcsolat az életünknek. Ezzel a cikkel járulnék hozzá a téma mélyebb megértéséhez és átlátásához. :)

A Párkapcsolattal szinte mindig baj van. :) Ha van azért, ha nincs, azért. :D Ez alaptermészetéből ered. Arról van szó ugyanis, hogy olyan emberrel kell megosztanunk az életünket, olyan valakit kell beengednünk lényünk és mindennapi dolgaink mélységeibe, akinél nem garantált, hogy mindig ott is lesz. Miért adnánk valakinek bármit, ha az illető lehet, hogy holnap már nem lesz ott?

A közvetlen családtagjainkkal ilyen problémánk nincsen. Még ha össze is veszünk a szüleinkkel, és különösen jó példa erre a testvérünk, mint egykorú és egyenrangú valaki, akkor is tudjuk, hogy a vér köteléke egész életre összefűz, és kapcsolatot biztosít közöttünk. Ha évekig nem is beszélünk egymással, akkor is tudjuk, hogy bármikor felvehetjük a letett szálat, mert erre az életünkre már ott van a kötelék közöttünk. És ami a legfontosabb, mindig feltételezhetjük, hogy rokonaink a legjobbat akarják nekünk .

Ilyen természetes, születéstől halálig tartó kötelék nincs jelen két ember között a Párkapcsolatban. Mégis, mindazt biztosítanunk kell a másiknak, amit a családtagjaink számára biztosítunk, de mindezt bármilyen garancia nélkül. Ez okozza elsősorban a Párkapcsolatok bizonytalanságát, nehezített pályáját. Hogy kötéltáncolunk. Hogy keressük, hogy mi az a határ, amikor már eleget adtunk; hogy azt érezzük, megnyíltunk, és lássuk, hogy a másik is úgy érzi, befogadtuk köreinkbe. Ilyen határ azonban nincsen, pontosabban szinte lehetetlen eltalálni önmagunk őrizgetésének, és a másik beengedésének megfelelő arányát.

Valahányszor megnyílunk, és beengedjük a másik embert, igazság szerint szokásainkat, falainkat, egónkat adjuk fel. Innen ered számos ember félelme az elköteleződéstől, a megnyílástól. Az emberek óriási része dédelgeti a múltját, ragaszkodik berögződött sablonjaihoz, szokásaihoz. Egy Párkapcsolat fejlődése mindig a múlt feladásával is jár, mivel a múlt halott, elakadt energia: amint megnyitjuk magunkat, gyorsan ki is röppen az életünkből!

A legtöbb ember kacatjai elvesztését tudatalatt bűnként rója fel a Párja számára. Micsoda hülyeség ez?! Van egy ember, aki segít, hogy élőbb legyél, hogy megújulj, hogy kigyere használhatatlan és elavult falaid mögül, Te pedig konfrontálódsz vele. Miért? Fantasztikus dolgot tesz veled. Felhívja a figyelmed arra, hogy hol vagy elakadva. Általa meglátod, hogy rejtegeted magad. 

És ebben a folyamatban minden esetben megjelenik a félelem is! "Rendben, változom, átalakulok, leteszem azokat a régi lim-lomokat, amik életem gerincét, keretét, de egyben korlátait is adták, itt van, tessék." De mi van, ha a társad másnap kilép az életedből. Ott vagy társ és limlomok nélkül. Mégis, hol itt a probléma?! Te mindenképpen nyersz. Nyersz, mert megújulsz. Nyersz, mert felszabadulsz. Élőbbé válsz. Áramlóvá. Akkor tudsz boldog lenni az életedben, ha elengeded a régi limlomokat. Ha nincs még Párod? Kezdd el! Ha van Párod? Folytasd! 

Az Élet egy folyamatos áramlás, és tudnod kell megújulni. Ne tévesszük össze az amerikai trendi randivonalakkal ezt. Ha mindenkinek megnyílsz, aki az utadba kerül, és futószalagon közlekednek a Párok az életedben, előbb-utóbb nem tudod már értékelni a Párkapcsolat intimitását, exkluzivitását. Szerethetsz, kedvelhetsz Te mindenkit; mégis fontos, hogy egy ember legyen, akit még annál is jobban!

A toltékok szerint mindegyik nemi aktussal a két fél között egy 7 évig tartó energetikai szál jön létre. Én hiszek nekik. Nagyon valószínű, hogy tényleg létrejön egy Apa és egy Anya között egy ilyen kapcsolat, amíg gyerekük elér egy aránylag önálló és fejlett kort. És nem kell, hogy a szexből foganás is legyen, akkor is létrejön egy ilyen szál energetikailag. Gondolj bele, ha két párkapcsolat között azt mondod, kiéled, kipróbálod magad, és pár hónap alatt belehúzol. Mire jön a megfelelő ember, már bírsz akár 10-15 ilyen, teljesen felesleges szállal. Hogyan tudod majd megélni az intimitást az illetővel? Azt, hogy csak ketten vagytok...Valószínűleg ő is hozza magával a szálait, ami méginkább 'sűrűvé' teszi a mezőnyt.

Bárki, aki valódi, mély Párkapcsolatot szeretne, nem javaslom az édeshármast, kikacsintgatást, vagy ilyen kapcsolat előtti belehúzást, mert így is van elég dolog, amire oda kell figyelni, egy jól működő kapcsolat esetén is. És ezek energiák, nem a jószándékunk, vagy elképzeléseink kérdése. Valakinek elmeséltem egyszer ezt a 7 éves dolgot, és ő továbbmesélte egy barátnőjének. A 'rutinos' hölgy megkérdezte, hogy óvszer esetén is létrejön-e ilyen szál..? Szerintem tudjátok a választ. :)

Ha monogámak és felkészültek vagyunk, akkor is van pár tényező, amire oda kell figyelnünk. Én nem hiszek abban, hogy két ember összeillő, vagy sem. Kópiát keresel magadnak, vagy izgalmat, kalandot, tanulást, fejlődést? Ha olyan társad van, aki ugyanúgy gondolkodik, az a hobbija, az a munkája, azt az ételt szereti, mint Te, mennyire segít az életed, energiáid mozgósításában? Nem csak bebástyázod magad a kacatjaiddal, múltbéli rögzült mintáiddal..? 

Vannak olyan próbálkozások is, hogy vessük össze két ember képletét, hogy lássuk, mennyire illenek össze. Ez nem működik. Ha ez alapján működne, akkor Indiában, ahol mindenkit így adnak össze, minden kapcsolat harmonikus és boldog lenne. Indiában viszont minden második-harmadik házasság szintén válással végződik manapság. Két képlet összevetésével azt lehet megnézni, hogy milyen programokat működtetnek a felek. Ha ő így viselkedik, akkor ő úgy fog. Neki ilyen hatása van a másikra, neki amolyan. A sztorit lehet leírni, de a sztori kimenetele és harmoniája mindig a karmától, és annak feldolgozottságától függ. Nem hiszek abban sem, amit a 'Nők lapja asztrológia' hirdet, hogy "Hű, egy Bak és egy Ikrek mennyire nem jön ki, mert a Bak földjegy, az Ikrek meg Levegő". Nincs olyan, hogy valaki Bak, olyan van, hogy valaki Nap-ja a Bakban állt születésekor. A képlet egy sok tényezőből álló, összetett jelenség, amiben mindennek van hatása mindenre, és a Nap pozíciója ezek közül 'csak' az egyik ilyen. 

Ha a jegyek jellege határozná meg, akkor egy 'Bika' és egy 'Bak' kapcsolatának szuperszónikusnak kellene lenni. És ez nem szokott magától értetődően így lenni. Alacsony szinten ugyanis kapcsolatuk dögunalomba tud fulladni! Magas szinten, kiterápiázottan egy 'Szűz' stabilitását nagyban ki tudja élvezni például egy Levegős 'Mérleg', a 'Szűz' pedig fürödhet a 'Mérleg' lágy energiáiban, és bármelyik párosításnál megtalálhatjuk ezt az analógiát. Bárki, aki csillagjegy, vagy akár képlet alapján akar párt találni, vagy vele kapcsolatban megerősítést nyerni, erről mondjon le, mert a garancia a jól-létre mindig az átterápiázottság mértéke, és nem a forma, a sablon, amivel érkezünk. Sosem az határozza meg, hogy kik illenek össze, hogy milyen emberek, vagy mi az érdeklődési körük, hanem a közöttük lévő karma mennyisége és milyensége. 

Két fronton kell haladnunk, ha megfelelő Párkapcsolatot szeretnénk. Az egyik ezek közül a Szülőkkel való kapcsolat rendezése. A legtöbben ilyenkor felszisszennek, hogy "Dehát már nem él Apám/Anyám", "Ők nem spirituálisak!", "Nem dolgoznak magukon!".
És akkor mi van? :) Minden a Te fejedben, a tudatalattidban játszódik le, az egész megvalósult világ a Te elakadt energiáid kivetülése. Semmi köze a szüleidnek a Te blokkjaidhoz! Ez most furcsán hangozhat, főleg azoknak, akikkel 'rosszul' bántak gyerekkorukban. Dehát nem Te is már egy 'csomaggal' érkeztél? Nem lehet, hogy Apád azért vert pár évig, mert igyekezett helyrebillenteni azt az energetikát, amivel Te életeken keresztül megölted, tönkretetted, verted..? Vagy Édesanyád azért 'nem szeretett', mert visszatükrözi azt, hogy hány életen keresztül csaltad a férjed, dobtad kútba a frissen született gyermeked, vagy akasztottad fel magad az Anyaság elől a túlvilágra menekülve? Ezek mind megtörtént példák, és megfelelő előző életes terápiával kipucolhatóak ezek az életek, és velük együtt a konfrontálódást okozó, feszítő energiák. Elég megtenned Neked ezt a pucolást, és automatikusan leválsz a szülőkről, feloldódik a korlátozó, visszahúzó kötelék.

És ott van még ugye a Párod... Biztosra nem tudom mondani, de van egy sejtésem, hogy az a Párunk, a Társunk erre az életre, akivel a legtöbb karmikus cuccot halmoztuk fel. Szép kilátások! :) Én eddig körülbelül 60-szor mentem vissza előző életbe, és legalább negyvenben, ha nem többen ott volt a Feleségem is. Valószínűleg csak egy ilyen mély kapcsolódás képes rehabilitálni ennyi (közös) előző élet karmáját. De tudatos, önálló belső munka nélkül ez magától nem tud megvalósulni. Ha tudna, akkor nem szenvedne, csiki-csukizna ennyi ember a Párkapcsolatokban, és nem kellene több ezerszer is akár leszületnünk.

Gondolj bele, hogy Nőként közeledik feléd éjszaka Párod, és te magad sem tudod miért, görcsösen összerántod a lábaidat. Tisztességből leküzdöd az érzést, de inkább fájdalmat érzel, mint gyönyört. Hány előző életben fordulhatott elő, hogy megerőszakolt ő, vagy bárki más, aminek az energetikai lenyomatát a mai napig őrzöd. Vagy gyereket akartok vállalni, és nem sikerül. Hány életen keresztül fordulhatott elő, hogy elvetéltél, fiatalon elhunyt a gyereked, és hányszor fogadhattad meg, hogy "Ilyen fájdalmat soha többé nem akarok megélni!"
Vagy férfiként teszel-veszel, elmegy melletted a Párod, te pedig érzed, hogy a jobb veséd összerándul és benyilall. Nagyon valószínű, hogy a kedvesed egy-kétszer már szúrt oda valami tőrt, kardot, és most jelenlétével felkavarja az ott 'tárolt' információt, blokkot.

Felesleges a másikra haragudni, hogy "Azért nem élvezem a szexet, mert biztos ötször megerőszakoltál!". Ugyanis ebben a világban a hatás-ellenhatás elve működik. Ő csinált veled valamit, mert te anno csináltál vele valamit. Mert ő...Mert te...És így tovább a végtelenségig. Pontosabban egy ősgondolatig.
Talán megértitek, amikor nem válaszolok olyan kérdésekre, hogy "Ricsi, mikor jön már nekem az Igazi??". Hát, amikor alkalmassá teszed magad rá. Amikor kipakolásztad magadból azt a rengeteg sok elakadt energiát, aminek a tetején, mint egy vulkán, ülsz. És 'szerencsétlen' Párod szintén rejtegeti magát; tartva attól, hogy mikor robban a vulkánod, és mikor robban az övé. Mert mindketten érzitek, hogy meg kellene nyílni, de ahogy megnyitjátok magatokat, kiömlik a sok elakadt energia is. Ennek az energiának terápiás keretek között, egy független profi kezei között kellene kiömlenie. A pattanásaidat sem a Párod arcába nyomogatod (reméljük!)... Elvonulsz, kinyomkodod, lefertőtleníted, és előjössz. Így lenne elegáns a terápiával, az elakadt energiák kiengedésével is.

Dolgozzatok magatokon. Egyik oldalról kísért a múlt, és ez elől menekülve ábrándozásba, álmodozásba, folyamatos projektálásokba bújtok el, hogy "mi lesz majd akkor, amikor...". Semmi... Akkor is ugyanúgy fogsz projektálni, menekülni, egészen addig, amíg fel nem dolgozod az elakadt tartozásaidat, tisztázatlanságaidat. Ez a karma törvénye, és a Földi létezés egyik fő célja. A megtisztulás! 
Ha párkapcsolatban vagy, tiszteld meg a Párodat, hogy folyamatosan pucolod magad, dolgozol magadon terápiával, mert fürödni is minden nap szoktál, fogat is minden nap mosol; akkor pont a lelked és a tudatalattid is illik előkészíteni és tisztán tartani, ahova csak egy embert, a Párodat engeded be. Ha éppen nem vagy kapcsolatban?! Annál több időd és energiád van önmagad pucolására! :) Készítsd elő a terepet, mert jönni fog, és nem mindegy, hogy büszkén, magabiztosan vezeted őt körbe lényed belsejében, vagy csak 'bevonzottál' egy embert az életedbe, akitől menekülnöd kell folyamatosan, és állandóan rejtegetned magad.

A kezedben a kulcs, és ha elszánt vagy, és szorgalmas, akkor csak rajtad múlik önmagad boldogsága. De bizony tenned kell érte... :)

romantic-photos-of-lovers.jpg

Aktuális híreink:

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyamot indítok Szeptember 24-ei kezdettel, 12 alkalomban, mely online végezhető, és a tananyag bármikor visszahallgatható felvételről! 
Bővebb információk itt: zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Visszajelzések a tanfolyamot elvégzettektől: http://zoldkor.com/tanfolyam-visszajelzes/18.html?view=category

- Előjegyezhető az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv! Várható megjelenés: Októberben! :) http://zoldkor.com/konyvek-menu/elokeszuletben/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez-elojegyezheto.html

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1900-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) Május 16-ától lehet hozzájutni a Főnixházban! Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása