HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2021.04.30. 09:00 Zöldkör

Május hónap Asztrológiai előrejelzése, 2021

Május hónapja folytatja az emelkedő tendenciát, amit egy ideje már tapasztalhatunk. A nyitás, a kezdet, az újrakezdés után a stabilizálódás lesz a hónap első részének a címszava; hogy aztán az aktivitások és a felszabadulás egyre fokozódjon. Egyre inkább azt fogjuk érezni, hogy kapjuk vissza az eddig ismert életünket, és a hosszú ideig tartó gondolati és online létezés után a kézzelfogható világban is aktivizálni tudjuk magunkat. Az odafigyelnivalókat jelző fényszögek jelzik a hónap során, hogy az aktivizálódás ne legyen a tavalyi év komplementere; és lokálisan földelődjünk és tegyük a dolgunkat. A kettőt előre, egyet hátra a legjobb stratégia. Május legvégén és június elején egy kicsit szusszannunk is kell majd, így májust érdemes is megpörgetni, és amink van, kitenni az asztalra a kézzelfogható, működő területekre. Tegyük meg a legtöbbet, amit tudunk lokálisan, és a hó legvégén fújjunk egyet; ez a fő tanács májusra.

Május 2, vasárnap és Május 10, hétfő között egy kedvező fényszög segít a bennünk az elmúlt hónapokban és évben felgyülemlett beszorult feszültség feloldásában. A földeltségünkért, társadalmiságunkért és egyensúlyunkért felelős Vénusz a Stabil, Tiszta és Átlátható Bika jegyéből a hit, remény, jövő, bőség fényszögét adja a lezárások és beszorulás miatti savnak és frusztrációnak. Közben belép a Bikából a játékos és könnyed Ikrek jegyébe is a Vénusz. A mostanában visszakapott nagyobb mértékű biztonság és aktivitások sokat segítenek majd, hogy a ránk rakódott rozsda lekerüljön rólunk, és visszatérhessen a kedvünk és optimizmusunk. (Vénusz Bikában-Ikrekben trigonban hátráló Plutoval Bakban)

Május 2, vasárnap és Május 21, péntek között egy másik segítő fényszög is aktív lesz. Az erőinket, ambícióinkat jelentő Mars lesz egy selymes és lágy fényszögben a jövő, cél, perspektíva Uránusszal. Mivel a Mars a Rák jegyében van, az Uránusz a Bikában, az emberi, társas, földelt témák további hangsúlyt kapnak. Mivel a Mars valaminek a kezdete, elindulása, úgy is mondhatnánk, hogy idén talán először stabilan elindulhatnak az emberi és kapcsolódó dolgok. (Mars Rákban szextilben Uránusszal Bikában)

Május 4, kedden a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, mindennapi életünk rutinját jelentő Merkúr belép a saját jegyébe, az Ikrekbe. Ez is fokozza tovább az aktivitásunkat, és igen, a játékosságunknak, kreativitásunknak is teret ad innentől. Bármi, ami szem-kéz-koordináció, valami kitalálása, működtetése, innentől szintén sokkal könnyebbé válik. (Merkúr belép Ikrekbe)

Május 4, kedd és Május 13, csütörtök között lesz egy fényszög, ami felhívja arra is a figyelmet, hogy aktuálisan a kollektívát tekintve még milyen helyzetben vagyunk. A földeltségért, társadalmiságért, emberi érintkezésekért felelős Vénusz egy feszültebb fényszögbe lép a Tömegeket, nagy távolságokat jelentő Jupiterrel. Fontos emiatt, hogy örüljünk az újonnan jött stabilizálódásoknak, perspektíváknak, de ügyeljünk a fokozatosságra; a fokozatos nyitásra és kapcsolódásra. (Vénusz Bikában-Ikrekben kvadrátban Vízöntő Jupiterrel)

Május 6, csütörtökön a fő jelölő Nap kilép a Bika jegyében Uránusz együttállásából. Az Uránusz a gondolatok, ideák és az online jelölője, a Bika a földelt, stabil, kézzelfogható dolgoké. A Nap kilépése a vele való együttállásból azt jelenti, hogy úgymond lehagyta, túlhaladta az Uránusz által jelölt dolgokat; és szintén annak ad hangsúlyt, hogy egyre inkább vissza lehet térni a kézzelfogható valóságba az ideák és az online világából. (Nap Bikában kilép Uránusszal együttállásából)

Május 8, szombat és Május 18, kedd között a fő jelölő Nap a stabil és átlátható Bika jegyében egy lágy és selymes fényszögben van a Nagy Gyógyító Neptunusszal. Ha minden jól megy, ettől további előrelépés és haladás várható a közegészségügy és a néptömegek témáiban; tekintve, hogy a Neptunusz ezeket is jelenti. (Nap Bikában szextilben Halak Neptunusszal)

Május 8, szombat és Május 15, szombat között a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, mindennapi ügyintézésünket jelentő Merkúr együttállásban lesz a Megoldást, Irányt jelölő Felszálló Holdcsomóponttal. A lezárás, izoláció, és a gondolati létezés után ez is jelenti, hogy lehet elkezdeni visszatérni a mindennapi ügymenetbe, mint amikor falun vagy a városban pirkadatkor elindul az élet. (Merkúr Ikrekben együtt Felszálló Holdcsomóponttal)

Május 9, vasárnap és Május 17, hétfő között a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, mindennapi rutinunkat jelentő Merkúr a hit, remény, jövő, bőség fényszögébe lép a korlátozásokat, lezárásokat, szabályokat adó Szaturnusszal. Az újonnan beindult aktivitások ezúton is hozzájárulnak, hogy bemerevedett tagjainkat megmozgassuk, és a közhangulat javulásnak indulhasson. (Merkúr Ikrekben trigonban Szaturnusszal Vízöntőben)

Május 9, vasárnap a fő jelölő Nap kilép a feszültséges fényszögéből a lezárásokat, kereteket, szabályokat adó Szaturnusszal. Egyre inkább fordulnak át a dolgok a lehet és a mehet irányába, és ezt már a belsőnkkel, lényünk magjával is kezdjük átérezni és elhinni. (Nap Bikában kilép Vízöntő Szaturnusz kvadrátjából)

Május 9, vasárnap a földeltségért, társadalmiságért, emberi érintkezésekért felelős Vénusz belép a könnyed és játékos Ikrek jegyébe. Ami az aktivitásokat, kommunikációt, közlekedést is jelenti; ezáltal ezek a címszavak ismét egyre jobban áthatják az emberi viszonyokat, és a kézzelfoghatóság területére térnek vissza. (Vénusz belép Ikrekbe)

Május 12, szerda és Május 22, szombat között a fő jelölő Nap a hit, remény, jövő fényszögébe lép a beszorult frusztrációkat képviselő jelölővel. Ahogy az Én-ünk tér vissza a stabil és kézzelfogható valóságba, a bennünk lévő savak és rozsda egyre inkább pereg le. Az irracionális érzetek egyre inkább ki tudnak szellőzni. (Nap Bikában trigonban Bak Plutoval)

Május 13, csütörtökön a földeltséget, társadalmiságot, egyensúlyt jelentő Vénusz kilép feszültséges fényszögéből a Tömegeket és nagy távolságokat jelentő Jupiterrel. Innentől a korlátozások további oldódására lehet számítani. Az emberek nagy részében a fél szemmel figyelés elkezd eltűnni, és az aktivitások fokozódnak bennük. Amennyiben ez nem fordul át a tavalyi év és az idei év eddigi része után a másik végletbe, mindez teljesen rendben van, és örömmel üdvözölhetjük a földelődést és az aktivitásokat, melyeket a Bika és az Ikrek határán járó Vénusz jelképez. (Vénusz Ikrekben kilép Vízöntő Jupiterrel kvadrátjából)

Május 14, pénteken egy nagyon fontos dolog történik. A Nap mellett a másik fő fókuszt képviselő Jupiter jegyet vált! Az ideákat, gondolatokat, online teret jelképező Vízöntőből a Halak jegyébe lép. A Halak a KözEgészségügy és a NépTömegek területe, így a Jupiter hihetetlenül erős kiárasztó és felemelő energiája ezeknek a területeknek nagy hangsúlyt ad innentől. A Halak alacsony szintjén a melankolia, akár depresszió területe is. Emiatt a mostanában egyre többször emlegetett bezártságból eredő depresszió is hangsúlyt tud kapni innentől az arra hajlamosaknál. Gondoljunk arra, hogy ez alapvetően jó dolog, mert azt is jelzi, hogy javul annyira a közhelyzet, hogy megengedhetjük magunknak, hogy már nem kell tartani magunkat, és adekvát módon reagálhatunk; azt érezhetjük, ami indokolt és ami bennünk van. Mégis, figyeljünk azért oda erre, és igyekezzünk biztonságos keretek között, de egyre inkább aktívak, földeltek és kézzelfoghatóak is lenni. (Jupiter belép Halakba)

Május 15, szombat és Május 22, szombat között a földeltségért, társadalmiságért és egyensúlyért felelős Vénusz is együttállásba lép az irányt, megoldást jelentő Felszálló Holdcsomóponttal a könnyed, aktív és játékos Ikrek jegyében. Az egyéni aktivitások elindulása után ez még egy fokkal növeli a nyitás energiáját, és az emberi, társadalmi működések irányba állását. (Vénusz Ikrekben együtt Felszálló Holdcsomóponttal)

Május 16, vasárnap és Május 26, szerda között az Énünket jelentő Nap a földelt és tiszta Bika jegyéből egy feszültséges fényszögbe lép a Tömegeket és nagy távolságokat jelentő Jupiterrel. Ami jelenleg a KözEgészségügyet, NépTömegeket jelentő Halak jegyében van. Itt a hónap közepén jön egy elbizonytalanodás, irracionális félelem, hogy valóban lehet stabilan visszatérni a fizikai síkba és a kapcsolódásokhoz? Ez egyike a feszültséges fényszögeknek a hónap során aktív rengeteg optimista között. Ő is arra hívja fel a figyelmet, hogy nem kell a másik végletbe átesni, és fokozatosan engedjük bele magunkat a kézzelfoghatóság, elérhetőség és aktivitások témáiba. (Nap Bikában kvadrátban Halak Jupiterrel)

Május 16, vasárnap és Június 10, csütörtök között ugyanazon a napon egy másik feszültséges, tépelődőbb fényszög indul. A gondolkodásunkért, játékosságunkért, aktivitásainkért felelős Merkúr lép bele a KözEgészségügyet, NépTömegeket jelentő Neptunusszal. Újabb érv arra, hogy fokozatosan térjünk vissza az emberi élet rutinjába. Ugyanakkor úgy is megnyilvánulhat ez a fényszög, amiről korábban már szó esett, hogy azzal, hogy elindul ismét az élet, most jön ki a feszültsége, ahogy megmozdulunk, a korábbi hónapok bezártságának rajtunk. A majdnem egy hónapig tartó hatás során a Merkúr hátrálni is fog, így a május eleji nagy megindulás után május második felében egy kicsit elszontyolodó érzet is ott lehet egyénileg és kollektíven is. (Merkúr Ikrekben kvadrátban Halak Neptunusszal)

Május 16, vasárnap és Május 24, hétfő között ezzel párhuzamosan viszont a másik apró bolygó, a földeltségünkért, társadalmiságunkért felelős Vénusz a hit, remény, jövő fényszögébe lép a lezárásokért, szabályokért felelős Szaturnusszal. Ha tartjuk a fokozatosságot és alkalmazkodunk az előírásokhoz, akkor haladva és perspektivikusan lehet lenni, megőrizve egyensúlyunkat. (Vénusz Ikrekben trigonban Vízöntő Szaturnusszal)

Május 21, pénteken a fő jelölő Nap belép az Ikrek jegyébe. Ez tovább fokozza az aktivitás, játékosság, ügyintézés témaköreit. Ilyenkor mindig a Tavasz is felerősödik, és a Nyár előérzete is megjelenik. Mindeközben fokra pontos kvadrát fényszöge is van a Jupiterrel a Napnak, így ez a kreativitás és az aktivitás jó, ha lokális; és nem a nagy Tömegek, Külföld területén akarjuk megélni egyelőre. (Nap belép Ikrekbe)

Május 22, szombat és Június 8, kedd között egy hatás a gyógyulás és az egészségügy területén hozhat nagy áttörést, előrelépést a kollektívát tekintve. Egyéni szinteken azt adja, hogy egyre közelebb kerülhetünk egymáshoz ismét fizikai és érzelmi értelemben. A kapcsolódásaink emberi lényként tovább tudnak töltődni a hit, remény, jövő, bőség energiáival. (Mars Rákban trigonban Neptunusszal Halakban)

Május 23, vasárnap a lezárásokért, szabályokért felelős Szaturnusz hátráló mozgásba kezd a Vízöntő jegyében. Ez jelzi többek között, hogy az ideák, gondolatok és online világa az idei évben még erősen az életünk része lesz. Október 11-ig hátrál majd a Szaturnusz, így a következő fél évben egyfajta kettős létezés várható a számunkra. Lesz egy oldalunk, ami földelt emberi lényként képes lesz működni, és lesz egy, ami az ideák és online világában létezik majd. Ha ezt jól csináljuk, akkor tudjuk a legtöbbet kihozni a 2021-es évből. (Szaturnusz hátrálni kezd Vízöntőben)

Május 23, vasárnap és Június 1, kedd között a földeltségért, társadalmiságért, kézzelfoghatóságért felelős Vénusz a könnyed és játékos Ikrek jegyében egy feszültséges fényszögbe lép a KözEgészségügyet és NépTömegeket jelentő Neptunusszal. Ez a fényszög jelzi többek között, hogy május elején, első felében ne döntsük ki a kaput, és felrúgva mindent rohanjunk és kapcsolódjunk a fizikai síkon. Amennyiben úgy teszünk május első felében, itt a hónap végén egyénileg és kollektíven is előfordulhatnak visszalépések a javuló tendenciában. (Vénusz Ikrekben kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Május 24, hétfő és Június 2, szerda között ezzel teljesen párhuzamosan a két legvilágibb apró bolygó, a Merkúr és a Vénusz együttállásban haladnak a könnyed és játékos Ikrek jegyében. Ez mutatja, hogy azért legyünk optimisták, tegyük a dolgunkat, és vegyük vissza kreativitásainkat. Ha nem túl nagy sebességgel és túl nagy tömegben tesszük ezt, akkor rendkívül támogatottak tudunk lenni. (Vénusz és Merkúr együtt Ikrekben)

Május 27, csütörtök és Június 6, vasárnap között a fő jelölő Nap is együttállásba lép az irányt, megoldást jelentő Felszálló Holdcsomóponttal a könnyed és játékos Ikrek jegyében. Így május során mindhárom gyors, belső, világi bolygó átmegy ezen az együttálláson, és a földi, világi, emberi dolgainkat irányba helyezi. (Nap Ikrekben együtt Felszálló Holdcsomóponttal)

Május 28, péntek és Június 13, vasárnap között az erőinket, ambícióinkat jelentő Mars az emberi közelség, kapcsolódás Rák területén szembenállásba kerül a beszorulást képviselő jelölővel. Ez is utal arra, hogy ha nagyon erőből, dühből és lendületből akarjuk visszavenni emberi létezésünket és kapcsolódásainkat, az meghosszabbítja a szabályokat és ismét megnövelheti a frusztrációkat. Azon fényszögek sorába tartozik ez, ami jelzi, hogy állhatatosan, de rugalmasan térjünk vissza a kézzelfogható életünkbe és emberi kapcsolatainkhoz. (Mars Rákban-Oroszlánban szemben hátráló Plutoval Bakban)

Május 29, szombat és Június 8, kedd között a fő jelölő Nap az aktív, kreatív és játékos Ikrek jegyében a hit, remény, jövő fényszögében lesz a lezárásokat és szabályokat adó Szaturnusszal. Ha megőrizzük a középpontunkat, és nem rohanunk ki önmagunkból és az életünkből a lezárások utáni másik végletként, akkor elkezd a tavalyi év és az idei eddigi része rehabilitálódni bennünk. (Nap Ikrekben trigonban Vízöntő Szaturnusszal)

Május 30, vasárnap és Június 22, kedd között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi életünk rutinjáért felelős Merkúr hátráló mozgást végez a saját, Ikrek jegyében. Ez mutatja, hogy május stabilizálódó, aktivizálódó jellege után június első felében egy kicsit szusszanjunk. Minden rendben, a Merkúr saját jegyében nagyon jól érzi magát; de hátrálása azt is jelzi, hogy aktivitásainkban egy kicsit vissza érdemes vennünk, és feldolgozni a májusi Új-at. (Merkúr hátráló mozgást végez Ikrekben)

Május 30, vasárnap és Június 8, kedd között mindeközben a Merkúr a hit, remény, jövő fényszögében lesz a Nagy Jótevő Jupiterrel. Ez is jelzi, hogy alapvetően rendben vannak a dolgok, és ez az előbb említett szusszanás valószínűleg azért kell, mert kicsit berozsdásodtunk az elmúlt jópár hónapban, és most még vissza kell térjünk a rutinunkba. Június első hetében érdemes többször pihennünk, sétálni egy parkban, beülni egy kád vízbe; lehetővé tenni a szervezetünk számára, hogy töltődjön, regenerálódjon. Közben az addig elért aktivitásainkat nyugodtan csináljuk tovább. (Merkúr Ikrekben trigonban Jupiterrel Halakban)

gardening.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

Eddigi tanfolyamosok visszajelzései: https://zoldkor.com/tanfolyam-visszajelzes.html

komment

süti beállítások módosítása