HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.06.24. 15:49 Zöldkör

Július hónap asztrológiai előrejelzése, 2014

Június hónapját valaki az áprilisi Nagy Kereszthez’ hasonlította, teljesen jogosan. Ugyanolyan felkavaró, destruktív hatások és események voltak, annyi különbséggel, hogy júniusban az ember nem tudta, hogy a másik ezt most komolyan gondolja, vagy csak viccel. Vártuk, hogy mikor ugrik elő egy stáb, hogy kandikamera, vagy egy csoport egy tortával, hogy „MEGLEPETÉÉÉÉS!”, és nem ugrott. Teljesen értelmetlen események, érvek és káosz volt, tényleg mint egy bónusz-pálya, ami sehogyan nem illett a képbe. Júliusban kilépünk a bónusz-pályáról, hála Istennek, visszatérnek a pár hetes kalandozás után a dolgos hétköznapok. Ismét látni fogjuk, mit teszünk, miért, kivel, honnan, merre, így nagyon sok energiánk fel is tud szabadulni, és újra hatékonynak, békében lévőnek érezhetjük magunkat.

Június 24, kedd és Július 4, péntek között már elkezdünk ébredezni abból az ’álomból’, vagy ahogy korábban fogalmaztam, „bónuszpályáról”, amiben május közepétől találtuk magunkat. Egyre inkább megnyugszunk majd, a belátás elkezd visszatérni, azzal, hogy az érzelmeink ismét előjönnek a több hetes tombolás után. Megállunk, pontosabban még csak belassulunk, és elkezdjük szemlélni a káoszt, amit teremtettünk, és amit mások teremtettek a világunkban. Ezzel együtt elkezdődik majd a romeltakarítás is, de az igazi építkezés még később jön majd júliusban. (Nap Rákban trigonban retrográd Neptunusszal)

Június 25, szerda és Július 3, csütörtök között egy Gordiuszi-csomóval találjuk szemben magunkat. Eddig megvadult és belátás nélküli gyerekként tomboltunk, ebben kifulladtunk, és most már a rendet és a nyugalmat akarjuk. Ehhez viszont kapcsolódni kellene másokkal, ezt viszont nem akarjuk, mert ahhoz el kellene engedni azt, amiben eddig voltunk. Stílszerűbben, meg kellene nyomni a ’Kilépés’ gombot a bónuszpályáról. Egyik részünk akarja majd ezt, egy másik azonban vissza-visszazár majd, és tépelődni fogunk, hogy melyik legyen; a kapcsolódott, és az eddigi pörgést és individualizmust feladott nyugodt állapot, vagy az eseménydúsabb, individualistább, de zárt és ettől szenvedő attitűd. Hölgyek úgy érzik majd magukat, vagy mások úgy látják őket, mint egy nyűgös hercegnő, a férfiak pedig egy hisztis ötévesként ugyanebben a történetben. Itt még várjunk mindennel, hiszen ebből az állapotból értelmes és jó dolgok nem szoktak történni. (Vénusz Ikrekben kvadrátban retrográd Neptunusszal Halakban)

Június 28, szombat és Július 9, szerda között ott lesz a fentebb leírt béke és odatartozás-vágy, felnőtt verzióban. Tisztában leszünk vele, hogy ami megakadályoz a felnövésben, béketalálásban, kapcsolódásban az múltunk feldolgozatlanságai (akár előző életekből is), de közben valamiért elhitetjük magunkkal, hogy azok adnak stabil alapot az életünknek, attól vagyunk valakik.
„Feloldjam ezeket…? De akkor ki vagyok én, ha ezek már nem lesznek??? Vagy otthagyjam ezeket továbbra is feldolgozatlanul, köréjük szervezve életem…? De akkor tapasztalatilag képtelen vagyok bárkivel együtt lenni, és ezért magányos vagyok és szenvedek.” (Nap Rákban szemben retrográd Plutoval Bakban)

Július 2-án, szerdán a Merkúr bolygó előreindul az Ikrek csillagjegyben. Hátrahaladása Június 7 óta megakasztott bármilyen jellegű kommunikációt felek között, miatta képtelenek voltunk értelmesen, dolgokat átlátva gondolkodni, és számos egyéb dologban feszültséget adott. Akár egy ötéves autista gyereknek érezhettük magunkat, és a körülöttünk lévők szintén így jelenhettek meg a számunkra, illetve mi is nekik.

Július 3, csütörtök és Július 9, szerda között emberi viszonyainkban megindul majd a kommunikáció, de még szurkálódva, önmagunkat és igazunkat betolva. (Merkúr Ikrekben trigonban Marssal Mérlegben)

Július 3, csütörtök és Július 11, péntek között az eddig hátrafelé nézés, a gyerekrészeinkbe nyomás megfordul, és gyermeki részeink elkezdenek felnőni, ami magával hozza majd, hogy a törés-zúzás, és az agresszív vagy nulla kommunikáció vissza tud húzódni, hogy helyébe egy konstruktívabb, de még mindig botladozó, és óvatosságra intő attitűd lépjen. (Vénusz Ikrekben szextilben Uránusszal Kosban)

Július 3, csütörtök és Július 14, hétfő között ismét olyan fényszög lesz aktív, ami azt a dilemmát adja, hogy egyedül, harcosan, keményen, és közben (a hamarosan retrográd Uránusz miatt) valódi perspektívák nélkül működjünk, vagy kinyílva, békében, kapcsolódva, az érzéseinkre hallgatva. (Nap Rákban kvadrátban Uránusszal Kosban)
Pont ugyanekkor ezzel párhuzamosan úgy is érezzük majd, hogy ’ami nem ölt meg az megerősített’, és belátjuk, hogy edzettebbek lettünk az elmúlt hetek után, és a sok konfliktussal rengeteg olyan rész is előjött, hogy gyógyulhasson, ami különben rejtve maradt volna. (Nap Rákban trigonban retrográd Szaturnusszal Skorpióban)

Július 4, péntek és Július 23, szerda között nagy esélyünk van régi zilált pár- és emberi kapcsolatok rendezésére, újak kialakítására, és a hölgyekben május közepétől jelenlévő tombolás is átalakul már egy hatékony, kontrolláltabb erőkifejtéssé, önkifejezéssé. (Felszálló Holdcsomópont együtt Marssal Mérlegben)

Július 6, vasárnap remek nap a korábbi konfliktusok rendezésére, megbeszélésére, vagy bármilyen aktív kikapcsolódásra, értve itt a gyereknemzést is. (Merkúr Ikrekben fokra pontos trigonban Mars-Hold-Felszálló Holdcsomóponttal Mérlegben)

Július 6, vasárnap és Július 20, vasárnap között szintén kialakul a béke Férfi és Nő között, kívül és bennünk is. Ez a két hét végig jó randevúzásra, gyerekvállalásra, élvezetes, és végre harmonikus dolgok megélésére. (Vénusz Ikrekben-Rákban trigonban Felszálló Holdcsomóponttal-Marssal Mérlegben)

Július 8, kedd és Július 30, szerda között túl hirtelen akarjuk majd bepótolni azt az egy hónapot, ami a ’bónuszpálya’ miatt kimaradt júniusban. Lassítsunk itt, éljük a ’Carpe Diem’ elvét, nem hedonistán, hanem inkább amolyan zen-szerűen, amikor a cseresznyefa virágaiban elveszünk, ahogy gyönyörködünk bennük, és csak azok léteznek. (Nap Rákban-Oroszlánban kvadrátban Marssal Mérlegben)

Július 13, vasárnap a Merkúr bolygó (végre) belép a Rákba. Ez olyan érzet lesz, hogy nagyon szeretjük a tomboló gyerekünket, de jó, hogy végre alszik már, és tudunk magunkra, a társunkra, és a békénkre figyelni. Szavainkban, tetteinkben és gondolatainkban innentől jobban a békére, megegyezésre, megoldásra fogunk fókuszálni, a tomboló és esztelen individualizmus helyett. Elkezdjük a teljes képet látni, és az alapján építkezni, június szűk képű, romboló hetei után.

Július 15, kedd remek nap gyerekvállalásra, gyógyító beszélgetésre, terápiára, pihenésre. (Hold együtt Neptunusszal Halakban trigonban Merkúrral-Vénusszal Rákban-Ikrekben)

Július 15, kedd és Július 22, kedd között képesek leszünk majd meglátni lelkünk mélyebb részeit, és beszélni róla, ezáltal kifejezni belső világunkat, hogy a másik/mások is érthesse, és tehessen érte. Érdemes itt nagyokat beszélgetni, kényeztetni egymást, pontosabban babusgatni, a szó nem szexuális értelmében. (Merkúr Rákban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Július 15, kedd és Augusztus 16, szombat között eldől, hogy képesek vagyunk-e fenntartani ezt a friss és bimbózó külső-belső békét. Itt ’nyílik ki az olló’. Aki elmegy egy egoista, zárt irányba, Ikaroszként száll fel a Nap felé, annak széthullik a kapcsolata, és élete élvezeti értéke a nullához közelre esik vissza. Aki hajlandó megőrizni nyugalmát, békéjét, és ’nyitva’ tartani magát, vállalva, hogy lassabban, de biztosabban halad, ő új energialökést kap mind emberi viszonyaiban, mind élete örömeiben. Úgy is mondhatjuk, hogy aki nem kéri, és nem tolong, megkapja, aki tülekedik és mellet dönget, tőle elveszik.
Erről az a történet jut eszembe, amikor az ókorban Augustus császár lement a fürdőbe, és azt látta, hogy az egyik ember a hátát egy márványoszlopnak dörgöli. Kérdésére azt a választ kapta, hogy azért, mert nincs rabszolgája, aki legyúrná, és nagy fájdalmai vannak. Erre Augustus adományozott neki egy rabszolgát. Másnap azt látta a fürdőbe lépve, hogy 6-8 ember dörgöli a hátát az oszlopnak. Elmosolyodott, és katonáival parancsba adta nekik, hogy masszírozzák le egymást… (Jupiter Oroszlánban kvadrátban Marssal Mérlegben-Skorpióban)

Július 16, szerdán kialakul egy egyenlő szárú háromszög az égen a három vizes jegyben. Ez szintén remek nappá teszi pihenésre, gyógyulásra, egészségügyi beavatkozásra, és hogy alázatosak legyünk, azt gyakoroljuk. (Nap-Jupiter Rákban trigonban Holddal Halakban trigonban Szaturnusszal Skorpióban)

Július 17, csütörtökön a Jupiter bolygó belép az Oroszlán csillagjegybe, és majd’ egy évig ott lesz. Ez az idei év egyik legfontosabb hatása, melyet egy külön cikkben részletesen átnézünk hamarosan. Előzetesen annyit róla, hogy hasonló lesz, mint a kettővel fentebbi egy hónapos hatás. Begyújtják a rakétákat. Ha jó irányba állunk, megyünk, akkor villámgyorsan ott leszünk. Ha egos, elakadt álláspontból állunk, akkor villámgyorsan nekicsapódunk a falnak. Vagy-vagy. Kinyílik az olló, és itt nagy jelentősége lesz annak is, hogy ki mennyire dolgozik magán 2012 októbere óta, mióta a Szaturnusz hozza fel a mélyből a dolgokat, a Skorpió csillagjegyben. Igaz lesz ez kollektív, ’emberiség’ értelmében, és egyéni szinteken is.

Július 18, péntek és Július 30, szerda között egy másik hatás szintén ezt vezeti fel. Eldől, hogy jó ’modern’ mintára egyszemélyes családként funkcionálunk, férfi, nő és gyerek jellegeket működtetve, ezáltal egyiket sem igazán, vagy képesek vagyunk integrált, felnőtt módokon kapcsolódni egy másik emberrel. Láthatjuk, gyönyörű szimfónia ez: tavaly december óta ’alapoznak’ bennünket, tavasszal ide-oda billegtetnek, május-júniusban felkavarják bennünk ami nem felnőtt, nem rendezett, nem szeretet, és Júliusban itt a főpróba, majd a Főműsor, ami már élesben megy. „Egyedül kaparom ki a gesztenyét, magamnak” kontra „Együtt kaparom ki a gesztenyét, magunknak”, ez a két attitűd lesz a választás, globálisan és egyéni szinteken is. (Jupiter Oroszlánban együtt Nappal)

Július 19, szombat és Július 25, péntek között lehet egy utórengése a júniusi dolgoknak, itt kell egy nagy levegővel döntést hozni, hogy a felnövést, a felelősségvállalást választjuk, a régi, elakadt, gyermeki-gyerekes mintákba visszazuhanás helyett. (Merkúr Rákban szemben Plutoval Bakban)

Július 19, szombat és Július 31, csütörtök között mindemellett remek időszak lesz gyerekvállalásra, eljegyzésre, családi, párkapcsolati feltöltődésre, és költözésre is. (Merkúr és Vénusz egyszerre Rákban)

Július 20, vasárnap és Július 28, hétfő között szintén gyerekvállaló, házasodó, költöző, kényeztető (itt már a szó minden értelmében) időszak lesz. (Vénusz Rákban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Július 21, hétfőn a Szaturnusz bolygó előrefelé indul a Skorpióban! Ez ismét olyan, amire nagyon vártunk! Március óta jóóó mélyre nyúlkált bennünk, előhúzva lényünk legrejtegetettebb, legfájóbb, legcsúnyább részeit. Előreindulásával ez a belenyomja az arcunkat a latrinába kívül és belül hatás enyhül, de nem oldódik fel teljesen, hiszen még ott lesz Karácsonyig a Skorpióban. Figyeljünk arra, hogy ha enyhül a tükör az jó, mert fellélegezhetünk kicsit az állandó ’vizsga’ alól, de téves nyugalomba, és tespedésbe is ringathatjuk magunkat. Legyünk hát annyira értelmesek, hogy folytatjuk az önmagunkon végzett munkát, a nyomás enyhülésével pedig élvezzük ezt a fellélegzést.

Július 22, kedden, rögtön másnap, egy másik nagy bolygó, az Uránusz elindul hátrafelé a Kosban. Látjuk ezt a gyönyörű szimfóniát? Ami eddig lenyomott a mélybe, enyhül, de nem engednek minket megvadulva száguldani, hanem leszabályozzák a motort odafentről. Mehetsz, de ne száguldj. Használd az így felszabadult erődet, de ne szállj el, ne kezdj légvárakat építeni, hogy aztán ne legyen semmi foganatja a befektetett energiáknak a valóság szintjén. December 22-ig megy hátrafelé az Uránusz, így addig a „lassan járj, tovább érsz” elve érvényesül. Építgessük az életünket, lágyan, lassan, körültekintve, finoman és lassan ízlelgetve, de ne essünk bele a ’modern’ hedonista, habzsoló és képmutató békevágyba.

Július 22, kedd és Július 27, vasárnap között mindettől kicsit megremeghetünk. Azt mondhatjuk, hogy „Köszi, én inkább visszamennék a kevésbé potens, de ’biztonságos’ gyerekszerepbe!”. Ne tegyük, kerüljük a végleteket: ne vaduljunk be, és ne is bújjunk vissza a kagylóhéjunkba. Szépen lassan, és biztosan haladjunk; ha túl gyorsnak érezzük a tempót akkor ne álljunk le teljesen, hanem lassítsunk. Ha túl lassúnak, akkor ne száguldozzunk, hanem gyorsítsunk kicsit. Találjuk meg az egészséges gáz-kuplung arányt az életünkben. (Merkúr Rákban kvadrátban retrográd Uránusszal Kosban)

Július 23, szerdán a Nap belép az Oroszlánba, miközben együttállásban van Jupiterrel. Éljük innentől ezerrel a világi életünket, és éljük innentől ezerrel a spirituális életünket. Töröljük el a kettő közötti különbségeket. Attól, hogy jókat nevetünk, jól keresünk, és napi háromszor étkezünk, még nem vagyunk ultra-materialisták. Attól, hogy meditálunk, a lelkünkkel kapcsolatba kerülünk, még nem vagyunk ultra-spirituálisak. Ha csak az egyiket éljük, akkor igen. Találjuk meg hát a helyes egyensúlyt köztük, hogy hatékonyan tudják egymást támogatni.

Július 24, csütörtök és Augusztus 1, péntek között ez még kevésbé fog működni. Felerősödnek majd Július 17-től a teremtő erőink, de az elején még bizonytalanok leszünk, hogyan nyúljunk életünk dolgaihoz. Érdemes ebben az egy hétben visszahúzódni, takarosnak lenni. (Vénusz Rákban szemben Plutoval Bakban)

Július 25, péntek és Július 28, hétfő között egyszerre 5 bolygó lesz a 10-ből a Rák és az Oroszlán csillagjegyben, melyek az Apa és Anya, Férj és Feleség motívumait képviselik. Remek alkalom házasságkötésre, eljegyzésre, gyerekvállalásra, költözésre, szülőkkel találkozásra.

Július 26, szombaton a Mars bolygó belép a Skorpió csillagjegybe a Mérlegből. December óta volt ott, megvadítva, hergelve, elférfiasítva a nőket, és elmosva a határt a két nem között, ugyanakkor a párkapcsolatoknak és egyéb emberi viszonyoknak, élvezeti dolgoknak is ártó, kezdetlegesítő hatást adott. Innentől a férfiakon lesz a sor egy darabig. A társadalmi, gazdasági átalakulások miatt hosszú ideje elnyomott férfierőt fogja piszkálgatni, így a férfiaknak érdemes normális és biztonságos platformokat találni indulataik, kreatív energiáik levezetésére és formába öntésére, keretek közé foglalására. Aki erre képes, teljesen új szintjeit fogja megélni férfiasságának, aki nem, az enerváltnak, tehetetlennek érezheti majd magát. Általánosságban véve azt adja majd, hogy a képmutatást letegyük, és bármilyen kérdéses, vagy vitás ügyet azonnal megoldjunk, ott helyben, ami jó is valahol, de növelheti is a konfliktusok számát és intenzitását, szóval érdemes erre odafigyelni. Mindenki szerezzen be egy jó terapeutát és egy boxzsákot, és szépen apránként lehet kiengedni a gőzt, nem a másik arcába fröcskölni és zúdítani.

Július 27, vasárnap szintén remek nap házasodásra, gyerekvállalásra és szülőkkel kapcsolódásra. (Nap-Hold-Jupiter együtt Oroszlánban)

Július 28, hétfő és Augusztus 1, péntek között érdemes odafigyelni megcsalásra, vetélésre, családi viszályokra, konfliktusokra, ez egy ’radar alatt’ hétköznapok lesz itt. (Vénusz Rákban Pluto Bakban Uránusz Kosban derékszögű háromszög (két nagy bolygó retrográd))

Július 28, hétfő és Augusztus 5, kedd között visszaáradhat mindezzel párhuzamosan a figyelmünk gyerekkorba, rég párkapcsolatba, vagy úgy általánosságban a múltba. Itt érdemes elvonulni, nem kifelé áradni, kifelé figyelni, hanem belül rendeződni. (Vénusz Rákban trigonban Szaturnusszal Skorpióban)

Július 29, kedd és Augusztus 15, péntek között nagyon intenzív impulzusok lesznek a terápiára, gyógyulásra, helyzetek tisztázására. A júniusi egyet hátra után, július közepéig egyet előre, itt pedig egyet hátra jön ismét ebben a két hétben, hogy aztán ismét lehessen a felépített alapokon az újabb egyet előre. Itt még viszont pihenjünk meg, rendszerezzünk, integráljuk az eddigieket. (Mars Skorpióban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Sokan 2012. december 21-ét tekintették egy nagy vízválasztónak; asztrológiai szempontból gyakorlatilag semmi nem volt aznap, és ha őszintén belegondolunk, túl sok minden nem volt érezhető, túl nagy változások nem köthetőek oda, a média által felturbózott hírek, riportok mellett. Ez a hónap vízválasztó lesz. Itt mind egyénileg, mind kollektíve nagy változások előtt vagyunk, melyek mind-mind az attitűdünktől függenek. Ha zártan, egosan, „majd én megcsinálom, ha kell egyedül is!” hozzáállással haladunk, belebukunk. Egyénileg teljesen be fognak hálózni kivetítéseink (Jupiter), melyek egy ezáltal hamis én-t táplálnak majd (Oroszlán). Kollektíven is minden faj összefogással és együttműködéssel, kapcsolódással képes fennmaradni, az ember is. Ha az egyéni fantáziáinkat építgetjük, melyek valójában sosem tudnak megvalósulni, kollektíve akadunk el. Amennyiben igazán kinyílunk, kireppennek régi kacatjaink, melyekből identitásunkat építettük egyéni ember szintjén, és kollektíve is. Ettől megijedünk. Ha nem nyílunk ki, kőként lesüllyedünk a mélyére, mint a sas, aki nem hajlandó elengedni a halat, amit fogott, még ha lehúzza is a víz mélyére, és ott marad. Nyíljunk ki annyira befelé, hogy még elbírjuk. Nyíljunk ki kifelé annyira, hogy még elbírjuk. És minden nap nyíljunk ki még egy kicsit. Mint aki járni tanul. Így szépen fokozatosan megerősödünk, megjelenik a bizalmunk a folyamatban, és megkapjuk a Valódi Én-ünket, és a Külvilágot is, vele együtt az áramlás, és kapcsolódás örömét. :) 

Cherry-Blossoms-and-Fuji-japanese-cherry-tree-sakura-22637174-1024-768.jpg

 Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1400-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) Május 16-ától lehet hozzájutni a Főnixházban! Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása