HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.04.01. 03:58 Zöldkör

Áprilisról (2014)

Március eleje meghozta az energiák régóta, novembertől várt beindulását. A hosszú téli álom után megmozdultak a dolgok, új ötletek, késztetések, változások indultak el. Nagyon szerettük volna már ezt, de ahogy felbukkantak, elkezdtünk úgy tekinteni rájuk, mintha nem is mi hívtuk, akartuk volna őket. Most itt vannak. Március utolsó hetében érezzük a leginkább ezt a mély átalakító és kitoló erőt, és Április hónap erről a Születésről fog szólni. Mint az Újszülött, nyomják, húzzák, zaj van, hideg van, de belül érzi már ő is, hogy nagyon ki akar jönni, és jobb lesz neki ott: az Új Világban. Megszületik, felméri a külvilágot, az elején botladozik, majd megrészegül erejétől, végül megnyugszik, és elcsendesül. Ez lesz Április dinamikája, és nekünk csak egy dolgunk van: szanálni, nagytakarítani, elengedni, a többiről és rólunk már a Lét gondoskodik majd!

Március 26, szerda és Április 6, vasárnap között erőteljes belső konfliktusokat élhetünk át. Nagy igényünk lesz önmagunk (újra)definiálására, akár még a szeretteinkkel való konfrontálódás árán is. Az egyénieskedés, a ’saját’ iránti igény nagyon meghatározó lehet ezekben a napokban. Fókuszáljunk a saját dolgainkra, ne akarjuk megoldani a problémákat, helyreállítani a közös dolgokat. Ez a másfél hét most magunkról szól, szükségünk is lesz az így nyert én-képre Április során. (Nap Kosban kvadrátban Jupiterrel Rákban)

Mindezzel szinte egyidejűleg Március 27, csütörtök és Április 7, hétfő között újabbnál-újabb ötleteink születhetnek, de hogy ezek valósággá váljanak, vagy hatékonyan ki is tudjuk vitelezni őket, még várat magára majd. (Nap együtt Uránusszal Kosban)

Április 2, szerda lesz a csúcspontja a fentebb leírt két fényszöghatásnak. Itt egyfajta Hulk-ként érezhetjük magunkat, ha olyan környezetben élnénk, javasolnám az erdőbe, vagy egy kunyhóba elvonulást, és a mezőn szaladgálást; mivel a legtöbbünk nem ott él, próbáljuk kerülni az emberi kontaktusokat, mind szóval, mind tettel. Vonuljunk el a magunk világába. (Pluto Bakban – Jupiter Rákban – Uránusz együtt Nappal Kosban fokra pontos derékszögű háromszöge)

Április 3, csütörtök több szempontból jelentőségteljes nap lesz:

A márciusban hirtelen beindult társasági, párkapcsolati energiák belassulnak, megpihennek kicsit, a rövid kipillantás, felfrissülés után ismét magunkra megy a fókusz-már nem annyira ’szerzetesien’, mint a tél hónapjaiban, inkább világibb, önösebb jelleggel (Vénusz Vízöntőben trigonja kioldódik Marssal Mérlegben)

Egy másik fényszög kioldódása is tovább segít a világi szinteken rendeződésben, és a március végi-április eleji terápiás hangulat enyhülésében. (Vénusz Vízöntőben kvadrátja kioldódik Szaturnusszal Skorpióban)

Ez a nap tökéletes alkalom gyereknemzésre, a Belső Gyerekünkkel való kapcsolatfelvételre, böjtre, méregtelenítésre. (Szaturnusz Skorpióban fokra pontos trigonban Merkúrral Halakban)

Mindezek mellett egy másik többszörös fényszöghatás is nyugalomra int még bennünket és passzivitásra. Április első hete még teljesen az én-ről fog szólni, nem az emberi viszonyainkról. (Hold-Vénusz Szaturnusz derékszögű háromszög)

Április 5, szombat és Április 13, vasárnap között kinyílnak a kapuk a nagy önösségből, és kiáradunk már az emberi kapcsolatainkba. Mégis, sokan ormótlannak, durvának érezhetnek bennünket, és mi ezt erővel próbálhatjuk elsöpörni, tovább fokozva, igazolva érzetüket. Ne erőltessük a kapcsolatot másokkal; ha valamiért kontaktusba kell lépnünk, tegyük, de egyébként foglalkozzunk a saját dolgainkkal. (Mars Mérlegben szembenállásban Nappal Kosban)

Április 6, vasárnap a Vénusz bolygó belép a Halakba. Ez meglévő emberi és Párkapcsolatokat gyógyíthat, de el is bizonytalaníthat, indulókat pedig főként. Ez is része a március utolsó hetében kezdődött ’individualista’ hullámnak.

Április 7, hétfő szintén több hatást hoz el egyidejűleg:

Kioldódik a Nap együttállása az Uránusszal, ami március végétől kezdve harciasságunkat, önösködésünket adta. Ez is segít majd megnyugodni kicsit, és szociálisan ismét alkalmasabbá válunk általa.

Újfajta erőt érezhetünk tetteinkben és gondolatainkban ettől a naptól kezdve, de figyeljünk oda, hogy nehogy kiugrasson a ló alólunk ebben a nagy megindulásban. (Merkúr belép Kosba)

Ha bárkinek valamilyen műtéte van pont ezen a napon, vagy költözni szeretne, érdemes valahogyan elnapolni a dolgot. (Mars Mérlegben kvadrátban Holddal Rákban)

Április 7, hétfőtől Április 16, szerdáig ott lesz egy konszolidáló együttállás a Neptunusz és a Vénusz között, ami a Nők decemberi és március eleji ’megvadulását’ egy kicsit enyhítheti, és úgy általában komfortosabban, otthonosabban érezhetjük magunkat tőle az életünkben.

Április 8, kedden ismét erőteljes feszítő energiák lesznek aktívak, melyek egyfajta harsonaként beharangozzák majd az Áprilist leginkább meghatározó hatást. (Mars hátrafelé Mérlegben szemben Nappal Kosban; Pluto Bakban kvadrátban Marssal Mérlegben)

Április 9, szerda és Május 9, péntek között egy hónapon keresztül egy ún. Nagy Kereszt lesz a bolygók között. Kétféle feszítő fényszög létezik, melyek próbára tesznek bennünket: az egyik a 180 fokos, a másik a 90 fokos két bolygó között. Most egy hónapon keresztül négy 90 fokos és két 180 fokos lesz az égen folyamatosan és összefüggésben. Több forrásban ’Égi Háború’-ként, ’Az Év legnehezebb hónapjaként’ harangozzák be Áprilist, és alapvetően egyet lehet érteni ezzel.
Nagyon fontos azonban, hogy értsük, hogy mi is történik majd itt. November végétől Március legelejéig olyanok voltunk, mint egy földbe elvetett mag, vagy egy bebábozódott lepke. Március elején a maghéj, a báb megrepedt, többen ennek megörültek, néhányan megijedtek tőle, és szaladtak volna vissza báb-állapotukba. Március végén elkezdtünk mozgolódni a kinyílt báb, mag hasadékán, és áprilisban van itt az idő, hogy levessük ezeket a kereteket. Amik persze védelmeznek és megszokottak is egyszerre.
Az őrlődést igazából az fogja okozni, hogy ’miként tartsam meg a múltat, hogy legyen jövőm is’. A választ mindenki sejti: sehogyan. A múltban vannak azok az energiák, amik a jövőhöz kellenek, és azok, akik nem képesek elengedni elakadt dolgaikat fizikailag, érzelmileg és lelkileg, itt nagyon feszültek lesznek. Mindenki az lesz igazság szerint. :) De akik hajlandóak transzformálódni valami újba, többe, nagyobba, azoknak fájni fog ugyan Április, de a metamorfózis végén visszakapják az Életüket. Aki megérti ezt, és tesz is érte, az végigmegy ezen születés fájdalmán, de újszülöttként teljesen átalakul, több és jobb lehet majd minden szempontból.

Április 11, péntek és Április 17, csütörtök között egy másik bolygóhatás is fokozza ezt a fajta ’vajúdás’, Új Kezdet állapotát. Ki akarunk majd jönni a régi mintákból, mert szorítanak, feszítenek, de erőnk és/vagy bátorságunk még nem lesz ott teljesen ennek megtételéhez. (Merkúr Kosban kvadrátban Jupiterrel Rákban)
Ezzel teljesen egyidejűleg Április 12, szombat és Április 17, csütörtök között egy másik bolygóhatás is a megújulásra, születésre, a régi dolgok teljes elengedésére, és átalakulására, újrarendeződésére viszi a fókuszt. (Merkúr együtt Uránusszal Kosban)

Április 13, vasárnap és Április 23, szerda között ettől az Újjászületéstől, Felemelkedéstől megijedhetünk, és visszasüllyedhetünk egyfajta ’állatias’ szintekre. Lehet ez túlzott evés, agresszív fellépés, hozzáállás, túlzott egoizmus ismételten. Ezzel időt nyerhetünk ugyan a Felemelkedés elnyújtása által, de érdemesebb inkább hagyni a folyamatot, szelídnek, kulturáltnak lenni, és ’születni’. (Nap Kosban-Bikában együtt Leszálló Holdcsomóponttal)

Április 20, vasárnap a Nap bolygó belép a Bika csillagjegybe. Ez konszolidálhatja a 9-én indult kavargást, forrongást, de ugyanakkor ez az enyhülés el is ’altathat’ bennünket. Május 9-ig tart a folyamat, tehát itt használjuk ezt az átmeneti nyugalmat, enyhülést arra, hogy még több régi dolgot vetkőzhessünk le a múltunkból, a nem használt dolgok közül; a fizikai síkon és terápiás világunkban is.

Mindemellett ezen a napon a Hold rálép ennek a Nagy Kereszt-nek az egyik csúcsára, így ezen a napon is tapasztalhatunk felkavarodásokat, nagy belső rendeződéseket.

Április 20, vasárnap és Április 29, kedd között a konszolidálódás kisimíthatja a Párkapcsolatokat, emberi viszonyainkat is egy másik szinten. Még mindig magunkon, a belső fejlődésünkön, (újjá)születésünkön tartsuk a fókuszt, de fél szemmel már rápillanthatunk emberi viszonyainkra és életünk harmonikusabb menetére is. (Szaturnusz Skorpióban trigonban Vénusszal Halakban)

Április 21, hétfő és Április 30, szerda között fél lábbal már kint érezhetjük magunkat a magból-burokból. Mégis, ebben az időszakban törhetünk-zúzhatunk, olyanokat mondhatunk, ami felelőtlen, vagy éretlen, mint egy gyerek, aki felfedezi a világot, de még nem ura tetteinek, szavainak és gondolatainak. (Merkúr együtt Nappal Bikában)
Április 21, hétfő mindemellett egyfajta csúcspontnak is tekinthető, mert ezen a napon a több hónapja tartó ’derékszögű háromszög-állás’ a Pluto-Uránusz-Jupiter nagy bolygók között fokra pontos lesz; itt valami átbillen, átkattan, de ezt nagyon erősen nem fogjuk még itt érzékelni, de jó, ha tudunk róla.

Április 22, kedd és 23, szerda lesz az Április 9-én indult folyamat tetőfoka, mert ezen a napon a négy bolygó (Uránusz, Jupiter, Mars, Pluto) a ’Nagy Kereszt’-ben fokra pontosan áll majd.

Április 23, szerda meg is hozza majd a folyamat enyhülését azzal, hogy a Merkúr bolygó belép a Bikába. Itt tettben-szóban-gondolatban megnyugszunk majd kicsit, de mindezek mellett jobban érezzük majd a fizikai sík kereteit. Belassulnak valamennyire a dolgok, ami jó lesz nekünk, de unalmasabbnak láthatjuk, tehetetlenebbnek érezhetjük magunkat a megszokott pörgés után hirtelen.

Április 24, csütörtök ismét remek nap gyerekvállalásra, Belső Gyerekkel találkozásra, pihenésre-feltöltődésre. (Merkúr együtt Nappal Bikában szextilben Neptunusszal-Holddal Halakban)
Április 24, csütörtök és Április 29, kedd között ez továbbra is érvényes, fújhatunk, pihenhetünk egyet, és feltöltődhetünk a március végi ’rohamok’ után. (Merkúr Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Április 25, péntek kiváló nap Női csoportba menni, vagy azt szervezni, hölgyeknek barátnőkkel találkozni, és beszélgetni, együtt lenni, és úgy általában mindenkinek pihenni, gyógykezelésen részt venni, relaxálni. Járhat együtt a nap egyfajta bágyadtsággal, akár melankóliával is. (Vénusz-Hold együttállása Halakban)

Április 27, vasárnap ismét egy zaklatottabb nap lehet, ezért is fontos, hogy előtte két nappal a pénteket használjuk ki pihenés, feltöltődés szempontjából. (Hold ismét a Nagy Kereszt egyik csúcsán, Uránusszal együtt Kosban)

Április 27, vasárnap és Május 2, péntek között már beindulnak nagyfokú gyógyító energiák, és a bennünk megszületett ’Új’ lecsillapodik, egyre inkább megtalálja a helyét, és megynyugszik.
Ez az időszak szintén remek gyerekvállalásra is. (Merkúr Bikában szextilben Jupiterrel Rákban)

Mindezen belül Április 28-29-30, hétfő-kedd-szerda a leginkább segítőek a fentebb leírtakban. Töltsünk sok időt a Családunkkal, szüleinkkel, menjünk szabadságra, ki a Természetbe. (Merkúr-Nap-Hold együtt Bikában)

Május 3, szombaton ismét olyan fényszög indul, amire nagyon várok, és aminek hiányát nagyon érezzük egy pár hete. Ez a hatás visszahozza fokozatosan a Rendet, a Spiritualitást, a magasabb Jót az életünkbe. (Jupiter Rákban trigonba lép Szaturnusszal Skorpióban)
Ugyanezen a napon a Vénusz bolygó belép a Kos csillagjegybe. Magasabb aspektusában ez új Párkapcsolat születését, meglévő újraformálódását, energiával feltöltődését jelenti, tágabb értelemben a Harmónia Születését. Alacsonyabb aspektusában ez tovább erősíti a nők elférfiasodását, amit a Mérlegben március és május között hátrafelé haladó Mars még inkább fokoz. Érdemes több nőnek már nem levágatni a haját rövidre, a konditermeket most már hagyni egy kicsit kiürülni, mert a hosszú távú hatása ennek eléggé nagy káosz lesz, már az is, de ez egy külön cikk témája lehetne. Itt még azt a tippet érdemes figyelembe venni, hogy minél jobban akar valamit egy nő, és minél hevesebben és türelmetlenebbül tesz érte, annál messzebbre kerül tőle. Ennek a tanácsnak, tippnek különösen az év második felében lesz nagy jelentősége.

Dolgozzatok magatokon, építgessétek önmagatokat Április során. Itt valóban egy metamorfózis játszódik le, és most hozzuk létre annak az alapjait, amikor a Jupiter bolygó nyáron belép az Oroszlánba. Magatokra fókuszáljatok, testileg-lelkileg engedjetek el mindent, ami már nem használható, és magatok is meg fogtok lepődni, mennyire gyorsan eltelt ez a hónap, s mennyire új Ember néz vissza a tükörből - ha tesztek érte kívül-belül. :)

báb pillangó.JPG

 Aktuális híreink:

- Előrendelhető az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv. :) Jelenleg a tördelési stádiumban járunk, április végén-május elején várható a kész mű.

http://greentaracanada.ca/elojegyzes.html

Ezen a linken tudjátok előjegyezni! Magánkiadásban jelenik meg, az ára 3000 forint lesz. Egy hónap, és elkészül! ;)

- Egy másik nagyon érdekes és izgalmas kiadványunk egy hangoskönyv, mely Buddha tanításait tartalmazza. A címe 'Dhammapada - A Tan Útja', amolyan buddhista Bibliának tekinthető. Nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, és hamarosan bele is hallgathattok. :)

http://greentaracanada.ca/elojegyzes-tan-utja.html

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást. https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1000-en vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása