HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.06.01. 02:01 Zöldkör

Férfiakról és Nőkről

Azt mondják, politika, vallás és szex, amik nagyon össze tudják veszíteni az embereket. Most ezek közül az egyik témáról lesz szó, a nemekről. Fontos mégis beszélni róla, mert egy olyan egyre gyorsuló folyamatban vagyunk, amit jó lenne kicsit tompítani, vagy belassítani, illetve nagyon sok ember úgy kardoskodik témák és minőségek mellett, hogy valójában fogalma sincs, mi van ezen minőségek hátterében, és hogy mi a velük járó teljes kép. Mindemellett Június során egyébként is előtérbe kerülnek Párkapcsolatok és egyéb emberi viszonyok, hogy aztán majd a nyár közepén valamerre elmozduljon a csiki-csuki, így jó tudni, hogy miből is képviseljük álláspontjainkat, és merre is tartunk.

Amikor ilyen témákról van szó, gyakran 'kikapok' a Zöldkör csoportban, illetve néhány ismerősömtől, úgyhogy igyekszem nagyon tárgyilagos és szakmai lenni. Lépésről-lépésre fogok haladni, képekkel, és inkább mindenkinek saját maga által megválaszolandó kérdésekkel, mintsem aktívan véleményt foglalva: bár aki olvassa a blogot, nagyjából már ismeri a véleményem sok témáról.

Kezdjük ott a témát, hogy a világ dualisztikus. Egyszerre két oldalra is az. Van a Túlvilág, a Megnyilvánulatlan; azt hiszem ezt az oldalt itt most ki is zárhatjuk, mert amíg fizikai testben vagyunk, (márpedig akik olvassuk, és én is, aki írom, abban vagyunk), addig nem éljük száz százalékban a Semmi-Minden, Egy állapotát.
Marad ez az oldal, a Megnyilvánult világ. A Megnyilvánult világ mindig kettősségen, azon túl pedig hármasságon keresztül létezik. Ha nincs kettősség, akkor nem létezik, ha nincs hármasság, nincs dinamikája, tehát a szó teljes értelmében nem létezik. Ez a folyamat a Tézis-Antitézis-Szintézis kettősségével, majd hármasságával írható le. Valami van, még megnyilvánulatlanul. Ez a Tézis. Aztán azzal hogy van, van valami, ami nem ő - ez az Antitézis. Ketten együtt pedig a Szintézist alkotják. Szerintem eddig eléggé követhető ez a folyamatábra.

Minden a világban a Hármasság elvén alapszik, az Ember is. Mindenki fizikai testével egy Apa és egy Anya, egy Aktív és egy Passzív elv egyesülésével jön létre, egyfajta Semleges elvet alkotva. Kisgyermekkorunkban még nincsenek önálló berögzüléseink, még nincsenek nemi jellegeink. Még csak egy hatalmas lehetőség vagyunk. Aztán a kamaszkor elején elmozdulunk valamilyen irányba, születési kódoltságainknak megfelelően. Egy átmeneti szakasz után mi magunk is fellépünk alapesetben az Apa és az Anya, a Férfi és a Nő alapelveivé, és Gyermekünk jelenti a Hármasság új pontját. Amint ez kialakult, lépünk fentebbi szintekre is. Ezt az alábbi, régebbi olvasók, vagy a Tanfolyamot végzettek által is ismert ún. 'nemi létra' írja le:

                      Férfi                                                                              

  Jupiter-Nyilas     (50 felett)                                                       Neptunusz-Halak    (50 felett)

  Nap-Oroszlán      (30-50 év)                                                      Hold-Rák                    (30-50 év)   

  Mars-Kos               (13-30 év)                                                      Vénusz-Mérleg         (13-30 év) 

                                                               Merkúr-Ikrek   (0-13 év)

Nos, a fenti létrát azt hiszem évezredekig minden, egymással gyakorlatilag semmilyen kapcsolatban nem lévő civilizációk alkalmazták és megfelelően működtették. Ugyanezek az elvek voltak érvényesek Kínában és a dél-amerikai indián kultúrákban, az araboknál és az észak-európai népeknél, tehát valószínűleg nem egy divathullám eredményei, hanem a Létezés alaptermészetéhez tartozó elvek.

Ezekben a kultúrákban a gyermek (Ikrek-Merkúr) alapvetően még megkapta a szabadságot, és a vele járó súlytalanságot, hangsúlytalanságot is. A Felnőttek világa számára elérhetetlennek tűnt; ez egyfajta biztonságot is jelentett neki, amit így kapott, és egy vágyat, motivációt, hogy oda jusson. Lányok esetében, amint elérte a nemi érettséget (Mérleg-Vénusz), elkezdték felkészíteni a következő lépcsőre már, azzal, hogy kihangsúlyozták számára csábító nemi jellegeit, és energetikai 'lépcsőfokának' megfelelően a sejtelmességet, passzivitást, vonzóságot. Utána jött a ház-asodás motívuma (Rák-Hold), Férjjel és Gyerekkel, ami odahelyezte saját Háromszögébe, és természetes fejlődésének rangjába és pozíciójába; úgymond rangot kapott a társadalomtól. Miután felnevelte gyermekeit, visszahúzódott energetikailag (Halak-Neptunusz), teret engedve az 'újaknak', csendben, nyugodtan táplálva közegét, amennyiben arra igény volt aktuálisan. Bizonyos kultúrákban az idősek még jégtáblára is mentek, vagy az erdőbe, ha nagyon szűkösek voltak a lehetőségek a túlélésre, ezzel mondva le önmagukról teljesen. Ez persze nekünk már nagyon fals módon hat, inkább csak az energetikai mintát hangsúlyozandó írtam le.

Fiúk esetében a gyermeki lét szabadságával és hangsúlytalanságával járó bizonyítási vágy, és persze a nemi érettség hatására, a fiatal férfi (Kos-Mars) elkezdett aktív tagja lenni a közösségének, gyakran még mindig felelőtlenül, de erejét még próbálgatva, a 'nagyok' irányítása alatt. Miután rendszeresen és aktívan bizonyított, lehetősége nyílt saját család alapítására, és ezáltal teljes értékű férfitaggá válásra is (Oroszlán-Nap). Élete gerince ennek feladataival telt, és amikor gyermekei egyre önállóbbak lettek, és aktivitásával egyre inkább kiteljesedett, valamilyen tisztséget kapott, és elkezdték foglalkoztatni mélyebb, általánosabb, közjót érintő témák is (Nyilas-Jupiter).  

Hadd írjam le, hogy az egyes kapcsolódó bolygókhoz-csillagjegyekhez milyen archetipikus minőségek kapcsolódnak, hogy ebből építkezve tudjunk majd tárgyilagosan vizsgálódni:

Merkúr: Nemtelenség, szabadság, kötetlenség, játékosság, kíváncsiság, felelősségvállalás hiánya, sok mozgás, sok beszéd, kezek, tüdő, torok, pajzsmirigy, világoskék szín

Vénusz: Nőiesség, erotika, randevúzás, párkapcsolat, kecsesség, divat, társalgás, hajlékonyság-hajlíthatóság, nyitottság, csendesség, szemérmesség, vese, húgyutak, női nemi szervek, bőrfelület

Hold: Nő, elfogadás, türelem, nyugalom, béke, befelé fordulás, egyvalami felé kinyílás, elmélyedés, csend, intimitás-meghittség, házimunka, gondoskodás, együttműködés, érzelmek, alvás-pihenés, macska, mellek, gyomor, méh, női nemi szervek

Neptunusz: Feloldódás az Egységben, feltétel nélküli elfogadás, passzivitás, türelem, gondoskodás, összekapcsolódás

Mars: Harc, aktivitás, erő, erőszakosság, dominancia, hajlíthatatlanság, türelmetlenség, düh, pörgés, vitatkozás-veszekedés, futás, sportolás, autó, fegyverek, egyedül helytállás, kutya, orr, fogak, körmök, fej, epe, vér, férfi nemi szervek

Nap: Irányítás, felelősségvállalás, középpontban levés, gravitációs erő, kiemelkedés, passzivitás, igény esetén hatékony aktivitás, szív

Jupiter: Spiritualitás, külföld, vetítés, képmutatás, gőg, felfuvalkodottság, harag, ünneplés, végletek, demagógia, máj, combok, fenékizom, csípő

Az aránylag szárazra sikerült bevezetőre azért volt szükség, hogy állítsunk vele egy Tézist, a mai korok Antitézise elé. Manapság a Szabadság és a Lehetőségek, és legfőképpen az Egyenlőség korában fantasztikus lehetőségek előtt állunk! Mindezek a fentebb leírt kötöttségek és várakozási idő végre eltűnhetnek! Bárki és bármi lehetsz, és ezáltal, hogy minden vagy, elérheted a Teljességet!

Ez így nagyon logikusan hangzik. Van egy 'létra', hét különböző minőséggel, és ha valamelyikben teljesen vagyunk, korunknak-nemünknek megfelelően, akkor lemondunk a másik hatról, és ezáltal a Teljességról. Ez is nagyon logikus. Nyilván a logikus lépés, hogy akkor legyen miénk mind a hét; egy kicsit ebből, egy kicsit abból. És ezáltal Teljesek leszünk. Kész is vagyunk mára, gondolhatnánk.

Mégis, van ezzel egy bökkenő: hogy megnyilvánult világban élünk. Ha veszel egy háromszöget, és egyszerre mind a három pontját akarod, kudarccal fog végződni. Elmész az egyik pontba. Távol vagy a másik kettőtől... Átmész egy másik pontba. Távol vagy a másik kettőtől. És rájössz a megoldásra: bemész a háromszög közepébe, és pezsgőt bontasz. Igen ám, de idővel érzed, hogy most nem hogy megvan mindhárom pont, vagy legalább az egyik; egyik pont sem a Tiéd! Hmmm, nagyon nagy fejtörő ez.

És őszintén szólva megoldhatatlan adott szinten. Manapság az emberek befészkelték magukat középre, és nem veszik észre, hogy ez még nem a megoldás. Lesz majd az is, jóóó hosszú belső önmunka, pucolódás és türelem után. De nem mindegy, hogy a földszinten mész be középre, vagy az emeleten. Ugyanannak tűnik, pedig óriási a különbség.

Én megértek mindenkit, aki ide-oda belekóstol. De vegyük akkor elő a 'létránkat'. Kezdjük a férfiakkal.

Mivel eltűntek a háborúk, a fizikai helytállás és aktivitás, már a kezdeteknél gellert kap a történet. Mivel az Apa is már olyan valami, ami filmekben létezik, az a húzóerő és minta sincs már ott, ami évezredekig fontos volt, így megszűnik a dinamika. A Fiúk az Ikrek-Merkúr jellegen maradnak. Nézzük meg a fenti létrát. "Nemtelenség" - ezt ma metroszexuálisnak, vagy geek-nek hívják divatosabban. "Szabadság"-ez minden nő rémálma a mai férfiakban, a teljes megbízhatatlanság és az erő hiánya. Mivel manapság már lassan egy hangos szóért vagy saját vélemény felvállalása miatt is szinte azonnal kiközösítenek, a Férfi megreked a lenti szinten.
Van neki viszont mozgástere: A Női oldal felé. Öltözködhet divatosan, járhat énekkarba, kísérgetheti a lányokat kiállításokra, mehet pletyizni a csajokkal. Fentebb láttuk, hogy ezek mind Női, Mérleg-Vénuszi minőségek. Miután így a Nők játékterére tévedt, befogadják, és családalapítás után jöhet számára a létra következő foka. Mehet gyesre, pelenkát cserélhet, beszélhet órákig az érzéseiről, ülve vizelhet, hogy ne csapkodjon szét, besegíthet a háztartási dolgokba, és a kimenő eléggé leszűkül, nagyjából a boltba, vagy a gyerekek felé. Mivel megígértem, hogy tárgyilagos maradok, hadd illusztráljam ezt képekkel:

                     Merkúr-Férfi                                            Vénusz-Férfistock-footage-man-playing-video-games-and-ignoring-his-wife.jpg

1220-0-makeup.jpg

Hold-Férfi
Diaper-Bag-Dad.jpg

Ez így alapvetően rendben is van, de amíg egy férfi ezekben az archetípusokban van, hol marad a 'létra' másik oldala? Az aktivitás, a védelem, a biztonság-nyújtás, a talpraesettség, a tehermentesítés, és minden egyéb dolog. Itt és ott is lenni egyszerre nem lehet...

A hölgyeknél ugyanez a helyzet. Mivel a háborúk, a vadállatok, a veszélyek úgy általában hosszú évszázadok során eliminálva lettek, és át lettek hárítva az 'elmaradott', 'harmadik világbeli' országokba, a férfiak eltűnésével szabaddá válik az út önmaguk kipróbálására. Mivel a női energia alapvetően passzív energia, észre sem vették a nők, és 'át is csúsztak':

                    Merkúr-Nő                                                   Mars-Nő                  

article-2520030-0BDF775100000578-459_634x423.jpgarticle-1290120-0A3AE5D7000005DC-766_468x372.jpg

 

 

 

 

 

Jupiter-Nőmeditation-676x450.jpg

(A szemfülesebbek észrevehetik, hogy nincs 'Nap-Nő' archetípus. Az a tapasztalatom és észrevételem, hogy mivel a Nap önmagában az Egységért, a helyünkön levésért felel, így még nem láttam olyan nőt, aki belecsúszott volna a Nap minőségbe. Persze, van nő, aki a nadrágot hordja, és ő a családfő, vagy főnök, de ők mindig egyfajta Mars-Jupiter egyveleg között szoktak ingázni.)

Ez így eddig teljesen rendben is van, így élünk most a nyugati életmódban. Boldogan, szabadon, egyenlően. Miért lehet akkor érzékelni azt az egyre nagyobb 'éhséget' és türelmetlenséget? Miért van egyre kevesebb párkapcsolat, miért képtelenek az emberek összejönni, még inkább hosszú távon együttmaradni a Párjukkal? Miért van egyre több egészségügyi probléma és beteg ember?

Mert nem vagyunk a helyünkön. Ennyire egyszerű. A Párkapcsolathoz kell egy vonzódás, és az ellentétes minőségek közti feszültség, melyet kiegyenlíteni akarunk, és ez adja a dinamikáját és összetartó erejét. Ha nem a saját nemünket éljük, ez honnan lenne ott? Honnan lenne ott akkor a Párkapcsolat. Ez a téma alapvetően a nőket foglalkoztatja, mert mind a Vénusz, mind a Hold befogadó, és önmagukban passzív minőségek. Hogy tudnál Férfit találni, ha a 'Merkúr' archetípusban létezel, affektálsz, hajnali kettőkor fekszel, délelőtt tizenegykor kelsz, Miki Egeres pizsmában alszol, és reggel az az első mondatod, hogy "a kakajómat akarom!". Hogyan tudnál Férfit találni, ha hangod mint a mennydörgés, combjaiddal meg tudnád fojtani még az anakondát is, ellentmondást nem tűrően közlöd a véleményed a férfiakkal. Hogyan tudnál Férfit találni, ha állandóan Külföldön vagy, életed szerezetesi-szellemi alapelvek köré szervezed, és a Csoport adja az életed, és annak vágya és várása, hogy milyen lelki fejlettségre tudsz eljutni.

És van egy fontosabb és egyben őszintébb kérdés is: Hova tudna így bekapcsolódni egy Férfi? Mert ha jön(ne), nincs neki hova. Nincs ott az a minőség. Mindig meglepődök, amikor valaki kérdezi, hogy "Mit gondolsz, miért nem találnak normális nők Férfit?". Aztán azt látom az adatlapján, hogy állandóan az edzésről van szó (Mars), a spiritualitásról (Jupiter), és valamilyen aktuális külföldi úticélpontról (Jupiter). Ezek mind megvannak egy Férfinak, miért kéne neki valaki, aki ugyanez? Hol lenne a vágy valakire, aki más, mint ő...? Azok, akik a legjobban védik és propagálják az Eurovíziós dalfesztivál nem-nélküli idei győztesét, azok, akikről személyesen tudom, hogy régen szenvednek már a normális Férfi hiányától, és hihetetlenül erős bennük az Ikrek-Merkúr jelleg. Az egyik oldalról propagálod a nemtelenséget, és utána csodálkozol, hogy miért nem érkezik, és miért nem működik a nemek tánca az életedben...

Az egészségügyi dolgok ez után jönnek. Amennyiben Merkúrian gyermeki vagy női energiák helyett, nagy esélyed van pajzsmirigy és légzőszervi megbetegedésre. Amennyiben Marsikusan férfias vagy nőként, nagy az esélyed hogy a kettő közül valamelyik vonalon 'végigmenj'. A nyíltabb, amikor gyakoriak a fejfájások, a menstruációs görcsök, körömproblémák, epeprobléma és szenvedés a fogakkal. A rejtettebb Marsikus kibillenés a kismedencei gyulladás, a veseprobléma, felfázások-folyások, az ekcéma vagy övsömör, a pattanások, tehát minden bőrprobléma. Ha nőként Jupiterien 'szárnyalós' vagy, akkor kimondottan nagy esélyed van a rákra (Jupiter), a mell és méhproblémákra (Hold), emésztési zavarokra (Hold), májproblémákra és elhízásra (Jupiter), illetve comb és csípő-problémákra (Jupiter). 

Férfiaknál hasonlóképpen felmerül jópár kérdés. Ha egész nap a számítógép előtt ülsz (Merkúr), akkor hogyan várod el, hogy férfiként nézzenek rád, és megkapd az ezzel járó lehetőséget és rangot is? Ha nem adsz bele a rendszerbe, hanem csak kiveszel, mosnak, főznek, takarítanak rád, te pedig egész nap a 'hobbijaidnak' élsz, amik valójában teljesen improduktívak, és csak az időt húzzák, az nem egy Gyermeki archetípusban létezés? Ha állandóan nőzöl, iszol, 'bulizol', haverozol, ami egy Marsikus archetípus, hogyan várod el egy nőtől, hogy beengedjen élete mélyebb részeibe, és kitartson melletted? Ha nem állsz ki magadért, és hagyod, hogy a fejedre nőjenek, ha egyfajta háttérországként szolgálsz a nőnek, aki jön-megy, foghegyről odavet pár utasítást, aztán amikor úgy tartja kedve bevon a dolgaiba, hogyan várod el, hogy felnézzenek rád?

A Merkúr-Ikrek gyermeki archetípusban leragadt férfiaknál nagyon gyakori a megfázás, az asztma, az allergia. Kibillent Marsikus energiák esetén gyakori a savasság, epeprobléma, fogprobléma, here, prosztata-probléma, korai magömlés. Kibillent Nap-energiáknál rendszeresen előfordulhatnak szívproblémák. Hiányosan megélt Jupiteri energiák esetén ott van az elhízás, magas koleszterin, májproblémák.

Mindezek a fentiek szerintem eléggé logikusan hangzanak, és nagyon vitatkozni rajtuk nincs mit. Nyilván lehet azt mondani, hogy a megváltozott társadalmi helyzet indokolja ezt, de szerintem pont fordítva van. A megváltozott nemi energetikák indokolják a megváltozott társadalmi helyzetet. :) Most őszintén, amikor a rendőrség mindent felügyel, járműveken megyünk mindenhova, mi szükség van egy nőnek ennyi izomra. Amikor mindenki jár iskolába és kap 'nevelést', miért kell egy nőnek üvöltve védeni az 'igazát'. Az internet korában, és egy stabil anyagi helyzetű, bejáratott társadalomban ne lenne lehetősége egy férfinek érvényesülni, és kibontakoztatni a benne lévő lehetőségeket.

Nem az van, hogy annyira jól élünk, hogy időnk és lehetőségünk lenne mindenre, de mi belátás nélkül és mechanikusan vetjük rá magunkat valamire, ami összekuszálja az életünket, magányossá és kibillentté tesz, adott esetben növeli az egészésgügyi problémák valószínűségét és jelenlétét?

Mert nekem nagyon úgy tűnik. "Egy nőnek tudnia kell magát megvédeni!" Kitől....? A farkasoktól...? Az útonállóktól...? Hidd el, ha valaki ki akar rabolni, ki fog, sőt, még engem is, aki évtizede küzdősportol... Ez van. "Nincs időm a házimunkára!". Nem az ma már a házimunka, hogy berakom a gépbe, és megcsinálja magától...? Mert én ebben a pillanatban is egyedül vagyok már három hete, és minden csillog-villog...
"Elnyomnak a nők!". Mivel? Azzal, hogy nem nők...? Ha leüvöltenek, és elsétálsz, akkor mi van? Csúnyán néznek rád? Egy normális nő nem fog leüvölteni, akkor meg nyert ügyed van. "Nem találok munkát!". Persze, mert nem ott keresed, ahol van. Alkalmi dolgok mindig vannak, és ha az nem megy, irány külföld! "Hogy fogok ott helytállni egyedül?". Hát, ezért vagy férfi, ezért van az évmilliós génállományod...

Szerintem az a bajunk, hogy nincs bajunk. :) Túl sok a lehetőségünk, túl nagyok a potenciálok és a lehetőségek a kezünkben, és ezért összezavarodunk. Ti hogy látjátok?

happy-couple_1.jpg

 Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást. https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1400-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :)

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása