HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.01.28. 18:58 Zöldkör

Februárról (2014)

Február hónap a nagy átmenet időszaka lesz majd. A december közepén indult önvizsgálati, önrendeződési, befelé fordító hatások elkezdték felkavarni, és kilökni a külvilágba rendezetlenségeinket, feldolgozatlanságainkat. Január során a legtöbb emberi viszonyunk már felkavarodott, és a legtöbbször csak kapkodjuk a fejünket, hogy a másik, vagy mi ezt miért mondtuk-tettük, amit. Február első két hetében megmaradnak ezek a minták. Mégis, itt már a folyamat lecsendesedését figyelhetjük meg, szóval aki kibírta eddig, az fél lábon is kitarthat majd a hónap közepéig. :)

És utána, február második felében jön majd a gyógyulás! Romeltakarítással, foltozgatásokkal, újratervezésekkel. Valami nagyon grandiózusnak készítette elő a terepet a bolygók energiája december közepétől márciusig. Március elején ugyanis a Mars hátrafelé indul majd a Mérleg csillagjegyben, a Jupiter pedig előre a Rákban. Hihetetlenül izgalmas lesz, és most ezen történet előkészítését tapasztaljuk; néha veszteségekkel, fájdalmakkal, de semmiképpen sem hiábavalóan.

Eddig végig január első három hetében egy érzelmi, emberi, Párkapcsolati hullámvasutat figyelhetünk meg, rengeteg szakítással, baráti, munkahelyi konfliktussal. Pont úgy, ahogy a januári cikkben szerepelt: 

"Január 8szerda egyfajta hideg zuhanyszerű nap tud lenni. A tízből 8 bolygó valamilyen konfliktusos fényszögben lesz egymással, érzelmileg, emberileg nagyon intenzív tud lenni ez a nap. Itt próbáljunk meg minél kevesebb felületen érintkezni másokkal, másnapra már enyhülnek a dolgok. (Hold/Uránusz-Jupiter-Mars-Pluto/Nap/Vénusz/Merkúr négyszög)

Január 8 és 9szerda és csütörtök más szempontokból is kemény nap lehet, elsősorban érzelmi, családi aspektusokban. Ne ezekben a napokban döntsünk a Párkapcsolatunk jövőjéről, arról, hogy hova akarunk költözni, és bármilyen más érzelmi, emberi vonatkozású dologról. Ez a hatás egészen január 18szombatig ott lesz, de a két nap után már érezhetően enyhébben. (Mars Mérlegben pontos kvadrátban Jupiterrel Rákban)

Január 19vasárnap és február 16vasárnap között a Párkapcsolatok tűzpróbája fog megtörténni. Sok esetben ezalatt az egy hónap alatt fog elválni, hogy kik folytathatják tovább együtt, és kiknek ért véget a közös pályájuk. Meglévő kapcsolatok esetén beindul a nagytakarítás, tisztázások, és amíg ez nem történik meg, a (közös) jövő is eléggé homályosnak és zavarosnak tűnhet. 
Ha valaki új kapcsolatot kezd ezalatt a hónap alatt, az valószínűleg túl sok feldolgozatlan karmikus energiával terhelt lesz, és inkább a meló lesz benne, mint az élvezetek, a mezőn, pillangók között sasszézás motívuma… Szóval akinek még nincs párja, inkább várjon február közepéig az ismerkedéssel. (Vénusz együtt Plutoval Bakban; közben szembenállás Jupitertől Rákból, kvadrát Uránusztól Kosból)

Január 24péntek és február 4kedd között már beindulnak jobban az életünk energiái - erőt, elképzeléseket nyerünk, ám ez egyfajta sejtés-érzet lesz, és eltelik egy kis idő, amíg elkapjuk a fonalat valójában. (Nap Vízöntőben szextilben Uránusszal Kosban)"

Február 1, szombat egy olyan nappal indítja a hónapot, melynek során erőteljes felkavarodást élhetünk meg Párkapcsolati, emberi viszonyainkban. Valószínűleg nem érezzük majd olyan tehetetlennek és mechanikusnak magunkat, mint január első két hetében, de itt még érdemes továbbra is másfelé terelni energiáinkat és figyelmünket, nem leállni, és összeakadni másokkal. (Hátul Rákban fokra szemben Plutoval Vénusszal Bakban)

Mindezek mellett, ezzel valamennyire ellentmondásban, éppen jóban levő pároknak remek nap ez a babaprojektre, szóval aki szeretne gyermeket vállalni, ezen a napon érdemes mindent megtenni az ügy érdekében. (Merkúr Halakban Holddal-Neptunusszal, közben Jupiter trigonban Rákból)

Február 3, hétfő szintén egy erőteljesen felkavaró nap lehet, emberi konfliktusokkal, rohangálásokkal; igyekezzünk majd lassítani a tempón, amennyire csak tudunk. Ha lehet, továbbra se költözzünk, szakítsunk a párunkkal, ha nem muszáj, és ezen a napon különösképpen figyeljünk oda erre. (Uránusz Holddal Kosban, Pluto Vénusszal Bakban, Jupter hátra Rákban derékszögű háromszög)

Február 6, csütörtök és február 17, hétfő között már valószínűleg nagyon fáradtnak érezzük magunkat a december közepén, január elején indult események, energiák miatt, de itt még nyugodtan tartsunk ki, mert ez már a folyamat utózöngéje lesz. Tőzsdei nyelven itt már ne ’adjunk el’; ha már eddig bírtuk a dolgainkban, akkor ezt a pár napot is bírjuk ki lehetőleg. (Szaturnusz Skorpióban kvadrátban Nappal Vízöntőben)

Figyeljünk oda, hogy ne keressünk revansot a másik féltől begyűjtött sérülések miatt, ne hánytorgassuk fel mondatait, tetteit, hibáit; minél inkább tiszta lappal tudunk nézni a másik emberre (és magunkra), annál boldogabbak tudunk lenni magunkkal és vele is. Emlékeztessük magunkat folyamatosan arra, hogy neki is megvan most a baja bőven ezekben az érzelmileg nagyon felkavaró hetekben. (Szaturnusz Skorpióban kvadrátban Nappal Vízöntőben)

Február 7, péntek és március 1, szombat között a Merkúr bolygó hátrafelé halad majd a Halak és a Vízöntő csillagjegyekben. Láthatjuk, hogy gyakorlatilag az egész hónapon átívelő hatás ez. Eredményeképpen lendületünk, terveink belassulhatnak, azok is, melyeket január közepén szereztünk, találtunk ki. Ez azzal van szoros összefüggésben, hogy március előtt még sok mindent kell magunkon gyógyítgatni, rendezni, hogy aztán majd a külvilágbeli dolgaink is beindulhassanak. Tegyük is ezt meg, mert szükségünk lesz rá nagyon, ahogy mozgásba lendül majd az életünk.

Február 7-én, pénteken néhányan elbizonytalanodhatnak, akik eddig gyereket akartak; itt valószínűleg a tudatalatti üzen majd, hogy valóban készen állnak-e ennek a felelősségére. (Merkúr hátrafelé indulva együttállásban Neptunusszal Halakban, közben kvadrát Holdtól Bikában)

Február 9, vasárnap és február 20, csütörtök között már azért elkezdődik életünk harmóniájának helyreállása. Aki eddig kitartott a párja mellett, részben fellélegezhet, akik szakítottak, ismét felvehetik egymással a kapcsolatot, ha még mindig szeretnének egymástól valamit.
Érdemes majd odafigyelni arra, hogy valamennyire egós, akár arrogáns is lehet ez a közeledés, rendeződés, úgyhogy próbáljuk meg meghallgatni a másik felet, valós igényeire odafigyelni. Ne csak arra, amit mi szeretnénk magunknak, vagy amiről azt gondoljuk, hogy a másik szeretné, pedig valójában nem is, és akkor lesz is értelme a közös folytatásnak. (Mars Mérlegben trigonban Nappal Vízöntőben)

Február 12, szerdán további hatás segít majd egy nagyfokú fellélegzésben, megtépázott emberi kapcsolataink helyreállításában. (Vénusz Bakban szembenállása kioldódik Jupiterrel Rákban)

Február 12, szerda és február 20, csütörtök között hirtelen erőt, elképzeléseket kapunk, hogy hogyan, merre és kivel folytassuk Párkapcsolati létünket, és eddigre az is letisztázódik bennünk, kik az igazi barátaink, kikkel érdemes továbbra is rendszeres kapcsolatban maradnunk. (Merkúr hátrafelé trigonba lép Marssal Mérlegben)

Február 15, szombat és február 27, csütörtök között mindemellett előjöhetnek régi, mély feldolgozatlan sérülések, sértések, melyeket másoktól gyűjtöttünk be, ezért itt is érdemes ’amnesztiát’ adni magunknak és a többieknek is. Próbáljuk meg terápiás keretek között feldolgozni ezeket az elakadt energiákat, fájdalmakat, és ne a külvilágban zúdítsuk rá a másikra, még akkor se, ha ő a kiváltója. (Szaturnusz Skorpióban kvadrátban Vízöntőbe hátralépő Merkúrral)

Február 16, vasárnap végre meghozza majd azt a fellélegzést, felszabadulást, amire már nagyon várunk január eleje óta. Az a bolygókapcsolat, ami elkezdte a Párkapcsolatokat, emberi viszonyokat szétzilálni, ezen a napon kioldódik. Érdemes itt ünnepelni egyet, pihenni, lazítani, sokat relaxálni. (Pluto együttállása kioldódik Vénusszal Bak-ban)

Február 17, hétfő és március 4, kedd között, rögtön másnappal kezdődően egy olyan energiahatás lesz aktív, mely segít majd érzelmi életünket nagyban rendezni, visszaadni a hitet Párunkban, emberi viszonyainkban, a lelkünk úgymond kisimulhat az elmúlt másfél-két hónap viszontagságai után. (Szaturnusz Skorpióban szextilben Vénusszal Bakban)

Február 18, kedd és március 1, szombat között más hatás is segít lelkünk mélyéhez visszatalálni, konszolidálódni. Töltsük ezeket a napokat összebújással, pihenéssel, regenerálódással. Itt már nem fontos, hogy ez egyfajta aszkézis legyen, mint karácsony és szilveszter környékén. Beszélgessünk, együnk, sétáljunk, töltsük fel magunkat minden lehetséges aspektuson keresztül. (Nap Halakban együtt Neptunusszal)

Február 18, kedden indul egy nagyon izgalmas és ritka együttállás, ami végigkísér majd egészen március végéig minket, és egyfajta lendületet, mohóságot ad az eggyel fentebb leírt hatás mellé. Február közepétől március végéig nagy ’éhséggel’ vethetjük magunkat a nemi életbe, pasizásba-csajozásba, evésbe-ivásba; mint amikor az éhezőket beeresztik a cukrászdába másfél hónap koplalás után.
Tartsuk be azért a mértéket, de ez alatt a másfél hónap alatt ’legálisak’ a világi élvezetek. Mindemellett azért figyeljünk oda, hogy ne essünk túlzásokba, és hogy ne csináljunk olyat, ami miatt később kellemetlenül érezzük magunkat; gondolok itt megcsalásra, nem tervezett gyerekre, elszórt-elhazárdírozott pénzre, ilyesmikre.
Utoljára pont ilyen együttállás 1995 augusztusában volt, szóval meglehetősen ritka, kíváncsi leszek, hogy fog pontosan megnyilvánulni. :)
(Mars Mérlegben együttállásba lép Felszálló Holdcsomóponttal Skorpióban)

Február 19, szerdától kezdődően érdemes azért továbbra is sokat pihenni, meditálni, kicsit rendezgetni, gyógyítgatni a dolgainkat, és felkészíteni magunkat március előtt. (Nap belép Halakba)

Február 24, hétfő és március 6, csütörtök között felülről-alulról megfognak bennünket, és jól begyógyítanak mindent, ami sérült az eddigi év során. Itt is pihenjünk, relaxáljunk, szöszmötöljünk szépen lassan a dolgainkkal, és már kezdhetjük tervezgetni, várni a dolgok harmonikusabbá válását, és külvilágbeli beindulását. (Nap Halakban trigonban Jupiterrel Rákban, fokra pontosan együtt Neptunusszal)

Február 24, hétfő és március 8, szombat között akik ’túlélték’ januárt és februárt mint egy pár, fontos, hogy elgondolkodjanak az összeköltözésen, házasságkötésen, gyerekvállaláson; közös életük magasabb szintre emelésén. A Jupiter bolygó elindulása a Rákban március elején majd úgyis beindítja ezeket a témákat is, és fontos, hogy olyan ember mellett érjen, akivel valóban jól is érezzük magunkat, és látunk közös jövőt mindkettőnk számára. (Mars Mérlegben kvadrátban Vénusszal Bakban)

Február 28, pénteken további hatás ad okot megkönnyebbülésre. Még mindig érezhetünk apró zavarokat a gondolatainkban, kommunikációnkban és tetteinkben, de már tudjuk hova tenni ezeket, és képesek leszünk boldogulni velük. (Merkúr előrefelé indul Vízöntőben)

Március 1, szombat már egy alapvetően békésebb, harmonikusabb hónap előszelét hozza el. Akik szeretnének, innentől érdemes összeházasodni, és ez a nap remek bébiprojektre is. Akiknek élnek a szülei, érdemes ezen a napon meglátogatni őket, és bensőséges, kellemes dolgokat csinálni együtt velük. Akiknek már nem élnek, azok látogassanak ki hozzájuk, mondjanak el egy imát értük, és valamilyen rituálét is érdemes értük elvégezni. (Nap-Hold-Neptunusz együtt Halakban)

Az mondható el összefoglalásképpen, hogy január valószínűleg úgy indult, ahogy nagyon kevesen szerettük volna, terveztük, különösen az emberi-érzelmi vonatkozásokban. Egyfajta hideg zuhany, vagy pofoncsapás volt, ami sokaknak sokféle fájdalommal járt együtt. Ha túléltük ezt az első sokkot, és túléltük :), akkor túl nagy meglepetések már nem fognak érni bennünket. Legyen bennünk kitartás, rezignált érettség az érzelmi kérdésekkel kapcsolatosan. Anélkül, hogy most még értenénk, és látnánk, hogy mi miért történik bennünk, velünk, bízzunk a fenti energiákban. 

Ne kapaszkodjunk, ragaszkodjunk. Amit elengedünk, annál könnyebben jön vissza, ha pedig nem, nem volt dolgunk vele! Leírva könnyűen hangzik, megélve valószínűleg fájdalmasabb lehet, pontosabban annak tűnhet, de így van, és tényleg így is lesz. Az időt, energiát, ami így 'felszabadul', használjuk még a belső munkára, és dolgaink építésére. Február közepén jön majd az enyhülés, az előkészület azokra a dolgokra, melyeket a Jupiter bolygó előreindulása hoz majd be az életünkbe.
Olyan tanfolyam lesz február, főleg az első két hete, ami benne van a tananyagban, nem akarjuk, de mégis muszáj elvégezni. Utána pedig majd büszkén tudjuk felmutatni a bizonyítványunkat márciusban, hogy megcsináltuk! És valóban: nem lennénk ugyanazok és az életünk sem, ha ezeken a dolgokon nem mentünk volna keresztül.

 

male_and_female_brains_118055.jpg

 Aktuális híreink:

- Előrendelhető az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv. :) Jelenleg a tördelési stádiumban járunk, április végén-május elején várható a kész mű.

http://greentaracanada.ca/elojegyzes.html

Ezen a linken tudjátok előjegyezni! Magánkiadásban jelenik meg, az ára 3000 forint lesz. Egy hónap. és elkészül! ;)

- Egy másik nagyon érdekes és izgalmas kiadványunk egy hangoskönyv, mely Buddha tanításait tartalmazza. A címe 'Dhammapada - A Tan Útja', amolyan buddhista Bibliának tekinthető. Nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, és hamarosan bele is hallgathattok. :)

http://greentaracanada.ca/elojegyzes-tan-utja.html

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást. https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1000-en vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása